Új hozzászólás Aktív témák
-
NSiS
tag
Hasonló a problémám mint Neked van/volt. Gondoltam, h ma kipróbálom a Cool&Quiet-et, BIOS-ban engedélyezve volt, felraktam a Dual Core Optimizert AMD oldaról, Felraktam a C&Q drivert alaplapi CD-ről, engedélyeztem a minimális energiagazdálkodást. A C&Q működik, figyeltem cpu-z-vel, csak mikor mondjuk elindítom a GRID-et, 1-2 perccel később rendszeresen kékhalál meg reboot. ASUS M2N4-SLI, AMD Athlon 64 X2 4200+, Gigabyte 8600 Gt , 2x 1 GB 800 Mhz Kingmax ami jelen esetben lényeges adat lehet, a memóriára gyanakszom, mert annak is változik az órajele... Ja és a proci húzva van 2200 Mhz-ről 2310-re.
Előre is Thx a segítséget!
Üdv!
-
AtHoS
nagyúr
Örülök, hogy a feszemelés hozta a várt eredményt és kíváncsi vagyok a proccdriver mennyire befolyásol.
Ha a proccdriverrel marad a hiba, megnézheted, hogy mi az a memófesz amivel már megszűnik a probléma. Lehet elég 2.1V-nál kisebb feszültség is, de ezt majd a teszt megmutatja. -
AtHoS
nagyúr
Nincs semmi gond
azért van a fórum, hogy kérdezzünk (igaz sokaknak olvasni sem ártana)
Szerintem a probléma a gyártó által javasolt feszültség alatti üzemeltetés miatt van, de ez ki fog derülni, ha este kipróbálod, mivel szvsz emiatt problémázik CnQ használata mellett.
Én pl. most RMClock-ot használok, hogy a memosztó váltás miatti magasabb órajelet elkerüljem, na meg 2 lépcső tökéletesen elegendő nekem.
-
AtHoS
nagyúr
A CnQ hatására változik a procifesz ill. előfordul, hogy a memória az eleddig CnQ nélküli állapothoz képest magasabb órajelen üzemel, ami nagyobb energiaigényt is jelent.
Ez kihatással lehet a prociba integrált memóriavezérlőre is. Technikai háttérrel nem tudom alátámasztani, mivel ez részemről csak feltételezés.Nem tudom, hogy a "néhány ezer program" közül mennyinek volt hasonló hatása.Van rá tippem, hogy mennyi..
Ha gondolod kipróbálod amit javasoltam, ha úgy gondolod, akkor nem. A döntés a tied.
CnQ helyett egyébként használhatsz RMClock-ot vagy CrystalCPUID progit is. Ezeket bizonyos szinten lehet állítgatni.
-
AtHoS
nagyúr
Hát figyelj. Mivel a gyártó 2.1V-ot ír 4-4-4-12 mellett DDR2-800MHz-re így állítsd ezt be.
Utána meglátjuk, hogy javult-e a helyzet vagy sem. Rosszabb semmiképpen sem lesz.Ha 2.1V alatt próbálod üzemeltetni, akkor nem garantált a gyártó részéről, hogy probléma mentes lesz.
-
AtHoS
nagyúr
4-4-4-12 -nél biztosan nem 1.8V-ot ajánl a gyártó. Vagy mégis?
Mégse, mivel 2.1V-ot ír az adatlapján igaz ez CL4-es modul 800MHZ-en 4-4-4-12 mellett
CL5-ös modulra 800MHz-re 1.9V-ot ír 5-5-5-18 mellett
-
AtHoS
nagyúr
Memóriának adj plussz 0,1..0,2V-ot.
Tuning van-e? Ha van, akkor teszteld le 10-es szorzón mennyit bír a memória. A 10-es szorzónál pont memosztó váltás van 10.5, 11 esetén a 6 a memosztó, míg 10-nél már 5, így könnyen előfordulhat, hogy a CnQ által igénybe vett 10-es szorzó esetén a memó az eddigi memófesz mellett nem képes stabilan üzemelni a 11-es szorzóhoz képesti magasabb órajelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest