Hirdetés
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
Ezt örömmel hallom. Szerencsére akkor nem a kártya gatya. Jó játékot!
-
quasarus
tag
Hálásan köszönöm mindenkinek, DDu törlés, majd beta driber , minden tökéletesen fut max grafon 4k-ban
-
Dtomka
veterán
válasz
quasarus #32492 üzenetére
Nagyon szívesen.
Apropó miért tértél vissza az AMD vga-hoz? Sajna még tényleg nincs dx12 játék, pedig már jó lenne hiszen minden adott vga-k illetve op rendszer is (win10). Nem értem mire várunk még. Remélem a BF5 már az lesz
Ahogy mondták, szedj le minden drivert, monitorozott progikat is.... -
guftabi96
addikt
válasz
quasarus #32491 üzenetére
Első körben mindent pucolj le DDU-val.
Utána mehet fel egy driver, nálam pl a 15.11 beta jól működik.Én lehet megejtenék egy Win reinstallt, ha ezek sem oldják meg.Ja, látom. Akkor ez így kilőve. Akkor marad a minden driver ddu-val lepucolása.
Illetve, ha tudod, akkor próbáld ki másik gépben.
Táp milyen egyébként?Egyik sem DX12 még. Egy DX12-es játék van jelenleg a piacon. (Ashes of the singularity).
A többi még 11[ Szerkesztve ]
-
Dtomka
veterán
válasz
quasarus #32487 üzenetére
Ati-ra nehezen tértél volna vissza mert már AMD van
Nekem 280x van ami 1 szintel kisebb és semmi fagyás problémám nincs és nem is volt. Most a legújabb crimson drivert tettem fel . Innen töltsd le sztem: [Radeon Software Crimson Edition Graphics Driver Installer for Windows 10 64-Bit ]
A catalyst megszűnt Megszűnik az AMD Catalyst – sokkal jobb app jön helyetteNem lehet, hogy tuningolsz valamit.. CPU, GPU?Lehet amiatt van a fagyás...
"... vagy dx12.." Nah ezt tényleg nem hiszem el! DX12???
És melyik játék támogatja?
[ Szerkesztve ]
-
quasarus
tag
5 év után újra visszatértem volna ATI-ra. (asus r9 390 strix) borzalom ! érezhetően erős volna a kari, ha nem fagyna ki minden játék, hol directx hibával, hol nem támogatja a játék a vga-t hibával, nem lehet 10 percet játszani.
win 10 64pro, Bf4, új COD, új, ill régi játék, dx11, vagy dx12 tök mindegy kifagy!
Van esetleg más is akinek ezt produkálja a csodálatos ATI innováció?
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Újratelepítettem a gépet ssd van benne egy ati hd4890-el és az ati catalyst drivert felrakva csíkozódik a kijelző mind görgetésnél mind BD-s filmeknél, hogy lehetne kiküszöbölni ezt?
Valami még hiányzik neki vagy hardware gyorsítást kell kikapcsolni v. bekapcsolni?
Vagy a vkari teljesítménye van levéve esküszöm nincs több ötletem. -
törölt tag
Sziasztok!
Érdemes fel rakni a frissít?
Egy asus kártyát! -
dracox
addikt
A rendszer az tökéletesen megy csak olyanokra gondolok, hogy pl. húzod az ikont az asztalon és észreveszed hogy nem tükörsimán húzza hanem kicsit akadozva mintha a driver fel sem lenne telepítve. Már azóta új wint is telepítettem, de sztem összeakad az integrált vga-val és emiatt nem működik normálisan. A biosban is le van tiltva az integrált kártya de vmi most sem oké, mert a catalyst telepítése után csak resettel tudom újra inditani a gépet ha a catalystot leszedem akkor pedig minden problema nélkül újraindítható a gép. Több catalysttal is próbáltam már de az eredmény ua.
-
Pityu.
nagyúr
Eddig még nem volt panaszom a 14.12 esre minden mással működik rendesen
#mcwolf79
Csak olyanokat olvastam,hogy a videokártya megpörkölődött meg ilyesmi a rosszul megírt drivel túl hajtotta őket vagy mi a franc,meg hogy nincs tökéletesen megírva a cucc és tele van hibákkal.
-
-
sanyek2
senior tag
Valakinél jelentkezett olyan probléma, hogy a böngészőben (valószínűleg flash alapú) videók indításánál az első néhány másodperc kockásodott képpel indul a szürkeségből vagy feketeségből?
Crimson vagy esetleg Chrome hiba? Mit gondoltok?
Hogyan tudnám kijavítani? -
tom570
aktív tag
Nem sértődtem meg, sőt! Sokszor megfogadtam, hogy nem megyek bele ilyen szájkaratéba,nincs értelme mint ahogy a mi kis vitánknak sincs.Biztos vagyok benne, hogy nem rossz szándékkal írtad azt a márió dolgot.
Úgyhogy nincs durci se egyéb! Sőt ebben az évben elsőként Neked kívánok kellemes karácsonyi ünnepet -
-
L4CI2
aktív tag
válasz
Pityu. #32466 üzenetére
szia
Szerintem erre nincs jó válasz nekem a 15.11.1 verzió van fen és tökéletes.
De van aki panaszkodik rá amit tehetsz felrakod kipróbálod ha jó használod ha nem másikat nézel.
Ugyanis rengeteg program van (játék) és valami X el megy jól valamelyik meg Y al.
De ha megvagy elégedve a 14.12-verel mert váltanál ? -
Pityu.
nagyúr
Milyen az új catalyst driver,nem valami jókat halottam felőle nemrég próbálkoztam játszani egy játékkal és elindul a játék de az első pályánál a videó után kidob nem tudom lehet e köze a driverhez a játék neve Tom Clancys Rainbow Six Siege viszont a far cry 4 megy meg más játék is.
Nekem még ez a régebbi még stabil driver van fentNem tudom az e közötti és az új driver között ami nem tökéletes,hány verziójú driver jött ki és az ezutáni driverek stabilak?Nekem 7850 es kártyám van.
-
L4CI2
aktív tag
válasz
tom570 #32463 üzenetére
re
ez esetleg AMD OverDrive Utility . vagy ez csak monitoroz nemtom nézd meg amd cuccc
vagy ott a gigaháj Easy Tune6 (AMD)[ Szerkesztve ]
-
tom570
aktív tag
Máriózzak mert az kevesebbet fogyaszt,ezt javasoltad!Mi ebben a segítség? Durcizás?Nincs bennem semmi harag,csak azt nem értem,ha valaki nem tudja a választ miért gondolja,hogy egy általa viccesnek vélt odaszólással segít a dolgon? Én pedig ezt a divatot nem értem: Ha nem tudok hasznos választ adni akkor okoskodom és nem értem,hogy ez miért nem tetszik a delikvensnek.Természetesen nem rád értem,de én viszont ezt tapasztalom sok helyen és nem csak a virtuális világban. Azt hiszem elkanyarodtunk a témától, bocsánatot kérek a hülyeségemért amiért ezen a bolygón csak nekem hiányzik a cpu basztatás ezen lehetősége!
-
tom570
aktív tag
Nem máriózok,sőt a gyerekeim is nagyobbak már attól hogy ezzel játszanak! Végülis nem értem miért zavar az másokat,hogy szerettem volna megtudni hová lett egy olyan opció az új felületből ami a régiben benne volt! Úgy tűnik mintha valami nagyon szent és sérthetetlen dologba tenyereltem volna bele.Köszönöm a segítő válaszokat de több infantilis választ már ne írjatok😊
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
Ha mariózol akkor nem fog csutkán járni a proci.
-
a 15.11es crimson driverben hol tudom bekapcsolni, hogy a béta drivereket is letöltse?
-
tom570
aktív tag
Bakker a catalystban is benne volt a cpu overdrive! Egy Grafikus driverben! Ma sem értem hogy gondolták!
A lényeg, hogy most már nincs benne és helyre áll a rend az univerzumban! Viccet félretéve, ott nagyon egyszerűen lehetett skálázni a processzor órajelét. És hogy miért akarom állítgatni? Szerintem hülye kérdés, a gpu órajeleit miért kell állítgatni? Mert megteheted a tiéd és amúgy miért ne?Személy szerint nem húzni akarom a procit, hanem pont ellenkezőleg. Saját megfigyelés alapján (ami teljesen szubjektív és mások szerint valószínűleg hülyeség) bizonyos játékok alacsonyabb órajelen jobban teljesítettek, ezért egy egyszerű mozdulattal vissza húztam a csúszkát pl 3,6 Ghz-re, de tovább megyek, van olyan, hogy nem játszok, vagy csak kis erőforrású játékkal játszom, akkor pl 3ghz vagy akár alá is szoktam menni. Miért? Mert megnyugtat a tudat hogy nem kell maxon tekertetni ha kevesebb is elég! Szóval ez az oka, hogy hiányolom az opciót!
-
L4CI2
aktív tag
válasz
tom570 #32451 üzenetére
mivel most már gpu részleg különvált vagy mi
lehet nem kerül bele GPU driverbe mint rég a CPU szöszölés / vagy csak még varát magara mit ahogy most is vannak olyan beállítások ami a régi CCC felületen vannak amúgy azt már nézted ? a régi ccc felületet? (kissé tudathasadásos a cucc még
)
[ Szerkesztve ]
-
L4CI2
aktív tag
válasz
dracox #32452 üzenetére
szerintem ha már rendszer is akadozik(tetü lassu) az már sata driver hiba is lehet mivel nem kapja meg időbe az adatot a hdd töl ..
ha neked volnékmegnézném sata driver /hdd fele minden oké e.
aztán végső esetbe ddu val lepucolnám regi drivert
ha ez sem oké win re install ha ezután is xar lehet hibás a kari / perszelehet hogy összezsíroztad a pci-e érintkezőket
szóval nemvágóm mert elég sok a hiba lehetőség ( win 8.1-et visszaállítottam alaphelyzetbe telepítés helyett ) öreg hiba
vízbe azzal a winel -
dracox
addikt
Üdvözletem!
Valaki tudna segíteni egy olyan problémában, hogy most lett egy VGA csere a gépemben egy 6850-est cseréltem le egy r9 390-re. Emiatt a win 8.1-et visszaállítottam alaphelyzetbe telepítés helyett. Aztán felraktam a catalys 15.11 béta-t de kb. mintha nem is raktam volna fel a programot. A COD BC3 a menüt alig akarta betölteni "tetű" lassúsággal találkoztam. A játékot már be sem hoztam emiatt. Kilépni is kb. 1 percbe tellett a gépnek. A windowsban is ilyen minimális mikroszaggatásokkal rakja le a tálcára a dolgokat stb. Valami nagyon nem kóser a géppel gondolom megkérdezem a topicot hátha tudtok segíteni nekem mi lehet a probléma. -
-
tom570
aktív tag
Sziasztok! Ebben az új Radeon szoftverben már nincs lehetőség a cpu órajel skálázására mint a catalyst alatt? Vagy csak nálam nincs ilyen opció?
-
asturel
őstag
Biztos én vagyok a béna, de a crimson felület nyelvét nem lehet állítani? A 'speciális beállítások' természetesen angol.
-
törölt tag
válasz
PitLee #32445 üzenetére
"Marshall testvérünk" a 90-es évektől (kis megszakitásokkal, mint voodoo1/2/3 és nV gef4TI-4200/4600) ATI "párti" és használó vala egészen napjainkig, azonban a 13xx-es catayst szériát követő fillérb@szó AMD által elkövetett, drivernek csúfolt bughalmaz förmedvényeiből 2 év alatt tökéletesen elege lett. Egyébként jobbulást.
-
PitLee
őstag
Marshal testvérünk titokban nagy reményeket fűzött az új Crimson driver-hez és elképzelte magát Quake Live koronázott királyának, elcsábult a csupán egy képkockányi késleltetést ígérő Flip Queue Size-tól és segítségül hívta a sötét erőket mely a egy teszt módban lévő win10 képében jelent meg nála, de vesztére a szűz tiszta Crimson felismerte a rá leselkedő veszélyt és még a telepítés előtt rövid tömör szöveges üzenetben közölte nyasgem azaz "Az ön op rendszere nem támogatott". Ekkor Marshal a megpróbáltatásoktól elgyengülten már nem tudott ellenállni a sötét oldalnak utolsó szavaival elátkozta az AMD-t és őrök hűséget esküdött az Nvidia-nak. Sokan az fórumon már menthetetlenek tartsák, de páran hisznek benne, hogy a sötét lelke mélyén egy frame-ben még ott csillog az AMD-s énje és vár a nagy visszatérésre, hogy leszámoljon a sötét oldallal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ehehe hát figyi, azt neked kell kibarkóbázni ez a játék lényege. Tán azt vártad, majd megmonnya ugyan kérlek ne mondd, hogy tényleg ennyire naiv lenni
Ezek igy fejben dőnek el, meg a monitor is, mikor belefejelsz. Ez olyan, mint a zsidó póker: "én ász párra gondotam" - én meg AMD crimsonra" - "fenébe flushe van"
-
mcwolf79
veterán
válasz
sonyfan998 #32439 üzenetére
Kapcsold ki a hardveres gyorsítást a böngészőben, és nem lesz gond.
Nekem ezt a Chrome csinálta, de mióta kikapcsoltam azóta semmi gond vele. -
Adultnapper
csendes tag
rakhatod a régire is,úgyis átírja a fájlokat
-
VGYke
addikt
Crimson-al rendelkezem. Ma, amikor bekapcsoltam a PC-t (korlátozott felhasználóként) egy üzenet fogadott, hogy adjam meg a rendszergazda jelszót, mert az AMD valamit telepíteni akar. Megadtam...
Most nézem, a Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Programok és szolgáltatások alatt hogy ma semmi nem települt. Akkor mi volt ez?Ezután, megnéztem az értesítéseket:
Ok, de mik? Bárhová kattintok nincs értesítés.
Hogyan működik ez a felület? -
sonyfan998
csendes tag
Hello!
Ez mit jelent:"képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt"?
Ezzel eggyütt a Mozilla is összeomlott. Lehet, hogy csak a Mozilla miatt csinálta ezt a gép?
A gép ezután hiba nélkül működik, és lefuttatam egy Furmarkot is.....
Kártya: Sapphire R9 270X OC -
PrinceT
csendes tag
Sziasztok! Van valakinek ötlete miért kapok erős teljesítmény csökkenést Crimson alatt? Régi driverrel minden ok volt, de most elég erős Vsync gondok vannak, néha állítgatom és akkor jó, de pl Fifa az laggol az új driverrel nálam, de szinte minden rosszabb. Nem igazán értem. R9 380 4gb-s kártyám van, már a gépet is újraraktam hátha, de nem oldotta meg. Mit állítok be rosszul? Köszi
-
zoltanz
nagyúr
HD3xxx kari, felbontás váltáskor random fagy, képernyő kikapcsol. NV kártyával semmi gond. (Intel 945GC, Win 7) Kodi indításkor is csinálja, ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
mcwolf79 #32427 üzenetére
Árnyékok? Nekem talaj se volt
Szerintem amiket ír annak fele lehet max igaz ... neten keresgél azt beröffenti , hogy nála mindig szar az AMD , korábbi hsz-ban látható , hogy nem is tudja millen kátya létezik R7 és R9 fronton , kérdés után szerkesztette be a helyes jelölést ....
Nem lehet valamiképp tiltani , hogy nem akarom látni XY hsz-eit ? sztem hasznos funkció volna ...
[ Szerkesztve ]
-
Looserke
őstag
Segítsetek plz, feltettem ezt az új csodadrivert, abból is a bétát és nem találom hol tudom beállítani a képernyő kiterjesztését a monitor és a szintén VGA-ra kötött LCD TV között, csak eyefinity van de az nem ugyanaz. Simán csak ki akarom terjeszteni az asztalt, a monitoron 1650*1080 a TV-n 1920*1080 felbontáson. Régi Catalyston 2 kattintás volt.
Az asztalkezelésben csak az asztal színbeállítását látom.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
mcwolf79
veterán
Nálam az új Crimson driver alatt a COD : BO3 elég gyakran fagyogat, és olyankor csak a Forceclose segít.
15.10 béta alatt nem, azzal viszont néha beakad a játék (ilyen lag-szerű módon)[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
-
TIT
veterán
válasz
watador600 #32415 üzenetére
Árnyékok?Nekem talaj se volt
Igaz a proci 100%-on pörgött.
Úgy volt,hogy ez lesz a whql,amógy a 14.12 whql óta rossz a skype,de ez javította.1 év után nem is rossz,pedig többen jelezték nekik.
Tönkre nem megy max.kép nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
watador600
senior tag
Na, úgy gondoltam adok ennek a crimsonnak még egy esélyt. Tök jó egyébként, sok bug kilett javítva, amit az előzővel tapasztaltam, viszont gta5-ben a kocsik alatt nincsennek árnyékok.. véletlen se legyen jó
Egyébként van ez az új feature, hogy lehet egyedi felbontást állítani, honnan tudom hogy a monitorom bírja a magasabb frissítést? Értem ezalatt, hogy stabil marad, és nem megy tönkre tőle?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
nonsen5e #32412 üzenetére
Ezt nem vitatom, whql ide vagy oda csak jól müködjön. Én jelenleg még a 15.7.1 catalystot használom, eddig nekem nincs problémám vele.
Az új driverek-kel úgy vagyok, hogy várok 1-2 napot, addig is olvasom a véleményeket és ha jónak tűnik, akkor én is telepítem a drivert. -
jsk
senior tag
Ebben a Crimson csodában lehet venti-profilt beállítani, mint ahogy most az MSI Afterburner-ben? Vagy ha felrakom, akkor felejtsem el az Afterburnert, és bízzam a Crimsonra, ahogy az gondolja? Bocs ha hülye a kérdés, de végigolvasva a cikkekhez kapcsolódó hozzászólásokat csak az nvidia kontra amd/abu anyázás jött le, illetve a sok ellenmondás.
-
Dtomka
veterán
-
nonsen5e
veterán
válasz
SpongyaBob #32403 üzenetére
Elvileg egy bizonyos hőfoknál beüt a throttling, aztán visszaveszi szépen az órajeleket.
Az igazából a kérdés, hogy hány foknál korlátozza le magát, mivel ahogy már említettem pár topicban, nekem még 96°C mellett is vígan max órajeleken futott az egész kártya.Ha neked régebbi driverrel is volt probléma, akkor nem ez okozta a gondot.
-
csabi0805
senior tag
Nálam működik rendesen.
-
SpongyaBob
veterán
-
Goose-T
veterán
Ez a Crimson driver lejött már valakinek a Windows 10 automatikus frissítőjén keresztül? Vagy nem is fog jönni, inkább tegyem fel kézzel? Eddig minden drivert az telepített. Egy A10-7850K APU-m van, elvileg ezzel is kompatibilis, mert ez GCN.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Politika
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- Dune Awakening: Megjelenési dátumot kapott a PC-s kiadás
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd