Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Uzmany
őstag
Már csak azt szeretném tudni, hogy miért van az, hogy bekapcsolás után pár percig várni kell, hogy legyen net. Eddig azonnal volt...
-
Uzmany
őstag
Már ott tartottam, hogy beviszem a CHS-be. Előtte azért még1x végiggondoltam ezt az egész históriát.
Intel driver legfrisebb - fent, router fw upgrade - ok, beállitások átnézve, titkositás ki, mac szűrés ki, wifi kábelei ellenőrizve. Probléma továbbra is fennáll, de a router látja a notit és a noti is a routert. Eddig oké, legalább hw hiba nincs.
Mivel más ötletem nem volt, maradt hátra a router beállitásai. Átnéztem, de semmit nem találtam, és ráadásul egy csomó mindenről azt sem tudtam, hogy micsoda...
Elkezdtem pontról-pontra állitani, és miután valamit állitottam utána megnéztem, hogy lett javult-e a helyzet.
Végül a wireless settings-ben az AP Isolation enabledre állitása után lett netem
Hogy mi ez, azt nem tudom, de az előző wifi-vel disableden volt.
Most azt hiszem eljött a pillanat, hogy átnézek a router topicjába, és kideritem, hogy mi micsoda
-
Maeg
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Na jó, de a többire megmarad a gari, csak a kicserélt cuccra nem? (ha nem delles)
Bonyolult ez...
A gari hosszabbítás meg vicces, ezek szerint mindenhol mást mondanak. Mindenesetre a Dunaelektronikánál érdemes próbálkozni, telefonon mondtak árat, hogy mennyiért hosszabbítanák meg. Valamelyik segítőkész fórumtag is közben küldött egy privátot azzal, hogy neki 30ért hosszabbították meg 3 évre. Ha elvileg nem is lehetséges, azért remélem, hogy gyakorlatban (figyelmetlen munkatársak vagy segítőkészség/akármi miatt) el lehet intézni. -
SzaboZE
addikt
Ha nem delles alkatrész van a gépben, akkor arra értelemszerűen nincs gari. Ha már volt cserélve és delles alkatrészre, akkor meg nincs semmi probléma. Ha egy Inspiront 3 év garival veszel, akkor azon nincs mit hosszabbítani a 2-3 évre, nem fog menni a garancia sajnos csak egy évig. Ez az amerikai piac védelme miatt van így tudtommal. Mint írtam korábban a helyzet folyamatosan változik, ezért a jövőben elképzelhető, hogy ez is változni fog, de erre jóslásba bocsátkozni felesleges

-
-
SzaboZE
addikt
Nah, nálunk a következő a helyzet. A nemzetközi garancia érvényesítésének menete: kitöltöd a tag transfert, visszaküldöd nekünk és onnantól mindent lehet garisan cserélni a gépben. A munkadíjat kell fizetni és esetlegesen a kiszállást (ha kérsz ilyet). Másik út, hogy megveszed tőlünk a garanciát és onnantól a gép azonos jogokat élvez, mint bármely nálunk vásárolt gép (full free minden). Gyanítom, a többi szervízben is így megy ez. Az egyedüli gond az amerikából származó Inspironokkal van, ugyanis arra a DELL csupán 1 év garit biztosít Európában (nem véletlen olcsóbb Amerikában). Mindegy hány évvel vetted, 1 év. Vagy kiviszed Amerikába szervízeltetni.
-
fwgoze
aktív tag
válasz
haralambusz
üzenetére
Vagyis ha megveszem kinnt a notit, egyből hazahozom...és itthon fél éven belül elromlik, akkor nem csak a munkadíjat, de még az alkatrészeket is ki kell fizetnem???
(És ha fél év után romlik el, akkor áthozva a garit Mo-ra már csak a munkadíjat kell kifizetnem...)Ezt jól értelmezem??? (Nagyon remélem, hogy nem..mert ez így elég szívásnak hangzik...
)Amúgy köszönöm, hogy megkérdezted ezeket!

-
haralambusz
tag
No akkor szépen sorban
...Felhívtam HRP-t ott kértem hogy kapcsoljanak a szervíztől egy Dell-ekkel foglalkozo kollégát és ő mondta:
-Szóval a gari honositás az lényegében áthozás európaira, mert az európai gari nálunk is jó (ezt online a http://support.dell.com/ -on lehet áthozattni)
-garit csak akkor lehet áthozni, ha a vásárlás napjától számítva már letelt 6 hónap
-gariztatás esetén csak a munkadíjat kell kifizettni, az új alkatrész beszerzése ingyen van illetve ezt a szervíznek kell fizettnie
-garanciát lehet kiterjeszteni és vásárolni is rá, persze csak a garancia honosítása után (ezesetben be kell vinni a gépet, felmérik az állapotát, megnézik hogy semmilyen hardver sem lett kicserélve és azután eldöntik hogy milyen garit adnak rá és hogy mennyit)
-elméletileg pár évvel később is, de gondolom ilyenkor alaposabban bevizsgálják a notitNekem telefonon a HRP szervíze ezt mondta!
-
Maeg
tag
Lehet h nagyon banális, de sose lehet tudni, segít-e vele az ember...
Szóval épp egyik barátom gépét túrtam, és közben szimultán a laptopot is helyre kellett tenni. Az Istennek nem ment a vezeték nélküli hálózat, nem tudtam miért. Aztán feltűnt egy gomb, ami az antennát kapcsolta be. Persze nem volt benyomva
. Onnantól egyből ment minden 
(Mentségül legyen szólva, annyira lekötött akét gép egyszerre, hogy nem tűnt fel, hogy a windowsos "C" vinyó az a bios sorrend miatt a D. Úh. formázva lett az a vinyója, amire átmentett minden adatot, és nem a windowsos
) -
MajaG
senior tag
Marha jó, konfigba ekkora, vagy nagyobb árkülönbség volt a sima meg e között az intel között, nem mintha kéne az N egyelőre nekem. A lényeg az intel volt.
Ha esetleg tényleg rosszul kötötték volna be, itt tudod ellenőrizni: [link]
A középső lesz gondolom a 3.Meg próbáld ki máshol is, hátha a routerrel nem szeretik egymást.
-
-
MajaG
senior tag
Ne add el, mert nem túl bonyolult, s az alap dell 1 rakás f*s, ehhez képest. Előbb próbálkozz, néz át mindent.
Vedd ki a routerből a mac szűrést, titkosítást, ha úgy jó, utána meg fokozatosan kapcsolgass vissza mindent. SSID-et is rakd vissza alapra, mutassa nevet.Nem olyan nagy dolog ez.
Amúgy mennyiért és hol vetted a kártyát?
-
Maeg
tag
Garanciakiterjesztés kérdése:
Duna elektronikában mondták, 22+áfa 1évről 3 évre a nemzetközi garancia kiterjesztése.Nem siették el a visszahívást, de így legalább Dell központból kérték az árat (vagy mi
), úh eléggé biztos info
És tényleg korrektnek hallatszanak így telefonon keresztül 
-
Uzmany
őstag
-
Uzmany
őstag
Átnéztem a router beállitásait. A másik laptop tökéletesen megy. Csak ez nem...
Nem tudom, az esetleg elképzelhető, hogy a szervizben rossz helyre tették a vezetékeket?
Erre 3 kábel csatlakozik, az előzőre 2. Összekeverték volna
Szerintem hw hiba nem lehet, mert az Intel kézi diagnosztikai eszközében a tesztek hiba nélkül lefutnak.
Van esetleg valakinek Intel 4965AGN a gépében, és vállalkozna rá, hogy megnézi azt, hogy szinenként milyen sorrendben vannak rajta a kábelek? -
Inspiron 1501, Win Xp reinstall.
Fn (kék funkció gombok) egy része nem működik. Pl: a standby, DVD tálca nyitó nem, de a fényerősség és a hangerősség igen. Mondjuk nem jelenik meg a képernyő jobb alsó sarkában a működésüket jelző animáció, de legalább teszi a dolgát. (Előző telpítés után működött minden.) Drivereket rendesen felraktam, Device Manager sem jelez semmi huncutságot. Minden Win Xp fissítés fenn van.
-
Palika71
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
XPS m1330.
Azt nem kötötték az orromra, hogy mivel teszteltek.
De biztosan valami "alapossal", mert én 800 rossz szektort csak 2 órai teszteléssel tudok előidézni.
Nekem csak ennyit mutattak igazolásképpen:
"test: OK."
Mutattam a Sentinelt nekik, de azt mondták, hogy ők annak a kimutatását nem fogadhatják el, csak a sajátjukat. És ha a sajtjuk nem jelez hibát, akkor csere-HDD-t sem kapnak.
A HD Sentinel fejlesztője azt mondta, hogy sajnos csak 0% kondiciónál kezd garancia-kérdéssé válni a probléma, amikor már roppant magas az adatvesztés lehetősége.
Felétek ez hogy van? -
fwgoze
aktív tag
Aki otthon van Dell garanciális ügyekben, az meg tudná mondani, hogy külföldön vett Dell notebookot itthon hogyan lehet szervízeltetni? Mármint esett szó "gari-honosításról", de ugyanakkor Palikával való beszélgetésünk ezt megcáfolni látszik...most akkor van munkadíj, vagy nincs...és még egy fontos kérdés...lehet-e külföldön vett gépre itthon garanciabővítést vásárolni???(és ha lehet, akkor azt rögtön meg kell venni, vagy akár évekkel később is tudok rá venni még x év garanciát? Fontos kérdések, és aki ért hozzá, az sok félreértést tisztázhatna...előre is köszi!!!

-
MajaG
senior tag
Tudtommal, vinyót, memóriát szabadon lehet cserélni. Pár oldalal előbb viszont azt írta valaki, hogy mégsem lehet a dell-nél itthon. Max, ha gond van vissza rakod a régi ramot, mikor mész gariztatni. Szerintem szabadon cserélhető, ahogy az üres mini-pci-t is szabadon lehet bővíteni. Ha nem lehetne akkor nem lenne benne a leírásba, gondolom én. Ez inkább afféle szervíz "kamu" a meglátásom szerint, hogy nehogy emiatt több munkájuk legyen, ha valaki elcseszi...
Biztos ami biztos kérdezz rá, ahol vetted. Én is rá fogok, ha megjön az enyém.
-
-
Uzmany
őstag
Sziasztok, elakadtam...
Kicserélték a wifit Intel 4965AGN-re, azóta nem tudom beállitani a hálózatot (egyelőre Linksys WRT54-GL).
Azt irja: Nem azonositott a hálózat. WEP-et beállitottam, jel erőssége kiváló.
Az N lefelé kompatibilis a G-vel? -
jackkkk
tag
sziasztok
az lenne a kérdésem h van egy inspiron 1520 notebookom és akarok hozzá venni egy 22" lcd/tv monitort ami 1680 x 1050 a felpontása, ha össze kötöm öket akkor a monitor fogja tudni ezt a 1680 x 1050 es felbontást? -
Maeg
tag
3 kérdés még, remélhetőleg utolsók

-Vostro 1500 adott, 1 giga rammal (2*521). Bővíteni tudom -e benne cserélni otthon a memot (a kérdés lényegében az, hogy van-e olyan DIMM, amihez pl a billt ki kéne szedni stb, vagy csak lepattintok egy fedelet valahol, és kicserélem)?
-Külföldi gép itthoni garibővítéséről (1->3év) tud valaki valami infot, hogy mennyibe fáj?
-Kevésbé kérdés: a bill csere elég komplex ahhoz, hogy szervizre kelljen bízni, ugye? Garivesztéssel jár (ez félig költői kérdés
)? -
Palika71
őstag
Nekem ilyenről nem is beszéltek a szervízben, mint lehetőség.
Csak szervíz TAG kell, és a munkadíj.Mayday001:Nekem. Bevittem az egy hónapos gépemet 1100 rossz szektrorral, ami folyamatosan szaporodott. Jól kitesztelték, és azt mondták, hogy nincs ennek semmi baja. Mikor visszakaptam a gépem 3 napra rá, már 1800 volt rajta, és a HD Sentinel szerint, a kondiciója 10% volt.
De legalább fizethettem érte 5e-t, és autóztam 2 órát.
Azt mondják, hogy ez máshol is így zajlott volna, de nekem mindenesetre rosszul esett.
(kicseréltem benne én) -
syabi01
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy a Dell disztribútoroknál rendelt Dell notebook kb. mennyivel olcsóbbak, mint a kiskereskedőnéál vásárolt gépek?
A választ előre is köszönöm! -
Mayday001
csendes tag
Sziasztok!
kinek milyen tapasztalata van a Hrp szervizzel kapcs??mert én beadtam egy dell inspiront javitásra elvileg vga kartya hiba és mar cirka 1honapja várok arra hogy elkészüljön,mert állitolag a dell nem küldi ki az alkatrészt és ök meg nem tudnak mit tenni

-
törölt tag
-
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
Azért előtte kérdezz utána a gari érvényesítés feltételeinek a majdan kiválasztott szervízben. Általában egy óra munkadíjat számítanak fel. Ez egy táp csere esetén nem éri meg, de ebbe ugyanúgy belefér egy LCD illetve alaplap csere is. A gari tehát érvényesíthető, a munkadíjat kell csak fizetni. Egy tag transfer elnevezésű nyomtatványt kell kitölteni csupán ehhez.
-
kekegsm
őstag
Nezd meg az uj Sonykat. Sokan szidjak, merthogy a Sony a szorakoztato elektronikai vilagbol jott, de ha azt mondom, hogy a nev Sony, a tobbi Minolta, akkormar mindjart mas. Az Alpha300 es Alpha350 nagyon szuperul sikerultek.
Pentaxbol meg akkor mar inkabb a K20D-t, megeri.
Szerk: tobbit priviben inkabb
-
Maeg
tag
Félig off, de nekem elég sokat számít abban, hogy milyen notit vegyek, révén eleget fotózok, és sajnos az otthoni képernyőt tesómra kell ruháznom, újra meg a laptoppal együtt nem lenne pénz egyelőre. És amúgyis:
ICC színprofilja van valakinek Vostro 1500ashoz? Vagy van olyan hely, ahonnan le lehet (esetleg más típusokhoz is) szedni nem méregdrágán?
Mért nem eleve kalibrálva árulják a képernyőket és laptopokat?
-
Carobetto
csendes tag
Sziasztok!
Újra segítséget szeretnék kérni féléves Dell Inspiron 1501-es notebookommal kapcsolatban.
Nagyjából minden 10. bekapcsolásnál jelentkezik az a hiba, hogy sem a billentyűzet leütésére, sem a beépített egérre nem reagál a gép; ellentétben a külső egérre igen. Így ugye használhatatlan, ezért ilyenkor újraindítom (Az On/Off gomb működik). Eddig minden újraindítás megoldotta a problémát, azonban rendkívül bosszantó és nem tudom, mi lehet az oka.
A gépen Windows XP SP1-es van, egy ismerősöm szerint, lehet, hogy az SP2 megoldaná a problémát, mások hardver hibára gyanakszanak.
Hallott már valaki ilyen problémáról Dell gépnél?Mit tanácsoltok?

A válaszokat köszönve
Carobetto -
Maeg
tag
válasz
Quent1n
üzenetére
"1. Hogy lehet megallapitani a kiegett pixelek pontos számát?"
Úgy látom még nem nagyon kaptál segítséget, úgyhogy megpróbálok

1. előretolod a széket, közelhajolsz, és megpróbálod megszámolni. Persze a megfelelő háttér nem árt, pl fényes pixelhibát fehéren legalább annyira nehéz, mint sötétet fekete háttérrel
De nem szabad, hogy nagy gondot okozzon, a megszámolás, ugyanis...Egy 5*5 pixeles területen nem lehet több 2 hibás pixelnél (azt ne kérdezd, hogy a subpixel hiba is számít-e, azt hiszem, nem). Ez esetben csere.
Egyébként a szabvány garancia:
2. Ha jól csal az emlékezetem, Magyarországon mindenki, aki nem ad 0pixel garanciát (tehát a nagy többség, és a notebookgyártókból azt hiszem, mindenki), az
->millió pixelenként 2 állandó fehéren világító, (WXGA felbontás esetén kb 1Mpix a képernyőd)
->ÉS 2 állandó sötét pixelt engedélyez.
->E mellett lehet 5db hibás subpixel (valamelyik alapszín rikít) per Mpixel.Remélem nem voltam nagyon pontatlan, viszont annál érthetőbb!
-
törölt tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Azt ezen a linken is olvastam, hogy a munkadíj fizetős, csak az alkatrész van ingyen, ebből gondolom, hogy nem teljesen homológ a hazai iparral a nemzetközi DELL gari, bár ha kint is felszámolnak garanciális javításra munkadíjat akkor tévedtem.
A tápos dolgot meg már megbeszéltük egy pár bejegyzéssel lejjebb. -
SzaboZE
addikt
válasz
haralambusz
üzenetére
2-3 hét? Attól függ, szerintem max 1 hét alatt javítható. Kicserélheted a HDD-t, de arra a részegységre valamint az esetlegesen azáltal okozott károkra értelemszerűen nem vállalható a garancia.
-
SzaboZE
addikt
válasz
üzenetére
Ha külföldön veszed akkor arra nemzetközi gari van ami persze - ha jól tudom - itthon nem jó semmire
Amúgy kérhetsz bele Hungarian keyboardot is, csak írni kell a Your Account Manager-ednek, hogy Te azt szeretnél és megoldják, legalábbis a dell.co.uk-n.
Ja és a töltője is 110V-os lesz ha angliából veszed!Hát ezeket honnan szedted? A nemzetközi gar érvényesíthető itthon, a táp pedig 100-240V-ig működik, így maximum a csatlakozó lesz nem európai szabványú, amin egy csatlakozócserével könnyen lehet segíteni. De szerintem euro kábellel is lehet rendelni, mint ahogy HU billentyűvel is.
-
Beniben
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy a Dell worldwide gari kicsi hazánkban hogy működik?
Elég a szerviznek a service TAG, vagy papír is kell?THX
Beni
-
kekegsm
őstag
Ezek ceges valtozatok. Teljesen mas kategoria. Ne keverd ide. Ilyen van RH-ban, Debianban, de meg Ubuntuban is. Nezzuk csak a sima verziokat.
Mondjuk a Desktopban igazad van, amikor utoljara neztem, akkor meg nem volt nekik, csak a szerver valtozat, erre csak a coming soon volt.
-
1501N
tag
válasz
kekegsm
üzenetére
SUSE Linux Enterprise Server 10
SUSE Linux Enterprise DesktopAz opensuse nekem se tetszik, de ez nem teljesen az...
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Eladó egy Clevo PA71HS-G i7 7700hq Gtx1070 Kérlek olvasd végig a hirdetést
- Yurbuds Ironman fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Neve alapján a vezetekést és a vezeték nélküli hálóz különítheti el.

Beleőszültem
(És ha fél év után romlik el, akkor áthozva a garit Mo-ra már csak a munkadíjat kell kifizetnem...)
)

Ezt nem értem.

Igen