Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Üdv!
Bekötötték a netet. Routerrel szeretném megosztani, de valahogy nem akar összejönni. A router konfig oldalán PPPoE-t választom, felhasználónevet és jelszót beírom és nincs net. A router egy SMC 7004VBR EU vezetékes típus. -
polonic
félisten
Köszi mindenkinek a segítséget!
A firmware volt a probléma. Nem találtam a hivatalos oldalon frissebb firmwaret, ezért nem is tippeltem erre, de bementem smc router topikjába és ott egy hsz-ben belinkeltek egy firmwaret, aminek mondjuk ugyanaz a verziószáma mint ami rajta volt, de ezt feltettem és most van net. -
polonic
félisten
válasz cannyon #3176 üzenetére
20051011_SMC_7004VBRV3_R100(T002)
Ez a teljes neve És ugyanúgy r100 volt előtte is. És még a beállításait sem felejtette el frissítés után. Otthoni routerem, ha frissítek, az elfelejti a beállításait, csak akkor marad meg ha ugyanazt teszem fel. Nem értem, de örülök, annyi a lényeg -
polonic
félisten
válasz cannyon #3178 üzenetére
Nem resetelek én. Megy most már minden, nem akarom én beállítani újból. Megvan egyébként, az r100 utáni verziószám frissült. Gondolom ez apróbb hibajavítás, azért nem változott az r100, és ezért maradtak meg a beállítások. Tehát ezekszerint mégis felment és nem kell resetelni
-
polonic
félisten
Miért van az, hogy 500-as ping van routerrel? A sebesség jó mindkettő irányban. Mit állítsak be, kell valamit? Csak az spi tűzfal és az upnp van bekapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Újabb kérdés
Router nélkül torrenten jön max 2 megával az adat. Routerrel max 900k körül, ritkán 1-1,1 mega. Ez mitől van? Mit állítsak be még, vagy hogy? Routert reseteltem egyébként.
Köszi mindenkinek előre is. -
polonic
félisten
válasz cannyon #3207 üzenetére
De sokat várok a beta verziótól , nincs semmi gond vele. Meg egyébként kell az UDP torrenting miatt, otthon upc-s netnél csak így megy maxon a torrent. Ott eléri a max sebességet mindkettő irányba, tehát a progival nincs gond. Csak ez tudja megkerülni a korlátozást, ezért használom.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Üdv!
Nekünk az albérletünkben van digi lan. Május végétől szeptember közepéig ki szeretnénk köttetni, hogy fölöslegesen ne fizessünk, úgysem vagyunk ott. Ilyenkor eltüntetik a kábelezést a lakáson belül, vagy csak a lépcsőházi switchből húzzák csak ki és a visszaköttetés is ilyen egyszerű lenne? -
polonic
félisten
Ha már routerekről is volt szó. Kérdezek ezzel kapcsolatban.
Nekem egy d-link dir-635 routerem van. Jelenleg otthon chello net van, teljesen jól működik vele. Ha minden jól halad ebben az évben valamikor elköszönünk upc-től (igen digi miatt ).
Valaki használ ilyen routert digi nettel? Hogy viszonyulnak egymáshoz? Köszönöm. -
polonic
félisten
válasz CPT.Pirk #3880 üzenetére
Üdv!
Nekem is ugyanilyen routerrel ez volt a problémám, nem akart csatlakozni. Egy firmware frissítés megoldotta. Azóta jól működik. Nehezen találtam meg annak idején a firmwaret, most sem találom meg. De ha meglesz belinkelem, te is keresd addig. Azt hiszem van itt PH-n is egy topikja ennek a routernek, hátha ott is meglesz a link.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Szerintem... #3978 üzenetére
Én is javasolhatok egyet? D-link dir-635. Otthon még upc-s net van (remélem nem sokáig ), de azzal simán viszi a 20 megabitet. Megbízható teljesen, mióta megvan gond nélkül működik.. USB csatlakozás van a hátán, tudod nyomtatószervernek is használni az újabb firmware-rel.
-
polonic
félisten
válasz petyuska74 #4102 üzenetére
Szia!
D-link dir-635 router bírja azt a sebességet. 25 Mbit-tel használom, meg sem kottyan neki, 30-at is vinni fogja. Mondjuk ez WLAN router. Egy kicsit borsosabb is az ára, olyan 10-15 között mozoghat most szerintem. -
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Valami kábeleket elkezdtek ide behúzni hozzánk is a lépcsőházba. De senki se mond semmit, hogy melyik szolgáltató lenne. Lefényképeztem a földszinti lépcsőházban lévő villanyórában egy dobozt. Ez alapján be tudnátok azonosítani, hogy ez a digi szolgáltató-e?
Itt a kép, nem a legjobb, csak mobiltelefonnal tudtam fényképezni, de látszik a lényeg:A fekete kábel jön a földből, gondolom az optika, a fehér meg megy föl az emeletekre.
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz janos1988 #5782 üzenetére
Itt bennt nincs semmi ráírva. Előttünk még nem túrtak föl semmit, csak egy lyuk van a ház előtt, ahol összekötik ezt a vezetéket az utcai vezetékkel, de oda sincs semmi írva.
Mondjuk ez is érdekes, először az utcában szokták a kábelt lefektetni, nem? Utána kábelezik a házat, itt fordítva csinálják.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Megnéztem amíg nem volt a két kábel között ez a doboz. A fehérben ilyen vékony szálak vannak, nekem rézdrótnak tűntek, de nem akarok hülyeséget mondani. Arany színűek voltak.
Mintha valami olyasmit olvastam volna valahol egy digis topikban, hogy digitálisan mennek az adások és a házaknál konvertálják analógra. De ezt is fenntartásokkal kell kezelni.[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
Üdv!
Elkezdték a digi hálózatának a kiépítési munkálatait. A kábelcsatornákat csinálták meg. Innentől kezdve vajon mennyi idő, mire elindul a szolgáltatás? Ne számítsak jóra igaz? Mondjuk az is meglepett, hogy elkezdték a munkálatokat, nem is tudtam róla, hogy szándékoznak a házba is jönni.
-
polonic
félisten
Mióta bekábelezték a házat, azóta kábeleket is lefektették a földben, a házban is szereltek újból valamit. Ez gyors munkavégzésnek minősül? Ebből lehet következtetést levonni arra, hogy mikor indulhat a szolgáltatás? Csak azért, mert ezeket mind gyorsan megcsinálták.
-
polonic
félisten
Elképzelhető, hogy a digi családi házas övezetben is akar szolgáltatást nyújtani?
Ahol lakom a társasházakat nem rég kábelezték be. Mellettünk megy egy patak, a patak másik oldalán családi házak vannak. Ma láttam, hogy a hídnál a családi házaknál is feltúrták a földet és fektetik a kábeleket. Vagy csak arra menne a kábel nyomvonala. -
polonic
félisten
Lassan már másfél éve, hogy bekábelezték a házat és a házkörül feltúrták a földet, lefektették a kábeleket, aknákat építettek, de még most sincs semmi hír, hogy lehetne köttetni.
Ez azért már kezd szánalmas lenni. -
polonic
félisten
válasz McLaca #10383 üzenetére
Nem feltétlen a digire gondoltam, hogy ő miatta tart ilyen sokáig.
Valami ilyesmit akartam sugallni, mint te. Ismerve a szituációt már a topikból.
Érdekes, hogy egy másik szolgáltatónak fél évbe sem telt el, hogy szolgáltatást nyújthasson.
Egyébként a földben sincsenek még kábelek, csak a kábeleknek lévő védőkábel, kábelburkolat van lefektetve. -
polonic
félisten
Hogy halad a fejlesztés a diginél? Leálltak mostanában.
Nálunk a környéken 4 éve fektették le a kábeleket. A házat is bekábelezték az ajtókig. De szolgáltatás még mindig nincs.
-
polonic
félisten
válasz wwenigma #15543 üzenetére
Nem hiszm, hogy ezen mulna. Sehol a kornyeken nincs meg szolgaltatas. A vezetekek sincsenek a foldben, a serialaknak megepitve, de azok is uresek. Es eleg nagy kornyek, jo sok lepcsohazzal. Nem hiszem, hogy minden egyes nemtom hany kozos kepviselot lefizettek volna. Durva vad..
Egyebkent meg nemtom miert felne a konkurencia, hasonlo arakon nyujtanak szolgaltatast.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest