- Intel találgatós topik
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
soma314
tag
válasz
Proci85 #13419 üzenetére
én is gratulálok
kapcsolódva az általad felvetettekhez és is sokszor morgolódtam, morgolódok hasonló dolgokon, de ahogy mélyednek el az ismereteim úgy áll össze egyre inkább egy képpé a puzzle.
Vegyük az általad ismertetett példát. Nyilván lehet úgy is tudni, hogy valaki bemagolja, hogy az egyes protokolok header-je mekkora és lehet két másik nézőpontot is felsorolni:
- bizonyos vizsgáknál elvárható, hogy olyan sokszor láttál már dolgokat, például az adott header-t, hogy bemagolás nélkül is illik tudni. (ez egy CCIE-nál elfogadható érvelés, de CCNA-nél szerintem eröltetett).
Ezzel magyarázzák (a szerintem teljesen felesleges) szintaktikára vonatkozó kérdéseket is. Felesleges megtanulni, hiszen az ezköz, az IOS segít, de már láttad annyiszor, hogy úgyis megjegyzed.- sokszor szerintem arra kiváncsiak, hogy megvan-e a mérnöki gondolkodás módod. A példára visszatérve lehet, hogy nem tudod mennyi az IPv4 TCP header hossza, de azt tudod, hogy mi a különbség az UDP és TCP között, mik azok sajátosságai. Ebből már jön, hogy tudod, hogy UDP-nek sokkal kisebb az overhead-je a kicsi header méret miatt. A válasz lehetőségek között pedig oda teszik a TCP-t az UDP-t meg valami teljes marhaságot, mondjuk SDN-t. A marhaság is olyan, amit illik tudnod, hogy mi (mondjuk a példámban a software defined networking). Tehát eleve ki fogod zárni jó válaszként. A kicsi header méret miatt pedig inkább az UDP-re tippelsz, vagy a nagy esetén a TCP-re. Máris nem lexikális tudás kérdése lesz a helyes válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Intel találgatós topik
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Elkészült a PCI Express 7.0-s szabvány
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest