- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
JóGeri.
tag
Helo mindenki.
Segítsetek már légyszíves..
x4 965Be procim van de az istenért sem akar 803Mhz-nél jobban menni..
CnQ- disabled
Secure Virtual Machine- disable
Enhanced Halt State- disable
L3 Cache Allocation- all cores
asrock gs3-ucc lapom van.
Valaki adjon már jó tanácsot légyszíves.. -
BaraQda(:
csendes tag
válasz
benedekco #156 üzenetére
játék közben is ugrál egy helyben az fps em és másra nem tudok gondolni, de az video kártyát és a memoriat is vissza veszi!
átállítottam most már a proci az végig 100 on megy, de videókártyánál a gpu óra jelét meg a memoria busszt le-le veszegeti!!! Ezt nem lehet megszüntetni?
-
válasz
BaraQda(: #155 üzenetére
Akkor a vezérlő pult alatt az energiagazdálkodási lehetőségeknél, a speciális energia beállítások módosítását keresd meg, majd ott a processzor energia gazdálkodásnál állítsd 100%-ra mind két értéket. Így ugyan nem szabadulsz meg a CnQ-tól, de legalább nem fog ugrálni az órajel.
Amúgy miért szeretnéd ezt kikapcsolni? -
BaraQda(:
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy van egy ACER aspire 5740g-s laptopom és szeretném rajta kikapcsolni a Cool'n'Quiet-t, ezt hogy lehetne, mert a BIOS ba nincs lehetőségem.
-
válasz
kerekfej #150 üzenetére
Igen, feszkót és órajelet lehet vele szabályozni.
Nem tudom meddig támogatja a procikat, de a Phenom2-ket még kezeli. Ha jól emlékszem akkor még FM1-es procikat is lehet vele állítgatni, de erre már nem esküdnék meg.
A lényeg, hogy a C'N'Q-t (energiatakarékos funkciók) tudod vele felülbírálni. Így csökkentheted a procid fogyasztását és hőmérsékletét. -
kerekfej
őstag
Mire jó pontosan a K10Stat?
Ezt találtam: Win alól tudsz feszültséget csökkenteni vele.
PhenomMsrTweaker alternatívája. -
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Gigabyte 785GMT-UD2H alaplapnál lenne egy kis problémám. Ha manuálisan állítom a szorszót (Phenom II x2 Black) akkor nem akar működni a CnQ...
Én csinálok valamit rosszul vagy ez ilyen? -
Lacpac
őstag
Sziasztok
Ide csak linkelem: N68C-S UCC +B55 + K10Stat
Egy kérdés -
lumpen_stex
aktív tag
tudja valaki win7-en, hogyan lehet programhoz kötni a power scheme-eket? pl elindul egy játék akkor tolja fel fullra?
4 magos procim van és a játék csak 1 magon fut igy 25% a terhelés nem lép fel alapról...
-
Nálam simán feljebb lép. Tapasztalatom szerint fel akkor lép ha az adott beállításon eléri az adott terhelést. Tehát akkor megy feljebb 2600-ról 3400-ra, ha 2600-on 70%-ra terhelődik valamelyik szál. Nagyon fontos, hogy a Control Function beállítása "Ganged (Based on highest load core)" legyen.
Az automatikus indításhoz ez legyen a paraméter:
-lp:1 -ClkCtrl:2 -StayOnTray -nwEz annyit jelent, hogy az 1-es profilt (Profile 1) és 2-es Controlt Functiont (Ganged (Based on highest load core)) aktiválja, trayen fusson, és induláskor ne jelenjen meg az ablak. Ha a link szerint állítod be, akkor indulskor és hibernálásból visszatéréskor is automatikusan elindul, és aktiválja a beállításokat.
szerk:
Valamint direkt van nálam a P0 és a P1 között ilyen kis különbség. Kísérleteztem azzal, hogy 1600-1700 körüli P1-t állítottam, és azt tapasztaltam, hogy a P1-t szinte mindig átugrotta, és P2-ből egyből P0-ba ugrott, mert az 1600 kevés egy játéknak. Ha 2600-as P1-t állítottam, akkor játékok alatt általában megáll P1-ben, csak ha nagyon muszály, akkor ugrik át P0-ba. Ergo gyakorlatilag a P0 marad automatikus túlhajtásra, a normál üzemmód meg a P1 alulfeszelve, alulórajelezve. -
okay
aktív tag
Nekem sikerült a automatikus inditáshoz beraknom csak a szabályzás nem indul el.
De én ezt az Up/Down-t nem értem,
Tulajdonképpen akkor hány%-nál vált.
up/down
40/32
31/21
20/12
Én igy adtam meg, 12% alatt 800MHz , 40% felett 3600MHz.
Az lenne a lényeg hogy pl 2600MHz és 3400MHz között ha nálad 70%ra terheled akkor lép át 3400MHz-ra? És mindig 70%nál lép feljebb?
Nálam hiába van pl 1600MHz-n ,a 70% terhelést nemigazán éri el viszont egy régebbi játék már megakadhat ha nem lép feljebb.Nálad ez hogy megy? -
válasz
benedekco #140 üzenetére
Én K10Stat-ot használok régóta. Elég sokat kellett küzdeni, hogy megtaláljam azt a beállítást, ami nem szakít p-state váltáskor. Mert az elég vicces tud lenni, amikor zenelejátszás közben a proci p-statet vált és a zene megakad egy pillanatra egy reccsenés kíséreében. Főleg H.264 lejátszásakor jön elő a probléma rossz p-state beállításkor.
Az én beállításaim:
P0: 3400/1,300V
P1: 2600/1,200V
P2: 1300/1,025V
P3: 600/0,850VUp/Down
70/35
70/25
70/25up:300ms
down:600msSzerk:
Letöltöttem és kiproóbáltam az MSRTweakert. Kár, hogy csak a P0-t és a P1-t engedi módosítani -
okay
aktív tag
Müködik tuning alatt is a C&Q csak a játékban nem mindig pörög fel és akadozik néha.
Feltettem a RMClock-ot ami nem is ismerte fel a procimat, nincs olyan hogy Advanced CPU settings menüpont. Itt a PH!-n a programrol lenne egy beállitási utmutato de hát a képek már nincsenek meg
Hogyan kellene beállitani hogy kevesebb terhelés alatt is már 100%-on menjen a CPU? És miért nem látja a progi a procit? És az RMClock használatakor BIOS-ban C&Q bekapcsolva és minimális energagazdálkodás kell?
Köszi! -
okay
aktív tag
Hello!
Én se értek sokat a C&Q-hoz. XP-m van feltelepitve , konfigom az adatlapomban.
Számit-e hogy auton vannak az értékek vagy lefixálom a gyárit? BIOS-ban bekapcsoltam a C&Q-t, windowsban pedig a minimális energiagazdálkodást.
Azt mondták hogy ehhez a procihoz más nem kell telepiteni, Mégiscsak kell AMD CPU driver meg C&Q driver?
És van ramom amit az alaplap nem ismer fel olyannak mint amilyennek vettem ezért feszt, idözitést, és MHz-t is kellett állitsak. Auto-n a CPU is több feszt kap.
Ezek tudatában nekem mit kell állitsak, telepitsek hogy müködjön a C&Q?
Köszi! -
Solicidium
aktív tag
válasz
benedekco #131 üzenetére
Az jó progi nagyon és is azt használom most, DE k10-es procikkal nem működik, csakúgy mint a crystalcpuid.
És ide is kapcslódna kérdésem: j&w 780g minix lesz a lap és ebbe menne egy athlon II, ami alul lenne feszelve, kérdés, működne-e a c&q alulfeszelés mellett. K8-as (asszem 4200-es brisbane) procival ugyanezen lapon alulfeszeleés esetén csak a szorzót veszi visza, órajelet nem, de lehet, hogy k10-zel másképp viselkedne? Ötletek, hogy menni fog-e vagy más alternatív megoldások? -
RTamás
csendes tag
válasz
benedekco #131 üzenetére
Hát fiúk összejött asszem!
Igazából nemtudom, h mi volt a megoldás!
De leírom, h mit csináltam, hátha ez segít vkinek!
A biosban Advanced fül alatt beállítottam a szorszót 15,5 -re!
Majd win-ben lefutttattam az everest rendszer stabilitás vizsgálatát!És láss csodát müxik!
A segítséget köszönöm mindenkinek!
-
ha nagyon nem megy sehogy a c'n'q akkor próbáld ki a RightMark CPU utility-t Nekem ez baromira bevált, be tudod állítani, hogy milyen terheltségnél menjen feljebb a freki+a feszkó és azt is hogy mennyivel...
de ha ezt használod majd, akkor kapcsoldki mindenütt a c'n'q-t -
RTamás
csendes tag
Szeva!
Először is a konfigom:
Asus M4a785TD-V EVO
AMD Phenom II X2 550 BE
Win XP
PCa proci driver-ét feltettem AMD Cool n Quiet
az ASUS-tól felttettem ugyen ezt Cool n Quiet és EPU 4 Engine
a biosban beállítottam, h CnQ enabled, BIOS-ban minden auto
energiagazdálkodás minimum!800 MHz-en jár folyamatosan a proci nem akar emelkednivalahogy!
Ötlet esetleg?
-
RTamás
csendes tag
Sziasztok!
Remélem még vki olvasgatja ezt a topicot!
Nekem olyan problémám lenne, h belőttem faszára a CnQ-t, faszán le is veszi a proci frekijét, csak amikor kellene neki a nafta akkor nem kapcsol rá! Nemtudom, h mitől lehet! Be lehet vhol állítani, h mennyit menjen mikor szükség lenne rá?
Minden driver-t progit feltettem.
A segítséget előre is köszönöm!
-
Királyságvan!
szal újra itt vagyok...régebben a rightmark féle cpuclock-ot használtam, de mivel sokat fagyott a masina, ezért hanyagoltam a dolgot, most végre elkezdtem a hivatalos c'n'q-t használni... hát láss csodát eddig bírta... hosszú idők után sikerült újra lefagynia a masinának, de rohadtúl király... cpuclock-al minimumra járatott procival a cpuz mindíg lefagyasztotta a masinát, a c'n'q nem, ez már előrelépés...
nemtudom, hogy ez az AMD, vagy a ramjaim, vagy az MSI mocska, de qrvára nem örülök neki
alaplap: MSI K9VGM-V - via chipset-el
memória: Corsair TWIN2X2048-6400 (egy pár: 1Gb, 800MHz, DDR2, 5-5-5-18, 1.9V) amik a szorzónak köszönhetően csak 700(350) MHz-en mennek 5x-ös szorzó mellett m1 800(400)-on
proci: AMD Athlon 64 X2 4000+, Brisbane (a feszültésge 1.240 és 1.300 között ugrál, de persze ugye sokan azt mondják, hogy a szoftveres mérések nem érnek semmit, Én mégis ideírtam) adatokat a CPU-Z-ből olvastam ki
szal fagyizik a masina -
válasz
benedekco #123 üzenetére
máskor majd tájékozódom mielött kinyitom a számat
cpu-z szépen kiírja az aktuális frekiket és feszkókat, ha a c'n'q üzemel akkor a visszavett tempókat látjuk nyugalmi állapotban és nagyobb terhelésnél a normál értékeket fogja mutatni
egyszerűen nem hittem el, hogy ez a hülyeség a winxp-ben, hogy csak át kell állítani az energia sémát... ez béna hogy otthoni felhasználás mellett nem használja a c'n'q lehetőségeit... mert akik tescos masinát vesznek azok sem használják ki ezt a lehetőséget, pedig ezzel sok energiát megspórolhatnánk a Föld javára... de mind1 a lényeg, hogy működik
thx az elöttem szólóknak
esetleg még annyit... van különbség c'n'q működésében ha minimális energiagazdálkodást vagy maximális telepet választok? -
kérdés: van-e olyan progi ami kiírja azt, hogy éppen most üzemel-e a C'n'Q, vagy sem? WinXP-vel szaladgálok, cpu driver friss, és dual core optimizer is van...
cpu-z-ben és everest-ben sem találtam semmit ezzel kapcsban...
elvileg ha üzemel a c'n'q akkor nyugalmi állapotban a cpu-z-nek kéne mutatnia az alacsonyabb szorzókat ill feszkókat??? -
GEPESZ66
veterán
Ha jól tudom,VISTA esetében csak a Cool n Quiet programot kell felrakni,és az energiagazdálkodásnál, ahogy írtad, az alapbeállítást meghagyni.Kell-e valami drivert még felrakni(XP-esetében kellett:AMD K8 driver)?
Még egy kérdés:VISTA esetében nem kell ugye felrakni a Dual Core Optimizert? -
vista esetében; a teljesítménycentrikus energiaséma kivételével bármelyik jó, de a séma speciális beállításainál a procira vonatkozó résznél a minimum érték ne 100% legyen, mert akkor mindig maxon megy a proci! (az alap beállítás tökéletes; min; 5% és max; 100% - illetve a minimálisnál; min; 5% és a max; 50%)
xp esetében; minimális energigazdálkodási sémá legyen kiválasztva!
xp esetében legyen telepítve a procihoz az illesztő; link (vista esetében nem kell külön driver, vista alapban tartalmazza!)
tuning mellet nem minden esetben működik a c'n'q! -
darál0w
Jómunkásember
hali.
adott a konfigom.
mit kell tennem,h a cool and quiet működjön? -
szki
őstag
Gondolom az FSB 210-en van.
Ha cnq működik, akkor a CPU szorzó 5 és 11 között változik.
Ha éppen 10-es a szorzó (2100 MHz), akkor a RAM osztód 5, azaz 420 MHz. A DDRII 800 MHz-es ramod csak 400-at bír! Tehát valóban a RAM miatti a kékhalál.
Megoldások:
- Proci húzás elfelejtése cnq mellett
- RAM plusz fesz?
- 1066-os RAM-ra váltás
- RAM visszaosztás biosban (667 MHz-re RAM beállításnál 6-os lesz a RAM osztó 10-es CPU szorzóra, azaz 350MHz, mely kvázi 700 MHz DDRII)
- RMClock v. CrystalCPUID használata
Én a CrystalCPUID-t javasolom, mert könnyen állítható 3 érték (pl. részedre 4(!), 8, 11-es szorzók), és alulfeszelni is lehet vele. -
Moonline.
aktív tag
Senki? addig visszaolvasgatok...
-
Moonline.
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérem.Vista home premium SP1-em van. Ha beállítom az energiagazdálkodási beállításokban az energiatakarékos funkciót, a C&Q nem működik, illetve nem találok olyan ahol be lehetne állítani a minimum és a maximum értéket a procinak, Így Alaplap, proci támogatja ezt a funckciót, XP-n hibátlanul működött.
Help, mi lehet a probléma?
Köszi előre is -
NSiS
tag
Hasonló a problémám mint Neked van/volt. Gondoltam, h ma kipróbálom a Cool&Quiet-et, BIOS-ban engedélyezve volt, felraktam a Dual Core Optimizert AMD oldaról, Felraktam a C&Q drivert alaplapi CD-ről, engedélyeztem a minimális energiagazdálkodást. A C&Q működik, figyeltem cpu-z-vel, csak mikor mondjuk elindítom a GRID-et, 1-2 perccel később rendszeresen kékhalál meg reboot. ASUS M2N4-SLI, AMD Athlon 64 X2 4200+, Gigabyte 8600 Gt , 2x 1 GB 800 Mhz Kingmax ami jelen esetben lényeges adat lehet, a memóriára gyanakszom, mert annak is változik az órajele... Ja és a proci húzva van 2200 Mhz-ről 2310-re.
Előre is Thx a segítséget!
Üdv!
-
zpitta
csendes tag
Sziasztok
Van egy problémám: vettem egy Asrock ALiveNF7G-HDready alaplapot amiben egy AMD LE-1620-as proci van, de a Cn'Q-et sehogy sem tudom működésre bírni. Bios-ban engedélyeztem és az ASRock oldaláról is letöltöttem a szükséges progit. Mi lehet a meg oldás tudna valaki segíteni?
-
AtHoS
nagyúr
Örülök, hogy a feszemelés hozta a várt eredményt és kíváncsi vagyok a proccdriver mennyire befolyásol.
Ha a proccdriverrel marad a hiba, megnézheted, hogy mi az a memófesz amivel már megszűnik a probléma. Lehet elég 2.1V-nál kisebb feszültség is, de ezt majd a teszt megmutatja. -
Aku-Aku
tag
Siker koronázta az újbóli kisérletet, 2.1 voltos memória feszültséggel.
Aztán rájöttem egy elgondolkodtató dologra.
Vélhetően rossz AMD CPU drivert használtam. Ugyanis nekifogtam ellenőrizni, hogy mi is van installálva, és mi található a gyártó honlapján. Feltűnt, hogy mikor utoljára töltöttem le a honlapról meghajtót, kb. 1-2 hete, annak más volt a kinézete ill. a driver fájl mérete is jelentősen eltért, kb. 10 MB mennyiséggel.
Ez úgy történhetett, hogy itt a topikban talált linken indultam el letölteni, és valószínüleg nem az X2-es hanem sima egymagos processzor meghajtó programot szedtem le, figyelmetlenségből.
Most még le fogom ellenőrizni, hogy a feszültséget visszaállítva, mi történik. -
AtHoS
nagyúr
Nincs semmi gond
azért van a fórum, hogy kérdezzünk (igaz sokaknak olvasni sem ártana)
Szerintem a probléma a gyártó által javasolt feszültség alatti üzemeltetés miatt van, de ez ki fog derülni, ha este kipróbálod, mivel szvsz emiatt problémázik CnQ használata mellett.
Én pl. most RMClock-ot használok, hogy a memosztó váltás miatti magasabb órajelet elkerüljem, na meg 2 lépcső tökéletesen elegendő nekem.
-
Aku-Aku
tag
Köszi, hogy válaszoltál.
Természetesen kipróbálom amit írtál.
Nem akadékoskodni akartam, ha esetleg úgy tűnt volna, csak picit megérteni a belső folyamatokat, összefüggéséket. Úgy talán könyebb lesz később megbirkózni a problémával.
Akkor a CnQ-t este megnézem, 2.1 volt memória feszültséggel. -
AtHoS
nagyúr
A CnQ hatására változik a procifesz ill. előfordul, hogy a memória az eleddig CnQ nélküli állapothoz képest magasabb órajelen üzemel, ami nagyobb energiaigényt is jelent.
Ez kihatással lehet a prociba integrált memóriavezérlőre is. Technikai háttérrel nem tudom alátámasztani, mivel ez részemről csak feltételezés.Nem tudom, hogy a "néhány ezer program" közül mennyinek volt hasonló hatása.Van rá tippem, hogy mennyi..
Ha gondolod kipróbálod amit javasoltam, ha úgy gondolod, akkor nem. A döntés a tied.
CnQ helyett egyébként használhatsz RMClock-ot vagy CrystalCPUID progit is. Ezeket bizonyos szinten lehet állítgatni.
-
Aku-Aku
tag
OK figyelek.
Mint már eddig többször is írtam, a gépezet az új időzítésekkel és az eredeti feszültségen jól muzsikált 1 évig. Most, hogy CnQ-t szeretnék használni, kék halál és reboot van.
Én beállítom az új javasolt feszültséget, csak magyarázd meg, miért nem volt erre eddig szükség.
Értem én, hogy nem garantált meg minden, de pusztán attól kezd makrancoskodni, hogy a CnQ programot használom? És az összes többi néhányezer programtól meg nem, ami 1 év alatt megfordult a gépen? -
R.P.
aktív tag
-
AtHoS
nagyúr
Azt ugye tudod, hogy a CnQ-nak közvetlenül semmi köze ahhoz, hogy a procihűtő ventillátora milyen fordulatszámon megy?
A CnQ "mindössze" a processzor szorzóját és a procifeszt állítja a prociterhelésnek megfelelően.
A ventiszabályzást programmal lehet megoldani és/vagy BIOS-ban van hozzá menüpont.
-
R.P.
aktív tag
Hali!
Nekem a cnq nagyobb megterhelés alatt felpörgeti 3000-re is akár a prociventit, aztán meg úgyfelejti és itt sípol nekem összevissza. SpeedFan-nal szoktam ilyenkor szabályozni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
KőkorSzaki #98 üzenetére
Látatlanban új procc driver és új VGA driver
Remélem meghozza a várt eredményt
-
AtHoS
nagyúr
Hát figyelj. Mivel a gyártó 2.1V-ot ír 4-4-4-12 mellett DDR2-800MHz-re így állítsd ezt be.
Utána meglátjuk, hogy javult-e a helyzet vagy sem. Rosszabb semmiképpen sem lesz.Ha 2.1V alatt próbálod üzemeltetni, akkor nem garantált a gyártó részéről, hogy probléma mentes lesz.
-
KőkorSzaki
tag
#81-re tud valaki megoldást, vagy ez csak nálam ilyen?
-
Aku-Aku
tag
Úgy nézem pont eltaláltad milyen típusú DDR2 memória van nálam.
A helyzet az, hogy feszültséget nem állítottam amikor változtattam az értékeket.
A rendszer pedig nagyszerűen működik, CnQ nélkül.Gondolod, hogy CnQ használatakor már a memória feszültségekhez is hozzá kell nyúlni?
-
AtHoS
nagyúr
4-4-4-12 -nél biztosan nem 1.8V-ot ajánl a gyártó. Vagy mégis?
Mégse, mivel 2.1V-ot ír az adatlapján igaz ez CL4-es modul 800MHZ-en 4-4-4-12 mellett
CL5-ös modulra 800MHz-re 1.9V-ot ír 5-5-5-18 mellett
-
AtHoS
nagyúr
Memóriának adj plussz 0,1..0,2V-ot.
Tuning van-e? Ha van, akkor teszteld le 10-es szorzón mennyit bír a memória. A 10-es szorzónál pont memosztó váltás van 10.5, 11 esetén a 6 a memosztó, míg 10-nél már 5, így könnyen előfordulhat, hogy a CnQ által igénybe vett 10-es szorzó esetén a memó az eddigi memófesz mellett nem képes stabilan üzemelni a 11-es szorzóhoz képesti magasabb órajelen.
-
Aku-Aku
tag
UP
-
Aku-Aku
tag
Sziasztok!
AMD Athlon64 X2 4200+ CPU-t használok.
Eddig nem használtam a Cool and Quiet-et de, most úgy gondoltam bekapcsolom.
BIOS-ban engedélyeztem, és WinXP vezérlőpultban beállítottam a Minimal Power Management-et.5 percig nem volt gond, amíg el nem indítottam a Morrowind játékot. Eredmény reboot.
Ettől fogva, függetlenül attól, hogy indítottam a programot vagy sem, kék halál vagy reboot volt rendszerindítás után néhány perccel.Felraktam a legújabb CPU driver-t. Nem hozott változást.
Segítsetek! Mit csináljak, hogy probléma nélkül működjön a CnQ?
-
Thrawn
félisten
Van egy .reg fájl a könyvtárában (nem emlékszem pontosan a nevére) amivel "lenullázhatod" a beállításokat. Ah, megvan: RMClock_WipeOut.reg
AZ RMClock.ban beállított fesz nem feltétlen egyezik meg a BIOS-ban beállítottakal, CPU-Z-vel ellenőrizheted. Lehet kevesebb feszt kap a procid mint kéne. Nézd meg RMClock-al és anélkül is.
-
laci1985
tag
Rmclockban mit kéne beállítani ahoz hogy ne legyenek állandó fagyások és gép leállások ?
A fagyások akkor is jelentkeznek ha maximal performance van beállítva energiagazdálkodási sémának.proci: AMD Athlon X2 4200+ @ 2640Mhz 1,3V
alaplap: Asus M2N4-SLI
Memória: Kingmax 2x512mb 800Mhz
Rendszer: Win XP SP2 32bit -
demars
addikt
válasz
KőkorSzaki #83 üzenetére
sztem ez nem általános dolog, nekem is csak most szarakodik ez, de csak teljes képernyős alaklmazásnál... edig ment minden! mondjuk , mint írtam nem tettem fel vga drivert, csak az alap van fennt, amit a chipset driver pakolt fel maának...! megpróbálok most feltenni egy ati ccc t frisset, hátha azzal nem lesz baja!
-
KőkorSzaki
tag
Video overlay bekapcsolásától függ, mindegy hogy teljes képernyős vagy ablakos.
Nekem úgy tűnik hogy a VGA driver bugjáról van szó, a 2007 szeptemberit és októberit mindenképpen érinti, régebbivel nem akarom tesztelgetni. Ha az ATI cuccokat leszedem és kicserélem a videokártyát nVidia-ra, azonnal megoldódik a dolog. Az a szép, hogy az nVidia meg tudta csinálni úgy a drivert hogy ne tegyen be a CnQ-nak, az AMD meg nem -
demars
addikt
válasz
KőkorSzaki #81 üzenetére
ha jól sejtem, akkor fordul elő, ha pl teljesképernyős alkalmazások futnak a gépen....
nekem is ezt csinálja, de nem tudom h miért?!?!
eddig a cpu driverrel küzködtem... most meg a CnQ val!
cpu drivert nem tehetek fel újabbat,mert azokkal nem megy a cpu-->kifagy a gép a fenébe
vga driver meg csak az ven fennt amit a chipset driverrel feltettem (ATI Tool 6.14es)
lehet, h egyjobb VGA driver megoldaná? -
KőkorSzaki
tag
Kedves Kollégák,
Erre varrjatok gombot:
AMD Athlon CPU
ATI (=AMD) X300 VGA
Legújabb CPU és VGA driverCool'n'Quiet működik addig a pillanatig, amíg video overlay-t bekapcsol valamilyen program (media player, tv tuner programja, virtualdub ha a video overlay használat engedélyezett).
Ettől a pillanattól nincs cnq, tehát pl. TV-nézés közben és után CPU teljes sebességen.
Sunyi hiba, szerintem sokan észre sem veszik!Ha az energiagazdálkodást ezután kézzel újra beállítom minimálisra (minimálisról
), akkor újra működik a cnq.
Hogy LOL is legyen a sztoriban, ugyanaz a gép nVidia 7500 kártyával, nVidia driverrel tökéletes, tévézés és videonézés alatt és után szépen lazít a CPU.
Akkor ennyit az AMD-ről
-
én jelenleg hordozható/laptop módban használom a notit, és alapban itt is csak 800 mhz-en megy a Mobile AMD Turion64 X2 TL-52 1.6 ghz-es proci, tehát tapasztalatból mondom, hogy az említett módban is működik a Cool'n'Quiet funkció, nem csak a minimális energiagazdálkodás esetében!
ha a proci hőmésrséklete csak húzós igénybevétel esetében megy fel néha 65 C'-ra, akkor még kibírja a rendszer, de tartósan - főleg alapon már kicsit sok lenne...
a takarítás általában segít valamennyit, időnként érdemes portalanítani! -
Jadro
veterán
No sikeresen bekapcsoltam a funkciót. 4200-es a proci.
Alapból 1 gigán járogat. Elkezdtem kitömöríteni, másolni és filmet nézni felugott 1,8-ra és néha 2,2-re ez okés, de én nem számítottam arra hogy ugrál. Azt hittem hogy ha terhelés éri, akkor fellép, majd ha megszűnt a terhelés akkor viszsaveszi. De ez a fenti akció közben volt hogy egy pár másodpercre visszaugrott 1 gigára. Ez így jó? 2,2-re meg igen kevészer lép. Mi kell ennek hogy folyamatosan 2,2 gigán menjen?
Ja a CPU maghőmérséklet olyan 35-36 fokig ment. Ez gondolom jó érték.
-
noti esetében nem kell állítani semmit a bios beállításaiban! ha a szükséges driver fent van, akkor elég az eneregiagazdálkodási séma beállítása; minimális energiagazdálkodás vagy hordozható/laptop mind a kétesetben működik a Cool'n'Quiet funkció!
a procid hőmérséklete egy kicsit magas szerintem... -
demars
addikt
Rákerestem google ban, h hogy lehet bekapcsolni a CnQ-t... azt írta h kapcsoljak át minimális energia sémára...! Megtettem, s vissza is veszi a teljesítményt! Bár egy kicsit sokat jár a venti így is szerintem, meg olyan 65C° körüli a cpu m alapból!
Ez normális? cpu dioda meg 75C°eddig bárhol kérdeztem mindenhol azt írták, hogy BIOS ban lehet bekapcsolni, de notinál nem!
-
demars
addikt
RMClock-ot, NHC-t, már próbáltam...! nem lehetett felvinni a szorzót!
Nem azzal van a gond, h hogyan állítsam be, hanem nem bírja kezelni a cpu-t ha nincs fennt a drivere! Azt sem értem, h vistá val meg semmi baja! nem fagyott, pedig annál cpu drivert sem kellett feltennem!
mikor felteszem az xp-t, s mellé a cpu drivert, s ha elkezdek netezni, pár percen belül megfagy! ha nem netezek nem szokott! háló karira is gondoltam, de vistával nem csinált ilyet!
Köszi a segítséget!
Üdv: demars -
ABnormal
őstag
Szerintem próbáld ki az alternatívákat: CrystalCPUID vagy RightMark CPU Clock Utility (RMClock).
-
demars
addikt
Hello!
Notim biosában nincs semmilyen állítási lehetőség a CnQ ra... Hogy tudok meggyőződni arról, h tudja a CnQ-t?
Azért érdekelne a dolog, mert ujra telepítés óta, a cpu driverem miatt meg keveredett a gép! Állandóan kifagy, ha felteszem a cpu drivert hozzá!
Gyári driverekkel próbáltam /amd.com, fsc.com, .../ it nem volt megfelelő!
CPU: Mobile AMD Sempron(tm) 3300+
az a baj, h 10 es szorzó helyett, csak 4 esen megy! 4x200
Ha valamilyen nagyobb progit elindítok így, akad a masina!
Valaki adhatna tanácsot, hogy lehetne rábírni a gépet, h vigye feljebb a szorzót!
bios frissítés kizárva :nincs frissebb
hardver hiba kizárva: csak szinte, mert lassan 4 hónapja tesztelem, s cpu driver nélkül nincs fagyás egyáltalán
driver hiba: erre gyanakodok , de sehol sem találtam megfelelő drivertSegítségeket előre is köszönöm!
Üdv: demars -
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Sikerült belönöm ezt a cool and .. a gépemen VISTA alatt. Kérdéssem az lenne, hogy ez a szorzó változás nem e b... oda valamelyik alkatrésznek? Esetleg hosszabb távon nem e kárositja a proceszort? Valamint az is a érdekelne, hogy a ventilátor fordulattát nem kellet volna csökentenie? Ugyan is 2976rmp volt és most is annyi. A hömérséklet 5 c fokkal lett alacsonyabb everest szerint.
-
malesz
csendes tag
HI!
Van 1 amd x2 3800+ os proci, xp be ment, vistába már nem a c'n'q. Bátyámnak sima athlon64 e van, neki megy vistaban c'n'q...amd.com on nincs vista proci driver...valaki tud mondani valamit a témával kapcsoltban? -
mattheus
őstag
Sziasztok!
Van egy komoly problémám, amire egyenlőre nekem nincsen magyarázatom.
A héten kicseréltem a korábbi processzoromat (3200+ -> 4600 X2)
Feltettem a legújabb drivereket (proci / Dual Core optimizer for XP / legfrissebb BIOS)
Miután elindítottam minden rendben működött. A Cool'n Quiet is.
1 nappal később, hiba nélküli használat után (nem nagyon csináltam addig terheléses teszteket), megtornáztattam a processzort bő 20 percen át (AVi kódolás, Spyware írtás, TV nézés és közben internezetés), majd megmértem a hőfokokat (cooler AC freezer 64 Pro) az Everesttel,
Alap CPU hőfok 29-30
Terhelve (Everest):
CPU: 42C
Mag 1: 39 fok
Mag 2: 37 fok
(ezek jó értékek?)
de a teszt után ''csodák-csodájára'' nem működik a Cool 'n quiet.
Próbáltam azóta mindent, uninstall MSI Core center, AMD driver, Core optimizer, majd újból fel, de egyszerűen nem megy a Cool 'n quiet sehogyan sem. Egyszerűen lövésem sincsen, hogy miért. Pedig a teszt előtt, minden rendben volt. Tuning nem volt! BIOS beállítások helyesek.
A gép nem fagyogat, de nem állítja a szorzót azóta.
Mit ronthattam el?
Elromlom a processzorom?
Vagy mi lehet a baj?
Esetleg XP reinstall? -
Drizzt
nagyúr
Ismerősöm kérdezte, hogy hogyan tehetné meg szoftveresen, hogy AMD A64-es prociját amikor csak letöltésre használja, akkkor kevés áramot fogyasszon, úgy rémlik, hogy ez a dolog hivatott megoldani a helyzetet. A kérdésem: szoftver részről mit kell installálni, hogy működjön a dolog(XP, vagy CP 64 bit van neki, nemtom hirtelen).
-
kumpl
aktív tag
Már van PCI-X-em. MSI K8N NEO3-F. Néztem teszteket mielőtt megvettem a lapot, és mindegyxik tesztben dícsérték, hogy milyen gyors, meg hogy szereti a tuningot. Én viszont semmit sem tudok tuningolni. Csak az fsb-t tudom feljebb nyomni, de semmi mást. Lockos a sempron? Akkor hogyan húzzam?
-
kovsol
titán
válasz
(Kolombusz) #52 üzenetére
a probléma nem hardver eredetű szokott lenni, inkább valami beállítás nem stimmel
-
kovsol
titán
én hagynám a 2800+ -t és szét húznám amenyire csak lehet
s939 -t apszolut nem ajánlom, kivéve ha PCI-e re akarsz váltani, de arra akár van nf4x es s754 lap is
gyorsabb lenne a géped az s754 A64 3000+ al mert ugye abban több cache és az 2000MHz és ha még húzod is ...de nem tudom megérie a többletpénzt
-
kumpl
aktív tag
Akkor így jártam. Thanks!
Ja nem ide tartozik, de hátha. Mi éri meg jobban? Venni egy 754-es mondjuk 3000+-os A64-et, vagy lappal együtt egy 939-es 3000+-osat? Vagy nem éri megy egyik sem, mert 2800+-os sempron nem sokkal lassabb? -
kumpl
aktív tag
A 754-es Sempron procik támogatják a C@Q-et, mert az enyém még mindig nem müxik.
-
(Kolombusz)
veterán
Gond??? A C&Q-val?
Emberek, olyan nincs.
Mondjuk egy 55k-s procitól elvárhatja az ember. -
whirus
tag
Üdv mindenkinek!
Én nem raktam semmilyen drivert a gépre, csak az asus cd-ről a c&q-t. A biosba beállítottam, hogy a c&q be legyen kapcsolva, meg beállítottam, h a prociventi 35 C alatt ne forogjon, 35és40 között 1100-at, és 40-től full gáz. Újraindítottam a gépet. Energiagazdálkodás a vezérlőpultban minimumon. Most épp töredezettségmentesítek. Így a proci terhelés alatt elérte a 35 C-ot, elindult a venti 1155-öt megy, és maradt a proci 35 C-on.
Ha nincs terhelés, akkor úgy 30 C, venti áll, és 1100 Mhz-en megy. Mivel a Biosba engedélyeztem a túlhajtást ezért 1800 helyett 2000-et megy a proci fullon.
Sajnos a hanghatást még nem tudom tesztelni, mert van egy másik nagy venti a ház hátulján, és az nem abba a dugóba van rakva az alaplapon, amit még a biosba szabályozni tudnék. Kár. Mondjuk így az előlapon szabályzom 3 fokozatban, de nincs rajta kikapcs, pedig filnézés alatt, biztos király halk lenne. Sebaj, így is jó.
Sajnálom azt az 1-2 embert aki szív a c&q-el, mert király dolog sztem, főleg ha majd a másik ventit is szabályzom. A procinak így is jobb ha nem dolgozik folyton fullon. Ja és a 2db rammal sem volt semmi.....
Üdvözlet mindenkinek!!!!!
ui.: először picit ijesztő volt, h megy a gép és áll a procin a venti... -
Száni
tag
[link]
[link]
(köszi érte brd-nek)
vmi ilyesmit állíts be, nem tudom milyen procid van, annak megfelelő értékkel. A P-State ablakban jobb egér klikk és ott megadhatsz több értéket is a performance on demand beállításnál a takarékos üzemmódhoz. Ugyanígy a max. power fülön is és akkor lehet csapatni a gépet
Nálam spec. a 3000+-os A64-es proci (267MHz ext. clock) max-on 9-es szorzó (=2.4GHz); 1,425V, míg performance on demand beállításnál 2 értéket adtam meg: 4-es szorzó (1,06GHz) 1,100V-tal és 6,5-ös szorzó (1,73GHz) 1,275V-tal, így a gép a terhelés függvényében vált a két érték között.
Üdv G. -
kumpl
aktív tag
válasz
jodamester #48 üzenetére
Mit állítottál abban a progibebn, hogy működik? Én semmi o9lyat nem teláltam! Nálam nem megy sehogysem!!!
-
jodamester
tag
válasz
bolondember #47 üzenetére
Köcce! Műxik a dolog!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
jodamester #45 üzenetére
ahogy fentebb már többen is említették:
RMClock Utility...[link] -
jodamester
tag
-
jodamester
tag
Megkaptam a villanyszámlát, ezért gondoltam csokkentem egy kicsit a gépem energiafelhasználását. Végignéztem a hsz-eket, de így sem sikerült. Felraktam a procidrivert, a C&Q drivert, az amd power monitort, a biosban engedélyeztem a C&Q-t (egyébként minden default-on van a bios-ban). Az energiafelhsználási séma a minimumon.
A64 3000+ és a8n-e lapom van (1010-es bios), 2*512 ramom van dualban. Szóval a cpu maradt 1800mhz-en és 1,4 volton.
Előre is köszi a tanácsokat! -
kovsol
titán
2 rammal nekem se ment a c&q-t
most 1*1GB corsair ramom van így CPU 240*10=2400Mhz ram meg 480MHz c&q on -
Májsztró
addikt
Most hogy kivettem az egyik raomt így szuperül üzemel , de jó lenne vmi gyógyírt találni erre a problémára !
-
Májsztró
addikt
-
boba6
senior tag
üdv
szóval alábbi a gondom:
alaplap Chaintech VNF3-250 (legújabb bios)
proci 3000+ newcastle
win sp2
2x 512mb twinmos DDR400
1 modullal tökéletesen műxik a C&Q
2-vel viszont nem bírom engedélyezni a winben a minimális energiagazdálkodást mert fagyi van
(ha először engedélyezem és utánna rakom be a 2. modult akkor meg be se jön a win)
erre létezik vmi megoldás? -
nemtommi
senior tag
Lehet elsőre ide kellett volna beraknom
:
MSI lapomat cseréltem DFI-re, de a rendszeremet nem raktam újra. Processzor maradt 3200+ Venice. Minden ment simán, még a C'n'Q is.
Most cseréltem procit egy 3700+ San Diegora, de a C'n'Q-t nem tudom előcsalni.
Megpróbáltam felrakni DFI oldalról a processzordrivert (eddig az MSI-é volt fent), de a következőt írja ki:
''Az AMD's Cool'n'Quiet Technology ezen verziója nem kompatíbilis az Ön Windows verziójával.''
A verzió XP SP2, ezzel nem tudom mi baja lehet, mert amit letöltöttem, az 32bites XP-hez van.
Rakjam újra a rendszert, hátha összejön? -
krystman
őstag
Szerintetek mi oka lehet,hogy ,ha Media Player-rel hallgatom a zenét,vagy is vállogatom kb.2perc után egyszerűen lekapcsol a gép.És utánna újra be.Ha kikapcsolom a Cn'Q-et akkor utánna egyből megszűnik,és rendesen működik.Talán a MP nem komálja a Cn'Q-et?WinAmp és JetAudióval nem csinálja.
-
wassermann
addikt
Megtaláltam az AMD honlapján amit kerestem, nektek is hasznos lehet:
[link]
a lap közepén AMD Power Monitor. Leköltözik a jobb-alsó sarokba és az ikonra jobb gombbal kattintva, könnyedén lehet kapcsolgatni a teljes terhelés vagy a gazdaságos üzemmód között. (persze a C&Q-nak fenn kell lennie a gépen) -
wassermann
addikt
Ha tényleg nem kell a BIOS-odban engedélyezni, akkor igen. Működnie kell. CPU-Z-vel meg tudod esetleg nézni, hogy változik az órajeled.
-
ricsik
őstag
válasz
wassermann #31 üzenetére
akkor annyit kell csak tenni, hogy mennyen, hogy amd proci driver fel, giga k8nxp-nél mioszban nincs opcio szal hagyni és az energiagazdálkodásnál minimális energiagazdálgodás bepipálni és elvileg már megy is????
-
wassermann
addikt
A Cool & Quiet nekem is tökéletesen megy ASUS A8V Deluxe-ban, pedig felnyomtam a 3000+-om FSB-jét rendesen (270MHz). Nem tud valamelyikőtök olyasmit ami leköltözik pl. egy ikonként a sarokba és állítgatni is lehet vele a működési módot, mert néha én is FULL-on pörgetném, alapban viszont tényleg jó így szabályozgatva. - mindig bemenni a Vezérlőpultba kicsit macerás.
[Szerkesztve]
-
emre33
addikt
Nem ,, én az ASUS alaplaphoz kaptam egykis progit, azzal szoktam nézni, de tökmindegy, mármelyik progival nézheted, ami kiija a cpu frekijét.
Igen is van értelme, mert így a cpu kisebb frekin megy, kisebb feszültséggel, és így hüvősebb, és igy az alaplapom csökkenti a ventilátor fordulatát, néha még teljesen meg is áll, és így azért másabb aludni, filmet nézni stb.... -
ricsik
őstag
kérdés:
-ezt a funkciót csak a rmclockkal lehet állítani, csekkolni?
-ennek az egésznek tulképpen mi értelme? kit érdekel, hogy mennyi áramot vesz fel a proci és mennyire melegszik. ha netezek full áram, sebbességen 35 fokos a cpu, ezt minek lejebb vinni? 3d alatt meg úgy is feljebbviszi a cuccokat nem?
valaki magyarázza már el!!! thx -
csimmasz
aktív tag
válasz
bolondember #24 üzenetére
Nekem automatikusan szabályoz le fel a proci.
Netezgetek 1000MH 1.13 V-on amint bekapcs valami 1800 MH,stb
Viszont az energiagazdálkodás beállítását csak itt tudtam meg.
Persze a kézikönyv is írja csak ugye ...!
[Szerkesztve] -
krystman
őstag
Nektek rendesen működik a Cn'Q Win64 alatt?Mert nekem nem megy,csak 32bites win-nel.1.2.2 a driver a procihoz és Minimálisra teszem a energiagazdálkodásnál.És ugyan úgy 2Ghz-en megy.
-
chop
őstag
válasz
bolondember #22 üzenetére
jaaa, ertem mar..mondjuk ezzel oda a kenyelem..
-
chop
őstag
válasz
bolondember #16 üzenetére
masik profil, 4X-es szorzo, 1 volttal, 1060 mhz. szal levenni mar leveszi
de pl ha tomoritek, akkor nem allitja vissza a szorzot.. -
Gabás
addikt
Ha Cool&Quiet-et akartok WinXP-ben, telepíteni kell egy processzor-vezérlőt! Senkinél sem láttam, hogy ezt leírta volna. Mondjuk, mikor én ezt akartam, megnéztem az alaplap kézikönyvét. Az elég homályos volt, de megakadt a szemem egy olyanon, hogy driver. Anélkül nekem se ment ám, akármilyen power-baeállításokra tettem, biost frissítettem, vertem a fejem a falba etc. Kerestem aztán vaj egy órát az Asus honlapján, de persze csak a progi van fent, legalábbis én egyszerűen nem találtam. Előbányász alaplap CD, na azon rajta van, csak ne a kezelőfelöületről próbáljátok elérni, plíz.
Remélem, van, akinek ez segített. -
chop
őstag
válasz
bolondember #17 üzenetére
oke, megprobalom, koszi megegyszer
-
bolondember
MODERÁTOR
huhh, azt, h pontosan melyikbe, meg minden, azt nem tudom, nem vettem eszre, h 939ed van, SRY...
Joval ujabb RMClock utilityd van, de ha minden igaz, csinalj meg egy profilt, ahol a minimumokat allitod be (polo 4*200, 1.00V), es apply.
Aztan probald meg a profilvaltast...
megj.: nem 1-3 vagy 2-4 ha dual?! -
chop
őstag
válasz
bolondember #14 üzenetére
-
bolondember
MODERÁTOR
kuldj egy screenshotot a Management fulrol, pls!
Amugy ott be kell allitani a minimum feszt/szorzot, meg az alap feszt/szorzot, es utana muxik...
De mondom, a gond lehet, h ott lesz, h a 2 modul miatt nem megy, esetleg mashova kell tenni oket (teszem azt 1-3, 1-4, nemtom)...
Regen nekem is ment 1 modullal, aztan a masodikat beleteve mar nem, szinte azonnal fagyott a szentem... -
chop
őstag
[link]
ott van zolddel (van egyaltalan jelentosege? en jozan paraszti esszel azt gondolnam, hogy van, megpedig az, hogy rendben van, aktiv. de igazabol fogalmam sincs), hogy Cool'n'Quiet
mod:
konkretan amugy mit kell allitani? mert a management resznel atallitottam minimalra az ac profile-t es a battery profile-t is, de nem tortent semmi.(nyilvan apply-ztam)
vszt van valami, ami ismeros a biosbol:
advanced > acpi state to show/modify:
S1 (POS)
S3 (STR)
ez mi akar lenni?
[Szerkesztve] -
chop
őstag
válasz
bolondember #10 üzenetére
koszi, utananezek
-
bolondember
MODERÁTOR
van 1 progi fenn a neten, azzal jobban be lehet loni a C'nQ-t...
RightMark CPU utility - vmi ilyesmi...
Amugy megvan ra az esely, h a 2 memoria modul miatt nem megy a kulendkvijet, 1el nekem is ment, 2vel nem - nezz utana a hasznalati utasitasban (az alaplapodeban, ott valszeg a C'nQ helyet is megtalalod a biosban....) -
chop
őstag
ez a cool 'n' quiet nekem se nagyon akar menni..amikor a vezerlopultban az energiagazdalkodasnal ramegyek a maximalis telepre, es leokezom, akkor bumm, lefagyott az egesz, csak reset segit.
GB lapom van, ebben hol kell engedelyezni a c'n'q-t? power managmentben nem lattam ra utalast -
pip
aktív tag
megoldódott, be is írom a titkot, hátha valaki cool&quiet-re keres rá.... Engedélyezni kell a control panelben a power management alatt a maximum power saving opciót. Természetesen miután a biosban már engedélyeztük a c&q funkciót. Ennyi. Az AMD oldaláról érdemes a legújabb CPU meghajtót letölteni, az alaplapgyártók oldalán nem mindig a legújabb van feltéve.
-
pip
aktív tag
Egy Asus K8S-MX lapom van (plusz A64 2800+) es nem tudom beiinditani a Cool'n'Quiet funkciot. Letoltottem a meghajtot a gyarto honlapjarol, sikerult is telepiteni, a setupban a Cool'n'Quiet enabled, de semmi jel nem utal arra, hogy mukodne is. Minden rendszermonitorizalo progi allando 1800 MHz-et mutat (ez a nevleges ertek), soha nem megy ennel lennebb, valamint a hutoventilator is allandoan 3300 rpm-en forog, a CPU homerseklet pedig 35-36 fok, a task manager szerint a CPU kihasznaltsag csupan nehany %. Mit kell tennem? Az Asus honlapjan azt irja, hogy csak telepiteni kell a processzor meghajtot majd utana valami Cool'n'Quiet utility-vel ellenorizni hogy megy-e. En ilyet sehol nem talalok, de hogy nem megy, az tuti. Az oprendszer WinXP. Valaki tudja hogy mit lehet tenni?
-
Mania
senior tag
válasz
Sir Riccio #1 üzenetére
Nálam a BIOS frissítés oldotta meg a gondot.
-
Sir Riccio
addikt
Üdv mindenkinek! szeretnék segitséget kérni ha van valai aki ismeri a DFI NF3 Lanparty UT-t. Az első konfig dfi mb+a64 3000+cg CPU + 2x GEIL 512 /400 value kit + Ati 9700pro VGA + Samsung SATA 120 GB HDD + DTK 400 w táp. a gondom a következő ? A C&Q sehogy se akar menni. Ha engedélyezem néhány perc után merev képernyő azeredmény. Előzőleg próbálkoztam 2x256 /566 os ADATA rammal az eredmény azonos volt. Egy db 512/566 os ADATA modullal még tunning mellett is atom stabil volt. Megpróbáltam a dimmek összes variációját, eredmény nélkül./ 1-2 1-3 2-3 / A feszültség értékeket is megemelem -eredmény nélkül. Most minden érték autó-n van, C&Q nélkül atom stabil 10x240-en 2400MHz/
A második konfig: DFI NF3+ A64 2800+ cg CPU + 1 db Hynix 512/400 /D43/ RAM + ATI 9600 pro VGA + Samsung 120 GB HDD + DEER 300W táp. A C&Q
el sem indul tehát nem müködik, természetesen az NV5,10 driver telepitve, a CPU driver szintén, biosban engedélyezve, a minimális energiagazd. engedélyezve van mindkét konfignál. Kérem ha valakinek van ötlete, vagy ha tud segiteni, ugy tegye meg. előre is kösz!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- ZIDOO médialejátszók
- BMW topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- Ukrajnai háború
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple Watch
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest