- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
jim_raynor70
aktív tag
Igen, masik accountnal sokkal tobb projekt van felveve, viszont ugyanugy befagynak a csomagok. Viszont nem mindegyiknel csontra, van, amelyiknel egy ido utan letolti es tovabbmegy kulso beavatkozas nelkul, peldaul a PrimeGrid ilyen. Es fogalmam sincs, hogy miert. Stabil verzional nem fordul elo.
-
jim_raynor70
aktív tag
Ha erre gondolsz, meg, hiszen nem latnam a Host list-ben a Linuxos gepet:
boinccmd --join_acct_mgr URL name password.
SETI@Home-ot allitottam be egyelore a BAM-ban a projektek kozul.
Ha kiadom a boinccmd --get_state parancsot, ott szerepel a SETI, csak ugyanugy csokolom van a Workunitoknal:...
======== Applications ========
1) -----------
name: setiathome_enhanced
Project: SETI@home======== Application versions ========
1) -----------
application: setiathome_enhanced
version: 5.13
project: SETI@home======== Workunits ========
======== Results ========
... -
jim_raynor70
aktív tag
Debian alatt (boinccmd) mit hagyhattam ki, ha boincstats.com-on a Host list-nel latom a Linuxos gepet, rakattintva a Host status: attaching, Attach? mezo bepipalva, megsem kap a gep Workunit-ot? Valojaban mindenkihez szegezem a kerdest, aki kicsit is konyit a pingvines verziohoz.
-
További 6.13.12 tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit
MAC OS X -
Nimrod
addikt
Köszi, ez lényegében mind meg is volt szinte amióta csak BOINC-et használok.
Host list alatt is rendben vannak a projektek, mindegyik státusza attached.
Még annyit próbáltam meg, hogy a kliensben rányomtam a Haladó -> Hálózati kommunikáció létesítése gombra (ez nem tudom pontosan mire jó), illetve az Eszközök -> Szinkronizáció ezzel: BOINCstats BAM! -
Pár napja? Nálunk már több, mint 1 hónapja nem ad csomagot; sőt, a BOINC úgy jelzi már egy jó ideje, mintha kiléptünk volna a csapatból (pedig nem, hiszen a múltkor, amikor még a netes rész ment, akkor még a honlap szerint is a csapatban voltunk, de a BOINC meg már hülyült ilyen téren).
#823: Nem tudok róla (igaz, nem is nagyon szoktam nézni a fórumot); de lassan már ideje lenne.
#817: Ha főként BOINC-ra használnád a VGA-t, akkor egyértelműen NVIDIA. A GPU-ik felépítése jobban kedvez az ilyen számításoknak, így mindenképpen jobb választás, mint az AMD/ATI. Ha viszont a fogyasztás lenne a szempont és mellette futtatnál néha-néha egy-két projektet a GPU-n, akkor viszont inkább AMD/ATI.
-
Gyulus11
csendes tag
A kihasználtságot úgy értettem h megállás nélkül megy.
Nekem a Seti 80-92% -- PrimGrid 99% -- Milkyway 99% -- DistrRTgen -- 99% -- GPUGRID -- 95-99% -- Collatz Conjecture 65-70 % Einstein 63-68%. De van mikor teljesen mások az értékek kivéve a DistrRTgen és a PrimGrid-nél. Nekem is vannak hasonló problémáim.De nekem csak akkor jelentkeznek ha a DistrRTgen csomi fut, akkor akad a youtube-on a video és még egy Flippert sem lehet játszani szaggatás,akadozás nélkül. A Milkyway-nél ha játszok közbe kicsi akadások vannak és nincs video lejátszási probléma és a GPUGRID-nél is hasonló a helyzet. Ebből azt szűröm le hogy mindegy mennyi %-on megy egy project csomagja mert a PrimGrid-nél 99%-nál is játszhatok bármit csinálhatok nem szaggat be.
Az is sokat számít hogy milyen proci van a videokártya mellett.Nekem hiába magas az órajel mégis jobban jártam volna egy Core2Duo procival alacsonyabb órajel mellett. Gyorsabb lenne a kártyám. Számít hogy milyen "utasításkészlet" van a prociba is. Mert a PrimGrid,DistrRTgen és a GPUGRID kevésbé használja a procit.A Milkyway cuda opencl csomagjai eszik a procimat, +ba a kártya mellett. -
kingabo
őstag
Visszanéztem a rozis topikban és ezzel nekem elég sok gondom volt annó, amikor kipróbáltam (még a wcg előtt), ezért sem zavart, hogy a régi boinc-ra épül a wcg-s.
(#806) Joci10 :
"Viszont pont ezért én nagyon hihetőnek tartom azt az álláspontot, hogy azért nincs már külön WCG-s BOINC, mert a 'sima' BOINC is jól kezeli a WCG-t."
Akkor viszont nem értem, hogy a letöltés menüben miért csak a régi wcg-st ajánlja fel. Nyilván valami (rejtett) oka..."...de ha mentesz, akkor szerintem semmi bajod nem lesz majd egy próbától..."
Ez lesz amint lesz rá időm. De mint fentebb írtam, az újjal akadtak gondjaim. (a mostanitól sokkal zavaróbbak)"nem próbáltam, és nem is használom"
Még mindig S@H? -
Ric4m0nd
aktív tag
Sikerült! VM telepítése után hozzáadtam LHC2.0 projektet Boinchoz, majd a 220Mb-os munkacsomag letöltése után magától beindította a VirtualMachine-t és lefuttatta a CERN beállításait. Külön VM ablakban fut és csak egy CPU magot/szálat használ.
Ez az instrukció segített
After installing Virtual Box you do not need to launch or run the VirtualBox application or create a virtual machine yourself. T4T will manage that on its own. -
C0d3r
addikt
Csak sikerült az oldalról kibogarászni:
"Why do we need a virtualization application?
This project runs very large CERN software packages with complex dependencies that cannot be easily ported to all the volunteers' operating systems (Windows, GNU/Linux and Mac OS X). For this reason, we use a virtualization solution, which enables us to run complex codes independently of your platform. Additionally, using virtualization adds an extra layer of security, as if something goes wrong in the code execution this will not affect your computer."
FAQ -
Kiegészítés C0d3r írásához, vagy pontoisabban a megértéséhez egy konkrétabb példán:
Adott egy böngésző, aminek az első része után elkészítik és éppen kiadják a második előzetes (alfa/prealfa) verzióját, de már a harmadik részen dolgoznak, miközben még egy-két fontosabb hibát javítanak az első részen is. Vagyis a projektek más prioritással működnek, így osztják meg a fejlesztőiket. A legrégebbihez már csak egy-két ember kell (de azok is inkább csak amolyan másodállásban, és csak kódolók), a középsőhöz még kell jónéhány ember, hiszen még sok simítanivaló, hibajavítási meló akad (főképpen kódolók, teszterek); a harmadik projekthez szintén sok ember kell, bár másmilyen tudással (fejlesztők, dizájnerek, tervezők, ..., és néhány kreatívabb kódoló).
De így működik a BOINC projektje is. Vannak, akik az előző verziós hibákat javítják, vannak, akik az aktuálissal foglalkoznak; és akadnak, akik a jövőbeli főverziókat tervezgetik. Az meg, hogy valami tesztverzió, az csak annyit tesz, hogy nem tudták letesztelni, és amíg X idő után a tesztelők nem találnak fontosabb hibát, addig nem minősítik ajánlottá. Az új főverziós esetben ez inkább még hibák nagy számát jelzi; de a régebbi főverziónál ez csak annyit jelent, hogy amit az előzőnél találtak hibát, azt javították, és remélik, nem jön ezen javítással együtt elő egy újabb. -
Ric4m0nd
aktív tag
Kösz az információt! Véleményem szerint úgy lehetne a legkönnyebben kihasználni/terjeszteni, ha el lehetne menteni a népszerűbb (chrome, firefox) böngészőkben kiegészítésként (app, extension), majd a felhasználó szinkronizálná a fiókjával így több gépet is használva automatikusan futnának a munkacsomagok.
-
6.13.1 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit
MAC OS X -
Ric4m0nd
aktív tag
Támogatom az előttem szólót! A fejlesztésekkel hatékonyabb lesz a feldolgozás.
Tegnap telepítettem volna a régebbi Boinc-ra az új verziót, de az .msi csomag korrupt volt, ezért újrahúztam az egész operációs rendszert.Most újult erővel hajtja 8 szálon a munkacsomagokat az i7-2600
-
De lehet, hogy megállnak (legalábbis egy kis ideig), mert most törölték az előzőeket (6.12.29).
Tegnap még fent voltak a szerveren, most meg nincsenek - még nem láttam ilyen lépést tőlük, mert ha valami nem az igazi, akkor is kint hagyják; de ez annyira nagyon rossz lehet, hogy már se híre, se hamva. -
"Van mááásik!", azaz 6.12.24 tesztverziók:
Windows 32bit
Windows 64bit -
-
Al Csucsu
csendes tag
-
A 6.12.13-as tesztverziók közvetlen linkjei pedig:
Windows 32bit
Windows 64bit
Linux 32bit
Linux 64bit
MAC OS X(A teszt verziók nem végleges verziók, így vannak benne ismert és nem ismert hibák is!)
-
polonic
félisten
Köszi az alapos választ.
Annyit tudtam, hogy kutatásokhoz köthető ez a dolog.
Most lefutott nálam 2 feladat. A collatz conjecture-hoz csatlakoztam, ez matematikai kutatás, mert ebbe be tud segíteni az amd gpu-m. Gpu-val nagyon gyorsan megcsinálja a feladatokat.
Viszont azért sokat nem fogom futtatni, mert az áramszámlán igencsak meglátszana. Havonta egyszer-kétszer pár órára. -
Addig is, amíg megjönnek a Linux is felzárkózik; vagyis újabb 6.11.7 tesztverziók:
Linux 32bit
Linux 64bit -
Moonline.
aktív tag
-
Nálam még a 6.4.7-es van fent (egyszer próbáltam felrakni egy 6.6-os stabilt, de azzal elszállt az egész BOINC-om - még szerencse, hogy frissítések előtt menteni szoktam); de akkor már értem, hogy a SETI-nél miért lett a csomagok tulajdonságainál a "Run time (sec)" a "CPU time (sec)" mellett...
-
Nem sokat kellett várni a hivatalos 6.10.11-es tesztverzióra a tiéd után, hiszen tegnap óta már elérhetőek:
-
Az a baj, hogy a nyelvek közül is csak az lesz 'frissítve', amelyiket az új fordítási oldalon fordítanak. Azt meg mi (vagy pontosabban 'én', hiszen nálam biztosan így működik, de nem tudni, hogy másnál is így működik-e - most az egyszerűség kedvéért vegyük úgy, hogy mégis 'mi' a helyes) nem tudjuk megtenni, mivel az oldal látogatásának nagyrészénél valamilyen elérhetetlenségi hiba van; ha meg esetleg mégis be tudna az ember lépni, akkor szerkesztés közben áll meg a tudomány. Emellett elvileg lenne egy feltöltési lehetőség is, de az sem használható.
Vagyis amíg nem lesz valaki, aki az adott frissített nyelvi fájlt kitegye a honlapra, vagy meg tudja szerkeszteni megfelelően a jelenleg ott lévőt; addig marad a 'kézi terjesztés'... -
Windows-zal folytatódik:
6.5.0:
Win 32 bit
Win 64 bit -
Ráadásul ez a kiadás már megjelent a fő letöltőoldalon is (a http://boinc.berkeley.edu/download_all.php-n).
Akkor az eddigiek inkább alfa (vagy inkább pre-beta) verziók lehettek (vagyis biztosan találtak benne néhány komolyabb hibát is), azért lehettek levéve onnan. -
Thrawn
félisten
Megjelent:
Linux 6.2.1 x64
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest