- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Minden elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlást a tranzakciót követő nyolcadik napon automatikusan visszatérít a Curve rendszere, ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi. Ha írsz a supportnak, a folyamat talán meggyorsítható, az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines). Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #9699 üzenetére
meg is válaszolom magamnak,hátha másnak is kell az infó:
My card expires soon
If your Curve Card expires soon, you’ll receive an email asking you to confirm your shipping address. Once confirmed, we’ll automatically reissue your Curve Card for free.
Remember: If you don’t confirm your current shipping address, we’ll send a new card to the address on file. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
betyarr #4085 üzenetére
Nem használom jelenleg... Inkább te ne haragudj,de az a +65Ft többletköltség, amire fel vagy háborodva, az nem nevezhető spórolásnak. Az már inkább, hogy amit ~14$(4.700Ft)-ért vettél meg aliexpressen, az itthon jelentősen több. Ha már messzemenően olcsóbban jutottál hozzá,ahhoz a termékhez,na.az a spórolás,nem az a +65Ft amennyiért többet fizettél a devizáért...
De amúgy tény, jobban jártál volna ha inkább egy Revolut kártyával vetted volna meg. A hazai bankok amúgy is rosszabbul váltanak.
-
betyarr
veterán
válasz
betyarr #2007 üzenetére
valami nem kerek a curve-nél.próbáltam megint frissíteni pp alatt a kártyát,de nem történt semmi:ugyanúgy inaktív maradt és nem tudtam vele fizetni.aztán töröltem pp alól és megpróbáltam megint hozzáadni,de ez a szöveg fogad:
appból próbáltam elérni a supportot,de nem nyílik meg az új beszélgetés.
ilyenkor mi van? -
-
-
-
HUNited
őstag
válasz
betyarr #1357 üzenetére
Nem szoktam pénzt felvenni, ráadásul a Gránit banknál havi négy limit nélküli kp felvétel ingyenes (abban a csomagban amiben én vagyok - már nem létezik). Legutóbb akkor vettem fel KP-t, amikor a Tescoban behalt a kártyás fizetés (nálunk Gödöllőn ez sűrű, csak akkor nem volt nálam tartalék KP sem). Csak így érdekesnek tűnt. De akkor ez 10x200 font, azaz 2000 font havonta, vagy 10 alkalom összesen 200 font?
-
Ixion77
addikt
Kipróbáltam: akkor is működik a kártya és jóváírja a pontokat, ha nincs telepítve az alkalmazás.
Nekem egyébként úgy tűnt, hogy az akkutszívás megszűnt miután eltávolítottam a Curve alkalmazást és újraindítottam. Hozzáteszem, hogy a fogyasztási adatok közt soha nem látszott a Curve jelentősnek, viszont az Android system (vagy az OS) nagyon megugrott (>20%).
Most újratelepítettem, majd figyelem hogy ismét megindul-e az akkuszívás. -
Merlini
tag
Január elején Revolut kártya regnél nekem (ugyan abban a percben) duplán terhelt, azt pár nap múlva vissza vezeték. (Igazi vásárlásom még nem volt, csak Revolut feltöltésem.)
(#328) anadroid: Linkeltem
MC.
De lényegtelen, mert a Curve vált és forintban terheli a kártyánkat [Card currency – HUF beállításnál] és ezt a forint összeget jelzi az applikációban is. 98%-ban ezért a kedvező árfolyamú váltás miatt használjuk a forintos bankkártyáinkkal.A zárolás forint összegével könyvelik is egy-két nap múlva a tranzakciódat, így könyvelték nekem is. Deviza terhelésnél, zárolásnál lehetne más árfolyam a könyvelésnél.
Ghard fórumtárs dollár váltása mintájára euró árfolyam -> XE Currency Charts: EUR to HUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest