- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giovanny
őstag
válasz
zsolti75 #3198 üzenetére
Köszönöm, pont egy olyan ˇˇmindenesreˇˇ lenne szükségem, a gyengécske hűtés pontosan mit jelent? Egyébként erről lenne szó.
-
válasz
zsolti75 #2932 üzenetére
Az első tapogatózásaim alapján még a 7740-en sem érződik semmi akciózás itthon (ugyanúgy 1,1 milla ajánlatot kaptam rá mint amennyiért az zbook 17 g6 megy 3000-es vga-val). Mondjuk a 7750-ben nagyon vonzó hogy kicsit kisebb méretben lett jobb a hűtés. Legalábbis egyenlőre úgy tűnik
-
válasz
zsolti75 #2929 üzenetére
Nem lennék meglepve ha igazad lenne ryzen és workstation összefüggésben. Lenovo kapcsán eszméletlen horror sztorikat hallok mostanában, melyek lehet hogy egyediek, de akkor meg annak túl gyakoriak. [Ez] pl érdekes. Ok, nem tetszik a kinézete abban a tekintetben ignorálnám (nekem is tetszik a thinkpad kinézet), de a proci hűtés az tényleg kriminális. A tesztelő meg őszinte gyerek ha kicsit sarkos is (valami mérnök típus).
-
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
zsolti75 #2806 üzenetére
"van 8/16 magos i9-9980 (5Ghz), amit a világ össze hűtője se fog stabilan tartani." - attól, hogy növelik a magszámot még nem kell nagyobb hűtés ha a felvett teljesítmény ugyanannyi marad mert gyakorlatilag abból lesz a hő. Erre reflektáltam először, ez még mindig érvényes.
A CAD-es problémára valószínűleg más processzor architektúra kellene vagy valamilyen célprocesszor.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
zsolti75 #2803 üzenetére
Hűtésről volt szó. CAD-ekhez nem értek. Csak úgy kíváncsiságból mi az a probléma ami miatt nem lehet többszálusítani?
Egy szálon nem lehet várni szerintem nagy fejlődést, már évek óta elérték a fizika korlátot.Szerintem a Precisionnek csak egy felhasználási területe a CAD. Én pl. szoftvert fejlesztek rajta és nagyon szeretem, hogy ilyen gyorsak ezek a gépek amellett, hogy mozgathatóak is. Az én esetemben teljesen jól működik a 100%-ra kiakasztása a procinak.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
zsolti75 #2801 üzenetére
Akkor nézz rá a benchmarkokra. Pont most lett az utóbbi évek lassú fejlesztései után igazán ütős növekedés mivel az aMD személyében újra erős konkurencia van.
7510 legerősebb nem Xeon procija a 7540 legerősebb nem Xeon procijával szemben:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i9-9980HK-vs-Intel-i7-6920HQ/3451vs2699
Laza 85%-os növekedés 3 év alatt. Ez nem komoly műszaki fejlesztés???Az, hogy nálatok egy szálon fut valami szoftver és azt használjátok elég hibás mintát fog hozni. Főleg, hogy már kb. 10 éve megindult a szoftverek többszálusítása így elég kevés alkalmazás van ami nem tudja a sok magot kihasználni így nagyon ritka, hogy valakinek az egy szálú teljesítmény lenne a fontos.
Hogy gyakorlati példát is hozzak az egyik kolléga kapott egy Vostrót valami 8-as U-s i7-es procival. Ezek azok a procik amik direkt alacsony fogyasztásra vannak kihegyezve és a 8-as U-s proci közel olyan gyors mint az én Precisionömben lévő 6920 ami 3 éve a leggyorsabb mobil proci volt.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
zsolti75 #2799 üzenetére
Nem, azt írom, hogy a két processzor a maximális terhelésem amit bír ugyanannyi hőt termel. Nyilván az újabb ilyenkor nagyobb számítási kapacitással rendelkezik. De ez teljesen mindegy mert azt írtad, hogy csak a 6 magosok fűtenek. Nem, mert ha ráküldesz valamit ami kitolja maximumra a 6 magos CPU-t ugyanannyit hőt fog termelni mint amennyit egy korábbi 4 magos termelt maximum teljesítményen.
A magok száma abból az egyszerű dologból ered, hogy ugyanakkora helyre egyre több tranzisztort tudnak betuszkolni, de az órajel emelésének a korlátját már elérték lassan 15 éve (pl. ezen nem várt korlát elérése volt a Windows Vista bukásának a fő oka anno). Így egy dolog maradt, hogy egyre több és több magot raksz ugyanabba a prociba. -
lamazonia
tag
válasz
zsolti75 #2791 üzenetére
előző munkahelyemen volt 5520 is, meg a saját 7520-am.
7520 még mindig megette a "klaszikus dockolót", amit jobban szerettem. viszont ceffet szar hurcibálni.
5520al semmi baj, amíg be nem kapcsol a vga benne. addig szerintem az 5520 jobb, bár a webcam megoldása gyakran zavart.
ha valami el indította az nvidiát benne, onnantól a 7520 volt a menő. az 5520 használhatatlanul túl melegedett
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Bluetooth hangszórók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Könyvajánló
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Beszámítás! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Razer Book 13 4K+ TOUCH I7 eladó
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest