- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
válasz
PiciPeti #2698 üzenetére
eBay-en lehet kapni újakat
De AliExpress-en szintén látok új ventiket hozzá, mindkét hűtéshez (10-20 dollár között)
Végig kell böngészni a kínálatot -
soldi3r
veterán
válasz
question man #2696 üzenetére
Az M4600-at eleg egyszeru szetszedni es takaritani. Nehany YT video es fel ora melo.
Akkubol Patona-t vennek, Kecskemetrol rendeltem utoljara egy mobil boltbol. Google megtalalja. -
question man
tag
Nos némi információra lenne szükségem a precision tulaj kollégáktól :-D az m4600ásom karbantartását illetőleg
1 hova vigyem a gépet tisztíttatni és újra pasztáztatni mivel ráférne a kicsikére a szétszedésnek meg nem akarok neki állni mert ez kb egy millió darabos puzzle
2 akku jelenleg 50%-os lett és egy 4400-as van benne. Eredetiben gondolkodom de ez szinte már beszerezhetetlen vagy ha igen akkor érdekesen rövid jótállással (4-6 hónap) és horribilis árakon míg az utángyártottak 1 év garanciásak :-/ főleg mivel a 97W-osban gondolkodom bár ha van tapasztalat utángyártott nagy teljesítményűre hajlok az ötletre. -
thotzoltan
tag
válasz
Blue Eagle #2694 üzenetére
Köszönöm,ez volt a probléma is,meg a megoldás is!
-
Blue Eagle
őstag
válasz
thotzoltan #2693 üzenetére
Néha előfordul BIOS-ban kajtatáskor, hogy eldobja a Switchable Graphics jelölő pipát. Ezzel letiltás alá kerül az nVidia Optimus és az alapértelmezett grafikai meghajtó egyedül a Quadro lesz. Vagyis "eltűnik" a Intel HD Graphics. BIOS-ban ellenőrizd a Video beállításnál a Switchable Graphics jelölőnényzete ki van e pipálva.
-
thotzoltan
tag
válasz
Blue Eagle #2692 üzenetére
eddig használtam a gépet,amikor feltelepítettem,még megvolt mind két videokártya
-
Blue Eagle
őstag
válasz
thotzoltan #2689 üzenetére
Switchable graphics be van kapcsolva a bios-ban?
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Performance-ban
-
soldi3r
veterán
válasz
Csinalj egy alapbeallitast eloszor.
-
thotzoltan
tag
válasz
Blue Eagle #2688 üzenetére
Akkor most már csak abban segíts,hogy hol találom a BIOS-ban,merrt én mindent végig néztem,de nem is látom..vagy csak figyelmetlen vagyok?...Valami negatív csoda folytán eltünt az alaplapi videokártya az eszközkezelőből..
-
Blue Eagle
őstag
válasz
thotzoltan #2687 üzenetére
Szia!
BIOS beállításokban legyen aktív. A turbo automatikusan, alkalmazás-vezérelt módon, a felmerülő igényeknek megfelelően bekapcsol-kikapcsol.
Nálam sincs (Precision M6800) semmi más fenn, semmi hókusz-pókusz. Mégis, a CPU-Z appot futtatva, látom mennyi az aktuális Core speed. Nálam 2700 MHz a névleges. Idle állapotban 800-on kóricál, de ha megnyitok egy alkalmazást, vagy egyéb esetben amikor kell a kakaó, felmegy akár 3,7 GHz-re is. -
thotzoltan
tag
Sziasztok! Dell Precisionon hol kell,tudom bekapcsolni a Turbo Boost szolgáltatást? Kell hozzá telepítenem valamilyen plusz drivert?OP rendszer Win 10 van a gépen.Illetve van-e ezen egyáltalán?
Köszönöm! -
hpé
tag
Ennek a listának a M4600 és M6600 tulajok nem fognak örülni, mivel nem lesznek javított bios-ok sebezehtőségek (Meltdown és Spectre) ellen.
-
Atlantis
veterán
Hello!
M2800-on van olyan USB-port, amit be lehet állítani, hogy alvó módban is lehessen használni telefontöltésre? Ha igen, hol kell ilyen beállítást megtenni?
Köszi!
-
doser0717
aktív tag
válasz
soldi3r #2671 üzenetére
Igen. Anno mikor ez a csoport elindult 3-4 emberrel indultunk, köztük én voltam az első. Idén karácsonykor lesz 6 éves, én kapcsoltam be először.
Igen, volt leejtve is, de évekkel ezelőtt. Elvégre is munkaállomás, néha meg történnek balesetek...Egyszerű (remélem) kérdés: Hova érdemes vinni (melyik szervizbe) a gépet garanciaidőn túl ahol elvégeznek egy teljes nagygenerált?
Továbbra is zsanércsere, a kijelző random kikapcsol néha, bekapcsológomb csere/tisztítás, komplett gép belső kitakarítása - azt hiszem nagyjából ennyi.Ha rá kell locsolni 50-100eFt-ot a 6 éves gépre inkább megteszem mint eladjam 'alkatrésznek' és vegyek 200eFt-ért egy új 'szart'.
-
kmisi99
addikt
Sziasztok a precision gépek mennyire válogatósak? A WLAN kártyáját szeretném AC-sre cserélni, ezt bármiféle bios mod nélkül megtehetem?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok a következőkben kérném ki a tanácsotokat
van egy Dell Precision M4800 munkaállomásom (nem vagyok Informatikus, privát célra használom semmi extra, csak jó áron tudtam beszerezni anno)
pár hete volt HD csere (SSD re lett cserélve) és értelemszerűen op rendszer windows 10/64bit is újra lett rakva (ez volt korábban is). (nem én csináltam)
felraktam egy játékot amivel régebben is játszottam (skyrim, ami megdolgozza a HW-t, de régebben semmi gond nem volt vele. (kb májusban, játszottam utoljára a játékkal)
Elkezdtem játszani és kb 10-15 perc (?) után gép leállt teljesen. Gép megint bekapcs, játszok és kis 10-20 perc után a gép teljesen leált megint (semmi előzetes jel nélkül). Először játékra gyanakodtam, de 3jára kaptam az üzenetet bootollás közbebn hogy M1004 es hiba van (túlmelegedés stb)
Gyors utánaolvasás: lehet egy takarítás segítene?
közbe lehet kicsit off olok mert Írás közbe rákerestem youtube on m4800 szétszedés fan tisztításra, konkrétan egész gépet szét kapják amit már nem merek bevállalni
(arra akartam rákérdezni mennyi ajánlott gyakorlat nélkül csinálni,mert azt hittem csak hátlap eltávolítása elég de úgy látom inkább nem ajánlott ...)inkább rábízom szakira megint...
amúgy kb 3-4 éves gépnél ez normális jelenség?.
-
kardkovacsi
senior tag
Érdekes, mert a 7510-es az megy 90-es táppal is rendesen (180w a gyári). A procit próbáltam kitolni maxra és sikerült viszont olyankor az akksit gyakorlatilag nullával töltötte. A videó kártya természetesen nem volt meghajtva.
Gondolom a 180W arra van, hogy ha maxon megy a proci, videó kátya, ram, mindkét disk és még tölteni is kell az akkumulátort. Ami valahol érthető is, mert alaphelyzetben mindent letekerve kb. 15-20 wattot fogyaszt a gép amihez még ha hozzáadom a teljes proci teljesítményt ami 45W még akkor is csak 60W körül van a teljes fogyasztás. -
Francia91
veterán
Üdv!
Egy Precision M6600-asom van i7 2620QM procival. Jelenleg 2x4 GB RAM van benne, amit tervezek bővíteni 2x8 GB-tal a másik két üres slotba. CPU-Z szerint, valamint a modulok típusára rákeresve 1.35 V-os modulok vannak az M6600-asomban. Vehetek mellé 1.5 V-osat, vagy inkább keressek 1.35 V-os párt?/Azért kérdezem, mert pl a ThinkPad eszi mindkettő féle modult, de ha egy ilyen és egy olyat teszel egymás mellé, akkor "összevesznek" a modulok, RAM hibát ír ki/
-
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Így járt már valaki? Igazából azt sem értem, hogy 'miért?' mert az elmúlt 5.5 év nagy részét kihajtva asztali gépként töltötte. De hogy miután eltört a letört kis darab 1mm-t sem akar megmozdulni és csak ebben a pozícióban áll ezzel feszítve a kijelzőt...
Másik, ha már ennyi idő után ideírok: volt valaki még rajtam kívül akinek nem akar működni a bekapcsoló gomb? Csak egy k.rva nagy/erős és'mély' hosszan tartó nyomásra kapcsol be.
Megadta magát az is, vagy elképzelhető, hogy csak tisztítani kellene? Szinte sosincs használva mert maga a gép nincs soha leállítva, mivel asztali gépként van használva.
-
BG*
csendes tag
Üdv!
Precision M4600-nak mekkora teljesítményű tápegység kell a normális működéshez?
180W-ost találtan hirdetésben, 130W-al próbáltam, az kevés, annyira belassul hogy használhatatlan.
Amit kaptam hozzá az 240W-os, ezzel jó, de kellene egy másik is, 240-est nem nagyon találok.
A 180-as elég lenne?
esetleg valakinek eladó 240-es? -
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2664 üzenetére
Én T500-asról először EliteBook 8560W-re váltottam, de 1 venti képtelen volt kordában tartani a 4 magos i7-est és a Quadro 2000-es kártyát. Aztán mondom elég, veszek egy 17,3-as Precit, abban legalább tisztességes hűtés van az erős hardver mellé. Nem is bántam meg, valami marha jó hűtése van, a Quadro 3000M 1 óra hajtás után sem megy 66 fok fölé, az i7 2720QM pedig stabil 3,0 GHz-es Turbo Boost órajellel nem megy 85 fok fölé. De mivel nekem csak videokonvertálásra van engedélyezve a Turbo Boost, így az alap 2,2 GHz-es órajelen használom (és játszok pl), akkor pedig 70 fok körül van a proci maximuma. Tehát maximálisan elégedett vagyok a hűtésével, nem is váltanék másra ezek után.
A 8560W-ben a proci letiltott Boost órajellel ment 95 fokon, a Quadro 2000M pedig sokszor 80 fokon ment, a szellőzőnyílás mellett meg teát főzhettem volna -
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #2663 üzenetére
Igen, igazad lehet. Sőt, szerintem is ez az igazság.
Ó igen! A ThinkPad T500. Nekem kettő is volt. Aztán amikor egy hónapon belül a másodiknak is megmakkant az ATI Chip BGA kapcsolata az alaplappal (nem javítható biztonsággal, a chip ragasztva van gyárilag a deszkára), végeztem örökre a Thinkpad-del. Ekkor határoztam el, hogy megpróbálom a Dell Precision-t. És igen! Eddig nagyon über!
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2662 üzenetére
Nemtudom, felvett teljesítmény mérésével lehetne mérni a hatást, de szerintem kevesebbet fogyaszt az Intel HD grafikával, mint egy csökkentett órajelű dedikált kártyával. Nekem volt váltható grafikás ThinkPad T500-asom Radeon HD3650-essel (kézileg lehetett váltani), de ha a dedikált kártyán maradtam, hiába nem terheltem és vette le az órajelét, melegebb volt a gép, és folyamatosan ment a venti alapjáraton. Ha az integráltra nyomtam, akkor sokszor passzív ventivel netezgettem
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2660 üzenetére
Az AMD-nek csak a "ZeroCore" technológiája van energiamegtakarításra, magyarul lecsökkenti az órajelet, ha nincs szükség grafikus kraftra. De nem tud váltani az IGP és dedikált között
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2656 üzenetére
AMD kártya esetén tudtommal nincs váltható grafika, csak nVidia esetében. Vagy nem jól tudom? Tudtommal az AMD nem támogat ilyen funkciót, fixen az megy mindig, az nVidia-nak viszont ott van az Optimus, mint pl nekem a Quadro 3000M esetében, látja is az Eszközkezelő mindkét kártyát
"Graphics Card
AMD's FirePro M6000 is a member of AMD's professional midrange and features a 2 GB GDDR5 graphics memory with a 128 bit-wide memory bus. The graphics core clocks with up to 800 MHz and can dynamically adapt the speed according to requirements. The processor-integrated Intel HD Graphics 4000 is not enabled."Tessék, a Firepro esetében az Intel HD tiltva van. Ezért nem látja az Eszközkezelő
Amint tennél bele egy Quadro-t, megjelenne a BIOS-ban az Optimus, valamint az Eszközkezelő is látná mindkét kártyát -
Száguldo
aktív tag
válasz
Blue Eagle #2656 üzenetére
Nincs ilyen paraméter a BIOS ban .
-
Vlad79
csendes tag
válasz
Blue Eagle #2653 üzenetére
Fura. Hiába adom meg a service tag-et, azt írja, hogy nincs hozzá lemezkép. Microsoft meg azért reklamál, hogy a termékkulcs előretelepített szoftverhez tartozik... Amúgy a 10 rendesen frissül és legitnek vallja magát. (gép alján levő coa alapján lett regelve, szóval nem warez.)
-
Blue Eagle
őstag
Értem. Szerintem amire Te gondolsz, abból a szempontból ez a Win7 sem lesz jobb a sima, natúr Win7-hez képest.
Különben meg ezt: Dell OS Recovery Tool és ezzel le lehet tölteni a szóban forgó Win7-et.
-
Vlad79
csendes tag
válasz
Blue Eagle #2651 üzenetére
Az a lényeg, hogy win7-el vettem a gépet, upgradeltem w10-re (amire ugye nincs support, a w7-8 drivereket vasaltam alá), volt egy lapcsere, és azóta hülyéskedik az ujjlenyomatolvasóval. Gondoltam, felteszek egy oem w7-et, és megnézem, hogy hardveres, vagy szoftveres bibije van-e, csak nem találom a support oldalon a letöltést, amit a #2645-ben említettél.
-
Vlad79
csendes tag
válasz
Blue Eagle #2645 üzenetére
Egy linket tudnál dobni? Keresgéltem, de sehol nem találom. Gyárit upgradeltem 10-re, de jó lenne egy oem win7 driver tesztelés céljából (a fentebb írt ujjlenyomatolvasós problémát kivesézni - most épp működik a Hello egészen addig, hogy regisztrálja az ujjlenyomatot, de login-nál azt írja, hogy ismeretlen ujjlenyomat)
-
válasz
Blue Eagle #2643 üzenetére
Játékban az a kártya nagyon jó, erős.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Blue Eagle #2647 üzenetére
Igen, azóta működik.
Win7-et ismerem, a 10-et nem szeretem. -
Blue Eagle
őstag
válasz
BobChemistry #2646 üzenetére
Az Intel Graphics Driver telepítése már megoldja a problémát. 133 MB méretű a gyári delles.
De M6800-ason miért Win7-tel operálsz? A win10 nem gyere be?
Hát igen, én is most 50%-on hajtom a fényerőt és világít mellettem egy kislámpa.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Blue Eagle #2645 üzenetére
Már feltettem
Driverek is folyamatban. A képernyő fényerejét viszont jó lenne lejjebb venni, mert a sötét szobában leég tőle a képem... -
Blue Eagle
őstag
válasz
BobChemistry #2644 üzenetére
A dell támogatási oldaláról letölthető a Win7 64 bit amely az alábbiakat tudja:
OEM-esíti a rendszert (OEM Dell logókkal látja el, stb), dell háttérkétekkel és témával gazdagít. Azonnal, net kapcsolat nélkül aktívált rendszert kapsz. Multilanguage.Viszont nem tartalmazza a Dell drájvokat, azt Neked kell itt is megoldani a supportról, vagy a Dell Command Update segítségével.
-
BobChemistry
őstag
válasz
Blue Eagle #2643 üzenetére
Nem, egyelőre csak a Win7 telepítésnél tartok. De rajta van a listán
-
Blue Eagle
őstag
válasz
BobChemistry #2642 üzenetére
Szia, FireProval mire használtad már? Játék? Próbáltad már?
-
BobChemistry
őstag
Csatlakoztam a klubhoz egy 6800-as géppel (i7 4800qm, 2x8 GB, FirePro M6100, 250 GB mSATA). HDDk beszerzése folyamatban.
-
hpé
tag
válasz
all6atos #2627 üzenetére
Win10-el használom. Firepro-val nincs Optimus. Akksi üzemidő engem nagyon nem érdekel ritkán veszem ki a dokkolóból.A hőfok és a hang se zavaró normál használatnál (27 fokos szobában, most 45-47 a cpu és gpu is, ventilátor hangot nem hallani), persze ha játszol vagy renderelsz akkor beindulnak a ventilátorok rendesen.
Amennyire emlékszem Quadro1000m-el is hasonló volt a hangja a ventilátoroknak. -
kolakola
tag
Sziasztok, M6700 tulaj vagyok, akksit honnan érdemes rendelni?
www.dell.com, vagy van más megoldás is? -
soldi3r
veterán
Jo, hogy felmerult a tema. Kinaltak egy 6700-at es egy 6800-at. 3840QM+K5000M illetve 4710HM+K3100M kombokkal, de akkor lehet a gyengebbikre fogok raprobalni. W7-ben mar nem annyira bizom, W10-ben pedig meg nem, de elobb utobb arrafele kell lepni.
-
-
Vlad79
csendes tag
Üdv szakik!
Precision M4600, garis alaplapcsere volt, azóta nem érzékeli a win10 az ujjlenyomatolvasót (előtte nem volt semmi gond). Kérdésem az lenne, hogy opció1 tegyek vissza mondjuk egy win7-et, driverezzem fel, és ha akkor se, akkor repül vissza (mondjuk nem kötötték vissza, vagy ez a lap is szar - én meg ameddig garis, szét nem szedem), opció2, hogy a win10 vmelyik frissítése kinyírta? Eszközkezelőben mindent lát, mégis amióta visszakerült, azóta közli, hogy a Hello nem támogatott... ja, a másik az Optimussal kapcsolatos. Az normális, hogy ha bekapcsolom, akkor a BIOS csak a beépített 64 megás vezérlőt látja? Ha kikapcsolom, akkor meg a Quadrot.
Köszi, ha vkinek van tippje. -
látom azért dübörög a topik
-
all6atos
tag
válasz
kmisi99 #2566 üzenetére
Hello,
az infók alanya egy m4600: 2860qm , 2000m (FHD) , 180W-os gyári táp, és a rendszer win7_x64.
Intel és Nvidia VGA driverek a gyártóktól, nem a Dell-től.Mivel a gép és tulaja nyaral, sajnos konkrét hőfokot és fordulatszámot nem fogok tudni mondani, viszont:
- a szuszogás normális: terheléstől függően akár percegig néma, aztán 5 mp lágy, élénkülő majd elhaló lágy fújás. Ez a ciklus, fordulatot nem tudok, de halk, tényleg, persze feltűnő, főleg a nagy csend után.
Szemben pl. a W530-mal, ami egy komolyabb oldal betöltésére vagy egy youtube videó-ra ehhez képest azonnal 'eldobja az agyát', nem hogy percekig néma lenne ugyan azon körülmények között. (Hűtés, paszta itt rendben)- komolyabb GPU terhelésre beakadhat a hűtés, ekkor energiasémát kell váltani, valahova, majd vissza a Dell-es féle Quiet profilra, és rögtön néma lesz, már ha eleget hűlt ( legdurvább terhelés megszűnése után is fél percnek elégnek kell lennie).
- Annó (~28 fokban) stressz tesztet Prime + Furmark egyidejű kombóval néztünk. Talán in-place FFT volt, tuti 8 szálra, Furmark pedig FHD-n , max élsimítás meg minden egyéb extra a Settings-ben, és burn-in test. Minimum 15-20 percig. HWiNFO volt a monitorozó program, ami a Dell-nél mutatta a GPU VRM hőmérsékletét is.
Amit én láttam ezen tesztek alatt:
- a W530-al szemben kevésbé engedi a turbó órajeleket, pár perc után végleg el is veszi (ugyan ezen tesztbeállítások mellett). A hőmérséklet határ 80-an pár fok a CPU-ra, míg a W530 tartósan 100 fölé is simán elpörgetheti. A GPU az 70 magasságában alakult mindkét esetben, a Dell ~5 fokkal jobb volt, ez a rész ködösebb már.
- A Dell hűtése ekkor jelentősen testesebb, és hangosabbnak is hat.
- Ha a Dell eléri azt a 8x-fokot, rögtön elkezdi elvenni az órajeleket, folyamatosan akár 1.6-1.2 Ghz-ig is lemehet, a hűtés hiszterézisben marad, maxon, ha van terhelés ha nincs, amíg ilyen 3x-fokra nem hűl le. Bár ez volt vagy 30 perc is anno. Egyfajta aktív hővédelem, de rég volt már, ne vedd készpénznek.
- Ekkor újra lett pasztázva MX-4-gyel a CPU/GPU plusz a GPU kapott thermal pad-et (thermal grizzly), a memóriák plusz a VRM kör (IC-k, diódák stb.)
[jobb oldal plusz jobb felső sarok] , talán 1.5 és 1 mm-est.- Paszta és pad-ek után elpusztíthatatlan, az említett tesztkörnyezetben stabilan tartotta a turbó nélküli max órajeleket, CPU/GPU az 80/60 fokon megállt, venti fordulatszámban emlékeim szerint volt még tartalék. Hétköznapi terhelés és még néhány játék alatt is gyakorlatilag néma, néha persze szuszog.
A lényeg, szuszogni fog, a hűtés néha beakad, de sémaváltással gyorsan orvosolható. A hűtésed meg felmérheted az itt közölt teszt alapján.
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Ismerősömnek gondja akadt a gépével és nem igazán jövök rá mi lehet a probléma. Gondoltam megkérdem hátha találkozott valaki már ilyennel.
Egy Precision M3800-asról van szó, ami néha nem akar bekapcsolni. Felvillan a bekapcs gomb és a billentyűzetvilágítás pár másodpercre aztán leáll. Ezen csak az segít ha kiveszi az akkut majd CMOS reset. Próbáltam keresgélni a neten, de mindenki másban látta a problémát. Volt aki megesküdött, hogy a vezetéknélküli egér dongle-ja okozta a dolgot és mióta ki van húzva bekapcsoláskor azóta nem jön elő neki.
Kétszer tényleg így jött elő a probléma, harmadszor viszont más triggerelte. Windows update után "fekete képernyő kurzorral" probléma előjött és megpróbálkozott egy safe boot-tal (SHIFT lenyomva tart+restart). Újraindulás helyett ugyanezt produkálta amit leírtam korábban.
Nekem tippre valami BIOS-sal kapcsolatos dolog ugrott be szóval ha megint működni fog rápróbálunk egy BIOS frissítésre, de szívesen várok bármilyen ötletet.
-
hpé
tag
válasz
Francia91 #2616 üzenetére
Hivatalosan csak a Quadro 1000M, 2000M és Firepro 5950-es a támogatott, de én 1 éve használom a m4600-am firepro M5100-al. Most már lement az ára olyan 30-35e Ft-ért megkapod az ebay-ről.
Arra kell figyelni, hogy piros nyákos 2gb-os dell verzió legyen, ezzel a kóddal: 05FXT3.
A Quadro 1000M hűtőbordája minden módosítás nélkül passzol rá. A ramokra kell esetleg új hővezető szivacs de én azt is átraktam az quadro 1000M-ről.Üdv, hpé
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Francia91 #2622 üzenetére
mióta a Physx-es driver van fent, mintha folyamatosabb lenne a kép, 6-7 FPS-sel jobb is az átlagom
Igen, gondolom rátaláltál arra a drájvra ami a legjobban "összedolgozik" a grafikus hardverrel. Valószínűnek tartom, hogy ez a drájv kb. egyidős a hardvereddel. Én is tapasztaltam meg már ilyet, nem is egyszer, raktam fel újabb és sokkal újabb drájvot az nvidiához és hatalmas FPS esésem lett. Ez már rég történt. Emlékszem a grafikus megjelenítés részletgazdagabb lett, dinamikusabb az újabb meghajtótól, de a HW nem is bírta úgy.
Na okés, köszi szépen!
Jelzem most készülök beruházni egy M6800-ba, csak azért ilyen heves a kérdezőkém.
-
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2621 üzenetére
Persze hogy támogatja
A War Thundert nyomom, mióta a Physx-es driver van fent, mintha folyamatosabb lenne a kép, 6-7 FPS-sel jobb is az átlagom -
Francia91
veterán
válasz
Blue Eagle #2619 üzenetére
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Olvastam, hogy van érintőkijelzős változat is. Az eltér egyéb más szempontból a nem érintőshöz képest? Hátránya ami jelentős, van neki?
(#2593) Francia91
Megoldódott a Physx problémád? -
Francia91
veterán
válasz
PiciPeti #2615 üzenetére
Az M4600-ba az 1000M-en kívül csak Quadro 2000M-et, és FirePro M5950-est tehetsz. Az AMD-hez azthiszem más heatpipe is kell, mint az nVidia kártyákhoz
Ősszel 13 ezerért adtam el a Quadro 2000M kártyámat, EliteBook 8560W-ből lett kivéve. De 20 felett nem nem nagyon szokott lenni, max ebben az árban mozog -
PiciPeti
őstag
Jó hogy feljött ez a videókártya téma.
Régóta gondolkozom, hogy a Precision M4600-ban upgradeelném a videókártyát, ez a legszűkebb keresztmetszet. (Quadro 1000M)
Milyen kártyát érdemes keresnem, ami valóban előrelépés, nem fehér holló, és mondjuk 20-30 között hozzá lehet jutni? -
Atlantis
veterán
Hello!
Van egy M2800-am, de a Win 10 CU a rossebnek se akar felmenni rá. Mindig 32%-on akad meg a második újraindulás után...van esetleg ötlet, hogy mi okozza, Kérdeztem gugli barátomat is, de semmi értelmes ötlete nem volt...
Egyébként a Quadro vs. FirePro-hoz hozzászólva: ez a használt szoftver(ek)től is függ. Régen én is egyértelműen Quadro-párti voltam, mert amit használtam szoftver, azt preferálta, de mostanában szerintem kb. mindegy. Cégnél Quadro van (igaz asztaliban), ebben a gépben ugye FirePro...nem érzek hatalmas különbséget köztük, valószínűleg mert hagyományos CAD-ben a VGA szerepe kisebb, mint régen, inkább a proci nyers ereje és a RAM számít. Ezek régen is fontosak voltak, de mostanában szerintem már ezek fontosabbak, mint a VGA. Céges laptopkban a 960M-en is egészen jól futnak a dolgok, mondjuk sima mobil Radeonnal nincs tapasztalatom.
-
soldi3r
veterán
válasz
Blue Eagle #2608 üzenetére
Lehet erosebbnek kell(ene) lennie 1-1 Firepronak, mint Quadronak. Pl a regebbi munkaallomasainkban levo W5000-et mindenhol jobbnak hozzak ki, mint az en K2000-emet, megis ezen fut jobban az altalaunk hasznalt CAD program.
-
válasz
Blue Eagle #2610 üzenetére
Mindenki másra esküszik, de nekem a Firepro jobban bejön. Én Quadro-t nem vennék, pedig van egy Elitebook-om Quadro-val, amit a párom használ, de annyira el nem vagyok szállva tőle.
-
válasz
Blue Eagle #2605 üzenetére
Amúgy is a Firepro M6100 vetélytársa Quadro szinten nem is a 3100, hanem a Quadro K4100M.
-
soldi3r
veterán
válasz
Blue Eagle #2601 üzenetére
Teljesitmenyben az utobbi, de tamogatottsagilag en az elobbit vennem elorebb a sroban, CAD/CAM-hez pedig en egyertelmuen Quadro-t.
-
válasz
Blue Eagle #2603 üzenetére
Korábban sokat használtam, mert a gyári Firepro M8900-et cserélte a Dell M6100, és hát ég és a föld. Nem éreztem, hogy nagyon melegedne, sohase volt melegedési problémám ( mondjuk fontos a jó paszta mint például IC Daimond 7 vagy 24 Carat).
Cserétől, ameddig nálam volt a gép semmi nem befolyásolta az élettartamot. Gond nem volt vele, és szerény véleményem szerint egy nagyon jó kártya. Ezért is vettem az új Precision-om is Firepro-val. -
válasz
Blue Eagle #2601 üzenetére
A Firepro 6100M egy nagyon jó erős kártya. Játékra sokkal jobban használható egy Firepro mint egy Quadro.
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Melyik jobb választás játékra: Quadro K3100M vagy Firepro 6100M?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politikai mémek
- Autós topik
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Egyedi ékszerdobozka
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest