- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Milyen széket vegyek?
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- Asztrofotózás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
Én ismerem, de kb annyira tudom leolvasni róla, hogy mennyi az idő, mint éjszaka a kakukkosról !
(#8699) mackosajt : Ezt az opciót én nem találom...keresd már meg nekem lécci !
Tudom, hogy külső adatbázis, de valahogy összedolgozhatták volna...Na de ez annyira nem is
lényeg.."Az új rendszerben meg már van hivatalos értékelés."
Ez meg egy kicsit necces...Tulajdon képpen elismered, hogy vásároltál, vagy eladtál..És mivel nem minősül magán levelezésnek, például APEH betekinthet az adatbázisba...[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
Pedig elvileg van már olyan opció is.
A pirosak meg mivel nem voltak hivatalosak, vagyis egy külső adatbázisban voltak, egyértelmű, hogy nem vették át.
Az sosem volt a rendszer hivatalos része.
Linkelni lehet őket továbbra is.
Az új rendszerben meg már van hivatalos értékelés.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Mindenki... régi. Linuxon kérésre azt is mutatja, gondolom winDOS-ra is van ilyesmi. gugli a barátod!
Tomko78: tán' nálunk dolgozol? ne má!
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
otto14
őstag
Ki ismeri innen a bináris órátt
asd
-
Nah, sziasztok Csajok!
A távoli elérés 99%-hogy ISP proxy szopat, mert bekapcsolva hagytam a gépet, a LAN-ról látta a másik gép LogMeIn-nel, de hazaértem és semmi. Pedig a sleep-et 4 órára raktam, tehát 1 óra alatt nem aludt vissza. Írtam mailt nekik, várom a választ... de hát... ehh. Kapják be.
Amúgy ma megdícsértek, értekezleten rólam is megemlékeztek, a felvételemkor lealkudott 10k nettót megkapom visszamenőleg is, mert jól dolgozom...
...remélem nem rúgnak ki, mert van rá esély, hogy ebéd után a nagy unalomban kiesek a monitor mögül. Remélem a munkatársakat nem zavarja, h horkolok...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
=HG=
addikt
válasz mackosajt #8693 üzenetére
Megmondom őszintén, kezdek megbarátkozni vele, de a színvilág nem jön be annyira... És a legfőbb bánatom, hogy csak az UP-olás sorrendje van..Nem lehet beállítani, hogy az új hírdetések legyenek elöl....
No meg a régi piros pontokat is beaplikálhatták volna az új rendszerbe....[ Szerkesztve ]
-
mackosajt
addikt
Az aprónak már egy jó ideje tudni lehetett, hogy megváltozik a rendszere.
Pont elegen sírtak a topikjában, mikor béta fázisban ment a kinézet miatt.
Ez már egy kicsit finomított változat.Szavazás nem volt és nem is lesz.
Haladni próbálnak a korral, mert a régi rendszer egy kalap fos volt.
Ez meg szokatlan, de vagy megszoksz, vagy megszöksz.http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
=HG=
addikt
Te jó isten, mit csinálnak a PH-s rendszergazdák ???
-
otto14
őstag
Megjöttem
asd
-
Tomko78
őstag
ez + egy gtx 760 és el menne a krájzisz 5 maxon ? Hmm
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
MiklosSaS
nagyúr
Megint mindenki alszik? Megvan a vizsga, 1-2 ora munka aztan megyek en is dogleni 1 orat
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
Nalam igen jol indult...minden rendben volt.
Csak ne volna ma egy vizsgam amitol meg a gatyam is rezeg.....
-
-
Tomko78
őstag
Sehol senki ? de kihalt most itt minden
„Áldott az Úr, az én kőváram, aki hadakozásra tanítja kezemet, s viadalra az én ujjaimat.”
-
otto14
őstag
Reggelt!
@Sasss: 5perc múlva indulok az iskolába
4ig hun idő szerint asszem nem leszek
[ Szerkesztve ]
asd
-
őstag
MS szopiról az jut eszembe, amikor wannabe rendszergazda koromban vagy egy tucat virtuális 2008 servert kellett telefonon aktiválnom jutalom feladatként, mert nem volt helyi kms még a közelben sem...
Azt imádtam, amikor az utolsó 4 karakternél bontotta a vonalat, vagy az ismétlésre bökve további mindent jót kívánva elköszönt az automata...Supportba most mondjuk a Valve virít. Kb. 10en pár éve üzemeltetek CS meg egyéb nyomorult játékszervert pénz elégetése baromságokra címen (ebből sejthető mennyi a hasznom belőle), most épp a CS:GO-ba jött ilyen apróság, de nem gond, tesznek rá, ahogy úgy mindenre szoktak. Majd esetleg frissítik megint a csirkék viselkedését a heti update keretében, volt már ilyen:
[GAMEPLAY]
- Chicken changes based on pro feedback:
-- Reduced chicken sounds dBs and volume.
-- Reduced idle clucking rate.
-- Reduced range that scares chickens when running.Jobb keveset érteni, mint sokat félreérteni.
-
válasz Malibutomi #8659 üzenetére
OK, akkor két dolog: szerencsére nem csak én ismerek hü... hüdeokos usereket másik: level 1 takarítás kész. Jöhet a level 2: daemon tools egy kémprogram, helyette ingyenes winCDemu. NEro monster helyett CDburner vagy hasonló ingyenes progi. Ugyan így a winzip, winrar és hasonló f@sok helyett 7zip, mert ingyenes és jó. A sok tuning sz@r helyett CCleaner portable. Sysinternals autoruns-al takarítani, feles szolgáltatásokat, autorun cuccokat kiírtani. Ha ez megvan, akkor CCleanerrel egy pucolás, restart... és linuxba indít, pendrájvról. Megkeres szépen a sys vol infó, temp, recycle mappákat: shift+del. Ezzel a potenciális vírus búvohelyek felének annyi. Körbejárni a win és progfiles mappákat, ami nem oda való, annak is shift+del. A sok megmaradt kaka ismét eltűnik. User folderben is takarítás, ami bizonytalan azt csak átrakni egy másik mappába, a többinek shift+del...
Restart. Win-ben reg pucolás, defraglerrel tör.mentesítés, vírus scan, esetleg adware scan. Örülés.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
=HG=
addikt
válasz Malibutomi #8659 üzenetére
Biztusra mentek az uncsitesók, mindenből többet... Mutasd meg nekik, hogy lehet uninstallni !
-
Malibutomi
nagyúr
Unokatesók hozták most a gépüket hozzám, hogy má megint fos, csináljak vele valamit de mosmá tényleg.
Szerencsétlen gépen még xp van, hibakeresés módban negy nehezen 20+ perc alatt sikerült eljutnia egy Win asztalig. Ott még tíz percet szöszölt. Végre meg tudtam nyitni a Task Managert, hát fut vagy 200 valami, sorban kilőttem őket, meg is táltosodott egyből...
Na ezután írtás...
Uninstall a három! virusirtóból kettőt
Uninstall a háromféle böngészőbe bebaszott taskbarokat
Uninstall a kétféle optimizer anyámpicsája programot
Uninstall a háromból két torrent klienst
Uninstall kettőből egy daemon tools
Ezek persze mind bebaszva a startupba..Sok szar letöltés letörlése, hogy ne 500mb hely legyen a vinyón...
Ehh...
-
válasz Tomko78 #8656 üzenetére
Hát jah. Windows még egyszerűbb, ott nincs ennyi szívás, bár mentem már eredetit újra aktiválni, mert egyszer csak kitalálta, h nem az Pedig az volt. Fura.
De amit az Office csomaggal műveltek, az botrány. Az a baj, h a sok hülye akkor is akarja, ha nincs rá szüksége. Nekünk cégnél a LO teljesen jó. Igaz alap dolgokra használjuk, de 90 k-ért ezt a hulladékot nem venném meg, az biztos. Ráadásul már olyan, mint valami fekély: halom szolgáltatást futtat, ki tudja mi a francokat csinál. Nekem egy progi akkor és addig fusson, amíg kell.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Nah, ehh... Van itt két gép, OEM win 8 + azt a fos office 2013-at kell telepíteni. Persze nem mennyiségi liszenszesek. Új regelés, kód megad, telepítő kis progi lejön felrakom... Másodiknál már nem kér kódot, cserébe nem is műxik. Újra, mert a termékkódot win7-en nem lehet cserélni sehogy már 2 órát neteztem, leszarom, reinstall office. Persze kzben frissített, restart után az üdvözöljüknél megállt. Jópár kikapcs/bekapcs és csökkentett mód után újra él ez a fos. Office oldalon a másik key-t is hozzáadtam, elég macera, mert nem lehet a fiókodból, hanem a setupnál a key-t megadva a fiókodba lépve adja hozzá... de csak ott van, nem írja, h melyik melyik. Most vagy ez jó lesz, vagy mittudomén, már leszarom, ennyire szánalmas szart...
Írtam ráérős telepítős időben MS-nek: lopják a vördöt? EZÉRT bazmeg. Ez a telepítés után legszívesebben cracket keresnék vagy aktivátort, mert ennyit szopni a legálissal az valami elképesztő. Ilyen b*zi, szánalmas online felületet, meg a szokásos: mindenre van help, amiből help nyílik, de egyikben sincs semmi, csak a restart/reinstall amit írnak, a nagy okosok. Meredok LO-nál, aki ekkora buzernya, az rakja fel magának az ocffice-t, többet nem telepyítem, csak a lemezest (ami már nincs hehe).
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Tomko78
őstag
Remélem nem kapok ezért megint egy órás pihit +18
-
MiklosSaS
nagyúr
Hat ezen olyat rohogtem...[link]
-
Shokkolo
addikt
Nem egy egetrengető dolog
igazából egy mini fileszerver a hálózaton. keveset eszik és majdnem mindent tud amit a nagyokIgazáűból ha van egy USB-s külső winchestered, a Routereden meg egy USB port, rákötöd a rotuerre és beállítod h. kapjon IP-t, már csináltál is egy home made NAS -t
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
NAS:
Network-attached storage
Avagy szabad fordításban: hálózatra csatlakoztatott adattároló.
Vállalati felhasználása széleskörű, otthonra meg kb annyi "értelme" van, hogy rákötöd a Rotuerre, arra másolod aletöltöttfilmjeidet, és akkor apa, anya, tesó, szomszéd, kiskutya stb. aki a hálózaton van mindenki meg tudja nyitni attól függetlenül, hogy a te géped nem megy.Kicsit komolyabban, de érthetően egyébként ITT olvashatsz róla
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
otto14
őstag
Elmagyarázza nekem valaki, hogy mi az és mire használják a NAS rendszereket?
asd
-
Shokkolo
addikt
Nah az este megkaptam a lebaszcsit h. eltűntem innen, jelentem alásan ez nem igaz.
Kicsit behavaz ahajammagánéletem. De jelen, olvasok szorgalmasanDe csak h. "bedobja" egy kis updatet:
Eljutottam arra az "érettségi" pontra h.kinőtt az első szőrszálkhm küszöbön a különköltözés.
Hely megvan, festés kész, a hét közepe környékén jön az ágyam, és októberben kötik a "zinternetet"
240/20 -as júúúpécé"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Malibutomi
nagyúr
Ha valaki ssd vásárláson töri a fejét, most tudok berendelni OCZ agility 3-at 120gb bontatlan új 20-ért.
OCZ is nemzetközi garis mint a corsair. -
otto14
őstag
Reggelt!
Nekem megkezdősőtt a 9. háború
@Macsek: soha szebben...
asd
-
MrM94
addikt
A nő, mint eszköz
Napjainkban, amikor cél a felzárkózás a fejlett nyugati technológiákhoz, reális követelmény, hogy ne csak saját eszközeink működésével legyünk tisztában. Most némi műszaki érzékkel és kézügyességgel megáldott, barkácsoló kedvű férfitársaimat szeretném megismertetni a "nő" nevű eszköz leírásával.
Követelmények:
Hardware-követelmények
A nő rendszerbe állítása megköveteli:
* az állandó telephelyet az éjszakai tárolás, karbantartás stb. céljára
* a megfelelő műszert stb. a számáraA nő magas szintű használatához szükséges a nyelv, mint eszköz (részünkről).
Software-követelmények
* a nő kategóriájától függően megkívánja a magas szintű jártasságot a programozásban
* a nőnek ajánlatos sok változatos programot nyújtaniÁltalános leírás
A nő abban különbözik a tranzisztortól, hogy nem három, hanem négy lába van. Tehát inkább két darab ellenálláshoz lehet hasonlítani. Panelbe ültetését nehezíti, hogy lábai nem ónozottak. A lábak végén lévő bemetszések néha lakkozva vannak, a lakkozás színéből a processzor bonyolultságára lehet következtetni. A rikítóra lakkozott példányok általában igen egyszerűek, visítva nevetnek, és nem értik, a hajó miért úszik a vizen, hiszen vas...
Egyébként e bemetszések léte gyártástechnológiai okokra vezethető vissza, gyakorlati hasznuk nincs. Sőt, ha szükséges a nő rögzítése, ajánlatos ezeket lecsípni, lereszelni stb.* A nő 1 (bé;l)csatornás.
* MOS, de ha megkérik, vasal is.
* Felső végén egy ütésnemálló tokban helyezkedik el a központi egység. E központi egység bonyolultsága változó, általában fordítottan arányos a formatervezés színvonalával. A fejlett, 3 bites processzorral és 17 bites memóriával rendelkező példányok gyengén formatervezettek, míg az egyszerűbbek (1 bites processzor, 1 bit memória) igényesebb külsejűek.
* A nőnek két füle van, tehát szállítható.
* A nő képes a karakterfelismerésre, különösen a "10 000 Ft" és a "20 000 Ft" karaktersorozatok felismerésére.
* A nő input-output eszközei a felső és a középső részén helyezkednek el. A felső részén az input, az alsó részén az output eszközök. Megemlítendő, hogy az alsó részen található egy igen fontos input-csatlakozó, a memóriabővítő hüvely. (6.3 Jack) Ezenkívül néha a felső input eszközök outputként is működnek. Például: akkumlátorsav-túlfolyás esetén, és ezt az OF flag is jelzi.
A nyaknak nevezett részben futnak az adat és cím buszok, és egyéb érdekes dolgok, például egy gégecső. Az eszköz ezen tud port és egyebet szívni. A nyak sajnos elég rövid, ezért ha a CPU-t másik szobában akarjuk tárolni (mert például túl randa), akkor problémáink lesznek. Ha lejjebb megyünk, akkor két potenciométert találunk, a nőt ezzel lehet gerjesztett állapotba tekerni. A has közepén helyezkedik el az a nyílás, amin a gyártáskor a nő légmentes lezárása előtt kiszívják a levegőt.
* A nőt ne tároljuk függesztve, mivel gyárilag lábakra van szerelve, állítsuk mindig ezekre. Ha a nőt esetleg fektetve tárolnánk, a lábait akkor sem tanácsos leszerelni, mivel ez árt az esztétikai megjelenésének, és a körülményes visszaszerelés miatt nekünk kell majd reggelit készíteni.Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Ruhaboltban a csaj a szöszi butikosnak:
-felpróbálhatom azt a ruhát a kirakatban?
-Igen, de van hátul próbafülkénk is... oOHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Yeffy
veterán
most nincs kedvem, majd máskornajó, egyet kaptok, ezt ma találtam, szakadtam rajta:
Egy nap Pistike hazamegy az iskolából. Kérdezi az apja:
- Mi történt az iskolában?
- Kaptam két egyest.
- Mibõl kaptad?
- Egyiket élõvilágból, a másikat földrajzból...
- Miért, mire nem tudtál válaszolni?
- Élõvilágból kérdezte a tanárnéni, hogy miért bõg a tehén, ha fejik? Én meg válaszoltam, hogy a tanárnõ sem szereti, ha rángatják a csöcsét.
- És földrajzból miért kaptad?
- Tanárnõ megkérdezte, kb. milyen messze van Afrika? Erre én azt válaszoltam, hogy nem lehet túl messze, mert a néger bácsi, aki a szomszéd nénit k*rogatja, biciklivel szokott jönni..[ Szerkesztve ]
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
...minek? mac bind to IP az adott IP címet egy mac címhez rendeli. A router meg bejelentkezik a no-ip.org-ra, tehát tudom az IP címét is. Onnan a routerben a bejövő 7-9 port forwardolva van, szerintem az ISP szopat.
-
MrM94
addikt
válasz Tomko78 #8620 üzenetére
Egyik reggel a Bumerángban (Sláger Rádió) SMS-eket olvastak a hallgatóktól:
- "Üzenem a Kopasz Mercisnek aki az előbb beintett, hogy a mellette ülő szőke háromszor megvolt. A fehér Opeles."
Tíz perc múlva a válasz:
- "A Mercis vagyok, az Opelesnek üzenem, hogy a szőke akit hátulról látott, az öcsém."Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
nem, a bond az a kötés, IP-t a mac-hez. Fix IP-t kap a gép, de ezt is belőttem. Helyi hálóról már élesztett, először LAN-ra küldött magic pockettel, majd a netes no-ip.org-os címre küldöttel is. Tehát két dolog maradt: ISP "benyeli" a magic pocketet, vagy a router elb.sza. Végiggondolva az első lehet, anno másik cégnél is szoptam a helyi ISP-vel: ott elvileg fix IP volt a cégnek, de router csere után náluk nem osztotta ki, mert az új mac más volt. Viszont a dyndns virtualserver beállítás sem működött. Amikor feladtam, akkor hívtam őket, és valamit engedélyeztek, meg átállítottuk a routerünk mac adressét... szal ott lehet most is a gond. De tudják ezt szűrni?
Másik: log me in -nél is van ébresztés dolog, de ott sem műxik... onlány felületen nem jelenik meg.
-
MrM94
addikt
- Miért mennek a szőke nők egyszerre 19-en moziba?
- ???
- Mert 18 alatt nem ajánlott a film...Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Nah, korai volt az öröm, valamiért netről már nem tudom éleszteni a gépet...
Ezek szerint a routeren akad el a dolog, de hol? Korábban a magic pocketet a lan másik gépéről, de netes IP-t használva küldtem el, azt gondoltam máshonnan is jó. A gép már DMZ-ben, fix IP-vel, IP to mac bond, forvard, 7-9 port nyitva, meg minden babámf@sza enabled, gyakorlatilag a router már semmitől nem véd, szétterpesztett a nagyvilágra, de nem műXik.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
Nah, megoldódott az irodai gép távoli indítása... végre dolgozhatok éjjel itthonról is
Azért meglátszik, h nem vagok ott, felírja a góré, h xy hirdetése, de hogy mi a p!csa lesz benne, azt nem. Túl a 2×0,5 napos szüreten, tegnapi ázás után ma vettem egy üveg krémlikőrt: csajos, de ebből jól csúszik, 'oszt kiütöm kicsit magam éjjelre... kicsit sok a meló, szal. jobb bebaszcsizni és kaksizni ráHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
MrM94
addikt
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen széket vegyek?
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Battlefield 2042
- Milyen légkondit a lakásba?
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Apple notebookok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Msi Mag Infinite 12.- gen DDR5-ös i5-ös Gamer-Pc-Eladó , Számla-Ready !!!
- Új MSI CYBORG 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Rode Wireless Go 2
- Apple Macbook Pro 13 Touch Bar 2019, i5 1.4 GHz, 8 GB
- Dell i3 - i5, 2-3-4 gen, kompletten, 4-8 Gb DDR3, hdd/ssd nélkül, kompketten, kb 50 db, EGYBEN eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest