- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
yaphets #32498 üzenetére
igen azokat értettem. elég drágák sajnos.
szerintem menj a milyen notebookot vegyek topikba és ott mond el azokat a kritériumokat ami alapjá szeretnél egy gamer laptopot és ott hátha tudnak neked valami jót ajánlani és hangsúlyozd ki, hogy nem szeretnél főzőlapot venni.
-
yaphets
csendes tag
válasz
Ice&Lime #32494 üzenetére
Sajnos az asztali nálam nem megoldás, hogyha az lenne, már rég asztalit csináltam volna. :/ Drága, minőségi alatt az AW-t érted? Azért arra nekem nincsen pénzem. :/ 3-4 óránál amúgy többet sosem játszom, és nem is minden nap. Ehhez azért remélem, valami olcsóbb is jó lesz. (300k fölé nem szeretnék menni)
-
Damage401
senior tag
Azt mondják az ÚJ Inspironok hűtése ellett találva. Szemezgetek egyel Dell Inspiron 5521-el
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Avicularia #32492 üzenetére
milyen dedikált vga van benne?
(#32493) yaphets: nekem is kicsit égette a tenyeremet, pedig akkor még csak Április volt.
megértelek, ezt én is átéltem.
aztán többször mondták nekem, hogy a játékos laptopok általában ilyenek és hogy számíthatok erre.ha nagyon sokat játszol és egyhuzamban több órán át, akkor szerintem a legjobb választás akkor is a desktop pc vagy egy minőségi drága gamer laptop.
a desktop pc-nél annyi ventit raksz be amennyit a házad elbír és úgy szereled, ahogy csak akarod.
-
yaphets
csendes tag
válasz
Ice&Lime #32491 üzenetére
Gondolom, hogy ezek melegek, de ez azért abszurd. Az, hogy még égeti a tenyeremet, elmegy. De hogy egy CS:GO-tól leáll, már sok. És ebben még nincs is olyan erős VGA, a gt 525m már eléggé alsó-középkategória... Te mire váltottál n5110-ről? Én az y510p-t néztem a Lenovotól, de arra is írják, hogy melegszik. Teljesen tanácstalan vagyok így.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
yaphets #32490 üzenetére
ha 100 fölé ment az már extrémnek mondható és nem kérdés hogy elég rossz.
hogy ki vesz ilyen? jó kérdés...
valami megoldás, hát, ha lenne olyan hűtőpad, ami levinné a hőfokokat 20 fokkal az jó lenne, de én ilyenről még nem tudok.azért arra számíts, hogy nagyon nagy melegek vannak most ez az egyik, a másik meg hogy egy dedikált vga-s laptop több hőt termel, mint amiben nincs plusz vga, főleg ha az még egy erős darab, akkor még jobban.
egy "gamer" laptop általában meleg, mondjuk nem ennyire talán.az újakról nem tudok mit mondani, olyanok nem voltak a kezemben, de csak hallottam, hogy azok már kicsit jobbak lettek ilyen téren.
-
yaphets
csendes tag
válasz
Ice&Lime #32489 üzenetére
Most lesz 2 éves, de eddig még hűtőpadon sosem állt le, csak anélkül. Tudom, hogy az egész széria ilyen, csak reméltem, hátha van rá valami megoldás. De akkor azt hiszem, hogy túladok rajta, bár ez nehéznek tűnik. (ki vesz ilyet?
) Nekem 100 fok fölé is mennek a magok, akörül adja be a törölközőt, és áll le. Az új 15R / 17R (SE) széria is ilyen, vagy az valamivel használhatóbb?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
yaphets #32488 üzenetére
szia, jól belenyúltál sajnos.
nekem is volt 5110-esem és én pont a nagy hőtermelése miatt adtam el.
nekem is gt525m-es volt csak i5-ös. én is vettem alá hűtőpadot, de nem értem vele semmit.
néztem az értékeket és felment egészen 94fokig a cpu, a gpu meg 86körül volt azt hiszem.
ez egy ilyen tojás sütögetős gép sajnos.
és főleg most ebben a melegben...nem elég, hogy nincs jó hűtése még meleg is van és még játszol is rajta, ez már 3 ok amiért olyan forró, hogy süti a kezed.
volt is egy olyan cikk az iponon az 5110-ről, aminek az volt a címe, hogy:
"van aki forrón szereti", találó a cím.ha ez nagyon zavar, szerintem más gépnél kellene keresgélned.
(egyébként meg nem tesz jót az alkatrészeknek sem) -
yaphets
csendes tag
Sziasztok!
Van egy N5110-es vasam, i7es procival, gt 525m VGA-val. Egy Logitech N120 hűtőpadon van, megy benne a venti, és még így is leáll CS:GO közben (gondolom a hőtől, mert a gép bal oldala szó szerint égeti a kezemet.) Ezt a problémát hogy lehetne orvosolni? Vegyek új gépet, ha játszani szeretnék? :/
Üdv. -
Damage401
senior tag
Sziasztok
Dell Inspiron 5221 mi a véleményetek?
Üdv
-
smallr
csendes tag
Sziasztok, Van egy Dell laptop amit most vettem.. E5500 és nem tudom hol kell kikapcsolni a bluetooth ha egytáltalán ki lehet valaki tudna segíteni?
-
Vasinger!
nagyúr
Miért van az, hogy terhelés hatására se nő a processzorom órajele? Fix 897-en marad, a 3.1 GHz helyett.
-
mghltm
addikt
válasz
esteban1982 #32476 üzenetére
itt kerdezd meg es segitenek bearazni a szakik
-
esteban1982
csendes tag
sziasztok
Meg tudja nekem valaki mondani, mennyit érhet
dell n7110 tipusú netebook 17.3" hd led kijelző,intel core i7 második generációs processzorral 4 mag virtuálisan 8 magot lát,8gb ddr3 ram,640gb hdd,garanciális 2014.06 hó-ig ,doboz,130wattos töltővel.
Nagyon szép állapotban,szinte új,várom válaszotok
üdv
-
pckownz
őstag
Az normális ha Aida 8-10 fokkal többet mér PCH Diode-on amikor külső monitorral is használom?
D-SUB csatlakozón van rajta. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Shatterstar #32473 üzenetére
sok sikert hozzá
-
törölt tag
Frissítettem a Dell 3521-es gépem Biosát A05-ről A08-ra.
-
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #32470 üzenetére
marmint?
nem bizalom kerdese, nekem jobban kezre all a thinkpad -
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #32467 üzenetére
gari nelkul nem vennek latitude-ot, akkor inkabb thinkpad
a latitude-nek az nbd az egyik legnagyobb elonye -
mghltm
addikt
-
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #32462 üzenetére
nalam a thinkpad is csak a 20-as szeriaig thinkpad
jobban szerettem a thinkpadot, de ar/ertek aranyban a latitude jobb -
Ice&Lime
veterán
válasz
Muerte #32458 üzenetére
már eleve úgy indulsz neki, hogy "van itt egy dell"..... tudod elég sok dell van.
de ezt teljesen felesleges volt, nem azon típusok egyike.(#32461) soldi3r: nekem az egész gépben pont a díszcsík nem tetszik, azzal ahogy a könnyű, vékony, olcsó műanyagjával körbeveszi a billentyűzetet..., ezzel rontották le a színvonalát a gépnek.
ezt és a hűtést leszámítva erős, jó darab. -
soldi3r
veterán
válasz
Shatterstar #32454 üzenetére
a 6330 es 6430 van kornyezetemben, a vaza kellokeppen merev, a zsanerok lassan 1 ev utan is jol tartanak
mindkettorol kopik a szurke diszcsik korben, az enyemrol jobban (6330) a nagyobbikrol talan kevesbbe
de egyebkent nem panaszkodhatok a minosegere, szervizeskent eleg sokat cipelem, nem keveset uzemel a javitott gepek tetejen
hutese suse-val 60fokon van (pluszminusz 5 fok), de a kifujt levego es a gep alja nem melegebb, mint a 35 fokos x200-am volt, xp-n nem szoktam nezni a homersekleteket
locsolni nem szoktam, de van az aljan vizelvezeto nyilas
nekem a kepernyo fizikai zarodasa hianyzik a legjobban, ami a 6430-on mar van -
ficus10
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni.Egy Inspiron n1710-be szeretném kicserélni a wifi kártyát két csatornásra.( Itt a digitális átállás ideje
) Amit nézegettem az a Bigfoot Killer Wireless n1202,és a az Intel Centrino Advanced-N 6235.Ami bezavar a képbe az a bios white list.Amit felfogtam,(nem biztos hogy jól) hogy a Dell bios szinten védi termékeit és csak az engedélyezett eszközöket lehet beépíteni.A kérdésem,hogy már ennél a sorozatnál is alkalmazták-e a védelmet illetve ha igen ( és úgy általában) mit javasoltok.
-
Shatterstar
aktív tag
Mostanság szemezgetek a Latitude szériával és érdekelne ezzel kapcsolatban minden információ! Összeszerelés minősége,hűtés,strapabíróság (van ezekben is magnézium váz?),vízelvezető nyílás etc
-
Ice&Lime
veterán
én más típusokról beszéltem nem mellesleg....., de mindegy.
hagyjuk is, mert a negatív dolgok itt nem nyilvánosak. -
törölt tag
A célom nem az volt, hogy vitázzatok, sem az hogy a hőmérsékleti mizériát előhozzam.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
premete #32447 üzenetére
én egy dell-el nem találkoztam még kezdve az e6400, e6410, e6420, e6430, e6320, e6330-cal hogy egy párat említsek, amelyiknek alapjáraton 50 fok alá ment volna a cpu hőmérséklete.
azért, mert te letagadsz mindent, magát az igazságot, a tényeket, a számokat, az adatokat, attól még bizony nem mennek 50 fok alá azok az értékek.
és most jönne egyből egy olyan felkiáltásod, hogy na és ezzel mi a baj?, tudod...semmi, kár is rá pazarolni a választ. kérdezz meg pár szakembert és tesztelőt és elmondják majd, ha egyáltalán érdekel a valóság.
meglehet nézni bárkinek és megmutatja szépen a program az értékeket, persze le is tagadhatod, azt mondasz itt amit akarsz, mert az nem változtat rajta. bárki utánajárhat bármikor.
a másik fele meg az, hogy sértegeted a fórumtársakat, az nem vall kellően kulturált személyre.
amit te irkálsz olyan hangnemben az....... -
törölt tag
válasz
mghltm #32444 üzenetére
Nem az én gépem, hanem anyáé, őt meg cseppet sem zavarja. Én vagyok csak ilyen "mániás"..
A hőfokok rendben vannak, netezés közben is szépen 2600on lassan tolja ki a meleget, akkor is kb 47-50 fokos. (M5010esemnél ez álom lenne, az állandóan 65 ről tolja le és 4-5 percenként bekapcsol)Szerk.: Ha felteszem a legújabbat (azt hiszem A08), akkor az tartalmazza az előző verziók módosítását, igaz?
Az az érdekes, hogy előretelepített a win 8 és minden progi, factory image, service tag 2013.03.10 körüli, amikor meg már rég megjelent az A06os.. (03.04) -
mghltm
addikt
válasz
#01682176 #32443 üzenetére
ebben az esetben erdemes megprobalni a frissitest. az A06-os bios pont a venti vezerlesen modosit: Fixes & Enhancements - Adjust fan control algorithm
-
törölt tag
Dell Inspiron 3521-nek érdemes frissíteni a Biosát?
Jelenleg A05ös van rajta.
Termék alapján van hozzá bios, viszont service tag alapján nincs... -
Chaser
legenda
-
mghltm
addikt
5560-as valo bele
a wlan ( wi-fi, nagyobb sebesseg, fizikailag korlatozott elerhetoseg ) es a wwan ( mobilnet, kisebb sebesseg, nagy lefedettseg ) nem egy es ugyanaz, maskepp mukodnek. ha melohelyen/otthon vagy es wlan eleres van, azt erdemes hasznalni. ellenben egy gyor-gyula utazas soran a mobilnetet fogod igenybe venni, mert szinte megszakitas nelkul lehet internet kapcsolatod.
kapcsoloval/szoftveresen/bios-bol lehet oket allitgatni.
-
degec
senior tag
Sziasztok !
SOS HELP-et szeretnék kérni szépen... !
DELL Latitude E5530 (153327) fullhd corei5 höz milyen, melyik mini pcikártya hdspa/3g modemet kell megvenni hogy Tmobileos net okés legyen ?
DELL Wireless 5560 modem+wifi 28 ezer..
DELL Wireless 5540 modem csak 34 ezer..
Nem vágom hogy minek a wifi is még bele ? oké hogy olcsóbb,, nem fog bekavarni ez a gépben lévő wifinek ?
vagy szoftveresen kikapcsolható vagy vagy vagy.. valaki mondja el a frankót !! köszönöm szépen ! -
Vasinger!
nagyúr
Azt nem lehet valahogy megoldani, hogyha beteszek egy SD kártyát a kártyaolvasóba, akkor ne "zárja le"?
Tehát, hogy az írásvédő kapcsolót ne kapcsolja lezárt állapotba? Így gépen nem lehet törölni róla és mindig vissza kell kapcsolni.
-
Loretto
veterán
Hello!
Alapvetően akinek SSD-s a gépe, az Samsung 830-al kapja?
-
soldi3r
veterán
válasz
runner 125 #32426 üzenetére
kossz!
-
Chaser
legenda
válasz
runner 125 #32426 üzenetére
Ott-ott
Most vettem észre 4310-ben nincs cam, nem is találok hozzá bayenvagy csak béna vagyok. Kijelzőkeret közepétől balra kb 1 centivel van egy kis lezárt lyuk, valszeg a hely akkor megvan neki.
-
Chaser
legenda
válasz
runner 125 #32422 üzenetére
Páran vettünk tavaly x200-ba való IPS-t, tökéletes. Páran=kb 15 panel
Nyilván a panel típust megkérdezném, az számít. Bár nem hinném, hogy HD+ 13.3 IPS-ből olyan sok fajta létezne, valószínűleg LGP lesz az elkövető. Acerben biztos nem LGP van. Viszont ez aztán dobna a gépen nem kicsit. Ennek szerencsére nem olyan hitvány a színvilága mint sok nálam járt 4300-asnak volt, de azért messze nem IPS. Egyelőre nagyobb gondom az, hogy a led-es világításból fakadó crt-c villódzást mnimalizáljam, undorító módon villog kis fényerőn, mint egy 20 éves 14" 60hz crt monitor. Nekem erre érzékeny a szemem. Ha haver nem viszi akinek szereztem akkor nálam marad egy ideig, egyébként nem fogok vele bohóckodni.
-
runner 125
nagyúr
-
mghltm
addikt
-
Ice&Lime
veterán
néztem dell honlapján, hogy e6400 és 6410-hez nincs win8 driver.
feltétlenül csak 8-at akarnék rátenni.
van rá némi esély, hogy az eszközkezelőben minden drivert megtalál vagy lehet, hogy valamihez nem lesz? -
peter76bp
aktív tag
válasz
Chaser #32410 üzenetére
Köszönöm a tippeket. Igazából az érdekelt volna, amit eredetileg is kérdeztem, hogy tettetek-e fel valami plusz drivert ami kell az USB 3.0-hoz. Végül újra raktam az USB drivert, és most az eddigi 2 USB 3.0 vezérlő mellé bekerült egy USB 3.0 hub, így már nagyságrendekkel jobb a helyzet. A Samsungnál 106 az írási olvasási sebesség a WD-nél pedig 70/69. A PEN meg most nincs nálam, de a célt elértem.
-
Avicularia
veterán
válasz
LaptopSystem #32396 üzenetére
Annak ellenére, hogy a készülék megkapta a munkaállomás titulust nem találunk rajta dokkolóportot és ethernet csatlakozót. Utóbbi vélhetően az USB 3.0 elterjedésével magyarázható.
Ez nevetséges -
Chaser
legenda
válasz
premete #32413 üzenetére
Legyen igazad, de ha a hdd-m desktopban 110-et tud és usb3-on is tudja ugyanazt, nem lesz gyorsabb esatan. A probléma onnan indult, hogy egy gépben nem megfelelően működik az usb3. Nyilván emiatt nem fogja lecserélni az usb3 hdd-t, pendriveból meg talán nincs is esata. Valami problematika van azzal a géppel, leggagyibb kínai usb3-ak is tudnak 70MBps-t. Persze megoldás lehetne egy ec-s usb3, de én se vennék ha a gépen van csak nem működik. Vagy driver vagy hw hiba.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #32410 üzenetére
Az e-sata gyorsabb az usb3-nál 20%-kal; van az enyémben is usb3, de usb3-as eszközöm nincs, esata-val használok külső hdd-t, ssd-t és dvd-rw-t is. EC-t szintén használok, engem nem is érdekelne, ha az usb3 nem lenne benne.
Persze, ha érdekelne, akkor feltenném az összes hozzávaló chipsetet és drivert, ha az sem segítene, azonnal hívnám a supportot. -
Chaser
legenda
válasz
premete #32407 üzenetére
Ott biztos valami defekt van. Az én usb3-as hdd-m simán hozza usb3-on amit dekstopban is hoz - 100-110MBps max -, tehát esataval se lenne gyorsabb, mért is lenne?
Elméleti sebességben veri az esatat, az sata2 tudomásom szerint. Majd 1x az ssd-t is megnézem, persze csak ha lesz mellé másik. Én is nyűgös lennék ha az üzleti gépemben nem működne az usb3.
-
soldi3r
veterán
(#32402) peter76bp,
nincs veletlen a biosban valami lehetoseg a ki/be kapcsolasra? -
peter76bp
aktív tag
válasz
premete #32407 üzenetére
Köszi a tanácsot. Van egy üzleti kategóriás gép amin USB 3-as csatik vannak, van hozzá egy dokkoló amit direkt ugyancsak USB 3-as csatikkal vettem, most ezek után kergessek esata USB átalakítót vagy kábelt amivel az USB 3-as eszközeimet tudom használni? Nem hiszem, hogy ez kellene legyen a megoldás
-
-
peter76bp
aktív tag
Azért az igen durva lenne szerintem, ha 4 különböző USB 3.0-sként eladott eszköz is csak az USB 2.0 sebességét produkálná.
WD My Passport 1 TB HDD, SAMSUNG M3 1TB HDD, ChilliGreen (Toshiba) 1TB HDD és Transcend Jetflash 760 64GB PEN lett próbálva. 35 MB/s max olvasás 15 MB/s max írási sebességeket sikerült elérni velük. A PEN-nél elfogadható lenne a lassabb sebesség, de ott sem a 35 MB/s, a vinyóknál viszont a 80-90 MB/s átlag szekvenciális olvasási sebességnek meg kellene lenniük és az írásira is igen nevetséges a 15 MB/s
-
SzaboZE
addikt
válasz
LaptopSystem #32400 üzenetére
A 3800 egy alsós munkaállomás lesz, gondolom a 4-es széria dokkolható lesz.
-
peter76bp
aktív tag
Sziasztok!
Dell Latitude E6330 notin valami nem kerek az USB 3.0 vezérléssel és nem igazán jövök rá, hogy mi lehet a gondja. Kipróbáltam 3 különféle USB 3.0-s külső vinyóval és egy USB 3.0-s PEN-nel, mindegyik csak USB 2.0 sebességet produkál. Direkt USB 3.0-s dokkolót vettem hozzá, de a dokkolón sem éri el a 3.0-s sebességet egy eszköz sem. Az eszközkezelőben Intel USB 3.0 eXtensible Host Controller és Intel USB 3.0 gyökérhub telepítve van, sehol sem ír driverproblémát, hiányt vagy ütközést.
Van még valahol valami beállítás vagy külön driver ami kell az USB 3.0-hoz?
-
runner 125
nagyúr
válasz
LaptopSystem #32396 üzenetére
Full XPS.
mod.
De a számozásából ítélve ez egy beugró Precision lesz. Eleve az egész design consumer szintű, és pl. a numerikus billentyűzet hiánya is erre utal nálam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Posta, csomagküldés
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged