Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házimozi haladó szinten
- Mégis meglepi egy új GeForce-szal a rajongókat az NVIDIA?
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
phoenix64
üzenetére
Hello, alapvetően a cpu host clockot kéne feljebb tornászni, ha engem kérdezel, 400mhz-et simán viszi, ami 2.8ghz-et eredményez a procinak (7-es szorzóval). Ezen kívül a pci-express freq.-t rakd 100mhz-re biztos ami biztos, és a memória szorzóját 2x-esre (system mem. multipl.), már ha bírja a 800mhz-et a ramod. Ha ezeket megcsináltad, akkor mehet a tesztelés. ha instabil, akkor már csak a cpu host clockot kell lejjebb venned fokozatosan amíg stabil nem lesz, de szerintem simán vinnie kéne.
KaakukK16: Prime95-tel vagy orthossal teszteld, lehetőleg mind a 4 magot. És a valós maghőmérsékletet nézd (pl coretemp nevű progival). Ha viszi a 3.6-ot, hát hajtsd annyin. De stabilnak akkor nevezhető, ha min. 2-3 órát megy a prime hiba nélkül.
Sz.:pengegyerek:pci-e frekit érdemes 100mhz-re állítani, teljesítményt nem befolyásolja, stabilitást elvileg igen (habár nekem eddig ment auto beállítással is), érdemes ennyire rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! MSI G27C4 E3 27 180Hz FHD VA 1ms gamer monitor garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF Gaming 15.6 FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7735HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX4060 8GB W11 Garancia
- DELL Latitude 3380,13.3",HD,i3-6006U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN10
- iKing.hu Apple iPhone 15 Pro Max 256GB használt Black Titanium 91% akku 6 hónap garancia
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest