Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsocaozd

tag

válasz dokesz007 #782 üzenetére

Nagyon őszinte leszek, fogalmam sincs, hogy mik a különbségek, én sem találtam igazán semmit. Viszont az M40AE az újabb típusjelzés, az biztos. A notebook.hu-n is külön van M400A Prof 1 és M40AE Prof 1. Hogy mi a különbség, nemtom (a proci órajelen kívül).

M400A tulajok javítsatok ki, ha tévedek!

Jómagam is a notebook.hu-nál vettem a gépet, de őszintén szólva nem érdeklődtem utána a gari kiterjesztésének. Ezt könnyűszerrel megteheted az ügyfélszolgálatuknál.

Annyit tudok viszont írni róluk, amit már nemrég le is írtam, hogy csaknem full extrásan kaptam meg a gépet (webcam, kékfog, infra, stb-stb, csak wi-fi nincs benne), ráadásul 6600-as akksival! Egy szavam nem lehet! :) Mindezt 350 ezer bruttóért. Tehát a te általad leírt konfighoz képest a proci gyengébb (jóval), plusz a RAM kevesebb (jóval) és nincs akkora árkülönbség, hogy ne érné meg neked megvenni azt a konfigot, szerintem nem jársz rosszul.

Annyit azonban megjegyeznék, hogy a notebook.hu-nál vásárolt masinák alján az összes létező nyílást legarimatricázzák, így nem tudsz semmit sem cserélni, vagy bővíteni (még egy egyszerű vinyót sem!). Ez nagyon nagy gáz, mert nem fogok Pesttől 160km-ről szaladgálni garis szervízbe egy xaros vinyócsere miatt... Márpedig a gép vinyója tetűlassú, totál visszafogja a konfigot, illendő lenne kicserélni egy 7200-asra.

Erről már egy másik topic-on értekeztünk a többiekkel. Hiába van állat géped, ha a vinyója szűk keresztmetszetet képez. Az én gépem is suhan rendesen, amikor épp nem ír/olvas a vinyója...de akkor baromira belassul. A több éves NEC notim meg megy mint állat vinyó működés közben is, mert 7200-as van benne...nagyon jó gyors.

A gépről ha visszaolvasod a topic-ot már leírtam jópár dolgot pro és kontra, de csak nagyvonalakban elevenítsük fel:

- a váz nagyon gyatra műanyag, nekem el is hajol sokszor (sőt eleve kicsit /de láthatóan/ ferde volt a dobozban, mikor kibontottam)
    - az akksira rátették az egyik lábat, így ha kiveszed az akksit (asztali használat), akkor hiányzik egy láb, elbillen a gép, ráteszed a kezed a gépeléshez-->elhajlik a váz. Tiszta ciki, egy 350ezres gépnek a lába helyére papírt kell gyömöszölni, vagy ilyesmit...nagyon gáz.
    - a venti a billentyűzeten átnyomja a forró levegőt, így baromi xar gépelni
    - a ventik nagyon sűrűn mennek (szinte folyamatosan) és igen zajosak, megközelítik sokszor egy asztali gép ventijeinek hangerejét (pedig csak 1.7-es procim van). Gyakorlatilag reggel felkelek, bekapcsolom a gépet, semmi zaj. IExplorer elindít...pfúúúú már pörög is a venti mint állat! És nem akar leállni az Istennek se'! Ha netezek, IExplorer-t futtatok, tutira megy a venti, alig pihen.
    - a lábak alá jómagam hiába teszek bármit, bármilyen magasságban, a venti egyszerű Windows (XP) alatt is megy mint állat, játékkal azóta nem próbáltam, de sejtem, milyen lehet. El sem tudom képzelni, hogy 2 gigás vagy nagyobb prociknál mit művelhet a venti...szerintem ha még ennél is gyorsabban pörög, akkor a noti fel fog szállni. :)
    - a ventik mivel közel vannak az asztal lapjához veszélyesek a lakkozásra és összeszedik az összes port, így bizonyos időközönként ecsettel ki kell porolni a ventiken lévő rácsokat
    - a hordozhatóságról fogalmam sincs, mivel nálam az asztalhoz van betonozva a gép mióta megvan, asztaliként használom, de ilyen gyenge házzal nem tudom elképzelni, hogy valami baromira tartós lenne erős hordozgatás esetén
    - néha azt csinálja a gép, hogy egy pillanatra lehal, aztán csak azután hajlandó folytatni, miután beindul a venti...ez kissé megviseli az idegeimet, de már valamennyire megszoktam. Kéne bele még RAM, aztán ez a jelenség biztosan megszűnne....vagy nem.

Nagyjából ennyi a rossz tulajdonsága a cuccnak, mást nem nagyon találtam. A rengeteg jót pedig hát nehéz lenne mind leírni, a lényeg, hogy összességében nagyon-nagyon megéri az árát és egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt vettem. A rendkívül jó ár/teljesítmény viszonyról már nem is beszélve ugye! :)

Végezetül linkek az M40AE-hez:

http://www.clevo.hu/index.php?id=3&gep=M40AE
    http://www.google.co.hu/search?hl=hu&q=m40ae&meta=
    http://www.clevo.com.tw/download/ftpOut.asp?Lmodel=M40AE<ype=9&submit=+GO+
    http://www.clevo.com.tw/download/USRManualOut.asp?model=M40AE

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák