Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz rumos14 #7305 üzenetére
nem, ezért kivételesen nem a vista a hibás. amennyire tudom közismert tény (tehát az EA által elismert bug, mind a 07, mind a 08 esetében), csak valahogy mégsem akarnak patchet készíteni hozzá. az meg szerintem meglehetősen pofátlanság, hogy egy 2008-as évre dátumozott játékot kiadnak úgy, hogy nem kompatibilis a vistával. ha már nem fejlesztenek PC fronton jóformán semmit... (ugye a 08 is lényegében egy új roster, új játékként eladva, semmi lényegi fejlesztést nem tartalmaz)
-
fwgoze
aktív tag
válasz rumos14 #7312 üzenetére
elméletileg az anti-glare kijelzőknek kevésbé szépek a színei...a a glare színei élénkebbek, dinamikusabbak...
persze...simán felmegy a vista (valszeg majd úgyis kapsz egy driveres cd-t), és az xp is, de utóbbihoz nem árt előre drivereket nézni...ne utána derüljön ki, hogy nincs driver xp alá ehhez, meg ehhez...amúgy, honnan tudod oprendszer nélkül rendelni???
-
fwgoze
aktív tag
válasz rumos14 #7318 üzenetére
a Dunaelektronika nagyon jó kis bolt...pláne ha DELL-t akarsz...(mondjuk azt nem tudtam, hogy adnak gépet oprendszer nélkül is...de nagyon örülök neki!!! )
A kijelzőről kérdezz vki okosabbat...én annyira nem vagyok jártas a témában!
Driver-gondokban a DELL support oldala tökéletes segítség...szinte mindenhez van driver xp alatt is...nem véletlenül, hiszen egy DELL-ről beszélgetünk (de ha mégsem, akkor szerintem az egész ph szívesen segít majd neked!)
1,5 múlva már nem Vistát fogsz telepíteni rá...hanem Windows Se7en-t, meg Office 14-et...ennek sose lesz vége...
majd kérlek írd meg, hogy ment a dolog...lehet én is a Dunaelektronikánál fogok majd rendelni egy XPS 1330-ast...ezért érdekel ennyire -
zerga~
csendes tag
válasz rumos14 #7308 üzenetére
Most találtam rá erre Online configuratorra. Dunaelektronikan keresztul magyar ember is megrendelheti a noteszt amit megszerkeszt a konfiguratorral ?
Az árra kiváncsi lennék mennyi jött ki.( és mennyi a különbség a USA-FT között, vagyis mennyit dobott ki az oldal és mennyit kell fizetned)[ Szerkesztve ]
felvételi 08'
-
fwgoze
aktív tag
válasz rumos14 #7324 üzenetére
"vmi okos (lefizetett) kiadó vista only játékot hoz ki"
Ezen már túl vagyunk...lásd Halo 2
"egy Vostro 1400 helyette?"
Hogy őszinte legyek, én nagyon belezúgtam a kis XPS-be...annak ellenére, hogy a legtöbb hibájával tisztában vok, ezek közül is a festett ezüst billentyűzet aggaszt a legjobban, de mind1...szal köszönöm szépen az ötletet, de valahogy tényleg nagyon megtetszett ez a kicsi XPS Nálam ez pont fordítva van mint nálad...látod; ízlések és pofonok Viszont tényleg nagyon sokba kerül, és tényleg az álltalad leírt dolgokat kell megfizetni...sajnos! Viszont most arra várok nagyon, hogy hátha jönn ebből is egy új széria, mint nemrég az inspirionokból...asszem azok lesznek az XPS M1340, M1540-ek...stb Erről tud vki vmit???? Remélem ezekben már kijavítják az előző széria fogyatékosságait, mint festett, igenis elkopó billentyűzet, q hangos cd-olvasás, az alsó 1-2 centin elengedő képernyő-zsanér, stb...Szal kiváncsi lennék, tud-e vki erről már vmit...
-
Palika71
őstag
válasz rumos14 #7338 üzenetére
Optimális körülmények között, a fényes kijelzőnek annyival jobban tetszik a képe, hogy képtelen vagyok nem olyat venni.
A tükröződés fekete háttérnél zavaró, de ilyen meg nem nagyon van.
Ha megtudod azt oldani, hogy az ablakok, és a lámpák nem tükröződjenek benne, akkor nagyon jó választás.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #7344 üzenetére
1. Matt kepernyonek nem annyira elenkek a szinei, es sajat tapasztalat szerint jobban "negativosodik" oldalrol nezve (nem tudom, hogy hivjak ezt)
2. Ne is haragudj, de nem tamogatom az otleted a "hazi", azaz lopott es illegalis windows telepitese ugyeben. Torvenytelen, pofatlansag, csalas, valmint neked sem lesz tul jo, mert frissiteni nem tudod. Ha mar nem akarsz oprendszert venni hozza, akkor tegyel ra egy Linuxot.
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
McLaca
őstag
válasz rumos14 #7393 üzenetére
V1500-ra garantáltan. Inspironra szerintem nem (driver hiány), de nézd meg a DELL support oldalán is!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7712 üzenetére
na már küzdök vele, folyik az xp telepítés (még 30 perc), bios kapcsoló AHCI-ről ATA-ra való átállítás után, driverekig még nem jutottam, hamarosan jön az is.
A vga driverrel igazából tanácstalan vagyok, eddig a dell support honlapján valót néztem ki, de a linked után lehet, h ez változik. ...szerintetek?
folyt. köv.[ Szerkesztve ]
-
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
Na szoval:
-Az nlite-val bele lehet nyulni a telepito image-be, beleintegralhatsz dolgokat.
-Mindenkeppen erdemes az SP2-es XP-t hasznalni, ez jobban is ismeri a hardvereket alapbol, meg kulonben is, mindenben jobb.
-Az AHCI az a sata, az ATA pedig a pata beallitas.
-Maradhat ATA-n is, teszteltem, kb 1%-al lassabb csak, de legalabb csuklobol kompatibilis. De: Ha feltelepited az XP-t ATA modban, aztan szepen feltelepitesz minden drivert, ugy ahogy kell, es csak azutan allitod vissza AHCI modra, akkor mukodni fog tapasztalataim szerint.
-Az AHCI mod igazabol akkor kell, ha hasznalsz Intel Flash Cache Drive-ot, masneven Intel TurboMemory-t, masneven Robson-t. Az csak AHCI-vel egyutt mukodik.Nvidia driver:
a laptopvideo2go -rol le kell tolteni a drivert magat, es mellette ott egy link, ami a "modded INF" fajlra mutat. Azt is le kell tolteni. Azutan elinditod a driver fajlt (onkicsomagolo exe), kicsomagolja magat (nezd, hogy hova teszi ezt), majd probal elindulni, de kiirja, hogy o nem tamogatja a hardveredet. ekkor kilepsz belole, es a letoltott inf fajlt bemasolod a mar kicsomagolt driverbe, felulirva vele a regit. Ezutan onnan, a kicsomagolt driverbol inditod el a telepitest (setup.exe?), es ha minden szep es jo, akkor mukodni fog.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
mint előttem írták a többiek is többféle megoldás van
1. bios--> onboard devices --> sata operation AHCI-t átállít ATA-ra, majd telepít
2. AHCI-n hagyod a bioskapcsolót, floppyra kimásolod a sata drivert majd a telepítés kezdetekor F6 bill. lenyomása után usb-s floppyról beolvastatod
De olyan nagy különbség szerintem se lehet, főleg, hogy 5400 rpm-es a vinyó, elméletileg nagyobb sávszélességet biztosít a sata (Pata max. 133 MB/s, SATA1 150 MB/s - de ez is csak elméleti sebesség)
Egy szó mint száz nem fogom halálra idegesíteni magam, hogy csak ATA módban megy most; és mint írtam, telepítés után visszaállítottam a kapcsolót AHCI-re, de akkor nem bootolt be!
A dvd minden drivert tartalmazott, mindenből a legutolsó verziót.
a laptopvideós drivernél vmit bűvészkedni kell az inf-fel, keke gondolom vágja a témát.
Ebbe nem merültem bele, lehet ezért nem sikerült nekem ezt feltenni.
Mikor megy a venti semmivel sem hangosabb, mint mikor nem, csak onnan lehet észrevenni, hogy a bal oldalon okádja ki a meleget
most fut 3dmark
see u later -
MajaG
senior tag
válasz rumos14 #7913 üzenetére
Egyelőre még nem kértem ajánlatot, szóval nem tudtam, hogy már nincs, illetve dell konfigurátorba még látok.
Ekkora árkülönbséget nem ér meg:
Intel® Core™ 2 Duo Prozessor T7250 (2,00 GHz, 2 MB L2-Cache, 800-MHz-FSB) [zuzgl. 255,00 € oder 22 €/monat1]
Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100 (2.10 GHz, 3 MB L2 cache, 800 MHz FSB) [zuzgl. 530,00 € oder 31 €/monat1]
[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7908 üzenetére
Mondom, attól is függ milyen szögből nézed. XP megy.
És mégegy negatívum: csukott állapotban van kb. 2 mm holtjáték a 2 rész között, igazából ezt se értem, mert a kijelzős részen vannak kis gumipapucsok, szóval igazán csukódhatna szorosan. Azt azért nem mondom, hogy lötyög, mielőtt valaki rákérdezne.
És a nyitógombról: krómozott lötyögős gagyi műanyagÉn viszont így imádom ahogy van
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #8199 üzenetére
Persze, csak SP2 johet szoba. Es mondanom se kell, hogy jogtiszta legyen, ne valami buheralt, amit valami okoska megszabaditott a driverektol...
Tudjatok, erdekessegkeppen, de amiota jogtiszta windowsokat hasznalok, azota meg soha nem kellett ujratelepitenem se XP-t, se Vistat (Vistat egyszer, de az az en hibam volt, mert veletlen es masnaposan beletoroltem a rendszerfajlok koze..., szoval az nem OS hiba)
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
törölt tag
válasz rumos14 #8201 üzenetére
nekem felment simán a magyar SP1-es XP a gépemre, pedig a D630 sem éppen régi darab. illetve mondjuk egy angol SP2-vel próbáltam előtte, de azzal a fájlok felmásolás, és első újraindítás után valami hibával nem volta hajlandó továbblépni.
szóval szeirntem mennie kéne elméletben, nem tudom igazából mi a kritikus pont...kekegsm: azt hogy a túróba' csináltad? nekem nem sikerült beletörölnöm, pedig próbáltam *cry*
u.i.: annyira jó, hogy a köcsög windows gomb nem csinál semmit, ha megnyomom! állandóan félrenyomtam az Fn-t, és kicsit bosszantó volt a felugró start menü...
-
törölt tag
válasz rumos14 #8218 üzenetére
a Dell N-series azt jelenti, hogy FreeDos van a gépeken, nem pedig valamilyen Windows. csak a m$ megtiltotta, hogy reklámozzák, így jóformán nem lehet róla semmit tudni, ha nem kimondottan keresed...
-
Gabás
addikt
-
sulu1701
aktív tag
válasz rumos14 #8414 üzenetére
Hi!
Én úgy szoktam vagyis nekem ezt mutatta a szerelő (ez még csak akkor amikor az UTP kábel lógott a gépből). Szal vezérlőpult, hálózati kapcsolatok, bal oldalt új kapcsolat létrehozása, a varázslóban első ablak tovább , kapcsolódás az internetre, kézzel állítom be a kapcsolatot, és ott a középső Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével ( PPPoE) , kitalálsz valami nevet a kapcsolatnak, a következőnél felhasználó név jelszó ami a szerződésbe van leírva (ha még nem változtattad meg)
És nagyjából ennyi az internet böngészőben meg beállítód hogy automatikus csatlakozás ehhez a kapcsolathoz.Remélem tudtam segíteni ha van még valami akkor csak szóljál
[ Szerkesztve ]
-
fwgoze
aktív tag
válasz rumos14 #8414 üzenetére
Vagy azt csinálod, amit az előttem lévő írt, vagy azt amire te gondolsz...az 1. esetben a gép jegyzi meg a felhasználónevet és a jelszót, míg abban az esetben, amire te gondoltál, a routerrel kell ezeket megjegyeztetni, és úgy lesz állandó a kapcsolat...ha nincs routered, akkor csináld amit az előttem szóló mondott, és állítsd be, hogy valahányszor bekapcsolod a gépet, akkor automatikusan kapcsolódjon...kb ennyi...remélem segítettem...
-
törölt tag
válasz rumos14 #8417 üzenetére
sajnos a kártyaolvasókkal eddig nincs jó tapasztalatom. az MSI notimban levőnak ugyan nem volt aja, de pl. a barátnőm Dell-jében levő egyszerűen nem bírja megnyitni az SD kártyámat, amit a fényképező, meg lényegében bármi más lát... (beleértve a 200 forintos usb-s kártyaolvasót is)
szerintem vegyél egy multifunkciós külsőt, az több formátumot kezel. ha már MS kártyát is akarsz ovlasni. áltlaában a laptopban levők csak SD/MMC kompatibilisek, de van, ami még xD-t is tud. az MS kártyákat leginkább a Sony laptopok tudják (igaz azok meg mást nem), a CF-et meg egyik sem, amit eddig láttam.
-
törölt tag
válasz rumos14 #8421 üzenetére
hát, igazából nekem is csak PSP-ben van, amúgy nem használok Sony termékeket, így nem is igazán tudom mi a különbség a Duo és nem-Duo közt. mondjuk az én kártyámhoz adtak átalakítót, ami sima MS-t csinál belőle, de nincs rá szükség, emrt az olvasó mindkettőt tudja kezelni, azonos a tűkiosztásuk.
nem lehet, hogy rosszul raktad bele?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bluetooth hangszórók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- TP-LINK routerek
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Mobil flották
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest