-
PROHARDVER!
Megérkezett a Codemasters legújabb, a Formula 1 2012-es szezonját feldolgozó része, PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt. A játék egyik legfontosabb újítása a Young Driver’s Test mód lesz, amelyben gyakorlatilag megtanítanak F1-es autót vezetni és hasznos tanácsokkal látnak el a bajnoksággal kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RevolutioN2
tag
Köszi Hobo én is megkaptam, azt hiszem az lesz a sorsa mint Sith kollégánál.
-
RevolutioN2
tag
Hobo bàcsi küldtem püt! Köszi elöre is !
-
RevolutioN2
tag
Nem akarjátok nekem összedobni egy eredeti verzára?
Őőő, idáig picit el voltam csúszva magammal , és azt hittem legend AIkkel tolom. Csodálkoztam is, hogy milyen kis faszás vagyok az első helyekkel
Gondoltam azér má csak rásandítok, hát nem pro-n voltam? Pedig az első kérdésnél amikor felteszi, hogy mi a célod ott jobbra a legszélsőt választottam, tavaly ez automatice legendet jelentett. Most ujra kezdtem és hát 18. hely még malaysiában is amit szeretek! Akkármit állítok, nem tudok 38,alá bemenni ezek meg 37-et futnak
Futamon egy 5. és egy 6. van de szétkrepál az ideg. Ugy mennének el mellettem egyenesben mint a golyó. Hogy gyorsulnak ezek? ki sem pörög a kerék, szóval nincs hiba a gyorsításban erre ugy elmennek mint a huzat. 1/1 a szárnyállás.
minnnyááá sírok
-
RevolutioN2
tag
válasz
--Lorant-- #1761 üzenetére
Az online szórakozások miatt erősen gondolkodom a megvételen. Nem akarok engedni a nyomásnak
Lesz ez még 3k ért is elérhető itt Hardveraprón. Jó lenne tolni veletek, de sajnálom a lóvét is rá.
-
RevolutioN2
tag
Malaysia TT 1:34 216. Ez után az első szektorban 196 ezredet a középsőben összesen 445 ezredet javítottam, de az utolsó kanyarban elszálltam
Szerintetek mennyire voltam tropa?
Összességében 20-25 kör van a pályában ezzel a fizikával, szóval simán 33 eleje lehetne....ha ráfeküdnék a dologra. De virágbolti mókával nem igazán érdekel a dolog.Ja és itt én 50-50% féket használok, igy sokkal stabilabbnak tűnik a fékezés.
-
RevolutioN2
tag
Hát ugy látom már csak én vagyok az aki nem vette meg és nem is szándékozik megvenni
Ti többiek behódoltatok a kizsákmányoló CM nagyúrnak
Áhh, én inkább a békességet választom és nem reckirozom meg, hogy egy silány játékon feldühödve apró darabjaira törjem a G25 ömet. Egyet már elvéreztettem... ezt nem akarom
-
RevolutioN2
tag
Hát az nagyon könnyen előfordul. Szerintem ha komolyan gondolod érdemes megfontolni egy Momo-t de inkább minimum egy dfgt-t. Sokat nyerhetsz vele. Ha kormányt veszel alsó kategóriában Logitech a fő csapás irány.
A lényeg, hogy mindenféleképpen analóg irányitással próbálkozz.
-
RevolutioN2
tag
melbourne TT: 1:22,563. Az "ideális" setuptól annyival tértem el, hogy a hasmagasságot 3-3 ra állítottam. Szerintem ez egy korrekt kör, főle, hogy 30 kört mentem kb.
nem tudom hol állhatnék ezzel a toplistán, milyen idők vannak fent? -
RevolutioN2
tag
nem tudom, de ha belegondolsz akkor nagy tempónál fékezel előre bukik a kocsiszekrény, ezáltal különösen megnövekszik az első kerekekre eső leszorító erő, hátul pedig felpuhul ergo elől sokkal nagyobb lesz a kifejthető fékezőerő. Ez a jelenség legalábbis való életben már akkor is érezhető, ha csak elengeded a gázról a lábad és motorfék működésbe lép.
Ide tartozik egy másik gondolatmenet is, miszerint amikor egy F1-es autó fékez akkor az első vékonyabb kerekek közel 2x!! nagyobb felületen hasznosítják a tapadó felületet az úton, mint a hátsó szélesebb abroncsok. Ez nem keverendő össze a ténylegesen érintkező futófelülettel, mivel a gumik geometriája nem tökéletesen sík a légnyomás következtében!
A való életben csak egy egyszerű példa amikor kezdtek áttérni a tárcsafékes kocsik gyártására, nem volt véletlen, hogy elsősorban csak az első kerekeket szerelték fel tárcsával hátul pedig maradt a dobfék, ugyanis az első kerekeket sokkal jobban lehet terhelni blokkolás nélkül mint a hátsókat.
Tavaly és idén éve elején pont ezt próbálták módosítani, hogy az előre "bukást" mérsékeljék és ezért szereltek be valami plusz aktív felfüggesztést, amit aztán az FIA betiltott. Nagy szerepet játszott volna abban, hogy jobban terhelhessék a hátsó kereket és abban, hogy kanyar közbeni fékezésnél ne menjen el a leszorítóerő a hátsó részről.
Remélem kielégítő választ adtam. Akit kicsit jobban érdekel a téma az nyugodtan olvasson utána, rendkívül érdekes dolgokat olvashat az F1 technikai hátteréről.
Én ami setupokat (komolyabb emberektől) láttam azokban mind elől volt a fékerő. Aztán ki tudja, hogy mennyire követi a játék a valós fizikát.
-
RevolutioN2
tag
Mivel nálam a balansz és a leszoritás is elől van ezért alapból 55%ban előretolom a féket, majd futam alatt amikor már kopik a gumi akkor még előrébb teszem a fékerő elosztással. Kopoot gumin erős lassitásnál kopott gumin a hátulja szokott nekem megindulni. Kb ennyi amit fékkel szarakodok menet közbe.
Ha jól olvastam akkor az ideális fékbeállítást akkor éred el mikor a legjobban előre van tolva a fék, hiszen használatkor billen a kocsi orra és elol megnő a leszoritóerő. Mindezt addig érdemes tolni mig nem blokkolnak az első kerekek.
-
RevolutioN2
tag
Nah, én most kipróbáltam Trihorn kolléga által linkelt beállításokat G25-el. Nagyon faszás, bár nekem a nagy kormányszög miatt lassan reagál. Ezt 300 fokról levettem 200-ra és voilá..
Csúcs, hibátlan kigyorsítások és valami hihhetetlen precíz és rövid féktávok. Meg kell mondanom simán javultam egy secet, ha nem többet.
Próbáljátok ki! Megéri
Köszi a megosztást!
-
RevolutioN2
tag
válasz
gaben82 #1095 üzenetére
Gaben! lehet hogy már próbáltad, de nekem úgy működik, hogy beállítom a tulajdonságaiba, hogy win7 módba fusson és rendszergazdaként. Ekkor csináltam egy uj profilt, most pedig túl vagyok az összes challangen és az első szezon felén...még mindig jó. Ezelőtt folyamatosan elszálltak nekem is a mentések.
-
RevolutioN2
tag
válasz
Barthezz2 #1062 üzenetére
Ha azt veszitek, kategóriájában nem olyan rosz
Ugyanis nincs saját kategóriája
Nfs nél nehezebb, szimeknél gyengébb egyszóvsl kategóriájában az egyik legjobb az egy közül
Minden esetre ez nekem a törvényileg szankcionálandó kategória, ugyanis ha f1el akarunk játszani akkor muszály megvennünk ezt a hulladékot az értékéhez képest horror áron.
-
RevolutioN2
tag
Valójában nagyon is jól kivehető az fps szám hatása. Nem véletlenül van a legtöbb korrekt fps szerveren 120as vagy kissebb korlát. Valójában amit a szemed nem lát azt nem biztos hogy az agyad sem látja. Nagyon sok tanulságos iromány van erről. Az, hogy a monitor ezt nem közvetiti feléd attól a programban a számodra kieső képkockák még lezajlanak.
-
RevolutioN2
tag
Ezt egy valaminek köszönhetjük, ezek pedig a licencek. Amíg csak egy fejlesztő dolgozhat egy sorozat lemodellezésén addig nem kell bizonyitani. Ha lenne konkurenciaharc akkor biztos vagyok benne nem lehetnének ekkora hibák. Egyszerüen a fejlesztő nem engedhetné meg magának mert az végzetes lenne. Lásd foci sorozat PES FIFA. évről évre fejlődnek... multiban sincs hiba. Ennyi a háttérsztori sajnos.
-
RevolutioN2
tag
válasz
- = Zk = - #902 üzenetére
Azzal sajnos nem tudok szolgálni, de érdemes neten kutakodni. Én az enyémet 3-ból ollóztam össze, valamint a codie-s srácok is leközölték az ő személyes beállításaikat fórumon. Nagyon érdekes volt például, hogy ajánlott a féknél 2% deadzonet megadni, mert aki a fékpedálon "pihenteti" a lábát az esetleg ezt érzékelheti és nem megy padlógázon. Így visszagondolva nem is olyan hülyeség ez. A logitech profileres 107%-ról is olvastam anno valami hasznosat, de komolyan csak ez ragadt meg bennem 107%. Lehet valamikor rákeresek, hogy ez miért is jó
De ugy néz ki van benne egy kis varázslat
-
RevolutioN2
tag
Igazi jós voltam amikor nem rendeltem elő
Kormánynál egyébként én a profilerben:
107%
100%
100%centering spring kivéve a pipa
elfordulási szög 180 fok
Játékban pedig:
FFB:
20%
100%
10%speciális beállítások:
deadzone: 2%
saturation: 40%
Linearity: 20%fék és gáz saturáció 15% a féknél pedig még 3% a deadzone
Ez g25-höz való, de érdemes vele próbálkozni mert szerintem így a legélethűbb. Szépen lehet vele korrigálni és pontosabban rajta lehet tartani az ideális íven.
Véleményezzétek!Egyébként setupban a következőket használom:
A quck setupban kiválasztom a leggyorsabbat és utánna megyek be a beállításokba. Ne kérdezzétek miért, de ha alapo hayom és ugy állítom be a kocsit akkor szart sem ér. Igy viszont fasza:
első szárny 11
hátsó 4
Balansz elől 2 hátul 11
hasmagasság 1-1
rugók 11-11
fékek elől 53 hátul 47
align felső 3.5 alatta 1.1 megint alatta 0.7 még jobban alatta 0.28Szerintem ez elég korrekt kis setup, ezzel tolom a karriert és hát.... nem sok közük van a győzelemhez.
-
RevolutioN2
tag
válasz
Chereiose #865 üzenetére
Nekem ugyan ezt csinálta. Ugy oldottam meg hogy rendszergazdaként inditom és ugy csináltam egy profilt mert valószinüleg hozzáférési gondjai vannak a mentéssel. Nekem igy müködött. Sokan ajánlják a vga frissitést, vagy ha van integrált vidikarid is akkor azt mindenféleképpen tiltsad. Nekem ezzel nem volt jó, de nagyon sokaknak működött.
-
RevolutioN2
tag
válasz
jozsi252 #860 üzenetére
Persze, de lehet rosszul írtam, a lényeg az lett volna - ffeltétlen megéri a csaknem 60000Ft árkülömbség a feeling felárat? Mert amíg komolyabb szimben esetleg mp/eket számít egy profi kormány (bár ott már a g27 pedál is kevés), addig itt sebességbeli különbséget nem tapasztaltam. A feeling valóban ott van. De kötve hiszem aki az arcade, szórakozós irányvonalat képviseli az kiadna ennyi pénzt érte.
És igen amíg akár egyesek billel lehozzák legend szinten a játékot addig felesleges is a beruházás. Röhögtök, de a '11-et kipróbáltam egy Manta digitális kormánnyal, rövid határidőn belül ugyan ugy muzsikált.
-
RevolutioN2
tag
Szerintem ehhez a játéhoz tök fölösleges drága kormány. Szerintem egy xbox kontrollerrel is ugyan úgy el lehet irányítani. Teljesen más hatás beli küönbség van dfgt és g25 között F1 2012-ben mint pl. iRacingben. Komolyabb szimeknél már van érezhető hatás. Szerintem, ha csak ide használja valaki akkor tökkéletesen elég a momo is. Sőt sokan írják, hogy a G25/27-et sehogy sem bírják reálisra belőni Codiék "DLC" kiadásába ellentétben egy dfgt-vel.
-
RevolutioN2
tag
[moderálva] Számomra elég egyértelmű lett, hogy ez nem a megvásárolandó kategória.... remélem a további licenszeket nem a Codie kapta meg.
[ Módosította: 7 ]
-
RevolutioN2
tag
válasz
predator00 #462 üzenetére
De ne felejtsd azért nem egy kategóriába szánták őket ezzel együtt kár is ősszehasonlítani őket. Ez inkább Shift és grid kategória...talán.
-
RevolutioN2
tag
Persze, csak sajnos az egész játék alapja a valós f1 leutánzása. Máskülömben nem adnának ki sportjátékokat. Nézzél meg egy fifát, hát lassan minden ugyanolyan lesz mint élőben, ehhez képest itt még "súlyt" sem tudnak adni a verdáknak. Még mindig azon vagyok hogy remélhetőleg egy értelmes dolog lesz ebben az egész kulimájszban az pedig a STEAM.
Lehet esti kocogásokra megveszem....majd....
Azért én a qs-ek között észrevettem, hogy a wet sokkal jobban tapad, táblánál ráérek fékezni még akkor is bőven befordulok, viszont nem vagyok lasabb végsebre. Ha valakit pedig futam közben a célegyenesnél DRS-el megelőzöl azért a végén figyelj oda mert megduplázódik a féktáv pedig elvileg ugyanakkora tempóval mész, mert csukott szárnyal is letilt a végére.
A szélzajt jól megcsinálták, hisz elvileg akkor van hangja a levegőnek ha beleütközik valamibe (zárt szárnyak) és akkor oson el halkan ha szabad az utja. Itt ezt most jól megcsinálták, nem ugy mint az elődben.
A motorhangok még csak csak, de ez a kibeb.... kers nagyon tré hangot ad
: Azt hittem megfőtt a motor amikor először rányomtam. És nem akkor kezdi el és fejezi be a hangadást amikor megnyomom és elengedem valamerre mindig csuszik kicsit.
Fizikát hanyagoljuk mert az nincs PONT
Kipörgésgátlónak ismét semmi értelme, akárhogy is próbáltam, nem tudtam ez okból eldobni a vasat.
Kerékvetők, szerintem tök random hogy eldob-e avagy sem.
Kicsit mintha az autó gyorsabban reagálna kormánymozdulatokra, vagy mittom én. Soha nem voltam valami nagy nyomtáv guru de olyan szépen rajta lehet tartani az ideális íven, hogy csak na. Ez nekem pozitívum (de csak picikeicike)
Nagyon rámentek erre a nyomtáv dologra. A parabolica és a 2 lesmo vicc szinten van. Ilyen szerintem azért nincs a való világban. Jó felé haladtak el, mert az elődökben 82 trillió ideális ív volt és mind tapadt, de ez már a lovacska másik oldala.
Egy valami még pozitívum lehet talán és az a gumikopás, de erre csak a teljes változat adhat tanubizonyságot. De én éreztem valami is "javulást" benne.
FFB beállítás nálam horror. G25-őm van, és 10%ra teszem a csuszkát kitekeri a kezem, 0-n pedig nincs FFB hatás. Köztes opcio meg ugyebár nincs.
Az ai legenden verhető, de ha szórakozásból mögöttük autókázol azért nem olyan butuskák mint régen. Itt is van egy kis fejlődés. Annyira nem tudsz rájuk esni kanyarokban, rájuk tudsz de már mérföldekkel kevésbé mint például a 10-ben.
A feelingre én adnék +5% javulást, viszont a fizika végett én -5% és akkor ugyan ott tartunk mint tavaly.
Kövezzetek meg, de én ki fogom prószálni a virágbolti verziót. Nem védeni akarom magam, de ami cool azt megveszem eredetibe (van is jónéhány) de itt már 2x átvertnek éreztem magamat, ennyit benyelhetnek. Aztán, ha ugy gondolom megéri akkor megveszem. De mint mondottam a '11-el játszottam jó esetben egy hónapig és a tököm tele lett a liveal, majd visszatettem a borítójába és ott piheg mind a mai napig. Ennyi
-
RevolutioN2
tag
válasz
d.véderjoe #315 üzenetére
hát nem tudom. Expert mókára tettem és harmadikra öszejött egy 6. hely (beállítások és kormány normális kalibrálása néllkül) ez elég harmatos Ai-re utal. A fizikán annyi változás, hogy hamarabb eldobja magát de szerintem ez beállításokkal kezelhető. Én 15 perc játék után eldöntöttem, hogy lemondom a megrendelést és megvárom amíg a pro kollégák véleménye megjön a teljes játékról, hogy milyen bugok vanak a játékban és mennyire irreális az egész. Utána eldöntöm, hogy kiadjak-e érte ennyi pénzt. Idáig 0 megelégedettség. nekem vannak csak ilyen elvárásaim? Adjam lejebb?
-
RevolutioN2
tag
válasz
jozsi252 #193 üzenetére
Munkahelyemen csináltam egy kis minden irányba állítható állványt direkt a kormányhoz. Beállítom, alágurulok székkel és voila. összesen 4500 Ft volt, le van porszóratva fehérre, és mivel 4-es falvastagságú ko csőből van sokkal sokkal erősebb és masszívabb mint a 25k-s konkurencia
És még csak nem is csúnyább
-
RevolutioN2
tag
válasz
hermanyi #174 üzenetére
Nemtudom. Én még erre utaló videót nem láttam, de lehet, hogy én tévedek. Szerintem pc-n a beállítások függvénye lesz, tehát maxon látszódni fognak normálisan. Én idáig csak a konzolos verziókat láttam ott pedig nem csodálkozom, hogy nincs normális tükör hisz épp elég a csaffadt kis konzolnak feldolgozni az előtte lévő textúrákat nem még a mögötted jövőket is
Valami olyasmit olvastam, hogy idén nem egy sima konzol átiratot kapunk, hanem rendesen megdolgozzák pc-re is. Bár Codiéknál ezt sohasem tudni.
Demóval kapcsolatban is lesz egy kis félelmem, kiadják-nem lesz jó- majd azt mondják, hogy ezek csak a demo hiányosságai és majd kapunk egy második demot 8 gigában amiért pedig már fizetnünk kell
-
RevolutioN2
tag
Az egyszer biztos, hogy nagy kockázatot vállaltak ezzel a demoval. Akár még jót is jelenthet. Minden bizonnyal a legnagyobb és legörvendetesebb dobásuk a GFWL száműzése, amivel talán megalapozhatják a normális bajnokságok jövőjét.
Egyébként a folytatással kapcsolatban tudunk valamit? Ha jól emlékszem csak 3 évadra kapták meg a jogokat?
-
RevolutioN2
tag
válasz
Motion_Blur #98 üzenetére
Hát ha azt vesszük, hogy tuti nem lehet használni a kocsibeállítást, akkor már annyira nem is meggyőző... Setup nélkül lehet velée igy menni, akkor mi lesz ha aktiválod az 1/1 és 1/11 csítet
Megint röhögve kipakolod a mezőnyt még egy caterhemmel is
Kiváncsi leszek a demóre, de szerintem ez még mindig csak egy patch a 2010-hez.
jah és szerintem nem is all assist of, mert az ideális ív ki van rajzolva, kerékblokkolást pedig nem nagyon látni.
-
RevolutioN2
tag
Nekem a grafikával soha nem volt gondom, a szezont feldolgozó alkotásokból messze túlmutat.
Ami engem igazából aggaszt:
-Live felejtős, helyette steam
-ha lesz érdemleges setupolás akkor az 1/1 11/11-es bugot javítsák, valamint ha hozzányúlsz valamihez az legyen már érezhető (alul illetve túlkormányzottság)
-lehessen bajnokságot indítani, és ehhez legalább egy battlelog szintű webes támogatást nyújtsanak, valamint lehessen rFactoros módban a futamot rögzíteni. lehessen szerkeszteni a rajtrácsot, hogy külön időben lemehessen az időmérő és a futam.Az AI része spec engem nem érdekel, de a multira rágyúrhatnának. Hoodék interjúja a Simracingben arra utaló megjegyzésekkel van megtűzdelve, hogy idén ráálnak a bajnokságok megrendezéséhez segítséget nyújtó háttér kialakítására és valódi webes háttérrel fognak szolgálni. nyílván ezt segíti elő a Codemasters Racing név is. Reméljük azért egy autolognál többet nyújtanak.
Számomra az eddig látott videókból a fizika ismét kuka szinten van. A 2 lurkó egy tök ismeretlen pályán bogarászik, naná hogy csúszkálnak. Gondolom a settekhez nem nyúlhattak hozzá, csak betöltöttek nekik egy pályát azt menjetek, ezzel elérték azt, hogy sokan máris kikiáltják itt biza lesz fizika.
A belső kameranézet szerintem végre elérte a kívánt szintet. Oké, nincsen ide oda néző kamera, de kellően magasan vagy mégis valamilyen szinten bent ülsz a kocsiban.
A rázókövek és a táj elmosódásából, a mozgásokból azért ugy hiszem hozzányúltak a grafhoz is, de még mindig azt mondom, hogy ezzel kéne utolsó sorban foglalkozniuk.
Én a tavalyi sikertelenségük okán kellő távolságtartással kezelem az ígérgetéseiket, hisz abban nagyon jeleskedik a kódmesterek csapata. A lényeg, hogy helyezzék a hangsúlyt a multira, hisz az emberek nagy többsége azt kívánja, hogy egy kis szimulátor irányvonalról már említést se tegyek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Samsung Galaxy A55 / 8 RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12hó Harancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest