- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- HDMI topic
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- CPU léghűtés kibeszélő
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
VinoRosso
veterán
Csöcs!
Vettem 2x1G Cruical Ballistix 1066os handpicked ramokat, mer ugye tönkrementek a Geilek, és vissza kéne küldeni őket gariba, és addig kell valami a gépbe. Tesztelni szerettem volna őket, és ért némi meglepetés. Először is, nem indul el 1066on de még 1000en is csak alig bootol be a winfosba, bármilyen időzítéssel/feszültséggel. Elindítottam 800on, itt elindultak, nyomtam egy pi tesztet, először lement simán a 32M 2,3V-on cl5ben, aztán cl3-ban 2,45 V-tal( valós 2,4 körül kb ). Próbáltam kicsit húzni, nem lehetett semmit se, 800on elment azt bab. Mivel véder kolléga említette, hogy neki is voltak, vannak problémái a tuningal mióta 6850 van a gépébe, elkezdtem erre gyanakodni, először a strappet állítottam 1066ra, megnéztem úgy, itt le sem futott a 32M sehogy se, az 1Met azért meglesetem és nem volt semmi különbség a cl3as és a cl5ös eredmény között[link][link]. Visszatettem 1333ra a strappet, és megnéztem itt van e szignifikáns különbség az 1M közt, és meglepett, hogy 1333on 1 mp-cel lassabb, mint 1066on. Meg teljesen hülyeségeket írt ki a cpu-z, 1066on mindent jól ír ki 1333on meg 0ás ciklus is van pl ilyennek látja a dual 5-5-5-15öt:[link]. Gondoltam megnézem újra, hogy pontosan mennyi a különbség a cl5 és a cl3 közt így, először a cl5 17:xx mp körül produkált, a cl3 meg 14:59et. Nem futott le...erre visszavettem a szorzót, hogy nehogy a cpu órajel legyen már a gond, így se futott le, pedig előszörre lement. Megemeltem az északi híd feszt 2Vig, hogy ezzel se legyen probléma, így egy kicsit tovább bírta, de végül itt is hibázott. Aztán levettem mindent teljesen amennyire csak tudtam, kb 6600os szintre, 2,4 gigán a cpu, fsb 266, alap feszen minden, a ramoknak 2,35V itt sem fut le 800on, nem indul 1000 felett, akármilyen strappel. Teljesen új modulok, bontatlan tasiból. Kicsit büdösek, nem tudom hogy ez normális e, olyan égett bakelit szaguk van, mikor betettem a gépbe, akkor elég intenzíven lehetett érezni, mostmár kipárolgott belőlük. Jah és megnéztem mennyire melegek, a Geileknél nem melegebbek, az a-datánál viszont jobban melegszenek, még úgy is, hogy egy ocz xtc hűtés tolja az arcukba a levegőt. A hétvégén találn ki tudom próbálni őket valamilyen másik lapban, addig is ha valakinek van valami jó ötlete, magyarázata, azt szivesen venném. Pl hogy miért megy jobban a ram 1066os strapppel mint 1333assal, miért nem indul el 1000 felett stb...a ramok a fentiek, a lap aw9d-max( 975ös ), a cpu 6850ES G0. Beállítások jelenleg BIOSban 9x400; cpu: 1,55V ; mch: 1,9V, ram: 2,35V/ 5-5-5-15-35 @800 ( 1:1 ); N/B strap 1333. A proci viszi a 3,7et simán.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- OLCSÓ MONITOROK
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged