- Gaming notebook topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoci31
újonc
Ez úgy beszámitásból maradt nálam !
Van hozzá egy 240 w töltő is
Minden memória foglalatot próbáltam már
Proci az jó benne mert ki lett próbálva másik gépben -
Zsoci31
újonc
Hello Mindenkinek!
van nekem egy dell preicision M6800 töltöre dugva a ledek világitanak billentyű venti felpörög utána leáll mi lehet a baja? -
Francia91
veterán
Nekem a retró gépeim miatt vannak otthon PS/2-es klaviatúráim is otthon a fiókokban
Holnap délelőtt meglesem, BIOS-ban van-e opció USB-s klaviatúrára, a régebbi Socket 462-es és LGA775-ös gépemben is van opció USB klaviatúra támogatásra, és az engedélyezése után már azzal is be tudtam lépni.
Hátha akad itt is ilyen opció -
Francia91
veterán
Közben kipróbáltam PS/2-es klaviatúrával (PR02X dokkolóm van, van rajta PS/2 port), azzal behozza a BIOS-t és a Boot menüt is. Csak USB-s klaviatúrával nem. Majd belesek az M6800 BIOS-ába, hogy van-e USB keyboard support beállítás (úgyis ugyanaz a BIOS-a, mint az M4800-asnak).
Valamint a BIOS-ban be kell állítani, hogy a dokkoló 1-es DP porton beadja-e a post képernyőt vagy sem, alapvetően ki van kapcsolva, és csak akkor jön már be a kép, amikor a Windows betölti a grafikus hardver driverét -
Francia91
veterán
M6800-asnál ez nálam is így van
Más
Precision M6800-as GPU fejlesztve, nVidia Quadro P4000-re (Quadro M3000M-ről). Linux alól kellett a VBIOS-t flashelni egy mérnöki BIOS-ra, mert alapvetően a Pascal kártyák BIOS-a összeveszik az ACPI funkcióval az M6800-asnál, ezért a Windows bootoláskor elszáll kékhalállal. Ezután már indult a Windows, driver .inf mod, és tökéletesen üzemel a kártya
A különbség tetten érhető
-
Szabi1200
friss újonc
Sziasztok!
Egy DELL precision 5810 gépem van, amin windows 11 fut.
Az a probléma hogy újra indítás alkalmával nem tudok a boot setup menübe belépni annak ellenére hogy nyomom a megfelelő gombot. (pl. f2) A setup menüt be sem hozza.
Próbáltuk a felhőből újratelepíteni a windows 11-et, csak újraindítás után a PC újraindult de a monitoron nem volt kép. (más újraindításkor se tölt be a kép)
Köszi a válaszokat előre is -
Szabi1200
friss újonc
Sziasztok!
Egy DELL precision 5810 gépem van, amin windows 11 fut.
Az a probléma hogy újra indítás alkalmával nem tudok a boot setup menübe belépni annak ellenére hogy nyomom a megfelelő gombot. (pl. f2) A setup menüt be sem hozza.
Próbáltuk a felhőből újratelepíteni a windows 11-et, csak újraindítás után a PC újraindult de a monitoron nem volt kép. (más újraindításkor se tölt be a kép)
Előre is köszi a válaszokat) -
yanna
addikt
válasz
Farkass107 #3307 üzenetére
Jó tudni, hogy nem a konkrét hardver adta meg magát.
-
Francia91
veterán
válasz
Farkass107 #3307 üzenetére
Szívesen!
-
Farkass107
csendes tag
válasz
Francia91 #3305 üzenetére
Megoldódott a probléma, az elem kavar be. Ha rá van dugva nem indul.
Próbáltam én először az áramtalanítást, de nem nyomtam a bekapcs gombot egy percig..
Elvileg minden működik, felismer mindent, az s7100x kártyát nem mutatja a windows, de
a drivere hiba nélkül felment. Majd letesztelem valamilyen progival.
Köszönöm a segítségedet! -
Francia91
veterán
válasz
Farkass107 #3304 üzenetére
HDD nélkül még a post képernyőig el kell jutnia, BIOS-ba is be kell tudnod lépni
Akkut vedd ki, tápot húzd le a gépről, majd a bekapcs gombot tartsd nyomva 60 másodpercig. Eztán várj 2-3 percet, csak tápot adj neki, és kapcsold be így. Ez még időnként működni szokott
Esetleg ha több RAM modul van benne, szedegesd ki, és egyesével próbáld, nekem volt olyan, hogy egy picit elmozdult RAM modul miatt csinált ilyet
Ha továbbra sem változik, lehet mindkettő, de alaplap hamarabb. Ha hozzáértő szakemberhez vinnéd, aki ért hozzá, korrekt és nem dolgozik drágán, akkor keresd KillHates-t. Nagyon rendes tag, és korrekt, ki tudja szűrni a hibát, sokszor már abból, hogy leírod neki a pontos diagnózist, vagy ha máshogy nem, személyesen megnézve a gépet
-
Farkass107
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy dell precision m6800-as masinám ami a napokban gondolt egyet és már nem akar bekapcsolni. Semmi reakció nem volt a power gombra. Annyit sikerült elérni vele cmos akksi eltávolítása, majd újra csatlakoztatása után, hogy bekapcsol kb 3 secre aztán kikapcsol. Közben ventik felpörögnek, kép nincs,minden led világít. Procit eltávolítva a hdd led villog,gondolom hiányolja az alaplap. Tápellátás elvileg rendben van.
Kérdésem az lenne hogy ez alaplap/proci hiba lenne?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv Szabi -
Francia91
veterán
Korábban írtam ide ezzel kapcsolatban
MPE-AX3000, így keresd eBay-en vagy AliExpress-en -
Francia91
veterán
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Precision M6800 palmrest-je kezd ragadóssá válni, tisztítani sem egyszerű emiatt, próbáltam már izopropil alkohollal is, de nem javít rajta. Van erre valami bevált módszer, vagy vadásszak hozzá gyári újat ebay-ről? -
havasil
csendes tag
Sziasztok,
7680 CAMM verzió. Mennyire korlátozó tényező ez egy esetleges utólagos memória upgrade szempontjából?
-
Attikusz
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszíves, hátha már valaki találkozott ezzel a problémával:
DELL Precision 7510 laptopot még a nyáron vettem használtan, kb. 50 %-os akku kapacitásnál hirtelen lemerül az akkumulátor 8%-ra. (elhasználódás kb 45 %). Gyári új akksit vettem hozzá, ugyanez történt ma megint.Véletlenszerűen csinálja, nem minden egyes használatnál.
A Google találatok nem hoztak eredményt részemre.
-
Francia91
veterán
Dell Precision M4800-asban a Quadro M2000M beüzemelve sikeresen
Volt egy kis probléma, ugyanis hibátlanként volt hirdetve a kártya, de elkezdtem szopni vele, mert kiderült, hogy el volt flashelve a VBIOS a kártyán...Tzoltan21 fórumtárs szerencsére közel lakik, és nagyon segítőkész volt, a driver inf.fájl átírásán felül eljött, és felflashelte a kártyát, mert 2 opció volt: vagy halott a kártya, vagy el van flashelve.... Szerencsére az utóbbi volt
-
Francia91
veterán
Kíváncsiságból (és mert nem kaptam választ a topikban a kérdésemre, hogy a 6700/6800-as Precikben lehet-e fejleszteni a WLAN kártyát, nincs-e whitelist vagy hasonló korlátozás) az M6800-ashoz berendeltem egy WLAN kártyát, mivel az Intel 7260-as nem volt képes kihasználni az 1000-es net sávszélességét, miközben a szolgáltatótól ac/ax-es routert kaptam. Az Intel 7260-as kártya 300 Mbit/s felső korláttal megállt, a most érkezett kártya pedig a következő tudja
-
Francia91
veterán
A BIOS beállítás opció nálam megvan, megnéztem, bekapcsoltam a "Control WLAN" opciót, de semmi változás, a saját WLAN hálózatomat nem látja. Windows-ban kézi beállításokkal rácsatlakoztam volna, dokkolóról leszedve, azt írja, ez a hálózatnév a Vezeték nélküli kapcsolatoknál már létezik (ugyebár mikor telepítve volt a gép, először WIFIN csatlakoztattam a géphez
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
Következő lenne a problémám, jelenleg egy DELL Precision M6800-assal, korábban pedig egy M4800-assal kapcsolatban:
Amikor feltelepítem a Windows-t (10 vagy 11), dokkolóra helyezés nélkül a gépet, még látja az otthoni WIFI hálózatot. Nem csatlakozok rá, mert miután fent van a Windows, megy a gép a dokkolóra, abba pedig be van dugva az Ethernet kábel, és úgy kap netet. Na ezután ha leveszem a dokkolóról a gépet, nem látja az elérhető WLAN hálózatok közt az enyémet, csak ami a szomszédból átsugárzik pár hálózatot.
Hardveres kapcsolót kikapcsoltam, bekapcsoltam, újrakerestettem vele, az enyémet nem látja.Az M4800-ast váltottam M6800-asra, a 4800-as barátnőmé lett, mert a tejfölösdoboz ipari hulladék Acer helyett kellett neki egy normálisabb teljesítményű laptop. Újratelepítettem, Windows 11-gyel, nem tettem dokkolóra, hibátlanul működik az otthoni WIFI-n. De újratelepítés előtt ez is dokkolón volt javarészt, az abba bekötött Etherneten keresztül kapva az internetet, és ha levettem, mert a ház másik pontján kellett, az én hálózatomat nem látta....
Az M6800 is látta Windows telepítéskor a WLAN hálózatomat, a dokkolóra rakás óta azzal az eggyel kevesebb hálózatot találja az elérhetőek közt...Mi lehet az ütközés/probléma oka? Tudtommal külön kéne kezelnie a vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatokat.
Ráadásul a dokkoló előtt pöpecül kezeli az itthoni WLAN hálózatomat, aztán megy tönkre ez a dolog, hogy a dokkolóról kap vezetékes internetet....
-
-
Francia91
veterán
válasz
Tom1939 #3278 üzenetére
Igen, volt M6600-asom is
A végére ilyen konfiggal adtam elÉs ahogy írod, M6600/6700/6800 szinte azonos házban voltak, nagyon apró eltérésekkel (FireWire port, stb)
-
Francia91
veterán
Új jövevény váltotta a Precision M4800-ast
A nagytesója, M6800. És eDP kijelzős, így Quadro P5000-ig mehet bele MXM-es videokártya. Bár első lépésként szerintem az M3000M/M4000M valamelyike is bőséges előrelépés lesz grafikai teljesítményben. Bár ez a FirePro M6100-as meglepően jól teljesít 128 bites létére, meglepődtem rajta, gyengébb teljesítményre számítottam tőle.
Processzort pedig megkapta az M4800-asból, alapvetően i7-4810MQ-val jött a nagytesó, de mivel ennek nagyobb a hűtése, jobban boldogul az Extreme procival, a 4810MQ meg ment a kistesóba. Meg hát legyen kimaxolva, na -
Francia91
veterán
Sziasztok!
Dell Precision M6700-as bármilyen WIFI kártyát megeszik, nincs Whitelist meg hasonló, jól tévedek?
Egy Intel 7260-ast tennék bele az AC szabvány miatt, esetleg egy még újabbat -
csixy
addikt
Dell precision 5520 hangszórója kidurrant, recseg. Hol lehetne beszerezni, gondolom párban ? Mennyire bonyolult kicserélni?
-
Na csak le kellett írnom úgy látszik, mert egyből beugrott hogy vélhetően le van merülve az elem
És be is jött, kicseréltem, és csak 1db ki-be kapcsolgatás volt az első indítás után.
Szóval a dolog normális, ilyenkor tényleg van self test, meg valami első inicializálás, de a lemerült elem miatt ezt minden alkalommal végrehajtotta.
-
Vásároltam a napokban egy Precision 3630-at, házi szerver lesz belőle, ezért is kellett az SFF like méret. Minden oké a géppel látszólag, tesztelgetem egy ideje benne a dolgokat, viszont hard reset, vagy power cycle után furcsán viselkedik: többször (talán 2-3 alkalommal) is ki be kapcsolja magát, ilyenkor felpörög, majd megáll. Közben hallani ahogy (talán a tápban) kapcsolgat egy relé. Utána tökéletesen működik bármeddig, akár terhelve is. Soft reboot vagy reset esetén nem csinálja a dolgot.
Nekem inkább valamiféle self testnek tűnik, de gondoltam inkább megkérdezem, biztos ami biztos.. van még rá próbagari. UEFI event log tiszta, nincsenek benne hibák.
Szóval ez így normális, ugye?
-
törölt tag
Sziasztok! M4800-ba milyen HDD Caddy megy be?
-
Francia91
veterán
válasz
#73500928 #3267 üzenetére
Ez is elmegy benne, szintén módosított .inf fájl esetén, erősebb is, mint a K1100M ( a K2100M-nél is)
-
törölt tag
Ez milyen lehet?
-
hpé
tag
M5100 keresés.
Nekem is az van benne, fontos hogy dell piros nyákos legyen, amit hivatalosan a 4800-as szériához árultak. Nekem idén kellett cserélnem 4év után, kb 15e Ft volt a német ebayről. -
törölt tag
Na akkor körül nézek az M2000M-ek és a GTX 1050 Ti-ok közt hátha találok valami jó vételt, de ha nem nekem a K2100M is tökéletesen meg fog felelni.
Köszi a segítséget! -
Francia91
veterán
válasz
#73500928 #3263 üzenetére
Quadro M2000M, ha találsz jó áron ebay-en. Módosított inf fájlos driver kell hozzá, amúgy simán megeszi. Én is ilyet vadászok az M4800-asomba. Itthon szökőévente találni csak ilyen kártyát, ebay-en 30-60 ezer közti áron találni, aránylag jó teljesítménye van játékokban is. Elvileg nem probléma, ha HP-ból bontott kártyát találsz, de ez csak az elmélet.
Amúgy elvileg az MXM-es GTX 1050 Ti a teteje, amit megeszik az M4800-as (szintén csak a drivernek az inf fájljába kell beleírni + 1 sort)De ha nem kell akkora kraft, akkor vadászol K2100M-et.
-
törölt tag
és 4800-hoz mit ajánlanátok? nekem elég sanszos, hogy hibás a k1100m és elgondolkoztam egy lehetséges upgraden..
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok! M4600asban van egy quadro 1000m vga
Ár/érték arányban mi az amit megérheti upgradelni? (Akár ebay-ről)
-
anorche1
őstag
válasz
Francia91 #3259 üzenetére
Azzal is tökéletes. De ha van esetleg aida64 -ed, akkor abban tudod nézni a töltés mértékét (Számítógép/Energiagazdálkodás és ott a töltés mértéke).
Vagy a bootkor F12 -t nyomogatva elérhető a diagnostics, ott a Primary Battery Current Flow érdekelne.
Vagy 3. opció, ha van konnektoros fogyasztásmérőd, akkor annak a mért értéke is megfelene.Előre is nagyon nagyon nagyon szépen köszönöm!
-
anorche1
őstag
Megkérdezem ismét, hátha.
Mennyi idő alatt töltődik fel egy M4800 97Wh akkuval, 180W -os töltővel?
-
Francia91
veterán
Az jó kérdés, egyszer már kérdeztem itt a topikba, tárgyalgattuk, úgy emlékszem.
Emlékeim szerint a "Dell Data Encryption Accelerator Card"-hoz való, valami adattitkosításhoz, külön megvásárolható cucc volt akkoriban. -
Francia91
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
Sziasztok!
Segítsetek kicsit!
Adott továbbra is egy Dell Precision M6800-as.
Szereztem egy 256-os mSATA SSD-t... bele raktam, igaz félig kilógott a "picike" mSATA csatiból, de mondom kiváncsi vagyok, látja-e. Nem látta... Mondom akkor berakom a WWAN port helyére. Na ha ott volt az SSD, nem is adott képet a gép.
Jó akkor a WWAN-ba rakok egy 3G kártyát. Persze úgy azzal ment.
...Adott egy Dell Latitude E7440. Na érdekes mert annak a WWAN portjába lehet rakni 3G modemet is, de ha akarom SSD-t is rakhatok bele, az bezzeg lekezeli mindegyiket.
Ez így mennyire normális, hogy az M6800-as el sem indult egy második mSATA SSD-vel, illetve a rövid SLOT-ba berakva nem látta az SSD-t? -
T5820 ról kérdeznék. Procitámogatás érdekelne, most W-2123 van benne ami nyilván már elég gyenge. Azt tudom hogy nem egyformák az ebben lévő alaplapok, de nem is csúcsprocit szeretnék belerakni csak középkategóriásat elég egy nagyobb órajelű 10 magos is.
Kezeli ez a mac-ekbe szánt W-2150B procit?
Illetve ramokból van neki valami háklija vagy simán rakható 8db 8gb-os 1rx8 2666 ecc reg? -
anorche1
őstag
Még mindig nem tudom eldönteni, hogy van helyesen, tervezetten működik a gépem, vagy sem.
Egy egyszerűbbet kérdeznék a tulajoktól:
Mennyi idő alatt töltődik fel a gépetek mondjuk 10% környékéről? -
yanna
addikt
Üdv Srácok!
Kedvenc M4800-am és support között némi ellentmondás lépett fel. Command update szerint és webes automatikus frissítés keresés szerint is napra kész a gép.
Viszont amikor manuális kereséssel nézem, nem azt mondja.
A verziók szám azonos, csak dátum eltérést látok. Pl. bios.
Most akkor napra kész, vagy kritikus az állapota a kis drágámnak? -
Francia91
veterán
válasz
#73500928 #3237 üzenetére
Ami eszembe jutott, már végigjártam, egyedül a teljes rendszer újratelepítés nem volt meg, de azt már kihagyom egyenlőre, úgyis szerezni akarok egy másik mSATA SSD-t, amire kísérleti telepítések mennek (módosított Windows 11 pl), a belakott rendszeremet nem akarom elveszteni. Akkor egy friss, újabb rendszerrel meglátom, mi lesz a Bluetooth-szal. Ha ugyanígy működik, megnézem Windows 7-tel is, úgyis csak ilyen kísérletekre lesz a másik mSATA SSD
-
Francia91
veterán
válasz
#73500928 #3235 üzenetére
Nálam is ugyanez van. Raktam fel régebbi drivert, nem segített. Frissítettem külső programmal az elérhető legfrissebbre a drivert, maradt a jelenség. Eltávolítottam, Dell oldaláról újraraktam, változatlan. Feladtam ezek után a próbálkozást, nem jutottam előrébb. Szerintem Windows 10 gebasz lehet
-
törölt tag
Sziasztok!
M4800-nál mi lehet az oka annak, hogy bluetooth hangszóróra csatlakozva akadozik hang? -
hpé
tag
7520-ba milyen gpu upgrade lehetőségek vannak az m2200 felett?
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Egy M4800 tulaj tudna nekem segiteni abban, hogy par dolgot megnez a gepen 80% alatti askival?
Ha van a gepen aida64, akkor toltore dugva a power managment resznel a charge resznel mennyit ir, mennyivel tolt?Ha nincs aida64, de van fizikai fogyasztesmero, akkor bekapcsolt, de terheletlen gepnel toltore dugva hany wattot eszik? Es kikapcsolva?
Ha nincs fogyasztasmero, akkor a dell daigba lepve, a Primary Battery Current Flow resznel mennyit ir, hany mA -t?
Elore is koszonom a valaszt!
-
yanna
addikt
Sziasztok!
Már idejét sem tudom mikor telepítettem M4800-amra a win10-et. Akkor volt egy jó kis mankó a neten, hogy mit kell ki/be kapcsolni telepítés előtt/után biosban, telepítés után meg vissza, de már kiment a fejemből. Persze már nem lelem...Sajna az ssd-m miatt hamarosan eljön a csere ill. telepítés. Tudnátok valami korrekt leírást ajánlani?
-
PiciPeti
őstag
Sziasztok!
Kezd döglődni a videókártyám (K1000) az M4600-as gépemben. (Eltűnik a kép, kijelző bal oldalán zöldes sorok maradnak csak, gondolom valami memória para, úgy rémlik az okozhat ilyet.)
Belebotlottam az apróhirdetések között egy M200M-be, ami elvileg Hw-esen passzolna is a gépbe.
Valaki tett már Quadro M2000M-et M4600-as gépbe, mik a tapasztalatok?
Ahogy olvasgattam, ezt inkább a x800-as szériákba tették, és eDP csatlakozás/kezelés függő, viszont elvileg az M4600 is rendelkezik eDP-vel...
Egy bejegyzést találtam DELL fórumon, ahol ezt megerősítik, de semmi többet, ami kicsit aggaszt...Köszi szépen a segítséget előre is!
-
Francia91
veterán
válasz
Krisztián980 #3219 üzenetére
Nem áraztad túl, teljesen jó ár érte, csak az emberek többsége a konzumer kategóriás gépeket ismeri, ezeket nem.
Másodsorban, ez egy "butított" Precision (ha szabad így mondanom), a 7510/7520-as komolyabb hűtéssel és házzal rendelkezik, aki tényleg használja a benne rejlő hardvert, az inkább olyat keres. Az 5510-esnél ráadásul alaplapra forrasztott a GPU, míg a 75xx/77xx szériánál cserélhető, és elég komolyat is bele lehet tenni, több generációval újabb MXM foglalatos GPU-kat
Igazából erről a szériáról én is csak hallásból tudok, inkább a keményebb Precision vonalat ismerem a 75xx/77xx szériát (és persze az M4xxx/M6xxx szériát, amiknél a 700-as sorozattól kezdve szintén cserélhető több generációval újabbra a GPU, a 15,6"-osnál akár GTX 1050 TI-ig, a 17,3"-osnál akár Quadro P5000-ig) -
zsolti75
senior tag
válasz
Krisztián980 #3219 üzenetére
Nem áraztad túl, be van állva a piac, majd megjön rá az ember.
-
Krisztián980
csendes tag
sziasztok, szerintetek túl áraztam a Dell Precision 5510-emet ?
Vagy ennyire réteg termék lenne ezért nehéz vevőt találni ? Eddig egyetlen egy érdeklődő volt (az is elég komolytalan, mennyit engedsz a feléből kategória)
Egyeltalán nem használom már ki (asztali pc-re váltás, nincs már igény a mobilitásra) de ha ennyire nincs a piacon értéke akkor meghagyom inkább a tv-hez
Köszi a véleményeket. -
Maksifül
senior tag
Kicsit megadta magát az M6500-ban a hangszóró membránja, s már recseg a hang. Ilyet honnan tudnék beszerezni, ha cserélni szeretném?
-
Szepi1979
senior tag
Sziasztok!
M6600-hoz tudtok olyan win10 touchpad drivert ami működik és nem fekteti meg a rendszert?
-
Francia91
veterán
válasz
senki11 #3215 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy igen, kiszolgálhat addig. A proci elég ma is, Quadro M2000M kártya pedig mehet bele, amennyiben eDP csatlakozós a kijelző és alaplap, azzal pedig bőven fejlesztve van. Ha LVDS csatlakozós, akkor a Quadro K2100M vagy az AMD FirePro M5100 maximum, ami belemegy. QM-es procival 4x8 GB RAM-ot megeszik.
A 250 ezres felső határba talán beleférhet még a 7510-es Precision is, szűken, de nézz körül, hátha igazam van. Legalábbis Aprón 200 környékén mennek, garisan, számlásan hátha akad 7510-es 250 ezerig
-
Francia91
veterán
válasz
senki11 #3213 üzenetére
Szia!
Nekem M4800-asom van, 32 GB RAM-mal, i7-4930MX Extreme procival, Quadro K2100M videokártyával és 256-os mSATA SSD-vel. Magyar világítós klaviatúrával, FHD kijelzővel. A proci ereje ma is bőven elég, a videokártyát meg lehet cserélni Quadro M2000M-re, vagy akár 1050 Ti-ra is, ha a kijelző eDP csatlakozós (az enyém az, egy Quadro M2000M van tervbe bele). Gyári új akkut is vettem bele Karácsony előtt, azzal 2-3 óra között elvan táp nélkülFelhasználás nálam:
AutoCAD, TopSolid, Vegas Pro, LightRoom, meg némi játék a War Thunder-rel -
senki11
aktív tag
Üdv! Szeretnék venni egy felújított notit. A dell precision m4800-al szemezek.
A milyen notebookot vegyek topicban ilyen követelményekkel próbáltam puhatolózni:1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1-2 hónapon belül
2. A gépre szánt összeg forintban? - 250 000 a felső határ
3. Felhasználás? - irodai programok, prezentálás, böngészés internetezés, fotószerkesztés hobbi szinten, videovágás (ez mindössze annyit jelent, hogy DaVinci Resolve segítségével összedobok egy kisfilmet az ódások karácsonyi szerepléséről)
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - a játékok nem foglalkoztatnak
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - elég 13 col körüli is, matt, jobb felbontás előny
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - lesz hordozva, adott esetben akár utazás közben is használnám
7. Operációs rendszer? - Windows, Linux, semmi - igazából mindegy, de oprendszerért nem fizetnék felárat, inkább megveszem külön
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - ssd, legalább 8 giga ram
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - HDMI és megvilágított billentyűzet előny. Optikai meghajtóra nincs szükségem, ha van, amint a gari engedi úgyis kikerül és merevlemez megy a helyére. Talán még annyi, hogy a fenti felhasználás mellett a masinát úgy legalább öt évig nem szeretném lecserélni, szóval hosszabb távra terveznék vele.
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - nem kell újnak lennie, felújított is lehet, de számla és a garancia mindenképp szükségesSzeretném kikérni a véleményeteket, hogy ennek függvényében érdemes-e beinvesztálni egy ilyen gépbe. Ahogy fentebb írtam is, az a lényeg, hogy arra a felhasználásra, amire venném, évekig tudjam használni. Gondolom egy ilyen régi erőgépben még mindig van annyi potenciál, hogy 5-6 évig kiszolgáljon. De javítsatok ki ha tévedek. A választ előre is nagyon köszönöm.
-
Francia91
veterán
Igazából így már ez az M6800-as teljesen hozza a mai szintet, szerintem bőségesen. Ezért voltak még jók ezek a gépek, mert ilyen fejlesztési potenciál van bennük. Az M4800-asban pedig mennek az MXM-es 1050 Ti kártyák is, meg a Quadro T1000-esek
Így kisebb létére is elég jó fejlesztési potenciáljuk van azoknak is, persze az alaplapnak eDP-s csatlakozósnak kell lennie hozzáJó, én csak fórumon ezt olvasgattam, valamint nekem az M2000M-hez kötelező az eDP csatlakozó, az biztos
A 6800-as lehet, hogy más liga -
Francia91
veterán
Mindenképp kérünk majd linket hozzá, ha megvagy vele
Én feladtam az M6800-as terveket, így, hogy nem kel el a 4800-as. Elkezdtem apránként építgetni helyette egy Mini ITX erőművet, a 4800-asba pedig majd kerül egy Quadro M2000M kártya nyárig. Amit kell vinnie, viszi az is, a többire meg ott lesz a MiniITX-es kis méregzsák
Mennyibe fájt a Quadro P4000, ha szabad tudni? -
bacsis
Közösségépítő
válasz
Francia91 #3207 üzenetére
Igen, szándékozom írni róla egy beszámolót... Csak az a gond, hogy a korábbi csirkébbb kártyák miatt sok játékban Low grafikán teszteltem... aztán ahogy jöttek az erősebb VGA-k a lapiba... a könnyebb összehasonlíthatóság végett maradtam Low-nál. majd szép lassan minden játéknál CPU limitbe ütköztem...
Így összehasonlítgatni meg nem igazán lehet.. De majd valamit kitalálok hogy érdekes beszámoló legyen
Új hozzászólás Aktív témák
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest