Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Synology visszatáncolt a kötelező saját márkás HDD-től
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Canon EOS DSLR topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Canon MILC: EOS R és M topik
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Teljes mértékben igazat adok, én is így látom...
Természetesen lehet egymás után "beszerezni" a papírokat, sajnos a tanfolyami keretek sem adnak olyan mély szintű gyakorlati tudást, amellyel bátran azt mondhatná valaki, hogy bárhol megállná a helyét...
Én ebből a szempontból szerencsésnek mondhatom magam, mert Cisco szakirányú főiskolán végeztem, 2004 óta szolgáltatóknál dolgozom, mindig volt a laborban több-kevesebb eszköz, amelyekből a legkomplexebb tesztlabor topológiákat is össze lehetett rakni. De hiába a sok hardvereszköz, az ember nem lehet mindig mellettük, valamint mindig volt olyan, hogy szükség lenne még néhány routerre a kész topológiához, de már nincs elég, vagy másnak is kellett másra, stb...
Az előbbieket azért írtam, hogy hátha tudok segíteni annak, akinek nincs (folyamatosan) lehetősége közvetlenül hozzáférni az eszközökhöz. Szükség esetén csupán némi CPU teljesítmény és memória hozzáadásával a lehető legkomplexebb topológiákat is össze lehet állítani, - és ahogy nálam is sok esetben szükség volt rá - számos szolgáltatói és előfizetői hálózat fizikai eszközökkel történő modellezésekor nagy segítség volt, hogy virtuálisan is fel tudtam laza 20 perc alatt valódi Cisco IOS image-eket boot-olni a PC-men, ezzel 30-40 routert is emulálva és hozzáadva a fizikai topológiához. Ezeket a virtuális console portjukon keresztül CLI-n ugyanúgy konfigurálod, mintha a fizikai eszköz mellett ülnél. Lényege pont az, hogy nem szimulációról, hanem router hardver emulációról van szó.
Az előbbiek pont ezért hasznosak, mert ezáltal az ember olyan mérnökké képezheti magát, aki nem csak papíron látott Cisco routert...Üdvözlettel:
Bélabácsi
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- 100%hibátlan iPhone 15 Pro 128GB white titan több mint 1 év Apple jótállás
- Precision 3581 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- SIEMENS TQ513R01 Teljesen automata kávéfőző EQ500 Integral/Fekete Kivehető víztartály 15 bar
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K
- Gyönyörű Watch Ultra 2 (GPS + Cellular) 49MM, natural titan, garanciális 2027.11.04-ig, üzletből
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1333MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÖNERŐ NÉLKÜL, 12 RÉSZLETRE ELITRO PC BANKMENTES KAMATMENTES RÉSZLETFIZETÉS
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest