Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Hat ezt igy nehez lenne megmondani...van mar DDR3-al szerelt noti? Nagyban fugg az orajeletol es a kesleltetesetol a ram-nak. Meg kell nezni ,hogy mondjuk DDR2 -vel szerelt notik adatatviteli sebessegenel mennyivel gyorsabb a DDR3-al szerelte ,na annak kb a negyede mivel szerintem integralt vga-knal sem a memoria a legmeghatarozobb.
http://www.intel.com/products/chipsets/GM965/index.htm
http://www.intel.com/products/chipsets/915gm/ -
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Dell Inspiron 1525 ös notival küzdök éppen, winxp lemez nem látja a SATA vincsijét, több winnel próbáltam de sajnos egy olyat se taliztam eddig amin lett volna megfellelő sata driver.
Floppy meghajtóm a gépbe nincs, USB-s sincs.
Pendriveról a telepítő nem hajlandó a sata drivert leszedni....Tipp?

Vista kilőve, nem mérgezek senkit szándékosan!
-
fwgoze
aktív tag
Amennyiben egy notebookban integrált videókártya, és ddr3-as RAM-ok vannak (mondjuk 2 GB, de ez most mind1!), akkor milyen grafikus teljesítményre képes a gép? (mondjuk ahhoz képest, ha csak ddr2-es RAM-ok lennének benne?)
Előre is köszi!
-
minas
aktív tag
Segítséget kérnék.
Dell Vostro gépen feltelepítettem az audio driverét (Realtek) Működött is rendesen. Aztán más driverek és programok feltelepítése után egyszer csak nem megy a hang. Semmi. Az audioeszközöknél már nem is látja a kártyát, "nincs hangeszköz" a panel szerint, beállítani sem lehet. Nem segít sem a driver uninstallja, sem az újratelepítés sem. Egyszerűen nem találja a hangkártyát. Mi lehet tenni?
-
Ati007
őstag
egy ideje az xpsbe ddr3 a vidkari memoria es igen szereltek ddr2vel
-
Piton
tag
Kicsit nezzel feljebb...

http://prohardver.hu/tema/dell_notebookok/hsz_9079-9079.html
-
Isti2
aktív tag
Sziasztok!
A dell 1525hu laptopomra kéne xp driver.
Hang, vga, modem, ethernet vezérlő kéne.
Előre is köszi -
Ati007
őstag
M1530 3DMARK06 : 4176
-
Piton
tag
A megoldashoz irkalas olvashato itt: http://www.laptops-drivers.com/dell-laptop/how-to-install-windows-xp-on-dell-inspiron-1525-or-downgrading-vista.html
-
vscotina
aktív tag
válasz
creatoro
üzenetére
Dell Additional Primary 9 Cell 85Whr Battery XPS M1330
Nagyobb kép megtekintése
Dell Additional Primary 9 Cell 85Whr Battery XPS M1330
Cikkszám: BATTERY-133018.900 HUF ÁFA nélkül ÁFA nélkül: 0 HUF
22.680 HUF Áfás ár
http://www.mobilx.hu/index.php?target=products&product_id=6557 -
Uzmany
őstag
válasz
creatoro
üzenetére
Telefonon felhivod őket, és elmondod mire lenne szükséged. Megmondják, hogy mikorra és mennyiért érkezne meg. Ha jó, akkor e-mail-ben megrendeled.
Ha megérkezett, akkor felhivnak és átveszed személyesen a Tétényi úti irodaházukban.Már kapható olyan 9 cellás akku is, amelyen nem szerepel a Dell embléma, és leirás.
Ezek még olcsóbban beszerezhetők, de 3 hó gart adnak hozzá, és pl az emlitett Getronics nem vállalja a beszerzését. Talán nem véletlenül... -
-
törölt tag
Ravagyok
Mar tobb mint egy honapja angol bill.-el nyomom, de alig varom a magyar bill.-emet, mert ezzel nem boldogulok sajnos, inkabb vissza allitottam angolra, mert annyit meg eletemben nem utottem melle mint akkor 
Pedig mint mondtam a szakmamhoz tartozik a gepeles, de akkor sem sikerul vakon megoldani, es nem en vagyok az egyetlen, sok-sok emberrel talalkoztam mar szinten az IT szakmaban akik szinten ranezes alapjan tajekozodnak tobb ev utan is, szerintem nincs ebben semmi erthetetlen, mint mondtam nem vagyunk egyformak. -
törölt tag
Mondjuk azert kell bill.-t cserelni, mert van aki nem tud vakon gepelni?! Tobbek kozott en sem boldogulok, ha nem nezem a bill.-t pedig mar vagy 10 eve nyomom az ipart, de ecceruen ezt keptelen vagyok megjegyezni, ilyen az agyberendezesem. Szoval nem vagyunk egyformak, ezert kell bill.-t cserelni ;)
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. A nyárra tervezek venni egy inspiron1525öst. Intel Core 2 Duo T8100 2.10GHz, 2 GB, 250 GB, Intel X3100 stb.... és az lenne a kérdésem, hogy ez a X3100-as kártya mikre képes? Most nekem van egy Athlon 2500+ 1gb-ram 7300gt 128mbos videókártyám. És a laptop tudná ezt hozni vagy akár erősebb is?

Egyedül callofduty2-zni szoktam szóval több fps-em lehetne? Nem igazán értek a laptopokhoz
-
wwhy
veterán
hát ha sokat gépelnél, akkor megértenéd
írni lehet, sack nem mindegy, h keresgeted vagy ütöd-vágod (vakon); a német kivétel, mert azon megvannak a HU bill helyei, de az angolon nem ilyen 1xű
pl. íÍ - űŰ-őŐ-t cska kombinációval lehet/szokás beírni, és minek nyomjak le 1/2/3 bill-t, ha elég lenne 1 is? 
-
Cs(|)be
tag
Üdv a klubban srácok. Meglett életem első notija egy Dell Inspiron 1720 személyében. Korrekt cucc, eddig nagyon bejön. Paramétereiben semmi extra, 17'' 1920x1200, T7500, 8600GT, 2GB ram, stb..stb..
Angol bill-el van, tudtok ajánlani valakit vagy valami boltot ahol garivesztés nélkül átcserélik magyarra?Thx, csibe
-
Stehe
aktív tag
Hali!
Ha a laptopomon nincs HDMI kimenet, akkor esélytelen HD-s TVvel összekötni, úgy, hogy a TV jelenítené meg a laptopon lévő HD filmeket?
Köszi!
-
creatoro
csendes tag
Üdv mindenkinek,
Hozzájutottam életem első Dell notijához egy XPS M1330 személyében. Szükségem lenne egy eredeti Dell 6 cellás akkura, de nem nagyon találtam a magyar boltok kínálatában, tud valaki javasolni egy helyet?
A 6 cellás azért kéne, mert van egy felesleges 9 cellásom és azt szeretném lecserélni: [link]
-
wwhy
veterán
A10-es BIOS D630-hoz (is)

-
rumos14
nagyúr
korábban kérdeztem, hogy a Vostro kártyaolvasója kezeli-e az SDHC kártyákat, sajnos úgy tűnik, nem
legalábbis a 4 gigás Panát egyáltalán nem érzékeli. -
rumos14
nagyúr
válasz
Polcrendszer
üzenetére
a dizájn az üt, de nekem a 4 vs. 3 usb nagyobb súllyal bírt
az árról nem is beszélve. a fekete vostro 1500 nem egy női notebook, de nekem tetszik, hordozni nem sokat fogom, a célnak megfelel. -
rumos14
nagyúr
válasz
doddencs
üzenetére
a 8400-at felejtsd el játékra. feleannyit sem tud mint a 8600GT.
a memó kapcsán sztem elég a 2 giga (XP-t használok...), az 1+1 összeállítás ugye a dual channel miatt jó, pár sztem léynegi haszna nincs sok.
vegyél szenzoros vinyót, 2900 ft-ot megér a tudat, hogy megtettél minden tőled telhetőt
amúgy meg nemtom hogy egyáltalán van/lesz-e még 1500, az 1510 elvileg leváltja. amit olvastam róla, sok tekintetben gyengébb, kevésbé praktikus, részben szubjektív tényezők miatt. én örülök, hogy még tudtam venni 1500-at.
-
MajaG
senior tag
válasz
üzenetére
Közbe kivettem a titkosítást, s úgyis zöld világító, sárga, majd kialszik.
Dell honlap szerint ez a hibát jelenti - nincs hálózat, biosba mik a beállítások ?
Wi-Fi Catcher™ light — The light operates as follows:
o Flashing green: Searching for networks
o Solid green: Strong network found
o Solid yellow: Weak network found
o Flashing yellow: Error
o Off: No signal found -
doddencs
senior tag
Sziasztok!
Nos, írtam a DunaE-nak, Vostro 1510 ügyében, hát videokártya terén valóban elírás történt, ez a típus nem kérhető 8600-as kártyával, a honlapjukon is elírás történt, amit módosítottak is.

Így viszont eléggé át kell gondolnom a vételt, én játékra is szánnám a gépet, s hát 8400M GS nem tudom mire elég.. Így egy jó ár esetén lehet Vostro 1500 lesz a befutó.
8400M GS kártyával kapcsolatban viszont akkor szívesen fogadok tapasztalatokat, 8600M GT-hez viszonyítva mennyire gyenge, játékok terén mit bír?Valamint memória kapcsán, mennyi memóriát érdems kérni Vista alá? A 4 GB-ot ugye nem látná mindet, ebből kifolyólag 3GB-ra gondoltam, az vmit befolyásol, h. épp 2x2GB v. 1x2GB + 1x1GB van a gépben?
160GB (7200rpm) SATA Hard Drive with Free Fall Sensor - ez ugye megérné a nettó 2900FT felárat
?Válaszokat, tapasztalatokat előre is köszönöm
üdv doddencs -
MajaG
senior tag
válasz
JoseyAdams
üzenetére
Igen, én is innen szedtem le. Köszi erre gondoltam. Megyek kipróbálom.
-
Polcrendszer
tag
Akarjatok venni tőlem XPS vagy Vostrot!
-> privi -
Polcrendszer
tag
válasz
rumos14
üzenetére
ja persze, ha megnézed, a belőtt súlya majd 1 kilóval kevesebb...a másik a hdmi kimenet.A design az meg fél notebook
najó, én is Vostrot vettem, de ha majd nem lesz konstans 30-40ezer különbség azonos konfig mellett, lecserélem
ami állítólag most, hogy leálltak a gyártásával, a nem is oly távoli jövőre tehető... -
JoseyAdams
csendes tag
Amire gondolsz az az, h egy módosított .inf file -lal felül kell írni az eredeti, a driverben lévőt. Általában meg lehet találni a driver mellett vhol!
Én innen szoktam leszedni a drivereket. (itt ha nincs kirakva mellé, akkor már integrálva van a modded inf) Asszem most a 174.93 van fent, és megy tökéletesen! -
MajaG
senior tag
válasz
JoseyAdams
üzenetére
Ha így lehetne venni inspiront, lehet most nem vostrom lenne.

Nagyon jól néz így ki.

-
MajaG
senior tag
Ezt új postba akartam:
Más. Néztem frissebb drivert az nvidia kareszomhoz (8600m gt) Találtam is, mint a dell honlapján van, de nem engedi telepíteni. Emlékszem anno olvastam, hogy kell valamit trükközni. Pontosan mit is?
Még egy kérdés.
A tápot ti kiszoktátok húzni, a falból? Mert ahogy észrevettem, ha nincs be dugva a laptopba akkor nem melegszik, viszont ha be van, akkor melegszik mint a barom, akkor is ha 100%-os az akksi.
-
MajaG
senior tag
válasz
üzenetére
Igen vista alatt nem lehet, s a titkosított hálozat is stimmel, mert az enyém az. Akkor jól van, csak nem értettem miért alszik ki. Kösz a választ.
Más. Néztem frissebb drivert az nvidia kareszomhoz (8600m gt) Találtam is, mint a dell honlapján van, de nem engedi telepíteni. Emlékszem anno olvastam, hogy kell valamit trükközni. Pontosan mit is?
-
T-unit
őstag
Érdekelnének Dell Vostro 1500-ról tapasztalatok.Amit néztem az T7300-as procival és 8600gt 256mb vga-val lenne szerelve(azt sajnos nem tudom h ddr2,vagy ddr3-e).Általános dolgok:megbízhatóság,kopásállóság,melegedés,minőség,stb.
-
PNP
őstag
Ír oldalon bevezetés óta elérhetetlen 8600-as kártyával, az angol konfigurációk azonosak, miért pont nálunk lenne kapható?
Amúgy mennyire bonyolult VGA-t cserélni? Meg bluetooth-t? Most rendelek egy 1510-est, vagy eladom újonnan, vagy átpakolom a mostani 1500-asból az előbbieket, és azt adom el mint használt gépet, ezért kérdem. RAM-ot már cseréltem, az nyilván egyszerűbb.
T5870 és T7250 procik között mi a különbség? Mert papíron azonosak, csak a számuk különbözik. -
törölt tag
nem sokat használtam eddig, de a leírás szerint az van, hogy ha elhúzod legszélső állásba, akkor felvillan zölden, hogy hálózatot keres, majd ha talál, akkor zölden világít, ha nem talál, akkor sárgán. elvileg működik bárhogy (kikapcsolt, hibernált, felfüggesztett, bekapcsolt állapotban), cska engedélyezni kell.
bővebben: [link], [link] -
Stehe
aktív tag
-
Androo
tag
válasz
kisninja
üzenetére
Magyarorszagra nem megyek mostanaban....amugy sem latogatok tul sokszor kis hazankba...kb evente egyszer....az boven eleg...

A postazast nem tudom...utana kellene nezni...lehet egy futarszolgalat megbizhatobb lenne. Nem tudom ott mennyibe vannak ezek a cuccok....aztan lehet, hogy itt meg olcsobb is, mint altalaban a Dell notebookok.
-
törölt tag
azt írták itt nem olyan régen, hogy a Dell oldaláról beszrezhető Inspiron 1520-as driverekkel mennie kell ,mert belül szinte ugyanaz.
MajaG: nagyjából ezzel be is töltötte a funkcióját
ha világít, akkor azt jelenti, hoyg van hálózat. gondolom a sárga talán az lehet, hogy titkosított. kikapcsolt állapotban ez anny ielőnyt jelent, hoyg egy mozdulattal megnézheted bárhol, hogy van-e wifi a közelben. bekapcsolt állapotban meg ha fel van telepítve a QuickSet, akkor feldob egy ablakot, amiben a talált hálózatokat mutatja (de vista alatt onnan nem lehet hozzájuk csatlakozni, ahhoz meg kell nyitni külön a vezetéknélküli hálózatokat), ennyi. -
Piton
tag
Sziasztok!
Egy kis, pontosabban nagy segitsegre lenne szuksegem.
A kovetkezo notebook-ra kellene Windows XP-t raknom:DELL NB Insp1525 PD 1.6 2G 160G Black
Cikkszám: DLL 1525PD94360Kerem, aki tudja, honnan lehetne leszedni a drivereket hozza, segitsen, mert egyszeruen sehol sem talalom oket.

-
MajaG
senior tag
Olyan kérdésem lenne, hogy a wifi catcher pontosan hogy müködik, nem találom hozzá a dokksit a jelekhez.
Kikapcsolva elhúzom, akkor viláog zölden, majd folyamatosan sárga, aztán semmi. Ez mit jelent? Biosba kell valamit hozzá kapcsolni? Enableden van ott. -
Ati007
őstag
mit tudtok az új LEDes kijelzőről? jön egy M1530as és egy M1330as, az utóbbi az új LEDes kijelzővel és nem tudom melyiket tartsam meg magamnak

-
Palika71
őstag
válasz
fourgee
üzenetére
Csak olyan tudna róla lebeszélni, aki még nem próbálta.
Annyira jól sikerült az XPS, hogy az ezüstfürdőben úszó billentyűzetet hamar megbocsátod neki. Én is nagyon idegenkedtem tőle, de 1-2 nap alatt jól megszoktam. Na meg ezeknek a billeknek a nyomás-komfortja eszméletlen. Már a Vostro-nak is elég jó volt, de az XPS-nek annyira jó, hogy én még ennél jobbat nem próbáltam. -
Soulskater
csendes tag
Sziasztok!!
Vona nekem egy piciny ámde annál idegesítőbb problémám a vostro 1500asommal(a zsanérlötyögésen kívül(megy majd a szervízbe).Szóval ez egy 2.2 c2d 2gb ram 8600m gt 256mb ugyebár és sajna észrevettem(cod4,pro street alatt) mindegyikkel full grafikán játszom, xp alatt, hogy kameramozgás közben fehér pöttyök jelennek meg!Mintha nem volna rendes élsimítás!
Mivel lehetne orvosolni a problémát szerintetek?? -
kisninja
őstag
Sziasztok ki áll közel a tüzhöz dellnél? Szeviz vagy bolt.
Lassan hónapok óta probálok beszerezni Bluetooth 350 vagy 355 ös modult de Mo- senki sem válaszol és szinte lehetetlen beszerezni. Illetve 9 cellás eredeti akkut dell 9400 hez. -
fourgee
csendes tag
Sziasztok, notebook vásárlás előtt állok és totál tanácstalan vagyok. Asus "rajongóként" legelőször azt a márkát nézegettem, csak 1-2 idegesítő dolog után "továbbálltam". Pl. ahány típus és ahány ország, annyi féle verzió... Meg van egy brutál gép erős processzorral meg gpuval, és beletesznek egy lassú winchestert, "vedd meg paraszt!". :S Mivel itt mindenki a Dell-t isteníti és az áfával is tud játszani egyik ismerősöm, ezért végül a Dell irányába tolódtam el. Egészen pontosan XPS 1530, asszem 8100-as Intel (vagy 810? utálom ezeket az új számpzásokat), 2GB ram, asszem 250es winchester és a 256mb-os 8600GT. Az XPS sorozattal kapcsolatban mi a véleményetek? Jobb minőségre, mint az Inspiron? A másik amire kíváncsi lennék: még nem láttam XPS-t élőben, csak fényképen. Ott tűnt fel, hogy ezeknek ezüst színűre van fújva a billentyűzete. Nem is tudom melyik másik cégnél láttam ilyen megoldást, de ott hányingerkeltően rondán nézett ki... Fényképek alapján formára és csatlakozók elhelyezésére vonatkozóan úgy néz ki hogy az XPS átgondoltabb mint az Asus gépei, kívülről is jól néz ki, csak amikor a szétnyitott gép belső felületét tervezték, akkor vszinüleg a designer kiment wc-re és valamelyik részeg portás belepiszkált, majd mentette a terveket és elküldte a gyártó részlegnek.
Ha jó választás az XPS1530, akkor erősítsetek meg abban hogy jó választás, ha meg nem, beszéljetek le róla !
Ja, ami még nem mellékes, az az ára. Asszem 640 fontra jönne ki áfával ez a konfig, 8600GTvel!, ami kb. 200 ezer forint, ha tényleg áfa nélküli megoldás lenne, akkor meg olyan 170 ezerre jönne ki... Ja, Vista alatt érezhető hogy 2GB, vagy 4GB ram van? -
Zimbabwe
csendes tag
Szervusztok!
Nemsokára (tehát 2-3 hónapon belül) tervezem egy Dell Inspiron 1525-X Street tipusú notebook vásárlását. Azt szeretném kérni, hogy akinek van tapasztalata ezzel vagy a márkával kapcsolatban, az írjon véleményt, esetleg tanácsot.
Igazság szerint internetezésre, illetve kevésbé gépigényes dolgokra szeretném használni, de azért elfuthat rajta egykér játék, ha arról van szó.
Érdekelne azok véleménye, akiknek van ezzel a márkával ill. tipussal kapcsolatos tapasztalatuk, emellett szívesen megnéznék hasonló árkategóriájú notebookokat, amelyek hasonlóan jók, vagy jobbak. Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- bambano: Bambanő háza tája
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Path of Exile 2
- VGA kibeszélő offtopik
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 2
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest