Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Dell Precision munkaállomások
- Frissítési rátát itt-ott duplázó kreatív monitort hozott az Acer
- Kiderült kivonul-e a végfelhasználói piacról az SK Hynix
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynes
tag
válasz
olivera88
üzenetére
Igen, ezzel a noatime-mal görcsölést sose értettem az SSD-seknél, olyan nagyon sok írást nem okoz, hogy abban menjen tönkre az SSD, főleg a maiak. Linux alatt a swapba is elég kevés az írás, azt csak a Win kezeli brutálisan. Plusz linuxos fronton a töredezettségmentesítés sem tétel, így lényegében a discard mountopció vagy a trim lehet csak fontos, de az sem élettartam-kímélés miatt, hanem belassulás ellen. Ezek a nagy varázslatok inkább Windowson kellenek, annak olyan szar a lemezkezelése, hogy rászorul erre. A Linux élből sokkal kevesebbet ír a lemezre.
Tudom, hogy volt ebből linuxos topikokban nemrég súlyos flame-elés, és nem is akarom elölről kezdeni. Annyiból pedig helye lenne az ilyen témának a linuxos topikokban, hogy az SSD-s főtéma inkább a windowsosok terepe.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4207
- 127db TV/Monitor Bazár (Samsung, LG, Philips, Sony)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs