Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Crimson driver update értesítését, hol tudom kikapcsolni?
Elég zavaró mikor nagy hanggal felugrik az a kis ablak..
Keresgéltem, de nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.1.1:
Support For
Resident Evil™ 7: Biohazard
Fixed Issues
Dishonored™2 may experience an application crash or hang on some Radeon R9 380 configurations.
Radeon ReLive may show an improper warning popup message when using Windows®7 basic themes.
AMD XConnect™ Technology configurations may experience a blue screen system hang when audio drivers load.
Solidworks™ will no longer terminate on unplug using AMD XConnect™ Technology configurations.
Some system configurations may experience a black screen after installing Radeon Software Crimson ReLive Editions 16.12.1 and later.
Display corruption or TDR may be experienced after applications wake up from a display timeout.
Paragon™ may experience flickering in Multi GPU with DirectX®11.
Radeon ReLive may crash or become unresponsive when toggling Multi GPU with Desktop Recording and/or Instant Replay enabled. -
TIT
veterán
Leguccsó driver van fent és black screen,majd gép restart böngészésnél,ez driver hiba?
-
törölt tag
Köszi mindenkinek a helpet, de nemsokra mentem semmivel. a 13. valamelyik jó, a további újak nem, és w10-en sem.
-
apatyas
Korrektor
válasz
klauzovits #35279 üzenetére
Szia!
Nekem a te kombódhoz hasonló esetben (adatlapom) a 16.12.1 illetve .2 működött rendesen. Ha visszakeresel, látod majd, hogy mik voltak a sirámaim. -
Lacccca87
addikt
válasz
#10234880 #35292 üzenetére
Weboldalukon a driver keresővel 1p alatt lehet találni.
Ezt ( 15.7.1 ) dobta nekem erre a beállításra: Notebook Graphic / Radeon HD Series / Mobility Radeon HD5XXX Series / WIN 10 64Bit
De ahogy olvasgatom még ott van alatta a 16.2.1 beta is ami működhet.
Ami fontos hogy ezek a driverek csak akkor működnek ha a laposod gyártója nem mókolja a drivereket és elfogadja a sima AMD-s drivereket.
-
SP4C3
veterán
válasz
#10234880 #35284 üzenetére
Nincs.
AMD Desktop Product Family Compatibility
Radeon™ RX 400 Series Graphics AMD Radeon™ R7 300 Series Graphics
AMD Radeon™ Pro Duo AMD Radeon™ R7 200 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 Fury Series Graphics AMD Radeon™ R5 300 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 Nano Series Graphics AMD Radeon™ R5 200 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 300 Series Graphics AMD Radeon™ HD 8500 - HD 8900 Series Graphics
AMD Radeon™ R9 200 Series Graphics AMD Radeon™ HD 7700 - HD 7900 Series Graphics
AMD Mobility Radeon™ Family CompatibilityRadeon Software Crimson ReLive Edition 16.12.2 is a notebook reference graphics driver with limited support for system vendor specific features.
AMD Mobility Product Family Compatibility
AMD Radeon™ R9 M300 Series Graphics AMD Radeon™ R7 M200 Series Graphics
AMD Radeon™ R7 M300 Series Graphics AMD Radeon™ R5 M200 Series Graphics
AMD Radeon™ R5 M300 Series Graphics AMD Radeon™ HD 8500M - HD 8900M Series Graphics
AMD Radeon™ R9 M200 Series Graphics AMD Radeon™ HD 7700M - HD 7900M Series Graphics
AMD APU Product Family CompatibilityAMD APU products codenamed "Kaveri", "Godavari" and "Carrizo" are only supported by AMD Radeon Software Crimson Edition on Windows® 7 (32 & 64-bit), Windows® 8.1 (64-bit) and Windows® 10 (64-bit).
AMD’s 7th Generation APU products Radeon™ Graphics are only supported by AMD Radeon Software Crimson Edition on Windows® 7 (32 & 64-bit) and Windows® 10 (64-bit).
AMD APU Product Family Compatibility
Desktop Mobile
AMD A-Series APUs with Radeon™ R4, R5, R6, or R7 Graphics AMD A-Series APUs with Radeon™ R3, R4, R5, R6, R7, or R8 Graphics
AMD Pro A-Series APUs with Radeon™ R5 or R7 Graphics AMD Pro A-Series APUs with Radeon™ R5, R6, or R7 Graphics
AMD Athlon™ Series APUs with Radeon™ R3 Graphics AMD FX-Series APUs with Radeon™ R7 Graphics
AMD Sempron™ Series APUs with Radeon™ R3 Graphics AMD E-Series APUs with Radeon™ R2 Graphics
AMD Radeon™ HD 8180 - HD 8400 Series Graphics
-
törölt tag
Valaki erre valamit? Köszi.
-
Booker87
csendes tag
Üdv. HD 5750-re / Win7 X64 ultimate-re
A kettő közül melyik Drivert szedjem le?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hali. Valaki tudja van -e erre a kártyára ATI Mobility Radeon HD 5470 legújabb driver akár win10-ben is ?
-
válasz
Állítsd át az energiagazdálkodásnál, hogy amikor a töltőről megy a gép, akkor az R7 legyen használva, egyébként meg az R5. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy ezt a Catalystban, vagy a windowsos energiagazdélkodásnál tudod-e állítani
-
Lacccca87
addikt
válasz
klauzovits #35281 üzenetére
HP supportot próbáltad már? Érdemes lehet nyitni egy ticketet hogy mondjanak rá valamit.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Laptopod van, valoszinuleg a HP nem fizetett az AMD-nek hogy driverekkel lássa el, így a HP gyári letoltheto driverét tudod hasznalni...
-
klauzovits
újonc
Sziasztok.
Tavaly év végén vásároltam egy HP pavilion laptopot.Win 10 van feltelepítve.Processzor AMD A8 7410 AMD Radeon R5 M360 512mb kártyával.Ezenkívűl van benne egy AMD radeon R7 M360 2Gb kártya.Amit ugyan lát a gép az eszközkezelőben de nem ezen futnak a játékok.Most Catalyst van fent mert csak ezt tudtam normálisan futtatni a gépen.A Crimson-ok bármely verziója Win 10-en mindig valami hibát jeleztek.Egyébként Crimson-on se futott az erősebb kártyán egy játék se.Kiírja hogy az R5-ös az alapértelmezett és hiába állítom át a Catalystba hogy nagy teljesítményen fusson.Mégis a gyengébb kártyát használja.
Elnézést ha kicsit érthetetlenűl írok.Nem vagyok egy PC guruHa bármi megoldást tudtok, szívesen fogadom.
-
válasz
Vadernagyúr #35272 üzenetére
Inkább azt próbáld ki, hogy a Fifa mappájába, ahol a fifa.exe is van, bemásolod a 14.9-es driverből a megfelelő dll-eket. Innen le tudod tölteni, hogy melyik kell neked, dx9 vagy 10, 11, driververziónként.
Egyébként meg feltelepíted a 15.7.1-et (5-ös sorozatú kártyához szerintem nem érdemes újabbal próbálkozni), és így a többi program azt használja, a Fifa meg a 14.9-cel fut.Innen jött az ötlet.
-
Lacccca87
addikt
válasz
Vadernagyúr #35272 üzenetére
Lehet különbség 10-20% játéktól függően, de ugye ahol alapból 20-30FPS van ott ez nem nagyon fog segíteni.
-
-
Lacccca87
addikt
válasz
Vadernagyúr #35270 üzenetére
Akkor nem tudsz mit csinálni, marad ami van
-
Lacccca87
addikt
válasz
Vadernagyúr #35268 üzenetére
Gondolom a fifa sem azt igényli hanem legalább az a driver kell neki.
Azt nézem hogy 15.7.1 a legfrisebb neked.
Szerintem érdemes felraknod, vagy legalább egy próbát megér.üdv.
-
Apone33
őstag
Hello!
Van valakinek ötlete, hogy mit lehet csinálni mikor a wattman meghülyül? 1450mhz-es gpu-nál kifagyott a primal és azóta mindegy, hogy melyik drivert teszem fel, ahogy fent van folyton fagy a kép utána hogy üzi hogy a képernyőillesztő nem reagált majd sikeresen helyreállt, meg a wattam-ba minden visszaállt alapra. Ha fent van a dirver állandóan ezt csinálja.
-
colossal89
tag
Sziasztok! Hogyan lehet kiszedni, hogy ne vegye fel relive a bal felső sarokban a rögzített időtartamot?
-
Lacccca87
addikt
válasz
Vadernagyúr #35263 üzenetére
VGA?
-
Vadernagyúr
senior tag
Lenne egy olyan kérdésem,hogyha régebbi catalyst van a gépemen,azaz nem a legújabb,hanem pontosabban a 14.9-es,mert a FIFA 17 ezt igényli a régebbi videókártyám miatt,akkor a többi játék futhat rosszabbul,a régi catalyst miatt? Remélem érthető,ahogy leirtam.. Most arra gondolok,hogy ez miatt mondjuk lehet-e pár fps különbség játékokban stb..
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy 16.2.1-es Crimsonnal leakadt a GPU órajel. 450-nél nem megy magasabbra valamiért, a memóriát gond nélkül tudom állítani. Mitől lehet ez?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sakal83 #35256 üzenetére
A stand-by az nem elég. Le kell választani a szoftveres kapcsolatot.
Bocs, nem 3rd party progi, hanem BIOS átírás kell. De csíkozni fog a kijelző.
Mondom ezek az integrált hangkodekek mindegy, hogy hol vannak. Fel kell telepíteni hozzájuk a drivert, és persze, ha kiválasztod az egyiket a Windowsban, akkor azon keresztül küldi a hangot. Ez csak a védett tartalmaknál nem fog működni. Kapcsold be az IGP-t, és rakd fel hozzá a drivert.
(#35257) Apucy01: A megcélzott hőmérsékletre vonatkozó beállítást a Wattman akkor engedi, ha az adott VGA fel van készítve erre. Például ilyenek a referenciadizájnok. Ha az erre vonatkozó BIOS beállítást nem érzékeli a szoftver, akkor a helyére ventifordulatszámra vonatkozó direkt beállítást rak.
[ Szerkesztve ]
-
Apucy01
őstag
Abu85
Szia!
még mindig nincs megoldás asus 380 nál a megcélzott hőmérséklet beálitására az uj driverben? Nem szeretnék semilyen más fölös progit használni.
köszönöm.
-
sakal83
addikt
Egy kicsit kínai volt laikusnak
Az erősítő stand by-ban van, így sem veszi vissza a VRAM órajelet.
És mit kellene állítani a "3rd party tuningprogrammal"?
Illetve az alaplapi hdmi és az AMD vga dvi portja használatával sem megoldható sehogy?
Köszönöm
(#35255) Abu85
"Ha felrakod az alaplapi HDMI eszközillesztőt, akkor nyilván a nem védett tartalmakat kiküldi az is. Csak meg kell keresni azt az eszközt, amely hozzátartozik, és azt kell beállítani defaultra."
A fenti mit jelent?
Feltelepítem az intel vga csomagot. A biosban bekapcsolom a multi gput. Összekötöm az eszközöket. Idáig jól gondolom?
"Csak meg kell keresni azt az eszközt, amely hozzátartozik, és azt kell beállítani defaultra."
Ezt nem értem.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
sakal83 #35254 üzenetére
Két kimenethez nem tudja szinkronizálni a hardver a memória órajelváltását. Ki kell kapcsolnod az egyik kimenetre kötött egységet és vissza fogja venni.
3rd party tuningprogrammal még neki lehet menni, de néha villanni fog a kijelző, amikor órajelet vált.
Ha felrakod az alaplapi HDMI eszközillesztőt, akkor nyilván a nem védett tartalmakat kiküldi az is. Csak meg kell keresni azt az eszközt, amely hozzátartozik, és azt kell beállítani defaultra.
[ Szerkesztve ]
-
sakal83
addikt
Sziasztok
Lenne egy olyan problémám, hogy az RX480-am nem veszi vissza a memória órajelet, és a VDDC-t akkor, ha a DVI-on használt monitorom mellett a HDMI porton összekötöm a házimozival.
Így a vga felmelegszik és csak bekapcsolt venti mellett megy IDLE-ben, ami nálam tűréshatáron túl van.
Van esetleg valamilyen driver beállítás, amellyel meg lehet oldani ezt a problémát? (optikai kimenet nincs)
Ha nincs driver megoldási lehetőség, meg lehet oldani, hogy az alaplapi hdmi-n kimenjen a hang, míg a vga-n a kép?
Köszönöm.
Szegény kártya sorsa múlik rajta
-
Weaver
senior tag
Crimson ReLive Edition 16.12.2
457mb Radeon Software
54mb AMD minimal setupaz a kérdésem, hogy ez a minimal setup mit takar? nekem olyan illesztő kellene, ami mentes minden extra dologtól (pl catalyst control center, bármi egyéb) és a kártya tudását kihasználva (R7 260X) csendben, rendben teszi a dolgát.
-
AtHoS
nagyúr
Lényegében egy információs fájl, ami megmondja az OS-nek, hogy milyen felbontásokat és azokon milyen frekvenciákat támogat az adott kijelző.
-
ot93
senior tag
hát pedig még van ilyen
előnye, hogy pl. a gta v, majdnem max grafikán megy, (csak az anti aliasing nem) rx 460 mellett... (meg sok játék 2015-ig very high körül megy ha nem maxon... 2016-os game-em nincs
amúgy eszembe jutott még valami, hogy mióta az új vga van, azóta egy aktív hdmi-->d-sub átalakítóval van rákötve a monitor, ez gond lehet?[ Szerkesztve ]
-
jasonka
aktív tag
válasz
MikaVejneGI #35238 üzenetére
Nagyon köszönöm Neked !
Letöltöttem - kipróbálni még nem tudtam, mert még az XP van fent, de "jó jel", hogy az XP-vel nem megy, azaz telepítés után is a régebbi driver van fent.
Bízom benne, hogy jó lesz ! Mégegyszer nagyon kösz ![ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
-
ot93
senior tag
16.9.2 driver alatt lehet olyan, hogy a monitor felbontásánál nagyobb felbontást is be lehet állítani? csak mert játékokban az 1280x1024-es monitor esetén 1920x1080 felbontásig lehet állítgatni.. pedig olyant nem is tud a monitor és amúgy is más képarány...
-
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Még (32 bites) XP-m van, most tervezem az áttérést 32 bites Windows7-re.
Egy elég régi ATI Radeon X800 Pro /GTO 256 MB-os grafikus kártyám van AGP csatlakozással.
A hardverfeltételek szerint videokártya tekintetében "DirectX 9 grafikus eszköz WDDM 1.0 vagy újabb illesztőprogrammal" szükséges" - ez OK:
Annak rendje és módja szerint végigvizsgáltattam a gépet "Windows7 Update"alkalmazással, hogy - úgymond - : "fel van-e készülve a gép a Windows7 telepítésére..?."
A vizsgálat szerint "a Radeon X800 PRO/GTO illesztőprogramja nem kompatibilis a Win7-tel" , ugyanakkor (ugyanezen program szerint) "a Radeon X800 PRO/GTO Secondary illesztőprogramja kompatibilis"
(Mondjuk ezt nem értem...)
Tudom, hogy elég régi a kártya, de emiatt nem szeretnék alaplapot, procit, memóriát, videokártyát cserélni - akkor marad az XP. ..
(Mondjuk az alkalmazás a két éve vett HP 1050 nyomtatómra is azt írja, hogy "ismeretlen"..)Van Win7-tel kompatibilis driver ehhez a kártyához, vagy adjam fel a dolgot ?
-
sanyierik
csendes tag
válasz
Mr_no_Name #35234 üzenetére
Akkor nem lett valami leállitva szerintem.
Leírnád hogy miket kell hozzá leállitani? -
sanyierik
csendes tag
válasz
Mr_no_Name #35232 üzenetére
Nekem semmi nem változott.nembeszélve arrol hogy valamiért a neten néztem filmet és befagyott az egész.kép és hang.rádásul nem is reaglt a gép a RESET gombra.ez tuti hogy az új driver miatt van(16.12.2) mert ezt a régivel nem csinálta meg(16.11.5) az stabil volt.a vga-m felhúztam kissé 980-ról 1080 magórajelre,a memoriát meg 1425-ről 1480-ra.a régi driverrel szépen futott az új meg egyből kivágott 2lépés után(BF1).DIRECTX ERROR hibával
[ Szerkesztve ]
-
Mr_no_Name
tag
Sziasztok!
Akinek még mindig problémát jelent az új 16.22.1 vagy 16.22.2 driver megcsappant kezelőfelülete (hiányzó radeon speciális beállítások) azoknak itt a megoldás:
1. Tessék letölteni ezt
2. ctrl + alt + del és állítsunk le mindent ami AMD program és fut.
3. csomagoljuk ki amit letöltöttünk
4. másoljuk be ide és írjuk felül a CCCSlim mappát "C: \ Program Files (x86) \ AMD \ CNext"
5. gép újraindít és innentől újra működnek a speciális beállítások!
-
-
norbi1989
csendes tag
Újratelepítettem a gépemet és nem tudom 1920*1080 felbontásra tenni. Felraktam a legfrissebb drivert. Mit lehet tenni?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
BullKoxa #35215 üzenetére
Amikorra sikerül visszafejteniük az új meghajtóba épített PowerTune-t.
OCAT - ez minden DX11, DX12, Vulkan játékkal kompatibilis. Nem fog összeakadni a játékkal sem, mert a többi FPS overlay-jel szemben ezt ismerik a meghajtók is, és tudják kezelni. Kivétel a Uplay overlay rendszere.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz
sanyierik #35223 üzenetére
Le lett írva hogy ReLive driver óta összeakadhat a driver és ezek a tunning szoftware-ek.
Nem a driver rossz.Szerintem amúgy is felesleges ezeket használni, tunningra venti vezérlésre ott a driveren belül a WattMan. Terhelési, hőfok meg fps értékeket felesleges kiíratni.
-
sanyierik
csendes tag
Nekem a BF1 fagy ki directx function error hibával arra hivatkozva hogy a driver nem jó a vgam-hoz..kifagy majd ctrl+alt+del és folyamatstruktúra leállitása.asztán megint jó.régi driverrel semmi gond(16.11.5),nyugodtan mehet alatta az afterburner és a rivatuner, de ezek az újak egy rakás kaka.ezért úgy döntöttem hogy nem váltok.majd csak vga-t.ha ott lessz az ideje.
-
BullKoxa
őstag
válasz
FragMaster #35210 üzenetére
GpuZ sem mehet alatta!??
Mondjuk a Tom Clancy's: The Division alatt?
most jó lett az Uplay-ben matatás miatt!! Sem AB sem HW info sincs még fent a gépen. és 2x már ment a játék DX12 ben.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Hello! Kérdezni szeretném hogy ezekről a tuning programokról lehet tudni mikor lesznek kompatibilisek az új AMD Driverrel?
Vagy az új AMD driver a tuningprogramokkal?Vagy az FPS-t mivel lehet nézni játékok közben,Ami nem akad össze az új AMD driverrel?
-
sanyierik
csendes tag
válasz
FragMaster #35212 üzenetére
A wattmant nem ismerem,de belehet állitani a különböző hofokokhoz a ventifordulatot?
-
sanyierik
csendes tag
válasz
A 16.12.2 az jó driver? Vagy mardjak a 12.1-nél?
-
sanyierik
csendes tag
válasz
FragMaster #35208 üzenetére
Mire gondolsz a relive drivereken belül?az afterburner csak a ventivezérlés miatt van felrakva,mivel a vga csak 60 foknál indul be a ventije.jelenleg a driver nem a legfrissebbet ajánlja fel hanem az egyel előtit.16.12.2
[ Szerkesztve ]
-
sanyierik
csendes tag
válasz
Lacccca87 #35206 üzenetére
Ha túlmelegedés lenne akkor másik driverrel is csinálná.egyébként afterburnerbe be van állitva a vga és játék alatt 55-60 a max hőfok full grafon (BF1)..tápom chieftec 600w 80+-os és az is elég biztos.cpu skylake i5 6400,ram 16gb 1600ddr3,asrock B150 pro4s/d3.1Tb HDD
[ Szerkesztve ]
-
-
Xarina
aktív tag
Lecseréltem a Hd4670-es kártyámat egy Hd7770-re, ezzel egyidejűleg áttértem Xp-ről Win7 64 bitre. A gondom az, hogy a monitor mellett a gépre van kötve egy projector, aminek a natív felbontása 1024x768. Most viszont a gép csak LG projectorként ismeri fel és 640x480-as felbontást engedélyez neki. Ha csak a projector fut, akkor be tudok neki állítani 720 és 1080-as felbontást is, de ha klónozni szeretném az asztalt, akkor visszaugrik 640x480-ra. A catalystben a monitor számára be tudok állítani bármilyen általam megadott felbontást, de a projectorhoz nem enged mást hozzárendelni. A projectorhoz semmilyen driver nem létezik. Próbáltam már legalább 10 Catalyst drivert, de mindegyiknél ugyanez az eredmény. A Crimson driverek alatt pedig semmit sem lehet állítani a projectornál. Mit tudok tenni, hogy a natív felbontásában tudjam futtatni a projectort? Legjobb lenne, ha a képernyőt klónozni lehetne, de az is nagy eredmény lenne, ha csak a projectort tudnám a valós felbontásában használni. A régi kártyával és Xp-vel minden rendben működött.
-
sanyierik
csendes tag
Hali,valaki tud új infót az új driverekről(16.12.1 és 16.12.2)?kipróbáltam pár hete és directx hibával kidobott kb 1 perc után a BF1-ből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EA Sports WRC '23
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Autóhifi
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd