- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FecoGee
Topikgazda
Sziasztok!
Itt vagyok még én is, csak mostanában többségében csak read-only user vagyok a topicban.
Először is BGP: mi is használjuk. Sok helyen használják enterprise-n belül is routing domain szeparációra. Nekem a vizsgán is sok BGP-s kérdésem volt. EIGRP is van nálunk, de csak néhány external site-n, 1-1 router között. OSPF a király.
A munkában javarészt én switchport access vlan X parancsokat adok ki, eszközöket helyezek ki, és hasonlókat végzek. 1-1 datacenteres meló, ami meg már sablon alapján megy, nem kell újra feltalálni a spanyol viaszt. Vagy épp jönnek az emberek, ez meg az kellene, de most azonnal. Gondolom ismeritek ezt. Viszont ezekből olyan mennyiséget tolunk egy nap, hogy ki is égek meló végére. Utána kellene nekiállni tanulni, vagy esetleg ha nap közben van 1-1 szabad óra, de az nem hatékony, mert vagy csörög a telefon, vagy épp 100-an dumálnak az ember körül, és nem lehet koncentrálni. Úgyhogy hazamegyek, pisszentek egy (vagy több) Heineken-t/Stella Artois-t és játszok az XBOX-on mondjuk egy Call of Duty MW2-t, szóval építem a karriert (eléggé rákaptam most az XBOX-ra, pedig sosem szerettem még PC-n sem játszani).
Szóval ott a CCIE, amit múltkor elkezdtem - ismét -, aztán rájöttem, hogy NAGYJÁBÓL értem a technológiát. Használom, értem 90%-ban. De mikor igazán mélyre ások (mondjuk egy MST több régiós Spanning Tree rész), akkor nem értem. Vagy ha megértem, akkor elfelejtem. Mert nem használom. Van MSTP-nk, de 1 régió van. Ahogy szerintem szinte mindenhol, mert a disztribúciós rétegben illik lenni a L2/L3 határnak. Szóval deep dive, és ott már olyan kérdések merülnek fel, amelyeket neten is nehezen találok meg. És tudom, hogy kilaborozom/kigoogle-zom/stb. és megértem, de 1 hónap múlva már nem fogom tudni, mert nem használom. De ha még ezen felül is emelkednék, akkor jön be egy újabb faktor: a képességek. Dolgoztam már CCIE-kkal (és nem CCIE-kkal, de óriási szakmai múlttal), és hihetetlen, amikor látod hibát elhárítani. Durva nézni, ahogy a tapasztalatát vegyíti a hihetetlen mély elméleti ismereteivel. Szinte azonnal leszűkíti olyan területre a hibát (mondjuk VTP), ahol én 1-2 óra után keresném (volt egy ilyen gondunk, a VTP Pruning megdöglött, és kiprunolt olyan vlan-t is ami használva van - bár a show parancs kimenete mást mutatott. no vtp pruning, vtp pruning, és láss csodát, ment). És ha valakiben ez így készség szinten nincs meg ("nem folyik a vérében"), akkor a CCIE nem lehetetlen, csak SZINTE lehetetlen. Szerintem. Hiába tanulod meg az elméletet, még ha 100%-ban (sosem lehet, de legyen 99%) érted a technológiát, ez kevés. 32 routeres, 2 órás troubleshooting topológiánál ott kell lenni fejben, és készségekben. Belőlem szerintem ez hiányzik. Be kell látni az embernek a korlátait. Persze mennek ezek a dumák hogy a lehetetlen nem létezik, persze ez igaz, de szerintem nem mindenki lesz CCIE. Arra születni kell. Aki erre születik is 1500 órát beletol legalább, aztán 3. alkalommal átmegy. Aki nem, valószínűleg soha. Szóval én ezen gondolkoztam, hogy mi legyen. Nem érdekel a Security, mint titeket, se a Wireless. Viszont van egy jó vonal, amely meglévő R/S képességeimet fejlesztené más irányban: a Design. CCDA, CCDP. A CCDA 1 vizsga, a CCDP 3 (viszont CCNP-ből megvan a ROUTE, SWITCH), tehát marad 1 vizsga, az ARCH. Elkezdtem olvasni a könyvet, és hasznosnak találom. Szóval lehet, hogy én most ezt a vonalat kezdem el. 2 éve kezdtem Cisco-zni, lehet, hogy korai még a CCIE. Nem blueprint szerint fejlődni, és mikor már évek tapasztala lesz mögöttem, lehet, hogy a CCIE kérdés ismét aktuális lesz. Vagyis nem hagyom abba, mert érdekel, de nem érzem kényszernek azt, hogy na most el kell menni laborra. Szóval valószínűleg nyomom az INE-t ha éppen úgy van, mellette meg design. De majd kiderül, mostanában eléggé a kiégés szindrómában vagyokJa: IPv6-t azóta sem konfigoltam ám
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Gumi és felni topik
- Tőzsde és gazdaság
- Subaru topik
- Windows 7
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest