Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2025: egyelőre nem szemez a Windows-zal a MediaTek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Livius
őstag
válasz
IstvánLászló #2498 üzenetére
Lementeni a BIOS a legegyszerübben az MSI LiveUpdate-al tudod windowsból. Frissíteni is lehet ott, egyébként! A how to doc az csak egy általános leírás, a lényeg onnan az hogy milyen dos parancsokat kell adni a Afud408.exe-hez mikor indítod, vagy milyen menüben kell elindítani a falshelést. Ami a .zip ben benne van az alaplapodhoz, BIOS fájl és faslhelő exe, annak jónka kell lenni.
-
IstvánLászló
őstag
Szia. Livius
Most tudtam elolvasni amit irtál.Van egy problémám és kétségem,elolvastam a bioshóz mellékelt---How to flash the BIOS.DOC állómányt.
Következö a problémám,aszt irja hogy a CPU is AMD 939 type then look here nemértem mit csináljak.Az én alaplapom Msi k9n6sgm-v cpu socket am2 tokozás típusa 940 pin uopga cpukat támogat "AMI BIOSA VAN".
Download the BIOS that matches your motherboard AND version number (some motherboards are named like K8N Diamond; make sure you have the right version number). BIOS can be found according to the CPU type of your board like if your CPU is AMD 939 type then look here.
A fenti sorokat amiket irnak nem értem.
Megnéztem a butt floppyról inditva a gépet csak az Afud408.exe-t,egy csomo menü pontot irki a képernyöre.
Nem láttam még ijen újj flesselö programot"LEHET HOGY NEM JÓ AZ ALAPLAPOMHOZ".Hogyan tudnám csak az eredeti bióst le menteni.
Teljesen elakadtam elnézést hogy hosszadalmasra sikerült az irásom,nem szeretnék elrontani valamit.
Üdv.
István -
Livius
őstag
válasz
IstvánLászló #2496 üzenetére
A letölthető .zip fájlban benne van példáúl a legújabbnál a "A7309NMS.1C0" és a "AFUD4281.exe" fájl, ezek mindenképp kellenek. A "How to flash the BIOS.DOC" word doc-ban meg le van írva, hogy DOS-ból hogyan kell futtatni a frissítést.
-
Thrawn
félisten
válasz
IstvánLászló #2494 üzenetére
Sajnos nem tudom leolvasni, ahhoz nem elég éles a kép. De BIOS frissítéshez nincs is rá szükség.
-
Thrawn
félisten
Talán az elem és a speaker alatti kis nyolclábú lesz a chip.
-
Livius
őstag
válasz
IstvánLászló #2490 üzenetére
Windows alól az MSI LiveUpdate tuti hogy tudja frissíteni és lementeni is a jelenlegi BIOS-t, de a klasszikus DOS-ba bootolós verzió is megy ennél, ami valószínű azért biztonságosabb is.
A BIOS chipet én se látom sehol a PCB-én.
-
IstvánLászló
őstag
Sziasztok.
Msi k9n6sgm-v alaplapom jól müködik.Segiségeteket kérném nem talátom az alaplapon a bios csipjét seholsem,nem láttam még ijet.
Ami leirást találtam nagyon kevés infó vólt benne,a biosról csak képernyökép 2 és semmi lényeges tartalom.
A bios frissitése érdekelne,hogy menthetö le az eredeti és hogy flesseljem az újj verzióra.
Régi tipúsú alaplapon tudom hogykell megcsinálmi.
Nem szeretném elrontani az alaplapot,ezét fordúlnék a nálam tapasztaltabbak segitségért.
Várom a megtisztelö válaszokat.
Üdvözletem mindenkinek.
István -
looser
addikt
válasz
bandi123147 #2487 üzenetére
Akkor rendben kellene lennie. Van lehetőség ezen a deszkán amolyan "bios frissítés biosból" lehetőségre, vagy rendszerinduláskor opció erre? Nekem egy régi GB P35-ös lapom van, azon pld. Qflash néven szerepel ez a lehetőség.
-
bandi123147
csendes tag
Tudom hogy az alaplapom Asus M2V-MX SE mivel oltárinagy betűkkel van ráírva a közepére
és a bios is az Asus M2V-MX SE biosai közt volt a 0304-es és a 0601 is . Mert 0304-re tegnap frissítettem . [Alaplap]
-
looser
addikt
válasz
bandi123147 #2484 üzenetére
Nekem úgy tűnik, van egy sima m2v-mx és egy se változat és te utóbbit próbálod feltenni az előbbi típusú lapba. Szerintem ez a lap a tiéd, de azért a dobozán, leírásában, magán a deszkán vagy a jelenlegi biosodban ellenőrizd a típust!
-
ThodEE
őstag
válasz
bandi123147 #2484 üzenetére
Esetleg kihagyni ezt a veszélyes windózos fost és pendrájvról bioson belül flashelni
Mondjuk csak a szükséges bios ig -
bandi123147
csendes tag
Hali !
Adott egy Asus M2V-MX SE alaplap AM2-es foglalattal és vettem egy AMD Athlon 64 x2 6000+ procit . De az alaplap csak 0504 es bios tól támogatja az új procit nekem meg csak 0304 van. Amikor próbálom frissíteni 0601 -re mivel ez a legújabb ez az üzenet fogad :
Pedig minden az Asus oldaláról van ! Mit tegyek ilyenkor??
-
Heavyrain
őstag
Biost szeretnék frissíteni Asrock FM2A75 Pro4 -en,de a letöltéseknél 3 különböző változat is van a legújabb verzióból.
-Instant Flash
-DOS
-Windows64bites Windows 7-et használok. Most akkor ehhez igazodva a Windows verziót kell leszedni,vagy esetleg valamelyik másikat?
-
-
Livius
őstag
válasz
tibizje #2468 üzenetére
A sok GB-os pendrive max annyiból baj, hogy ha úgy gondolja a BIOS, akkor nem látja, és nem tudsz róluk BIOS-t frissíteni. De ha gond nélkül az M-Flash-ben kitudod választani, akkor onnantól kezdve az is jó lesz neki. Egyébkén a windows-os BIOS frisstésnél mindenképp biztonságosab a BIOS-ban elérhető M-Flash frissítés, én azt ajánlom.
-
looser
addikt
Abból indultam ki, hogy el sem indul (ilyenbe már én is belefutottam egy régi Asrock 775-ös lap kapcsán). De ezek szerint elindul? Még olyannal is találkoztam - s talán nálad is hasonló a helyzet -, hogy elindul, de nem megfelelően ismeri fel a procit, más sebességeket, feszültséget stb. állít be hozzá. Elméletben ennek sem kellene gondnak lennie, de az eredeti procid bent hagyását azért javasoltam, mert azzal tutira megy a gép.
Ismétlem, ha a jelenlegi prociddal elindul a gép és helyesen ismeri fel, akkor nincs gond. Ellenkező esetben ha eldobja magát a frissítés közben, az gáz (is lehet). Lehet, hogy túl óvatos vagyok, de én visszateném arra az öt percre a régi procit, amíg frissíted a biost.
A többi pedig úgy, ahogy leírtad, Biztosan menni fog. Sok sikert! -
HEAHEA
aktív tag
Akkor összegezve: gép összerakva Asrock FM2 A75 PRO4-M alaplap benne a Richland A8-6500 proci (baj, hogy beletettem?
) , Corsair 2x4 1600MHz RAM, XFX-450W táp. Ezek csatlakozatva, összekötve a pc házban.
1.Asrock oldaláról letöltöm a 2.50-es Instant Flash ZIP biost.
2.kitömörítem egy FAT32-re formázott pendrive-ra
3. a pendrive-ot rádugom az újonnan összerakott gépre (nincs windows rajta és vinyó sem)
4. bekapcsolom a gépet és az F6-ot nyomva előjön a bios telepítő, ami megjeleníti a pendrive tartalmát
5.kiválasztom a telepíteni kívánt biost és elindítom a telepítést
Így kell csinálni, vagy valamit kihagytam??? -
looser
addikt
Ez feltehetőleg semmi másra nem utal, mint hogy ha előtte teszed be a cpu-t, akkor már nem indul el a gép, tehát régi procival frissítesz és mehet a csere!
Ehhez, mint fentebb tárgyaltuk, nem is szükséges rendszer, tehát ha nem telepített géped van, elég, ha egy live windowst elindítasz (amihez elég egy usb kulcs vagy cd/dvd) és az alól csinálod meg az update-et. -
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő: van egy AsrockFM2A75-Pro4M típusú Trinitys alaplapom, 2.00-ás BIOS-szal.Vettem hozzá egy A8-6500-ás Richland procit, amit 2.40-ás BIOS-tól támogat.
Találam egy cikket az iponon , ahol ezt írták:
"Ha Trinity APU-t akarunk Richland APU-ra váltani, még a váltás előtt szerezzük be és alkalmazzuk a legfrissebb BIOS-t, ellenkező esetben kellemetlen élményben lehet részünk."- ez elbizonytalanít a frissítést illetően.
Mivel másabb így a frissítés menete a hagyományoshoz képest? Most rakosgatom össze a gépet, minden megvan, félkész állapotban, csak a vinyóra várok még. -
tibizje
tag
Igazából nagyjából megértem az angolt,tehát ha azt mondja, hogy kattintsak erre meg arra, vagy mi a következő lépés, azt szerintem megértem. Egyébként nem véletlenül frissíteném, mivel problémám van a procival(FX-4100), játékok közben, vagy nagyobb terhelésnél egy idő után leesik az órajel a normális 3.6ghz-ről 1.4ghz-re, és belassul, szaggatni kezd a játék. Hátha egy BIOS frissítés megoldja.
-
ST05
őstag
válasz
tibizje #2470 üzenetére
alaplapod cd-jén rajta kell legyen ,vagy a lapod oldalárol letöltöd,
az egy gombnyomás, és kb 2 perc ( persze ha eligazodsz)
ha nem igazodsz el az angol környezetben ,akkor nem is ajánlom a bios frissítést
mert nem veszélytelen.
Ezért is szokták hangsúlyozni, hogy ha nincs gondod a jelenlegi bios-oddal
akkor nem ajánlatos frissíteni , csak ha problémád van vele -
ST05
őstag
válasz
tibizje #2468 üzenetére
szerintem mennie kell azon is, csak legyen tiszta, rendesen formázott(FAT32) mielött rárakod a biost,
aztán majd a biosban látod, hogy leellenörzi a pendrive-on lévő verziót,
vagy tetszik neki fel engedi vagy nem, akkor szerzel egy kissebbet.
- de egyébként te használhatod az msi live update windows aluli bios frissités funkciót is,
én flasheltem igy bios alol msi lapot is, minden gond nélkül ,
'mire kell nagyon odafigyelni?' ne áramtalaníts közbe -
Livius
őstag
válasz
tibizje #2464 üzenetére
MSI 760GM-P23 FX BIOS
Neked kell lenni már a BIOS-ban egy M-Flash menünek, ahol egy USB pendrive-ról egyszerűen elvégezhető a frissítés. Mikor rá rakod egy pendrivera a letöltött bios fájlt, ha lehet törekedj arra hogy a pendrive ne legyen túl nagy, vagyis több GB-os. -
Livius
őstag
válasz
papacsaba #2465 üzenetére
MSI K9A2 Platinum BIOS
Innen mikor leszeded a legújabb BIOS fájlt zipben, van benne egy word .doc fájl, ahol le van írva a jó régi DOS-os módszer a frissítéshez. Sajna ahogy látom más, felhasználóbarátabb módszert nem írnak benne, és windows-os MSI programot se látok a utility-knél. -
papacsaba
csendes tag
Sziasztok!MSI K9A2 Platinum alaplaphoz biost szeretnék frissiteni ,melyik a legújabb verzio, és hogy kell.Elöre is köszi.
-
tibizje
tag
Üdv. Van egy MSI 760GM-P23 FX alaplapom, több, mint egy éves BIOS van rajta és azóta már jött ki új. Hogyan lehetne a legegyszerűbben frissíteni? Még sose csináltam ilyet. Mire kell nagyon odafigyelni? Előre is köszi.
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
32 bites rendszer alatt ment
TY mindenki.
-
looser
addikt
-
Rupa20
csendes tag
Helló!lenne egy asus gtx670 dc2t karim,hibásként került hozzám"olyan címszóval" hogy csíkozz képhibás.
elküldtem f27 hez de nem tudta megjavitani, a hiba változatlan.Munkatársamnak oda adtam nézze meg ö is, gépbe berakta másodlagos karinak gép felismeri gond nincs vele,megnézte a bios-t és nem a gyári van rajta, 4G látja a memoriát.4G változat biosa van rajta..és nem is egyezik a méretsem a gyári bioséval se a fristett bioséval,valószinlüeg rosz biost raktak rá és "nem birja a kari" gondolom. ha valaki ért a bios fleshez kérem irjon!!CSak megbizható ember érdekel.!!persze nem ingyen,! -
B_ZsOmBeE
csendes tag
Még mindig segítségre éhezem, esetleg valaki?
-
B_ZsOmBeE
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg rendelkezem egy Acer Aspire 4315 notebook-kal. Tudni kell róla, hogy elég régi darab, de hihetetlenül olcsó volt, ezért hát megérte az 5 ezer forintot
Tökéletes állapotban van, de viszont lévén, hogy 2007-es kiadású laptop, ezért eléggé gyenge processzor duruzsol (inkább csak zümmög) benne. Jelenleg egy gyári Celeron 530 (1 magos 1,73GHz-es) van benne, ami valljuk be elég gyengusz (még netezni csak-csak lehet vele win7 alatt). Ennyit a felvezetésről
Szóval szerettem vagyis még most is szeretnék bele tenni egy kicsit erősebb processzort. Netes videón fent is van, hogy egy srác pontosan ebbe a típusba beletesz egy Core 2 Duo t5750 (2 magos 2GHz-es) processzort, viszont fel is hívja mindenki figyelmét, hogy a gyári BIOS az nem ismeri még fel, kell hozzá legalább az ACER honlapján is fellelhető 1.15v amivel már működni fog. Én mint jóhiszemű fel is mentem az ACER honlapjára és le is töltöttem az ACER Aspire 4315 eredeti BIOS frissítését, amit sajnos az istennek sem tudok működésre bírni. Minden egyes indítás után az alábbi hibába futok bele: "OPEN Flash.sys fail". Fel is mentem blogokra, fórumokra érdeklődni, és írták is, hogy a "Futtatás rendszergazdaként" fülecskére klikkeljek. Ezután mindenki problémája megszűnt, de sajnos az enyém NEM. A file nem hiányzik, így arra sem tudok hivatkozni, hogy nincs meg. Esetleg valakinek valamilyen ötlete lenne ezzel kapcsolatban? Amíg nem frissítem a BIOS-t addig processzort sem tudok cserélni. Mindenki válaszát örömmel fogadom, és megköszönöm előre is -> Köszönöm
Remélem elég részletes voltam
Üdv
-
looser
addikt
Hú, ez remek, köszönöm! Nem találtam rá erre az oldalra. Arra nagyon kíváncsi leszek, hogy annak ellenére, hogy sötét marad a képernyő (tehát már az eddigi boot lehetőségeket sem kínálja fel (aka Bootblock bios), akkor vajon felismeri-e a bootolható médiát. Csak a led villog, semmi sem jelenik meg a képernyőn...
Majd beszámolok :-) -
Thrawn
félisten
-
looser
addikt
Nem megy sajnos, azonnal azt csináltam, de igazából nincs mire visszaállnia. Lehet, hogy a gyári frissítés volt hibás? Izgultam nagyon, egy usb-s floppyra tettem mindent (rawrite-tal kiírva az image-et, mert végül cd-ről nem bootolt be), erre még rá kellett másolni a bios.rom file-t és freedos-t betöltve szépen végigment, kb. 3 perc alatt. Reboot és csak villog az előlapon az egyik led, annyi sem jön már vissza, mint az első sikertelen frissítés után. Utánanézegettem kicsit és van 1-2 hajmeresztő megoldás, de az első kör az lesz, hogy egy ugyanilyen gépnek lementem a biosát. Lehet, hogy eleve azzal kellett volna kezdenem. Na mindegy, nem nyavajgok, jövő héten nekiesek újból. Köszi mindent :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest