Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
Win gomb + P
talán segíthet .... Win gomb lenyomva és a P -t nyomogasd úgy vált ...
és : Csak számítógép -et válaszd[ Szerkesztve ]
-
faranus
aktív tag
sziasztok
Olyan problémám van hogy tegnap felraktam a 13.9-es CCC-t és egy nagyon fura dolog történt eltűnt az Aero mód! Ez még nem is lenne akkora gond mert bár szerettem meg tudnám szokni ezt az alap nézetet, de olyan mintha lenne egy kiterjesztett asztal! Bal oldalra lett egy asztal. itt egy kép a bal oldali képet nem látom.
Már újra raktam a CCCt a 13.4 is próbáltam de semmi nem segített! Valakinek bármi ötlet? -
martin66
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek az miért van, hogy rámegyek a CCC-ben, hogy AMD OverDrive accept és eltűnik ez a menüpont és nem tudok semmit beállítani. Ha újra indítom a CCC-t akkor is ezt csinálja. A legfrissebb driver van fent (13-9), most raktam fel. (de az előtte lévőnél is ezt csinálta: 13-4)
Configom a felhasználómnál látjátok!
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
AMD chipset driver oldallal mi lett? Látom újítottak valamit, de most honnan lehet majd leszedni?
-
Shifty01
aktív tag
http://logout.hu/dl/upc/2013-10/11/413718_c9rlbdasafkds6ic_nevtelen_2.jpg
-
Shifty01
aktív tag
Üdv!
Van 1 Dell 7520 laptopom.
HD 7730m kártyával. Minden drivert sikerült feltennem kivéve az AMD drivere nem akar kötélnek állni.
Ma raktam ujra a rendszert mivel megjött a Samsung SS-m s átköltöztem rá. Elözöleg is sok gondom volt vele aztán valahogy sikerült megoldani de sajnos már ne mtudom hogyan. Ha jol emlékszem akkor ezzel.:
http://www2.ati.com/drivers/beta/AMD_Catalyst_12.11_Beta11_NET4.exe
Viszont letöltöttem nem jó...
Aztán leszzedtemAMD honlapro l1 uninstall cuccot letöröltemvele teljesen. Kiprobáltam a legfrisebbel. Azzal addig eljutottam, hogy mostmár feltelepül a Ezközkezelő is felismeri h 7730M
Nos hát eddig minden rendben is lenne. Kérte inditsam ujra megtettemmár többször is.
A CCC nem indul sem manuálisan sem ugy mint eddig jobb klikk és beallitani melyik program melyik kartya hasznalja( HD4000 v HD7730)
Rendszer gazdaval sem megy fogalmamnicns mit kellene tennem.
Kiprobáltam a Driver Pack S... proramot is azzal is csak eddig jutottam.(Kép)
Segitene valaki kérem ? -
Tocika
aktív tag
Helló!
Egy olyan kérdésem volna, hogy HD3850 pcie-hez nem lesz windows 8.1-es driver ? -
methyl
tag
Tudnátok segíteni, hogy hol találok ATI RADEON HD 4xxx-okhoz alap WDM drivert?
A CCC nem jó, azt valahogy hanyagolni kellene, csak alap WDM bőven elég lenne, ha valahol még van elérhető.Az AMD honlapján mindenhol csak catalyst-es drivert találok...
-
TIT
veterán
-
TIT
veterán
Ez a beta 13.10-es mennyire stabil,mert hátha megszünik a "képernyőillesztő nem válaszl de helyreállt"gond.
Habár a mozilla jobb felső sarkában lévő 3 ikon is eltünt. -
Boonen007
őstag
Ez a .11 mobilityhez nem való?
-
FoLey-v
addikt
válasz
Malibutomi #23465 üzenetére
Ha ez igaz akkor felrakom ezt a 13.11-es beta-t vagy a 13.10-est?
-
Malibutomi
nagyúr
13.11 beta állítólag gyorsit 3-5%-ot játékokban, volt akinek 3dmarkban jelentősen több lett a pontszáma is.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
_DiEGO_ #23458 üzenetére
Nem nagyon (inkább nagyon nem) követem az eseményeket, de már évekkel ezelőtt lehetett hallani arról, hogy le akarják cserélni a DirectX-et, mert az általános felület, amin keresztül a DirectX-et használva el tudják érni a fejlesztők a kártyákat, az már nagyon visszafogja a tempót, ezek szerint ez lenne a Mantle?
Ez örvendetes, csak attól tartok, hogy jön az az időszak, amikor az AMD által preferrált játékokban lesz Mantle és valami összecsapott DirectX támogatás, míg az NVidia által támogatottakban pedig pont fordítva
És akkor vagy csinálnak egy ténlyeg közös API-t a gyártók, vagy pedig a vásárlók szívnak. Mert beb****na, ha pl. a BF4-et disznónagy részletességgel Eyefinityben tudnám játszani egy 7770 kártyán, a Mantle API támogatásával, viszont ahhoz, hogy egy Nvidiás med-low beállítás mellett játszon vele, ahhoz meg SLI-be kell kötnie 2-3 660Ti-t, csak azért, mert ott nincs Mantle, csak tesséklássék fut valahogy DirectX? -
törölt tag
válasz
FollowTheORI #23459 üzenetére
Nálam 236mb
-
-
_DiEGO_
őstag
Talán már benne volna az Mantle API támogatás ?
A Mantle API alapvető támogatást élvez a Frostbite 3 motorban, és elsőként a Battlefield 4 fogja kihasználni az előnyeit, de Johan Andersson utalt rá, hogy még rengeteg játék érkezik az új grafikus motorra. Emellett a Mantle első verziója csak a kezdett; a DICE motorprogramozójának ugyanis rengeteg ötlete van még, így a jövőben a rendszer továbbfejlődik. Az AMD a Mantle API-t novemberben fogja hivatalosan bemutatni, és ekkor kerül be a rendszer a Catalyst driverekbe is (egyelőre csak Windows operációs rendszeren), vagyis épp időben, ugyanis a Battlefield 4 decembertől kezdve kezeli. A Mantle-t minden GCN architektúrára épülő Radeon támogatja, így nem szükséges hozzá a legújabb hardver. Emellett kompatibilis a DirectX HLSL-lel is, hogy a fejlesztők számára egyszerűbb legyen az implementáció. A vállalat mérései szerint a Mantle API másodpercenként kilencszer több rajzolási parancs kezelésére képes, mint a DirectX és az OpenGL, így drámaian gyorsulhatnak majd a játékok az alkalmazásával, de az extra sebesség akár jobb grafikára is elkölthető. A Mantle API további előnye, hogy az új generációs konzolokhoz is jó, de hátránya, hogy a konkurens hardvereken, valamint a régebbi, TeraScale architektúrára épülő Radeonokon nem működik, de ezekhez megtartható a szabványos leképző a DirectX vagy az OpenGL API-n keresztül.
Valaki feltette már ? Esetleg tapasztalat ?
[ Szerkesztve ]
-
FoLey-v
addikt
Van egy problémám,hogy Age of Empires 2 színproblémája van bármit csinálok bat filet is ugyanúgy van 13.9-es van fenn,lehet a driver hibája? Windows 7 Ultimate SP1 64 bit-em van.
-
L4CI2
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
A10-6800K procin bekapcsolatm a GPU scaling funkciót, mert 16:9-es monitorom van, és egy jó régi játék pedig 1024x768-at tud legfeljebb.
Elég sok artifact látható a képen, ami a GPU scaling kikapcsolásával elmúlik.
Van erre valami patch, fix, stb?Köszi!
-
TIT
veterán
Hihetelen a 13.4-el is ua.a hibaüzi.
Vagy a 77xx szeria ilyen szar vagy a driverek -
katt777
félisten
válasz
adamssss #23395 üzenetére
Sztem én egyértelműen fogalmaztam,.
Thrawn: Tisztában vagyok az alapvető telepítési szabályokkal. Mivel az AMD uninstallálásával már nem 1x volt probléma, beleértve az elmúlt 15 évet, eddig az uninstallert használtam, mert az tényleg nem hagyott semmi szart a rendszerben.
Tudom az is, hogy nem feltétlenül a driver okozza az egyes hibákat, ezért kérdeztem, hogy van-e más megoldás.
Tényleg ennyire érthetetlenek voltak a kérdések?
Vagy a "nem tudom" kevésbé lett volna "értelmes" hsz?
NetTom: Amikor én anno egymásra telepítettem a drivereket nV után AMD-re váltva, azt vettem észre, hogy már 2-3 frissítés után szignifikánsan lassulnak a játékok (néhány %) ahhoz képest, mintha szűz meghajtót telepítek. Rendszerborítás tényleg elvétve fordult elő.
[ Szerkesztve ]
-
Én az AMD uninstall utility-t ajánlanám, ha az sem akkor végső soron driverSweeper, safe módban.
-
TIT
veterán
Milyen progival lehet teljesen legyalulni az ati drivert mert nincs a telepítettek között,pedig fent van.
-
Z10N
veterán
válasz
bozont #23435 üzenetére
CCC-ben nem talaltam olyat, hogy orajel profilozas. Viszont ahogy nezegettem egy erdekes dolgot vettem eszre. Az AMD OverDrive-ba a MEM piktogrammja hol eltunik, majd fel es vele egyutt a "csuszkak" is (roppant idegesito). Igen, 3d-be fel is kapcsolja, csak par masodpercre, most monitorozom GPUZ-zal es afterburnerrel es allandoan ugral az orajel :S Ezt tetezi meg amikor HD videot hw gyorsitassal nezek (ossze vissza ugral, kiveve a fesz., az stabilan force-olt). Regebben 3 megjelenitovel nekem se vette vissza a memoriat, csak a core-t (helyesen), persze anno kiteszteltem c250/m1000 kell a 3 kijelzohoz, hogy stabil legyen, most ugy nez ki c150 is eleg, de az m600 keves.
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Próbáltál a CCC-ben külön profilt létrehozni? Én még nem csináltam ilyet, de talán ott azt is be lehet állítani, hogy melyik órajelprofilt használja. Bár 3D esetén elvileg maxra kellene kapcsolnia.
Nekem meg pont az a bajom, hogy két megjelenítő mellett, nem is veszi vissza a memória órajelet, csak a gpu-t. -
Z10N
veterán
Hello,
Gondoltam tegnap felrakom a legujabb catalystot (13.9 es 13.10b2), mert a BF4Beta nyavajgott, hogy regi a driver (12.3). Eddig el voltam vele, mukodott ahogy kell (illetve megse az idiota CCC-nek kell a dotnet4.0). Szoval felraktam ezekutan az eyefinity-s setupom ugy elb@szta, mint a huzat. Se az afterburner, se a trixx, se az aida nem ismerte fel a kartyat, persze a CCC se. Raadasul a CCC el sem akart indulni dotnet4.5 nelkul
Nagynehezen manualisan beleeroszakoltam a drivert a win7x64-re. Most mukodik, viszont ugye eyefinity3-at hasznalok, mint mar mondtam es most 2D-ben leveszi az orajeleket c100/m600-ra, ami jo is csak KURV@RA ne szaggatna a kep. Foleg ugye az ffx-nel jon elo, amikor 3D-be renderel. Minden egyes egergorgetesre osszeesik a kep, ugral minden, tipikus alacsony memoria orajel. Nem tudok vele semmit sem csinalni force-olni, afterburnerbe mar allitottam be 2D profil-t az sem segit. Ertem en, hogy jo dolog az energiagazdalkodas, de komolyan ennyire amatorok az AMD/ATI-nal mostansag driver iras ugyeben? Eyefinity setupnal az m600 keves, legalabb m1000 kene, de hiaba allitom be manualisan, felulirja es jon a szaggatas/hiba.
Kerdes: Hol lehet ezt kikapcsolni (registry, ccc) vagy mivel lehet raeroszakolni 2d/3d orajeleket. Mar nezegettem forumokat nem csak nalam fordult elo, ugy nez ki mar tavaly ota csinalja ezt a CCC. Koszonom a valaszokat.
Udv, Z.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz
Steelmanus #23430 üzenetére
ok köszi mindenkinek,én is a 13.4-re gondoltam.
Nekem 7790 icooler turbo van de arra is 13.4 az uccsó...érdekes,csak azt nem tudom mik azok a ref (105,106,107)számok? -
Steelmanus
addikt
Szerintem tegy egy probat a 13.4 WHQL driverrel is, mert eddig ez volt a legstabilabb driver, en is azt hasznaltam sokaig, ahogy neztem a HIS oldalan is az van fent, bar en ezt neztem meg, HIS 7790 iPower IceQ X² 1GB GDDR5 PCI-E es a 13.4-es drivert ajanlja fel letoltesre.
De jelenleg en is mar azt hasznalom amit bozont is ajanlott.[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Ezt tedd fel. Az meg hogy a Catalyst verzióra mit ír, lényegtelen. Régebben volt ilyen bug, hogy nem írta át a verziószámot, de az semmit nem befolyásol. A lényeg hogy a többi stimmeljen.
[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz
Steelmanus #23427 üzenetére
ok köszi semmi gond még nem fogtam hozzá
lényeg,hogy segíteni akartál.
Majd még utánanézek ennek az illesztőszoftver hibának,de valami összeakadt mert a 13.3 install után 13.9-et ír a cata.
Hallottam,hogy gond van a 7xxx driverekkel de,hogy ennyi vagy még mindig.
Ennyi idő alatt kiforrhatott volna.
Lehet,hogy az amd oldaláról nem a kimondott 7790-es drivert kellett volna lekapnom,hanem a 7xxx-et vagy szedjem le a videokari(His)gyártó oldaláról? -
Steelmanus
addikt
Sajnos nem, ezt beneztem, igaza van Jakuunak mert kicsereltem a jol mukodo 13.10Beta2 -es driveremet a 13.9 WHQL driverre es hiaba modositottam a registry-t a restart "fagyas" megmaradt.
Elnezest Kerek a tevedesert, felreertelmeztem ezt az alvo modot. Ajanlom a 13.10B2 drivert, az sem tokeletes meg, de jobb a 13.9-tol. -
Jakuu
őstag
válasz
Steelmanus #23424 üzenetére
Szerintem az mas hiba lesz, amit leirtam az a sleep mod felelesztesere vonatkozik, ahol nem kapcsol vissza monitor a sleep mod utan. O meg ugy latom valami restart problemara panaszkodik.
Bar ki tudja, lehet csak rosszul fogalmazta meg a kerdeset.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz
Steelmanus #23424 üzenetére
köszi-ez a restart-os probléma?
-
Steelmanus
addikt
-
TIT
veterán
válasz
bozont #23416 üzenetére
Nem tuningolok,phenomII x4 925,4gb ram,His 7790 icooler turbo kari 13.9-es driverrel.
Win7 64bit,egy srác is erre panaszkodik az amd fórumán,neki 13.4-el jó.
Hs oldalán csak 13.4 driverek vannak(lehet nem véletlen)de mit jelentenek a (ref. no: 1307) (1306) (1305) számok? -
TIT
veterán
Sziasztok!
His7790 és a legfrissebb driver miatt nem restartol a gép(monitor kikapcsol és nem indul el a boot,de a gép megy,dvd is kinyílik)
Van valami beállítás a catalystba vagy bugos a driver? -
belinho
senior tag
válasz
Steelmanus #23406 üzenetére
Pontosan így van, sőt még ha el lett távolítva a driver, akkor is újra kell indítani a rendszert, hogy ne legyen egyetlen fájl sem használatban.
Legjobb példa erre, mikor fel lett téve az új driver, és mégis megmarad a régi driver verziószáma
De lehet itt írni akármit, mert ahogy olvasom páran még mindig egymásra telepítgetik a drivereket! -
raz0r911
tag
A legújabb catalyst-ban hol lehet lejjebb venni a monitor fényerejét?
-
-
vasi89
őstag
Köszi mindenkinek a segítséget! Marad a kísérletezgetés, ha jutok valamire jelzem, hogy másnak segítség legyen de mostanság amúgy se lenne időm játszani.
-
válasz
bivalyolo #23401 üzenetére
Próbáltál más drivereket is? Én is kizártnak tarom, hogy magától a driver cserétől ment volna tönkre a kártya. Ezekben már hardveres védelem van kb minden ellen, szóval az önmegsemmisítés már nem igen játszik.
Mondjuk az érdekes, hogy más gépben is ezt csinálja. Ha nem javul a helyzet dobd vissza a gariba.
-
bivalyolo
őstag
sziasztok
ma kijött a bf4 béta gondoltam hát kipróbálom. 13.4-es driver volt fenn azt letöröltem a saját unistallerjével, utána a az amd-s uninstallerst is futtattam. 13.10 beta 2 driver installál. 5 perc malmozás után feltelepült a net framework is..restart. és kapok egy üzenetet, hogy nem támogatott a driver által a vgam..
a 7750 helyett standard vga graphic adapter van.
átraktam másik gépbe a kártyát ott ugyanez..
lehetséges lenne az, hogy egy driver cserétől összefossa magát a kártya vagy szimplán véletlen egybeesés és most adta meg magát?
gari még van rá úgyhogy azzal nincs baj csak furcsa, hogy eddig tökéletesen működött majd egy új drivertől megpusztul.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd