- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Gamepad
- Házimozi haladó szinten
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
FecoGee #15125 üzenetére
ez nálam az orchestration kategória. Tök jó és kényelmesen lehet kialakítani az egységes QoS policy-t minden bevont eszközön. A kérdés az, hogy melyik a nagyobb feladat/költség/idő ,egyszer kialakítani a QoS-t és eszközökön végigkonfigurálgatni, tesztelgetni.Végigmenni ezen az eljáráson amikor változtatni akarod a QoS policy-t újra.
-vagy az eszközöket bevonni a rendszerbe, megvenni a szoftvert, megtanulni használni...
Ez szerintem esetenként, méretenként változik.Én egyébként arra gondoltam, hogy az nem tipikus, hogy dinamikusan változik az üzleti folyamat igénye a hálózattal szemben. (Biztos van ilyen, nekem nem tűnik gyakorinak.)
Például a QoS szempontjából a Youtube streaming mondjuk a SZEMET class-be sorolódik és kapja a saját bw-jét, priority-jét, drop-ját.... De ez általában mindig igaz.
Mondjuk legyünk kreatívak és találjunk ki egy olyan vállalatot, ahol offsite mentések éjszaka mennek a serverek között. Napközben a VoIP és egyéb szokásos irodai forgalmak lesznek a prioritás, éjjel meg mondjuk SFTP.
Ezt meg lehet csinálni úgy is, hogy nappalra van egy QoS policy és éjszaka van egy másik. Ezt ki lehet cserélni eszközökön futó scripttel, de külön controlerrel mondjuk ansible-el....
DE meg lehet csinálni úgy is, hogy a QoS time based access list-eket használ ami alapján a GYEMANT class-be nappal nem kerül be semmi, de éjjel be kerül a szerverek közötti SFTP forgalom.Nálam az, hogy az eszközöket egy központi GUI-s menedzsment szoftverrel konfiguráljuk még önmagában nem SDN. Ha ilyen komplex feladatokat leegyszerűsít, ahogy a példádban írod, akkor orchestration szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Wise (ex-TransferWise)
- Crypto Trade
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- EAFC 26
- Apple Watch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Így teljesít a Nubia Z80 Ultrában az új Snapdragon
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR5 / 512GB SSD!
- Xiaomi Smart Band 9 Pro // Számla+Garancia //
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- OPCIONÁLIS: 2 részletben is elviheted Razer Naga V2 Pro Gamer egér (RZ01-0440100)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest