Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• senki11

aktív tag

válasz Francia91 #3214 üzenetére

Köszi a gyors választ! Akkor ezt igennek vehetem? Tehát kiszolgál majd egy darabig?
    Én egyébként a belinkelt lightosabb verziót készülök megvenni. Ennyit enged a keret. :)
    A cserélhető grafkártya és bővíthető ram jó dolog.

• senki11

aktív tag

Üdv! Szeretnék venni egy felújított notit. A dell precision m4800-al szemezek.
    A milyen notebookot vegyek topicban ilyen követelményekkel próbáltam puhatolózni:

1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1-2 hónapon belül
    2. A gépre szánt összeg forintban? - 250 000 a felső határ
    3. Felhasználás? - irodai programok, prezentálás, böngészés internetezés, fotószerkesztés hobbi szinten, videovágás (ez mindössze annyit jelent, hogy DaVinci Resolve segítségével összedobok egy kisfilmet az ódások karácsonyi szerepléséről :DDD )
    4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - a játékok nem foglalkoztatnak
    5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - elég 13 col körüli is, matt, jobb felbontás előny
    6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - lesz hordozva, adott esetben akár utazás közben is használnám
    7. Operációs rendszer? - Windows, Linux, semmi - igazából mindegy, de oprendszerért nem fizetnék felárat, inkább megveszem külön ;]
    8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? - ssd, legalább 8 giga ram
    9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - HDMI és megvilágított billentyűzet előny. Optikai meghajtóra nincs szükségem, ha van, amint a gari engedi úgyis kikerül és merevlemez megy a helyére. Talán még annyi, hogy a fenti felhasználás mellett a masinát úgy legalább öt évig nem szeretném lecserélni, szóval hosszabb távra terveznék vele.
    10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - nem kell újnak lennie, felújított is lehet, de számla és a garancia mindenképp szükséges

Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy ennek függvényében érdemes-e beinvesztálni egy ilyen gépbe. Ahogy fentebb írtam is, az a lényeg, hogy arra a felhasználásra, amire venném, évekig tudjam használni. Gondolom egy ilyen régi erőgépben még mindig van annyi potenciál, hogy 5-6 évig kiszolgáljon. De javítsatok ki ha tévedek. A választ előre is nagyon köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák