- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Dell notebook topic
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Szállingóznak a képek az érkező új VGA-król
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
Új hozzászólás Aktív témák
-
SipiBcs
őstag
válasz moha bácsi #5699 üzenetére
Nem szoktam nézni, de ez frenetikus volt!
Le a kalappal a kézis srácok előtt!
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
benzol
aktív tag
íme ismét egy kis orosz magas-levegő
///\oo/\\\
-
SipiBcs
őstag
Maga a program gyorsabb, ha SSD-ről olvassa az adatokat, de ez a sata 3-as winchester-hez képest 20-25% javulás. Nincs is ezzel semmi baj, ha dolgozom 3-4 órát, akkor csak a gépidőn nyerek 1-et.
Mielőtt megkérdezed: szintetikus tesztekben tökéletesen minden adat!"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
-
SipiBcs
őstag
Így tökéletesen érthető a dolog.
Mellétéve: néha akna keresőzni is szoktam!
Én is dolgozom, de javarészt wav-okkal. Az aktuálisan cuccokat ráteszem, de 20 %-nál sokkal nagyobb gyorsulást nem érzek szerkesztés közben a sata3-as vinyóval szemben. De gyorsabb, ezért is lett véve.
[ Szerkesztve ]
"Ha választanod kéne a barátnőd és az ötöslottó között, te milyen kocsit vennél?"
-
Devid_81
félisten
Reggelt!
...
-
benzol
aktív tag
Szevasztok!
Nincs valakinek valami használt laptopja eladó, 2-4Gb RAMmal min 2magos procival?
///\oo/\\\
-
-
Geby
senior tag
Windows 8 huszárok:
van már valamiféle magyar nyelv a rendszerben, vagy még csak angolul elérhető ?
esetleg windows updaten keresztüli nyelvtelepítés, mint a windows 7 egyes verzióiban ? -
tááo
aktív tag
válasz moha bácsi #5681 üzenetére
Annyiban módosítanám a mondást, Nyitott ablaknál aludni jó, de jó nővel még jobb! (spec ez esetben hanyagolnám az alvást
Még egy szösszenet:
"Vasington":
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Hakuoro
aktív tag
Eladó pár régi cucc:
512MB Samsung DDR 400Mhz 1,5k
P4 2.8/512/533 s478 1,5k
Celeron D 330 (2,66 Ghz > alapfesz 3,4Ghz) 1k
Mobil P3 700/256 SL3Z8 0,5k
Nec Powermate ML3 Flex ház+táp 2k
QSI DVD-ROM (slim, pata) 1k
Cserébe érdekelhet:
olcsó 775-ös lap; 512MB-1GB ddr2 ram; wi-fi router -
Geby
senior tag
-
Rimuru
veterán
válasz moha bácsi #5675 üzenetére
Pedig egy normális Linux disztribúció milyen jól érezné magát azon a hardveren.
Vigyázat, csalok!
-
Devid_81
félisten
...
-
ErikSon
tag
Hozzáértők segítségét kérem!
Adott egy DELL Inspiron (Atom 1.6GHz; 1GB ram) amit szeretnék újra telepíteni.
Telepített XP, gyári lemezek, etc...Mindent le kellene törölni, azaz szüzet csinálni, majd újra fel valami oprendszert.
Kérdések:
- ROM hiányában gondolom külső tárolóról
- maradjon az XP vagy mehetne rá 7 vagy 8
- "eredeti driverek vagy keressem meg eleve a frisset
- és mindezt hogyan, mert még sosenem csináltam ???- Mit csinál a jövendőmondó kannibál? - Jósokat eszik...
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Buntecc kotsog?
Valasztas:
Ki mit tud adni:
Party szakall-metal
...
-
Undoroid
őstag
Szia Taat!
Ezen ne is csodálkozz! Pár hete arra jártunk gefffry-vel... Kénytelenek voltak kijavítani az ekkor keletkezett pusztítást!
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
TaaT
nagyúr
Nemrég elkezdték újjáépíteni a Tompa utcát egyes részein most mondjuk csak terepjáróval lehet közlekedni de nem baj
Give them hell Ukraine!
-
ErikSon
tag
válasz Devid_81 #5649 üzenetére
Előtte feltétlen nézd meg a friss híreket!!!
Lassan én is előkerülök. 2 hete próbálom rontani a Balaton ph értékét, kisebb-nagyobb sikerrel.
- Mit csinál a jövendőmondó kannibál? - Jósokat eszik...
-
Devid_81
félisten
Lassan mennek kell meloba...ejj
...
-
tááo
aktív tag
[ Szerkesztve ]
"Ha faragsz még egy ilyen rímet, fogad funkcióját átveszi az ínyed" (L'art pour l'art)
-
Devid_81
félisten
Milyaf.sz van Csaban?
Ez igaz?...
-
Devid_81
félisten
Tegnap este nem volt elerheto a PH, nagyon idegesito volt, nem tudtam mindenfele hulyeseggel terhelni a topikot!
Fuck side...Mindegy, pihentem inkabb helyette!
...
-
Rimuru
veterán
Engem sem érdekel annyira, én ezzel meg vagyok elégedve, nem halnék bele még + fél percbe se. Erősebb gép nem is igazán kellene csak néha, inkább a kevesebb fogyasztás lenne a jó. Azért azt még hozzáteszem hogy a Microsoft részéről előnyös a a gyors boot mert így lehet mit mondani a marketingeseknek.
(#5637) Geby: Ha úgy nézzük az én rendszerem is ilyen pl.: egy (alap) Ubuntuhoz képest mert én csak azokat szolgáltatásokat indítom ami nekem (és a rendszer normális működéséhez) kell. Azért kíváncsi lennék mit kapcsoltak ki és hogy nem volt-e belőle baj hosszútávon.
Vigyázat, csalok!
-
Geby
senior tag
Még 2005 környékén az SP1-es időkben voltak olyan windowst szanaszét heggesztő haverok akiknek a betöltő csík egyszer sem tudott végigmenni, hanem csak háromnegyedig sikerült a kígyónak eljutni, utána egyből dobta az asztalt. Ehhez ugyan néhány szolgáltatást ki kellett kapcsolni.
-
Rimuru
veterán
Lehet csinálni hideg indítást? Az mennyi idő? Mert ugye most úgy van hogy kikapcsolásnál elment bizonyos adatokat (hibernál) a gyorsabb bekapcsolás érdekében. Ha már itt járunk mennyi idő kell kikapcsoláshoz? Azt valahogy soha nem említik meg.
Nekem:
Gombtól a Grubit, szóval még bőven nem OS-t tölt: 18,36 (ti is megmondhatnátok mennyi idő kell a rendszertöltőig)
Terminál: 30,59
X Server + SLiM: 33,91
Kikapcsolás: 8,08Mindezt egy régi gépen (meg is látszik az értékekből). Összehasonlításként még annyit tudok mondani hogy régen egy élet volt mire az XP betöltött, de az kinek nem?.
Vigyázat, csalok!
-
fero02
nagyúr
Power gomb megnyomása után:
-10mp után egér mutató
-12 mp múlva háttér
-18 mp jelszót kérSzintén érzésre: gyorsaságra min van olyan, mint a 7, de sztem gyorsabb. csatlakoztatott eszközöket azonnal hozza.
Driver-eket alapból hozta.
Eddigi pár órás használat után semmi rossz tapasztalat.
-
ko9
addikt
Én is most újrahúztam Enterprise-N RTM-re, látható a változás a RP óta, nagyon.
Amúgy tapasztalataimat gyorsan összeszedem, hátha valakit érdekel:
- Gyorsabb, mint a Win7 "gyengébb" gépeken is (kíváncsiságból feltettem 1GB memós, 2Ghz-es duplamagos laptopra, és jobb volt mint a Win7),
- Mindenki a Metro miatt húzza le, pedig nem más, mint egy átalakított, dizájnosabb StartMenü. A csempéken kinnvan pl a Csabai időjárás, legalább nem kell Asztalra a HTC Widget, követem egyszerűen az árfolyamokat stb.
- Külön program/eszköz nélkül mountolja és/vagy kiírja az ISOkat! Ez rohadt hasznos
- Mappakezelésnél új billentyűkombinációk vannak, és fájlkezelési műveletek (kijelölés megfordítása pl).
- Intéző is szalagos lett, dupla kattintással ottragad, szintén duplával visszamegy ha nem kell, és szem előtt vannak a legfontosabb műveletek,
- Gyorsabb keresés!!
- Gyorsabban bootol mint a Win7. Tapasztalatom számokkal nincs, csak érzésre, mert sose stoppereltem, de míg az Asztali gépen (2x3,2Ghz 8GB DDR3-1333) a Win7 elindul, én addig laptopon (2x2,2Ghz, 4Gb DDR2-667) már bejelentkeztem, és elindítottam a Chromeot. Egyik ismerősöm szerint, aki SSD-t használ, nála 15secbe kerül, hogy elindítsa a Win8-at, majd a Chromeot.
- Alkalmazkodtak az új technológiákhoz, értsd ha SSD-t érzékel, akkor alapból kikapcsolja rajta a defragot, és felajánlja a TRIMet, RAID kezelésben is módosítottak, és úgy az egész Lemezkezelés sokkal "profibb" lett.
- Majdnem kimaradt a Feladatkezelő - ami egy áldás lett, sokkal átláthatóbb és kezelhetőbb.
- Maga az UI egyszerűbb, átláhatóbb, kinézetre sokkal letisztultabb, nekem jobban tetszik mint a Win7.Nagyjából ennyi első levegőre, aki teheti, próbálja ki, a Metrot meg kell szokni kicsit, de megéri
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
fero02
nagyúr
Win 8 installed.
-
Hakuoro
aktív tag
Eladó apróságok:
Celeron D 330 (2,66 Ghz > alapfesz 3,4Ghz) 1k
P4 2.8/512/533 1,5k
QSI DVD-ROM Slim 1k
Mobil P3 700/256 0,5k -
SipiBcs
őstag
Lőttem nektek néhány képet!
-
Devid_81
félisten
-
TaaT
nagyúr
-
Stylewars_kp
őstag
Valakit érdekelne 5-6 db 80 as pc venti nagyon olcsóért?
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Devid_81
félisten
-
ko9
addikt
Legálisan beszerezhető volt a Release Preview a PiciPuha webszájtjáról, nem tudom ott fellelhető-é e még, én ezt hasnálom most is.
Viszont ma épp barangoltam a Kalózöbölben található virágboltban és megakadt a szemem egy Enterprise verzión, hangzatosan ki volt emelve a neve, végig nagybötűvel.
Ha véletlen arra jársz és nem találod, akkor jelezz, és elrakatom neked[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
forintuser
őstag
Tegnap este teleportáltam.
Istenesen jól sikerült keresztapám pálinkája.De hogy szó szerint az asszony hozzon haza, erre még nem volt példa.
Még a wc-n is elaludtam...Holnapkészítést vállalok.
-
ko9
addikt
válasz Devid_81 #5596 üzenetére
Én Win8at használok kb 2 hónapja, engem meggyőzött. Kinézetre jobb mint a Win7 (pont nem csili-vili hanem egyszerű letisztult), nekem gyorsabbnak is tűnik. Metro UIval megbarátkoztam (Desktop csempe), még tetszik is benne, hogy bejön, és csak gépelem, hogy mi kell, és már ott is van.
Na meg az apróságok, az új Task Manager egy áldás, és a másoláskor kiadott grafikon is - nem mint ha sok haszna lenne, de azér' jó--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Devid_81
félisten
-
Undoroid
őstag
válasz Devid_81 #5611 üzenetére
Bármikor megteheted. Csak használd a bizgentyűket!
* * *
Rendszeresen használtam. Fórumoztam, online lövöldöztem vele, YT, filmnézés, SKYPE, még a TV-t is ezen néztem (tv-tuner), stb...! Szóval kapta az ívet rendesen!
" akkor lenne jó ha az uptime azóta tartana " Hogyne! Ha csak bekapcsoltam (monitor nélkül) már akkor 150W-ot nyalt a konnektroból! (mért érték!)
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
-
Rimuru
veterán
válasz Devid_81 #5608 üzenetére
Régen elég volt annyi az XP-nek hogy hazajött testvérem (aki a Gészibe járt és Informatikát tanult de én még mindig többe tudok nála. ) másnap reggel nem indult el a Windows... Nem tudom hogy lehet így elcseszni de még hibát se írt mi a baja.
Most már jöhet nyugodtan nem félek hogy elront valami mikor Anyukám fiókja is több jogosultságot kapott.Undoroid: Nem az nem jó, akkor lenne jó ha az uptime azóta tartana.
És mennyit van piszkálva az a gép? Te biztos tudod értelmesen is használni.Vigyázat, csalok!
-
Undoroid
őstag
A másik gépem legutóbb 2008-ban volt utoljára újrahúzva! Az most jónak számít? Legutóbb egy webkamerás próbálkozás okozott rajta problémát, de már rendben van a vas! Összekavart minden multimédiás vackot!
Ez a gép sem volt újrahúzva, amióta megvan! Több, mint egy éve megy ez is.
-
Devid_81
félisten
Az XP-t azert ruhelltem mert hajlamos volt a nagy budos semmitol szetesni.
De ha nem nyaggatod akkor el vagy vele akar eveket, bar hozzateszem a kezdeti gyorsasagat hamar elvesziti, de beall mint az akvarium vize, elvagy vele.
Emlekszem halopartyn "10 percig nem leszek, vissza ghostolom a winXP-t"
Az volt az egyik legjobb, legnormalisabb modja annak, hogy ne orakig telepitgess...
Persze olyan is volt mire mindent belottel osszehanyta magat
Azt meg kar volt leghostolni.Szerk: kozben lesek a neten ezt azt, eljutottem idaig is, hogy seychelle szigetek.
Irjatok be a google kepkeresobe,(vagy katt) es mondjatok meg mi ugrik be rogton rola...(regi-uj) jatekosok elonybenFarcry1?
[ Módosította: Undoroid ]
...
-
Rimuru
veterán
válasz Undoroid #5602 üzenetére
Nekem sincs szükségem a csilivili dolgokra ezért is használok Linux alapú rendszert. Összesen kettő effekt van amit használok: áttetszőség, elhalványulás. Windowson is a klasszikus témát használnám effektek nélkül. Mivel még az XP is kap hibajavítást így tényleg nincs értelme váltásnak ha folyamatosan frissítve van és megfelel. Stabilitásról meg annyit hogy ha egy Linuxot jól belősz évekig használhatod, ezt Windowsról nem tudom mennyire mondható el.
Vigyázat, csalok!
-
Undoroid
őstag
válasz Devid_81 #5603 üzenetére
Biztos valamiféle folyamatosan ismétlődő hiba miatt megy most rendesen!
Erre: Teszteld le egy másik egyszeművel! Derítsd fel minden irányból a dolgot!
-
Devid_81
félisten
Vajon felszemu?
...
-
Undoroid
őstag
Miért tegyek rá másik OP-rendszert? Nekem ez tökéletesen megfelel! Pont elég arra, amire Én használom! A felesleges csilivili dolgok - effektek pedig sohasem érdekeltek! Nekem elég, ha stabilan működik a téma!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elindult az Awesome Games Done Quick 2025
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- 3D nyomtatás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest