- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- OLED TV topic
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Furcsán, de elstartolt a GeForce RTX 5050 Laptop GPU
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
BaraQda(: #155 üzenetére
Akkor a vezérlő pult alatt az energiagazdálkodási lehetőségeknél, a speciális energia beállítások módosítását keresd meg, majd ott a processzor energia gazdálkodásnál állítsd 100%-ra mind két értéket. Így ugyan nem szabadulsz meg a CnQ-tól, de legalább nem fog ugrálni az órajel.
Amúgy miért szeretnéd ezt kikapcsolni? -
válasz
kerekfej #150 üzenetére
Igen, feszkót és órajelet lehet vele szabályozni.
Nem tudom meddig támogatja a procikat, de a Phenom2-ket még kezeli. Ha jól emlékszem akkor még FM1-es procikat is lehet vele állítgatni, de erre már nem esküdnék meg.
A lényeg, hogy a C'N'Q-t (energiatakarékos funkciók) tudod vele felülbírálni. Így csökkentheted a procid fogyasztását és hőmérsékletét. -
ha nagyon nem megy sehogy a c'n'q akkor próbáld ki a RightMark CPU utility-t Nekem ez baromira bevált, be tudod állítani, hogy milyen terheltségnél menjen feljebb a freki+a feszkó és azt is hogy mennyivel...
de ha ezt használod majd, akkor kapcsoldki mindenütt a c'n'q-t -
Királyságvan!
szal újra itt vagyok...régebben a rightmark féle cpuclock-ot használtam, de mivel sokat fagyott a masina, ezért hanyagoltam a dolgot, most végre elkezdtem a hivatalos c'n'q-t használni... hát láss csodát eddig bírta... hosszú idők után sikerült újra lefagynia a masinának, de rohadtúl király... cpuclock-al minimumra járatott procival a cpuz mindíg lefagyasztotta a masinát, a c'n'q nem, ez már előrelépés...
nemtudom, hogy ez az AMD, vagy a ramjaim, vagy az MSI mocska, de qrvára nem örülök neki
alaplap: MSI K9VGM-V - via chipset-el
memória: Corsair TWIN2X2048-6400 (egy pár: 1Gb, 800MHz, DDR2, 5-5-5-18, 1.9V) amik a szorzónak köszönhetően csak 700(350) MHz-en mennek 5x-ös szorzó mellett m1 800(400)-on
proci: AMD Athlon 64 X2 4000+, Brisbane (a feszültésge 1.240 és 1.300 között ugrál, de persze ugye sokan azt mondják, hogy a szoftveres mérések nem érnek semmit, Én mégis ideírtam) adatokat a CPU-Z-ből olvastam ki
szal fagyizik a masina -
válasz
benedekco #123 üzenetére
máskor majd tájékozódom mielött kinyitom a számat
cpu-z szépen kiírja az aktuális frekiket és feszkókat, ha a c'n'q üzemel akkor a visszavett tempókat látjuk nyugalmi állapotban és nagyobb terhelésnél a normál értékeket fogja mutatni
egyszerűen nem hittem el, hogy ez a hülyeség a winxp-ben, hogy csak át kell állítani az energia sémát... ez béna hogy otthoni felhasználás mellett nem használja a c'n'q lehetőségeit... mert akik tescos masinát vesznek azok sem használják ki ezt a lehetőséget, pedig ezzel sok energiát megspórolhatnánk a Föld javára... de mind1 a lényeg, hogy működik
thx az elöttem szólóknak
esetleg még annyit... van különbség c'n'q működésében ha minimális energiagazdálkodást vagy maximális telepet választok? -
kérdés: van-e olyan progi ami kiírja azt, hogy éppen most üzemel-e a C'n'Q, vagy sem? WinXP-vel szaladgálok, cpu driver friss, és dual core optimizer is van...
cpu-z-ben és everest-ben sem találtam semmit ezzel kapcsban...
elvileg ha üzemel a c'n'q akkor nyugalmi állapotban a cpu-z-nek kéne mutatnia az alacsonyabb szorzókat ill feszkókat???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- 3D nyomtatás
- BestBuy ruhás topik
- Építő/felújító topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- DDR4 RAM modulok
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest