Hirdetés
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- Milyen házat vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Piera23
tag
válasz
sanci1996 #24994 üzenetére
Tudnál csinálni nekünk egy ilyen képet? (Innen töltheted)
Ha tényleg ilyen kártyád van, akkor a RN-kat végignézve a legfrissebb Catalyst a 9.3 ami hivatalosan írja a 9550-et a támogatottak között, azzal próbálkozz (nem baj hogy Vista, fel meg 7-re is)
9.3 Release Notes
9.4 Release Notesmod.: neked aztán lehet segíteni, annyi információt adtál mindenkinek...
[ Szerkesztve ]
-
sanci1996
újonc
nah mind1 köszi a válaszokat sehogysem sikerült majd beszerzek másik gépet vagy vidi kártyát sziasztok
))
-
_DiEGO_
őstag
válasz
sanci1996 #24988 üzenetére
Az mit is jelent ? Nem lehet telepíteni , mert nem talál megfelelő hardvert ? vagy a hardverhez nem megfelelő a dríver ?
vagy mi ? csinálj egy képet mikor telepíted és tedd be , lássuk a problémátMilyen konfiggal rendelkezel pontosan ? !
wwenigma
nem is annyirán ritka volt, szerették matricázni felfele a kártyákat ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
sanci1996 #24976 üzenetére
Próbáld ezt: 10-2_legacy_vista32-64
Ha nem találná a kártyát állítsd a telepítőt Windows Vista kompatibilitásra.[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
olyan problémám lenne 13.12-es driverrel, 7790 alatt, hogy nem tudom elindítani catalystot...
ezt töltöttem le windows 8.1 64bit-hez: [link]
mi lehet a hiba?[ Szerkesztve ]
-
sanci1996
újonc
hát már igen de semmi eredménye nincs :'((
-
Ueda
senior tag
válasz
sanci1996 #24976 üzenetére
Ezen az oldalon válaszd ki : [link]
Step 1 : Desktop Graphics
Step 2 : Radeon 9xxx Series
Step 3 : Radeon 9550 Series
Step 4 : operációs rendszer ami neked vanbár ... amúgy ott van jobb oldalon, hogy Automatically detect and install azt is meg lehet próbálni.
[ Szerkesztve ]
-
sanci1996
újonc
vki segitsen ha tud ehez szeretnék drivert leszedni de nem találok vki ha tud linkeljen GIGABYTE GV-R955128D
-
@rglaaf
veterán
-
Ajánlom figyelmetekbe a hivatalos méréseket.[link]
(meg a hír címét is)
-
TIT
veterán
válasz
_DiEGO_ #24962 üzenetére
Köszi mindenkinek,akkor jól sejtettem..valami előny legyen a sok rossz mellett.
Viszont akkor,hogy oldják meg?Lesz megint külön 7790-hez driver vagy a 7xxx-hez és benne lesz a mantle max.a 7770,7850 stb.nem fogja tudni alkalmazni?
Ja látom a 7xxx soriból mind támogatja.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
A Mantle-t a 7790 gondolom nem tudja,csak az újabbak ugye?
-
Piera23
tag
nem lepődtem meg hogy 14.1 lett az új Catalyst
-
R3nts
senior tag
Az én 7770-esem is gond nélkül muzsikál a 13.12-vel...
-
jano_77
nagyúr
válasz
Picturemaker #24952 üzenetére
V2 nélkül ugyan ez van nekem is
-
jano_77
nagyúr
válasz
Picturemaker #24950 üzenetére
Nekem is 7770-em van, de eddig nem volt problémám...nem rég tettem fel én is a legújabb Catalystet és eddig minden ok! )kopp-kopp-kopp)
-
Chosen
addikt
Sziasztok
Egy Gigabyte HD 7770 OC kártya dob mostanában BSOD-t, vagy asztalon hibát, hogy "driver stopped working and recovered". Tegnap lett frissen újrarakva a Win7, 13.2 ment fel, és ma megint ezt BSOD-t dobta a rendszer:
crash dump file: C:\Windows\Minidump\012914-21886-01.dmp
This was probably caused by the following module: atikmpag.sys (atikmpag+0xBD88)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFA8003961280, 0xFFFFF88003E63D88, 0x0, 0x2)
Error: VIDEO_TDR_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\atikmpag.sys
product: AMD driver
company: Advanced Micro Devices, Inc.
description: AMD multi-vendor Miniport Driver
Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: atikmpag.sys (AMD multi-vendor Miniport Driver, Advanced Micro Devices, Inc.).
Google query: Advanced Micro Devices, Inc. VIDEO_TDR_ERRORMost a kártya sz@r, vagy a Catalyst?
-
Piera23
tag
válasz
wwenigma #24943 üzenetére
Visszavonom, tudsz olvasni... értelmezni nem tudsz
Saját képeden sem tűnik fel hogy mi van odaírva: Illesztőprogram csomag verzió (segítek, Driver Packaging Version) 13.30
Alatta Catalyst verzió: 13.11idézem magamat: "az AMD mindig a kiadás dátumáról nevezi el a Catalyst-jait."
ezt sikerült összekeverned az illesztőprogram számával, majd belinkeltem neked a SZAROMAT (hivatalos AMD oldal http://support.amd.com/, itt sem sikerült olvasni és értelmezni
) ja hogy te nem szeded le, hogy véletleül lásd hogy ugyan az... logikus
hogy mire kellene odafigyelnem azt te sem tudod, de valamibe bele kellett kötni észérv nélkül, de segítek neked itt is (13.11 Beta v9.5 a legfrissebb béta, ha bétát szeretnél telepíteni a 6670-hez)
de még reagálj erre is egy újabb okosat, tele értelmes információval
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Piera23 #24942 üzenetére
Kicsihuszár az élcelődéssel le lehetne állni, ne rajtam akard élezni a nyelved vagy ha mégis akkor tudok neki egy helyet. Ott van, 13.30 ennyi és nem több. Igazam volt? Igen. Neked igazad volt? Passz mert nem szedem le a linkelt sz*rod. Ennyi.
ui: pontosabban az a legújabb WHQL, legalabb odafigyelj.
mod: Mégsincs igazad mert ezt írod: "Ez is 13.11 csak kizárólag a Kaverihez" Most akkor mi is? És mihez kizárólag? Jolvan hagyjuk inkább...
[ Szerkesztve ]
-
Piera23
tag
Úgylátszik az olvasással gondjaid akadtak
Belinkelted ugyan azt amire mondtad hogy "nem az". Jól kiszivárgott...második mondtat: "This driver was released by AMD today"
Poénból töltsd le és nézd meg a méretüket, bytera ugyan az... AMD adta ki, ők meg kitették.
Supported Products:
◾AMD A10-7850K Desktop APU with AMD Radeon R7 Series graphics
◾AMD A10-7700K Desktop APU with AMD Radeon R5 Series graphicsDe te azért felküldted a 6770-re mert miért ne. Attól hogy telepíthető, nem a tiédhez való. Belekerült a Kaveri támogatás, ami neked pont mindegy. A te kártyádra a 13.12 WHQL a legújabb, inkább azt telepítsd ha nagyon up to date akrasz lenni, ha már changelog-ot meg release note-okat nem olvasol.
[ Szerkesztve ]
-
Piera23
tag
válasz
Thrawn #24930 üzenetére
Ez több mint valószínű hogy egy firkálmány! Már ott bukó a dolog amikor a számozást írják, hiszen az AMD mindig a kiadás dátumáról nevezi el a Catalyst-jait. Ahogy a legfrissebb 2013. decemberében kiadott 13.12 verzió is, úgy az összes többi is így kapott nevet. 13.15.... melyik a 15. hónap az évben?
Mivel ígéretük szerint még a héten kiadják így több mint valószínű hogy 14.1 vagy 14.2 Catalyst lesz a neve, ha csak nem pont most akarnának új számozást bevezetni (amin csodálkoznék)
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz
wwenigma #24931 üzenetére
Akkor viszont nincs hang se, ez a bajom. Tehát kénytelen vagyok jelet küldeni az erősítő felé és a monitor felé is.
Esetleg nem lehet megoldani, hogy csak a hangot adja ki a vga és visszamenjen 2D üzemmódba?
Afterburnerben hogy tudom lejjebb vinni a csúszkát? Próbáltam felülírni az afterburner.cfg-ben lévő dolgokat, de nem engedi rámenteni a fájlt.
kungzi:
Ugyanez a vga, ugyanez a felállás nálam is. Asztalon jobb klikk, képernyő felbontás, asztal kiterjesztése. Ha nem teljes a kép, akkor driverből kell ráhúzni annyit, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
-
kungzi
veterán
sziasztok
kellene egy kis segítség. HD7850 karim van. A DVI csatlakozón egy full hd-s monitor van kötve és a hdmi-re kötnék egy full hd-s tv-t, hogy azon nézzem a filmeket. Ezt hogy tudnám beállítani rendesen?
-
Thrawn
félisten
-
FirstTripla
tag
Sziasztok, lenne egy problémám. Egy asus HD7870-es kártyát használok és nem rég beszereztem mellé egy másik ugyan ilyen típusú kártyát. Akkor jött a hiba elő, amikor frissítettem a catalyst drivert 13.12-re 12.10-ről. Azóta nem tudom normálisan használni. Folyamatosan 100%-ig használja a gép a kártyát és nagyon melegszik miközben elvileg csak a windows megy. Majd próbáltam felrakni a 13.1-es nagy nehezen felment de az AMDStreamSDK részét le kellett szednem hogy működjön, de akkor nem ismerte fel a gép a Opencl-t .Sajnos a CrossFire nem működik jól a 12.10-el és azért próbáltam meg a frissítést. Most a 13.12-ben felismeri az opencl-t és nem kell semmit se leszedni, valamikor a semmitől elkezd 100%-on dolgozni és ilyenkor minden program, videó akadozik.
Segítségeteket előre is köszönöm
Config: Fx6100 3,3GHZ, asrock 990fx extreme 3, 2db Asus 7870 2gb (CF), 2*2gb kingston ram 1333mhz -
daneeeeee
aktív tag
Tárgytalan, közben megoldottam.
[ Szerkesztve ]
-
Wolf_
csendes tag
válasz
jano_77 #24921 üzenetére
Nemhinném hogy tuningolt , a közölt órajelet mutatta használatkor , próbáltam a visszavételt énis 810 ről 600ra korlátozni sajnos nemhozott változást , jobb ötlet hiányában ma vittem vissza garanciásan , majd kiderül van-e kínja, vagy minden pc kevés hozzá amibe kilettek próbálva
-
válasz
lacuska1992 #24924 üzenetére
Safe mode-ban kene torolni, es driver irto progikkal is mindent legyalulni ami amd. Majd mehet fel a 13.12, vagy egy ujabb beta.
-
válasz
lacuska1992 #24922 üzenetére
Pontosan mit szeretnél csinálni?
-
lacuska1992
újonc
Üdv! Van egy olyan problémám, hogy mióta megpróbáltam egy exe fájlt hozzá illeszteni a videokártyához a
Catalyst Center nem indul el. hiába telepítettem újra az egész drivert, így sem működik.Valami ötlet?
-
Wolf_
csendes tag
Üdv!
Kérdésem volna AMD Asus HD6670 1Gb DDR5 ös ramú kártyával kapcsolatban és a hozzáfűződő élményeim megsegítésében
Pár hete vásároltam újonnan a kártyát a beszerelés napjától problémáim adódnak vele , véletlen időközönként a kártya mintha befagyna a kép megáll elmegy -> monitor standby-ba kapcsol át ,ezután csak reset a lehetőség de a pc tovább fut zene , hang tovább hallható.Sokféle driverrel próbáltam használni legújabbtól a legrégebbiig természetesen display driver uninstallerrel leszedtem mindíg az előzőt , registry maradékot is pucoltam már jópárszor.Az előző videokártyával ilyen problémám nemvolt(nvidia) , sokszor újraindítás után hivatkozik az illesztőprogi egyik fájljára mint hibaokozó , de nem mindíg.
OCCT stressprogival nembírt tovább 10-20 percet , hőmérséklet elég stabil egyáltalán nemvolt érzékelhető túlmelegedés.A kártya képes volt egy sima 3D szöveges képernyőkímélővel is befagyni , ezen felül különbőző terhelésű játékoknál is képes volt produkálni magát.Több tesztet nemvégeztem el.Más gépben is ezzel az OCCT progival meghalt.
Gép adatok:
Proci: Intel core duo e8200 2.66ghz
Ram: 2x2gb kingston 800mhz
Alaplap: JW-IG31-MKII
Táp: Chieftec-ctg-500w (új)
Op.rendszer: Win7 64bit.Win7 reinstall még nemvolt , a kártya garanciásan visszavihető legrosszabb esetben.Ha van valakinek tapasztalata ilyen problémával vagy tud rá megoldást írjon nekem (p.ü. is jó).Köszönöm előre is !!!
-
Osynho
addikt
Üdv!
7850 + 13.12 van fent. DVI-n van a monitor, HDMI-n meg az erősítő (amiről megy a tv-be). A gondom, hogy a gép hangja HDMI-n keresztül megy, tehát akkor is kellene, amikor épp nincs kiterjesztve az asztal. Viszont akkor nyilván nem él a kimenet.
Ha viszont ki van terjesztve, akkor emelt órajelen megy a vga. Ezt nem szeretném. Van valami megoldás erre? Szedjek le valami programot, amivel megadom az órajel és feszültség értékeket?
-
akangels
tag
Ez van miután a 2012.09.28 as driverre felteszem a frisset , A catalystba azt jelzi h a legfrisebbvan fent de az aboutba pedig azt írja h a régi van fent. És tényleg a régi van fent mert lo**ar az egész :S
[ Szerkesztve ]
-
Sztenn
tag
üdv srácok!
egy olyan problémám van, ami talán ebbe a topikba is belefér. amd kaveri apu-m van (7850k) dvga nélkül és a monitorom dvi-ra dugva szépen megy win 8.1 alatt. azonban ha hdmi-vel próbálkozom ,a windows betöltése közben (rögtön a kis kör futkosása után) kép elmegy és onnantól no signal... 13.30-as catalyst van fenn, és nem is volt régebbi. kérdés, szerintetek egy nem béta catalyst-től javulna a helyzet vagy ez másfajta hiba?
-
akangels
tag
-
plaschil
aktív tag
Hejj.13.12 valamiért nem megy fel a notimra. Jelenleg 13.1 van fent.
Honnan tudom megszerezni a köztes verziókat próba céljára? AMD oldalán csak a b@szott AMD Mobility Radeon™ Driver Verification Tool-t dobálja, hogy tegyem fel, és majd ő leszedi a legfrissebbet. De hol a RÉGI?Inkább csak felháborodás volt. Kigugliztam. De még mindig
[ Szerkesztve ]
-
válasz
akangels #24906 üzenetére
Safe mode-ban pucolj le mindent ami AMD, majd rakd fel a gyártó által készített AMD drivert. Ha ez megvan és működik, akkor megpróbálhatod felrakni a 13.12 WHQL-t.
Milyen laptopod van?
konci79: Nekem az van fenn, és minden ok. A hozzátartozó changelog-ban olvasd el, hogy mik az újítások.
[ Szerkesztve ]
-
akangels
tag
bocsi a 2 kommentért , de vmi gáz van a catalystal mert semmit nem tesz fel és semmit nem töröl le ha telepíteni akarok bármilyen drivert is , akármelyik számut próbálom :S valakinek erre van ötlete ? letöröltem minden létező dolgot ami hozzá tartozik de amikor újbol rakom akkor átugrik mindent és szinte rögtön kész lesz a telepítés és semmit nem tesz fel :S + ez a Gaming Evolved hogy takarítható le a gépről ? mert a catalyst uninstallal se törlődött le....
[ Szerkesztve ]
-
akangels
tag
Hali !
Feltettem a 13.11 bétát és eltűnt a váltható grafikus rendszer , 8750M em van. vhova méshova átkerült v kikerült a driverből v hol tudom állítani ezeket ?
Köszi a választ
-
konci79
őstag
Üdvözlet!
Olvastam hogy voltak gondok a 13.12-vel,ez még mindig így van?
Érdemes frissíteni? És pontosan mit is frissít?
A8 5600k-m van,dvga nuku. -
nulzkukac
csendes tag
Köszi mindkettőtöknek!
-
Palafi
aktív tag
válasz
nulzkukac #24900 üzenetére
Ha az NVIDIA PhysX System Software van fent, akkor az nem okoz semmi problémát. Sőt több játékhoz kell is (pl. Mass Effect).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Crypto Trade
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore café
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...