Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Calibre, az elektronikus könyvtár
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
nemethbalazs #8198 üzenetére
Köszi, lassan tényleg kell vennem egyet.
-
devil-k
nagyúr
válasz
nemethbalazs #8198 üzenetére
Szeretjük az ilyen tapasztalatokat.
-
nemethbalazs
tag
Sziasztok! A fórumnak köszönhetően, lassan egy hónapja vagyok boldog tulajdonosa egy Soundcore Motion + hangszórónak, megosztanám a tapasztalataimat, hátha valakinek segít a döntésben.
Mielőtt bármit is írnék, megjegyezném, hogy van itthon jó hangcucc dögivel. Denon PMA erősítő Tannoy hangfalakkal, Denon AVC-A11SR Wharfadale PI-30 hangkeltőkkel, stb.
Ha röviden kellene jellemeznem a hangszórót, a zseniális szó jut eszembe.
Ekkora méretben ilyen hangot ritkán hallani. Sokan mondjátok, kevés a basszusa a Motion+ -nak. Ez nem feltétlen igaz, van mély hangja bőven, csak nincs eltúlozva (nincs puffogás, böfögés). Pontos, testes, szép mély hangok jönnek ki belőle. De az igazi erőssége a közép és magas tartomány. Igazi sztereó hatása van, az ének hangoknak ereje van gyönyörűen szólnak, a gitáron hallatszik a húr rezgése, pendülése, a cinek tiszták pontosak. Mindez kompakt méretben, vízálló dobozban, fél hangerőn több mint 15 óra zenehallgatással. Udvaron, műhelyben használom főként, nagyon meg vagyok elégedve vele. Végre egy kis méretű hangszóró, amin nem csak a túl masterelt aktuális diszkó zenék hallgathatóak, hanem öröm meghallgatni rajta jazz zenéket, akusztikus műveket, elektromos szintis zenéket és az elmúlt evtizedek slágereit egyaránt. Egy Doss Soundbox XL-el tudtuk összehasonlítani, szerintem nem egy kategória a két hangfal. Igaz árban sem. Akciósan 74 Eur volt, minden centjét megérte egyenlőre. Bocsi ha túl hosszú lett az írás -
jeromosi
aktív tag
Annyi lenne a kérdésem, hogy alap zaj mennyire mutatkozik nálatok t6 pluss esetén?
Nálam bt-n elég hangos az alapzaj, viszont kábelen kb semennyi nincs. -
-
mjani1172
addikt
Én igazából nem nagyon hordoznám.
Nekem ha elmegyek valahová, és mégis viszek valami zajkeltőt (évente talán egyszer) akkor van egy régi kis huawei azt viszem, azt is a legalacsonyabb hangerőn hallgatom nem akarok ezzel zavarni senkit.
De otthon a garázsban, ha bütykölök vagy takarítok akkor nem bánom ha dübörög.
Meg ha tényleg jobb a mély akkor nekem az jobb lenne.
Talán lesz valaki aki mindegyiket hallotta.
Szerintem a ggmm lesz az enyém, de még alszom rá. -
rizso
addikt
válasz
mjani1172 #8189 üzenetére
Én is agyalok az anker-en, go play mellé kellene egy kompaktabb, hordozhatóbb eszköz.
Öcsémnek doss soundbox xl van, ami egyébként elég jól szól, de a harmantól azért messze van. Hangban azért elég lenne (a sima Tronsmart Mega is elég volt), de a mérete szintén nagy, és örülnék az usb C töltésnek.
-
mjani1172
addikt
Ahogy nézem az Anker Soundcore Motion+ közel azonos áron van mint a GGMM m4.
Viszont egyiket sem hallottam, de az Ankerről azt írták hogy a basszus nem túl jó, én viszont sajnos szeret ha van benne mély.
Esetleg egy Doss Xl?
Egy HK go play mini van itthon ahhoz képest ezek milyenek?
Vagy van 80 - 90 usd körül más is amin átsiklottam? -
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Van valakinek itt tronsmart t6 plussza?
Mert ha igen, lenne pár kérdésem -
Ati1979
veterán
Aztokat én nem nagyon ismerem sajnos. Van ultra elit drága kategória talán a devialet - ek, meg még ennél is jobb, talán a legjobb amivel b&w jött ki nemrég. Formation duo / flex.
Sokat nem ismerek ezekből. Én is go and playt ajánlottam különbenNem túl drága főleg használtan, jól is szól is hangos is.
-
Tika6
tag
válasz
Ati1979 #8177 üzenetére
bocsánat, nem írtam, TV 2.0 _bluetooth_ verziójával hasonlítottam - és úgy már nagyon is idetartozik
.
Azteeek (8170), nem hordozható hangfalat akarok venni
. Bluetooth hangfalat akarok venni. Ezért is gugliztam "milyen bluetooth hangszórót vegyek"-re, ezért vagyok a "Bluetooth
hangszórók" topicban.
Ahogy november-decemberben beleolvastam, többen bizonygatták itt, hogy nem a méret a lényeg, ha megfizeti az ember, kis hangszóró is tud csodákat - hát, fülelek akkor. (meg nyilván, hogy a vifa más kategória, árban is, de 3-szor nem jobb, mint a harmadannyiba kerülő, csak 10%-kal)
De számomra ezek a HK-k még teljesítik a "hordozható" kritériumát - JBL-ből láttam akkorát a MM-ban, ami már inkább "cipelhető" vagy "cibálható", na olyat már nem akarok; vagy a jelenlegim, ami azért nem hordozható, mert áramra kell kötni + össze kell kábelezni. Olyan kell, amit megfogok és viszek & leteszem és szól; az nem feltétel, hogy a zsebembe beférjen
.
rizso (8181), huh, ez azért még egy 20-assal több, de köszönöm a tippet, megfontolom
Lami66 (8169), ez tök jó infó, köszönöm szépen!
ribarszki (81174) ez nagyon üt, vinnyogva röhögök
-
rizso
addikt
Ha fontos, hogy hangosan és szépen szóljon, viszonylag baráti áron, akkor Harman Kardon Go Play. Néha 70k alatt is ki lehet fogni boltból, használtan is van néha-néha 50k körül. Nálam bevált, és azóta 2 ismerős is vett, ők is maximálisan elégedettek vele.
-
válasz
tranceplanet #8176 üzenetére
Ugyan nem tőlem kérdezted, de belebüfögök én is...
Ha okosotthon integráció vagy kínai felhő mentesítés is szóba jöhet valaha, az orbitális szívások elkerülése végett inkább Gen1 vagy S50-S55 vonalon érdemes maradni. És ugyanolyan jó gépek, csak olcsóbbak és már beváltak.
-
tranceplanet
addikt
válasz
ribarszki #8178 üzenetére
Köszönöm szépen, hasznos információk! Régóta tervezem az Mi robot vásárlását, akkor szerintem az ár fog dönteni! A feltörlés nekem hasznos lenne.
--------------------------------------------------------------------------
(#8180) WilliamgrantIgen olvastam sokat a régi két készülékről is. A valetudo-ról is olvastam, de a kínai felhő alapú sem zavarna. az újabb szériákra voltam kíváncsi, hogy megéri-e a felárat.
-
ribarszki
őstag
válasz
tranceplanet #8176 üzenetére
Nem próbáltam őket, mert számomra minden igényt kielégít a Roborock (Xiaomi) S50. Annyira jól sikerült, alapos, gép, hogy egyelőre nem lépek tovább. Engem a feltörlés rész nem mozgat meg, így marad ez. Márpedig az utóbbi időben a legtöbb fejlesztés Xiaomi fronton éppen a feltörlésben történt. (Mondjuk egy iRobot féle gumihenger rendszer a főkefe helyén érdekelne. Bár a mostani megoldással is maximálisan elégedett vagyok.)
Nyugodtan veheted bármelyiket, tényleg kiváló gépek. Ha fontos a mop funció, akkor most jött ki a Mi Robot Vacuum - Mop Pro készülék. Külön fél literes víztartály, szeleppel szabályozza a vízmennyiséget, stb. Érdemes ránézni.
Ha nem fontos, akkor S50, S5Max, S6 bármelyik jó választás.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
tranceplanet #8172 üzenetére
Az ismerősödről mit gondolunk, vagy a hangszóróról?
-
Bertiee
senior tag
válasz
tranceplanet #8172 üzenetére
Hm, ez engem is érdekelne....
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Jó vétel lehet ez:
T6 Max
Egy JBL Xtreme 2 készüléket kellene lenyomnia basszusban. Egy ismerősnek kellene és nagyon szereti a b*szó mélyet! Mit gondoltok? Kuponnal harminc párezer. -
Azteeek
tag
A Kürbist ne vedd alapul ha egy hordozható hangfalat akarsz venni, nekem is van igaz nem a bluetooth verzió de hangerőben azért teljesen más kategória, laikusként elég ha csak a méretét nézed, egyértelmű, hogy "nagyobb" hang fog kijönni belőle. Ehhez a hangerohoz talán egy boombox megfelelő lenne.
A hangminőség már más kérdés -
Tika6
tag
Nem toltam neki EQ-t.
Mivel nem értek hozzá, ezért kérdeztem, de 0 válasz érkezett kérdésemre, így lehet, hogy mellélőttem. Jó drága tévedés..Akkor megválaszolom, hogy másnak tanulságul szolgáljon:
nem, sem a Denon Envaya 250, sem a HK Onyx 4 nem tudja még azt a hangerőt sem, amit a 2/3-ad annyiba kerülő Thonet Vander Kürbis.
Azért max hangerőn nem akartam órákat hallgatni, de jó, hogy ezt többen is mondjátok(tényleg, nem irónia). Alatta pár lépéssel; ott Denon torzul, és halkabb, mint HK (ami nem torzul).
Direkt arra a hsz-re reagáltam most, amiben Ati1979 bizonygatta, hogy a Denon mindennél jobb. Ezért választottam azt.
HK Onyx 4 ugyanannyiba _került volna akkor_. Most már elég nehéz menet lesz lecserélni. A bluetooth kapcsolódása sokkal nehézkesebb. A két egyszerre csatlakozó eszközt mindkettő tudja - kulturált módon: tehát le kell állítani az aktuálisat, és akkor tud elkezdeni lejátszani a másik (ellentétben az itt még ajánlott Dockin D Fine, Anker Motion+, Doss Soundbox XL, GGMM M4 típusokkal, amikre leírásuk szerint egyszerre egy lejátszó eszközt lehet csatlakoztatni)
-
Ati1979
veterán
válasz
Williamgrant #8163 üzenetére
A muzix nagyon ajánlott bolt. Extra rendesek.
(#8162) carl18
A dockin jó, csak ugye 2kg. Es ugy szól kb mint egy minirig 3 vagy meg ugy sem. Ami fel kiló es 100 oras aksi időt tud. Ehhez kepest nem annyival olcsóbb. Szóval ár értékben jobb a minirig 3.
A vifak igazan a heslinkitől fölfele jók, de onnan nagyon. -
-
carl18
addikt
válasz
Williamgrant #8161 üzenetére
"fogalmam sincs hogy hány Vifa tulaj van Abádszalók környékén"
Itt még a Dockin D Fine is luxus kategóriaMég ezzel is egyedülálló vagyok a környéken. Oluv is nagyon dicsérte a Vifát
Ezért voltam kiváncsi a hangjára.
Nagyon jó a Dockin is, persze közel se tökéletes lehetne még rajta csiszolni/javitani!De az áráért egész jó vétel.
Csak ahogy olvastam a Vifa tudtommal az egyik legjobb amit kapni lehet!Hát Nyáron talán járok pesten akkor ki tudom próbálni ott ahol irtad .
-
"De 2 kg az egész cucc, még igy is a egyik legjobb bluetooth hangszóró ami kezem között járt. Megnézném mit szól a Vifa ellen"
Sajnos nekem csak 4,65 kg-os Vifám van, de benne lennék a tesztben.Ha amúgy komolyan gondolod a dolgot, a Muzixban tuti hogy bevállalják az 1v1-et ha beviszed a dockint. Az összes Vifa élőben kipróbálható, saját telóról azt nyomsz rá Wifin vagy BT-n amit csak akarsz.
Ha nem jársz Pesten, akkor persze nehezebb, fogalmam sincs hogy hány Vifa tulaj van Abádszalók környékén. -
carl18
addikt
válasz
ribarszki #8158 üzenetére
Meghallgattam persze, igen hát sajna a vifa közel 3X annyiba kostál. Ennyit számomra már nem ér meg egy hordozható hangszóró.
Főleg hogy nálam ez csak másodlagos zenélésre van használva.
Itthon van rendes Hifi rendszerem amiről mehet a zene/filmnézés.
Úgy értem élőbe hallgatnám meg, mert úgy az igazi. Csak hogy a hangképbe milyen stb.Például rájöttem a Sony SRS széria hangképe nekem valahogy nem jön be.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Egy testnevelés tanár keres olyan jó ár/teljesítmény arányú BT hangszórót, amelyel a tornateremben a fitnes jellegű zenés mozgások zenei aláfestése megoldható lenne.
Egy diákja ilyet hozott be, ennek már elegendő volt a teljesítménye, de sajnos nekünk drága, mert gyárilag nincs hozzá akku, csak hálózati csatlakozás.
Ilyen Tronsmart hangszóró szerintetek jó lehetne a feladatra? Vagy van jobb mondjuk 20k-ig?
Nem discot akar rendezni a hölgy, csak azon a 10X10 méteres területen jól hallható legyen a zene. Jó lenne legalább 5-6 óra üzemidő. -
carl18
addikt
Szerintem az adott árért függ mit akar venni, ha nagyobb teljesitmény kell természetesen az Onyx 4-et kell venni.
Persze a méret korlátolja a hangzást, bár teljes hangerőn mindegyik visszavesz a mély tartományból például.Telefonon nem érdemes plusz mélyet EQ-ba rányomni úgy természetes a torzitás. Ezek a bluetooth hangszórók általában úgy vannak elkészitve hogy Stock Equalizer beállitással jól szóljanak.
Tegnap tesztelgettem a Dockin, hát néha az előlapi rács szokott rezonálni nagy hangerőn basszusos zenéknél. Teljes hangerőn mikor dübögösebb zenét hallgattam a basszus valóban nem tökéletes.
De 2 kg az egész cucc, még igy is a egyik legjobb bluetooth hangszóró ami kezem között járt. Megnézném mit szól a Vifa ellen
Tesóm Onyx 3 van, azzal tudtam összemérni. Nekem jobban tetszett a Dockin hangzása -
A "kis" Denont a majdnem háromszor akkora Onyx-al hasonlítod össze és csodálkozol, hogy nem egyformán szólnak?
Denon 2x13W / Onyx 4x15W még jó, hogy hangosabb 26W vs 60W.
A Denon torzít full hangerő közelében? Persze, az Onyx ugyanakkora hangerőnél még csak fél terhelésen van, nem meglepő, hogy fél terhelésen nem torzít. Told fel full hangerőre azt is, az is torzítani fog.
Több a mélye az Onyxnak? Denon 750 gramm, Onyx 2060 gramm...
Én a Denont legfeljebb 75% hangerőn hallgatom ami ritka, mert jellemzően inkább 40-50%-on. Nincs is bajom a hangjával.
Ha a neked szükséges hangerőt a Denon full hangerőn tudja, akkor nem mérted fel megfelelően az igényeidet, és túl kicsi teljesítményű hangszórót vettél.
És akkor még nem boncolgattuk, hogy esetleg még EQ-t is toltál a zenére a full hangerő mellé. -
-
Tika6
tag
válasz
Ati1979 #7390 üzenetére
Ezt a denont hogyan kell szakszerűen "behallgatni"? Valami burn-in cd helyrerakja?
HK Onyx Studio 4-gyel próbáltam, amiben az egy dolog, hogy több a mély, mert nézhetem úgy is, hogy a Denon meg tisztábban szól. Viszont a HK Onyx 4 hangosabb és ami a legnagyobb parám, hogy a Denon torzít, ha felhúzom a hangerejét. Hogy lehet ezt fixálni, hogy ilyet ne csináljon?
-
s4tch
veterán
Az Allée-ban vannak, mindig van náluk több bt hangszóró is. Forgalmaznak több márkát, érdemes telefonon érdeklődni az aktuális készlettel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Google Pixel topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen routert?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest