Hirdetés
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném szabályozni a hőmérsékletet vagyis azt hogy jobban pörögjön a ventilátor, a 15.7 verziónál egyszerű volt a teljesítmény fül alatt felpörgettem, de most hol lehet?
Vissza keresve [ezt] találtam, de ahogy néztem az enyémet nem LELEM.
Állandóan frissít, és egy darabig küzdök majd vissza teszem a 15.7 verziót segítsetek a ventilátor szabályzót maxra tenni!
Előre is köszönet!András
-
válasz
Glaz-dozfhut #33997 üzenetére
ISScript.msi hibára ez talán jó lehet
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
teko99 #33996 üzenetére
Történetesen használható nálam minden, mert utoljára is így kellett telepítenem. Minden lehetséges - akkor elérhető verziót próbáltam - és ugyanezt a hibaüzenetet dobta. Most meg használom rendesen. Volt egy *.log file -om ami a hibaüzenetet tartalmazza, de abból nem tudtam meg semmit. Vagyis mégis; ISSCRIPT_VERSION_MISSING . Ebből a verzióból nincs megfelelő a gépemen. Letöltöttem mindet, de utoljára nem is próbálkoztam velük. Csak egy verziót tettem fel, aztán nem foglalkoztam vele.
-
teko99
tag
válasz
Glaz-dozfhut #33994 üzenetére
Valamely nap olvastam épp a leírásod,de nálam attól hogy hibát dobott felment a telepítés.
Bár nemtudom kihagyott-e valamit,ha igen akkor ddu-val le,és a te módszered alapján ujra fel. -
Glaz-dozfhut
őstag
-
teko99
tag
hmm ma alaplapot cseréltem,és azóta nekem is telepítőcsomag hibákat dobnak a catalysttek..
asrock lappal meg semmi bajuk nem volt..
-
törölt tag
Olyan problémám akadt a "csodás" AMD driverekkel hogy most a Crimson 16.3-1 (WHQL) van fent ami bizonyos játékokban kék halált csinál. (Space Engineers,Carmageddon Reincarnation) és ha a régi 15.7.1 felrakom,előtte DDU-val tisztítok akkor felmegy a driver,de a Windows 7 élményindexe hibával leáll,és ha 1x lefuttatom akkor bizonyos időközönként elindul magától,és kiírja a hibát hogy nem tud lefutni.
Utoljára volt nekem AMD VGA kártyám,akit érdekel annak van egy HD7790 garanciás ASUS kártyám....
-
Giii
senior tag
válasz
teko99 #33974 üzenetére
Az összes driver ezt dobja ki.Csökkentett módban leszedtem DDU-val.Sikeresen le is szedi.Újra indul.Az előbb összeomlott a rendszer. atimdag-al.
Új win tegyek fel? Már nem tudok mit kitalálni.Anno is történt egy ugyan ilyen dolog.De ott egy driver frissítés megoldott a problémát.Másik.Belépek a játékba és szinte másodpercek alatt felugrott 92-93C-ra.Ha nem kapcsolom ki akkor vagy összeomlik a rendszer vagy megsül a kártya.Club3 D 6970 Coolstream Edition van.Ez a kártya rendkívül jól teszi a dolgát a mai napig.Soha nem volt finnyás semmire.(Eddig) 60-70-nél sose több a hőmérséklet.Amikor monitoroztam AIB-vel és megláttam a hőmérsékleteket majdnem kiugrottam a forgószékből.
-
uj wint raktam fel, es egyszeruen most nem talalom a catalystban hol van az extended window opcio, csak eyefinityt talalok ahol a monitor+TV egy nagy kepernyokent funkcional . De nekem az kell hogy a monitoron es a TVn 2 kulonbozo dolog mehessen. Hova lett ez az opcio ?
Mintha nem latna ,hogy ra van kotve a tv , pedig eyefinityben meg rakuldi a kepet .[ Szerkesztve ]
-
Tesi
tag
Sziasztok. Lenne egy R7 360 karim és ma el kezdte azt produkálni, hogy akár sima win7-ben elkezd magától padló gázon menni a kari. Újra raktam már vagy 4 féle drivert de nem oldotta meg. Ötlet?
-
Giii
senior tag
Sziasztok! Fel akartam telepíteni a 15.7.1-et.(Hd 6970) de semmi.Letröltem DDU-val,felraktam az elötte lévő 15.7-et és egy régebbit ugyan azzt a hibát produkálta.Most mega venti összevissza pörög benne.! Ingadozik
Nem tudok catalystot feltenni.Mi ilyenkor a teendő azon kívül,hogy újra telepítsem a win-t.
-
Funthomi
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen járok-e teljesen (talán félig igen), de gondom van a hanggal a TV-n, ha kiterjesztem a képernyőt (ami össze van kötve a géppel HDMI-vel).
Régebben is volt ilyan gondom, de akkor egy Realtek ATI HDMI Audio Device nevezetű driver felrakása után a gond megjavult. Azaz ha nem volt megosztva a képernyő, akkor a gépre kötött hangfalból jött a hang, de ha meg volt osztva a képernyő, akkor a TV szólt.
A problémám azóta alakult ki, miután frissítettem az AMD Catalyst driverem...
Tudnátok segíteni/behatárolni a problémát, esetleg más is járt-e így?Előre is thx!
Üdv:
Funthomi -
Gergo_R6
csendes tag
Üdv.
Egy elég érdekes problémával találkozom most már kb 1 hónapja és nem jövök rá a hibára. 2 monitort használok elég régiek már, de hiba nélkül működtek, monitort laptoppal összekötve próbáltam úgy minden probléma nélkül mennek. A hibáról csináltam egy videót elmagyarázni nehezebb lenne.
[link]
A hibaüzenetet a win 10 kidobja "elvétve" amd radeon képernyőillesztő szoftver hiba után helyreállt. Legtöbbször a probléma játékból Alt+Tab kombóval jött elő, de most már játék indítás után is illetve random windowsban is előfordul.A monitorok egy Samsung SyncMaster 2243SN illetve egy Acer V193w
A gép: i5-760 msi p55-GD80 alaplap, videokártya Sapphire HD7870, ram 16gb HyperX táp FSP Saga II 500W
Előfordult már hogy 1 hosszú és 2 rövid csippanást kaptam a gép indításánál, MSI p55-GD80 alaplapom van. A csippanás monitor vagy VGA hibára figyelmeztet.
Miután ez a probléma megvolt gép ujraindításánál 1920X1080 as felbontásnál a monitor beállításaiban nem tudom a felbontást 60Hz-re állítani csak 30at enged. Radeon speciális beállításokban hiába kapcsolom 60Hz-re akkoris csak 30Hz a megjelenítés. Már volt komplett windows install, friss driverek tiszta a rendszer semmi nem kavarhat be. A windows egyébként érzékeli h Syncmaster 2243SN a monitor, de Radeon beállításokban a monitort már Nem támogatottnak írja. A samsung VGA>DVI átalakítóvel van a géphez kötve az ACER perdig VGA>HDMI átalakítóval. A probléma után az az ACER-t kihúztam és egy monitoros megoldásnál is fent áll a fent említett probléma.
Mi az ötletetek? En már nem tudom elképzelni h mi a lehet a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
Van egy kérdésem és remélem jó helyen teszem fel.
Szóval a lapomhoz a gyártó oldaláról letölthető utolsó chipset V9.01 és 2012 végén került fel az oldalra, ez van telepítve jelenleg. De bámészkodtam az AMD oldalán és látom hogy a 970-es lapokhoz a legújabb letölthető Crimson Edition 16.4.2 és alig 2 hónapos. Szóval, van értelme chipset drivert cserélni, hozhat valami javulást? Egyáltalán hogy kell cserélni, mert a törlésre sem találok lehetőséget. -
laceszgamer
addikt
Megpróbálkozunk mindkettővel, de már csak holnap.
Köszi az ötleteket.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
laceszgamer #33964 üzenetére
Nekem hasonló gondom volt; egyik verziót sem tudtam telepíteni, de más hibaüzenettel. Úgynevezett telepítőcsomag hibával. Jobb híján megpróbálhatod a telepítő beállításait változtatni. Az installmanager.cfg egyik során módosítani. A program által használt könyvtárban, ahova kicsomagolja az összetevőket alapértelmezetten C:\Amd\Radeon... Meg kell keresni a Config mappában az InstallManager.cfg-t. A "WorkaroundInstall" sor -false- bejegyzését át kell írni True-ra. Utána ugyanabból a mappából a setup.exe.
Vagy a telepítő *.log fájlját megtekinteni, hátha informatívabb.[ Szerkesztve ]
-
CsonkaImo
addikt
válasz
laceszgamer #33964 üzenetére
DVI csatlakozóval van összekötve? Másnak az oldotta meg, hogy másik kimenetre kötötte a kártyát driver telepítésig, utána már jó volt. Érdekes, de egy próbát megér, illetve az alaplap BIOS frissítés is.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
laceszgamer #33962 üzenetére
Új vagy használt kártya? Mi a pontos típusa? Nekem akkor volt hasonló hibám, amikor BIOS cserével próbálkoztam, és volt amelyiknél nem ment fel a driver.
-
laceszgamer
addikt
Legfrissebb Catalyst esetében " Érzékelő illesztőprogram hiba, forduljon az AMD-hez " hibaüzenettel mit elhet csinálni? Havernak raktunk össze gépet, de nem akar települni sehogy a driver.
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Ha a 290X helyére ideiglenesen beteszek egy 7770-et, akkor kell drivert cserélnem? Vagy nincs külön kezelve a két széria? 1 napról lenne szó, jó lenne ha megúsznám a törlést-telepítést.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
mmdms
addikt
Radeon beállítások, Értesítésen belül az új driver termékadatait akartam megnézni, erre nem jó a link. Így a frissítés érdeklődés hiányába elmarad.
-
asturel
őstag
Driver frissítés óta (16.6.1) nem működik az OBS Studio nálam, másnak nincs ilyen gondja? Már DDU-t is ráküldtem a gépre hátha, de semmi. Logban meg ennyi van:
21:32:29.568: [Media Foundation encoder]: transform->ProcessMessage(MFT_MESSAGE_NOTIFY_START_OF_STREAM, NULL) failed, Unspecified error (0x80004005)
Régi OBS VCE branch pedig ezt írja: AMFCreateComponent(encoder) failed. AMF_ENCODER_NOT_PRESENT
-
Popes
őstag
válasz
hibavissza #33949 üzenetére
Szokásos DDU takarítás, újrarakás.
-
hibavissza
veterán
Üdv! Nem tudom előcsalogatni a Speciális beállításokat. Legutolsó béta Crimson van fent. A korábbiakkal a PS videó gyorsítás fagyott ki.
Van megoldás? -
TIT
veterán
válasz
Pécsi gyerek #33946 üzenetére
Nekem jobb.
-
Pécsi gyerek
addikt
Upp megvan 😝😝😝 Amúgy mik a tapasztalatok?Jobb a crimson a catalyst nál?Vagy teljessen mindegy?
-
Yutani
nagyúr
válasz
#73029888 #33941 üzenetére
Feljebb én is ezzel küzdöttem, de nem jutottam eredményre (illetve igen, visszatettem a legutolsó Catalystot). Hiába kapcsoltam ki az aláírás ellenőrzést, telepítés után újraindítva a Winfos letiltja az AMD VGA drivert és így nincs aero, nem indulnak a játékok sem.
Azt nem értem, másoknak hogy működik a béta meghajtó Windows 7-en.
-
Steelmanus
addikt
válasz
#73029888 #33941 üzenetére
Annyit nekem nem er meg a legutolso beta hogy veszodjek vele, majd kijavitjak a hibat. Regebben is volt olyan beta hogy panaszkodott az alairas hianyara, azokat egyszeruen leszedtem, es hasznaltam azt ami meg jo volt.
(#33942) dethroner Koszonom a tippet, de mint olvashatod fentebb, telepites kozben is hibara fut a telepito, igy a jelenlegi utolso beta telepitese kimarad.
-
dethroner
veterán
válasz
Steelmanus #33939 üzenetére
Van a win biztonsági beállításokban valahol egy rész, ahol be lehet állítani hogy telepítsen bármit, amit te mondasz neki, nem csak azt ami átment az aláírás vizsgálaton, vagy mi a szösz
-
törölt tag
válasz
Steelmanus #33939 üzenetére
-
Kempa20
újonc
Hali!
Egy Sapphire Vapor-X R9 270X kártyával lenne probléma. Miután feltelepítem a drivert a windows logo után fekete képernyő fogad. Mit lehet ez ellen tenni?
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows 7 x64 rendszerem van AMD Radeon HD7790 VGA kártyával és mikor szeretném az új 16.6.1 BETA drivert telepíteni,ezt a hibaüzenetet kapom. (Előtte 16.5.1 volt fent)
Utána visszaraktam a 15.7.1-es drivert és a Windows Élményindex hibát ír ki mikor futtatni szeretném. Hogyan tudom helyrehozni?
-
HERR Z
veterán
Sziasztok
Vettem egy 6450-et ideiglenesen 7970 helyett, de....ahogy nézem se a filmeked se netet nem gyorsít
driverek: 14.9,15.3, és az utolsó 15.9 legacyötletek?
Elvileg minden 7970 maradványt töröl a driver.......ui: szaggat a ph!
-
AMD Radeon Software Crimson Edition 16.6.1
Radeon Software Crimson Edition 16.6.1 Highlights
Support for:
Mirror's Edge Catalyst™
Paragon™New AMD Crossfire profile available for:
Dark Souls III™Fixed Issues
Display flickering or corruption may be experienced when playing videos in a web browser.
DiRT Rally™ may experience poor performance on some tracks with rainy/night scenes.
The HDMI® display scaling options in Radeon Settings may be missing when the display is set to an interlaced resolution.
The AMD Crossfire™ technology mode options in Radeon Settings may not take effect on Origin or Uplay applications.
Fallout™ 4 may experience flickering in AMD Crossfire™ technology mode for some game textures.
Flickering on Oculus Rift™ headsets may be experienced when multiple displays are connected with differing resolutions.
Radeon Settings additional settings page may fail to open after performing a Windows Update and then installing the latest Radeon Software Crimson Edition. -
lavorka
aktív tag
Üdv!
Az előbb felraktam a legfrissebb drivert ( 16.5.3 beta) gondoltam kipróbálom hogy a GTA 4 ezzel is laggol e.
A GTA 4 ugyanúgy laggol mint a szar, de a Far Cry Primal-nál történt valami. Eddig 40-60 fps-el futott a játék gond nélkül, de most 20-30...
Visszaraktam a régi drivert ami volt előtte, FC Primal ugyanúgy 20-30 fps...
Mit rontottam el? Azonkívül hogy nem kellett volna hozzányúlni... -
zodo
nagyúr
Radeon Software Version 16.5.2.1
Hol tudom kikapcsolni a frissítés keresést ill. tiltani a felugró buborék üzenetet?
Valamint ez az üzenet mit jelent és miként orvosolható?
kb. két hete van fent a driver de ma dobta fel először ezt az üzenetet persze játék közben.teko99
14.1 régi catalyst eltávolítása után tettem fel az újat amit nem frissítettem.
[ Szerkesztve ]
-
MrFox
csendes tag
AMD fanok figyelem!
Tudatlanságomért előre is elnézést kérek! Most egy nagyon fasza Gigabyte R9 390 G1 gaming-em van, előtte R9 280X volt. Teljesítményben nem okoz csalódást, viszont amikor TV-n szeretnék filmet nézni a képen kívül nem küld ki hangot. HDMI Kijelölöm az AMD HDMI audio-t alapértelmezettnek, de semmi. Azt írja, hogy a TV alkalmatlan az audio lejátszására. Itt jön a csavar! A céges laptopomban egy silány GeForce 920M van, azzal ugyanazon kábelen azonnal kiment a kép és hang egyszerre!
Kérdésem egyszerű: van-e olyan módszer, amivel a 390 tudja mindezt? Vagy valami segédprogram/beállítás?
Itt a TV-m típusa: Philips 40 pfl 3008 h/12
Segítségeteket előre is köszönöm, és elnézést, ha valami triviálisat kérdeztem! -
mtomi95
senior tag
Láma OFF kérdés!
Van egy alaplapom amin egy négy tűs CPU hűtő helye van. Van egy CM T2 mini hűtöm ami 3 tűs. Van a biosbam két lehetőség ennek szabályzásra PWM meg Voltage és Auto. Ha Auto vagy Voltage-n hagyom 740RPM-nél nem megy feljebb! Ha PWM-et meg folyamatosan max fordulatszámon van. Melyik jobb nekem? A processzor nincs húzva, sőt gyáritól még alul is van feszelve. -
Apone33
őstag
válasz
F_Zolee #33912 üzenetére
Köszönöm de közben megtaláltam. Azért akartam kikapcsolni, mert random fekete képernyő és utána reset, vagy ritkán a főkapcsoló gomb, és után megy a rendszer. Nem tudom hogy miért csinálja, már új rendszert is tettem és másik driverrel is próbáltam már, de nem javult a helyzet. Nvidia kártyával nem csinálja. A 390-nél meg kb napi szinten kb 2szer. Azt ajánlották ha ezt kikapcsolom akkor elvileg megoldódik. Érdekes mert játszás alatt nem csinálja. Ma 7 órán keresztül játszottam semmi gond nem volt. Utána kilépek elindítom a totalt, vagy mindegy hogy mit már jön is a fekete képernyő.
-
Apone33
őstag
Üdv!
AMD External Events Utility ezt hol találom, és hogy lehet kikapcsolni?
-
távcsőves
senior tag
16.5.3 Béta driver egy friss Win10 64 Bit op. rendszeren nagyon jó nálam. (Mondjuk a win-t újra kellett raknom, de ez még Insider alapon!!!!! lett telepítve, és számtalan driver fel/le volt mire most kilehelte magát) Mást ne mondjak, ETS2 is hajlandó Crossfire-ben menni, 2 hibát leszámítva, rendszámtábla és ha fülkéből nézzel hátra ki, a fülke oldala "flickering"-es részben. De nem zavaró!
-
Yutani
nagyúr
Srácok, aki tudja, hogy lehet non-whql drivert ráerőltetni Windows 7-re, hogy az működjön is, legyen kedves leírni nekem. Én ilyet kapok telepítésnél:
Felmegy a driver, ha bootnál beállítom, hogy ne kérje a digitális aláírást, de amint újraindítom a gépet, eltűnik az aero, a játékok nem indulnak, nem használja a nem aláírt drivert a rendszer.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd