-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szerintem ez csak rajtatok múlik, ha érdekel, meg van cél, akkor hajrá, de csak a pénz és az "eladhatóság" miatt kín-szenvedés lesz. Véleményem szerint abból lesz jó IT mérnök, akinek a hobbija is ez, én nem nagyon ismerek olyan igazán jó szakembert, aki nem volt (vagy most is az) megszállott. Szóval azt is mérlegeljétek, hogy ha 20-30 év alatt nem érintett meg benneteket a téma egyáltalán - pedig itt robogott/robog ma is mellettünk ez a vonat - annak csak lehet valami oka.
Egyébként meg nem csak telco mérnők kell, hanem minden is ami IT. Az pedig elég széles terület, lehet egyéb infrákat is üzemeltetni (szerver, tárolók, cloud megoldások), vagy akár fejleszteni, esetleg DevOps jellegű dolgokat csinálni (már most mondom hogy Google, mert kötöttek itt már belém hogy idegen szavakat használok, amikhez én ebben a topicban továbbra sem vagyok hajlandó szótárat mellékelni, nézzünk már ki valahogy....). Egyikőtök az elektronikából jön, azzal durva előnyre lehet szert tenni hw közeli fejlesztés téren (IoT, FPGA hívószavakra keress pl, de biztos van még ezer dolog). Üzemeltetésben dolgozva a legtöbb esetben magadra húzol egy csomó olyan dolgot is (pláne juniorként) amit ennyi idősen már nem biztos hogy akarsz (ügyelet, készenlét, éjszakai műszak, stb..), míg hw vagy sw fejlesztőként azért egy kicsit nyugisabb lehet az élet, ráadásul a mostani bérinformációk alapján ezek a szakmák jobban is fizetnek valamivel. A hajtós részéből persze ki lehet lábalni idővel, csak nem mindegy hogy 25 évesen kezdted, és 35 évesen kerülsz olyan telcos poziba ahol már nem kell telefont kapkodni éjszak is, vagy 35-45 évesen vágsz bele, és a nyugdíj előtt 10 évvel még talán meglehet.
De ez csak a személyes véleményem. Illetve így visszaolvasva talán kicsit lebeszélősre/pesszimistára sikerült ez az írás, de egyáltalán nem annak szántam, tényleg hajrá, újat tanulni és előre lépni mindig jó dolog
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest