Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152378 üzenetére
HUhhh ezek a régi Trabik
A fodrászom fanatikus, nyílván neki is van, meg mellette restaurál is.
Én is visszavenném bármikor az első autómat, egy Peugeot 205 1.6 GTi '86-ból.
Annyira bánom hogy anno el kellett adjam"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152344 üzenetére
Az első nekifutás nejemnek tanuló autónak egy Clio 2 volt, 1.5 dci.
Én is bíztam benne, de sajnos nagyon belenyúltam. 4 hetet élt nálam az autó (ebből 3,5 felet 3 külön szerelőnél)...
Fordulaton imádtuk, tökéletesen ment, de alapjáraton hajlamos volt leállni és olyankor nem akart visszaindulni. Volt hogy 1-2 percig meg volt hogy napokig.
Aztán a semmitől újra beindult.
Látta pár szerelő de senkinek nem volt rá ötlete. Elegedtem a kezét.
Ettől mondjuk még nem szidom a motort magát, szimplán sikerült belenyúlni.
Nagy meglepetés nem volt benne, első autónak kifejezetten a kínálat alját néztük, ami nem épp fiatal autóknál zsákbamacska.
Ezen a cetlin a "nem nyert" felirat volt"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152342 üzenetére
a konszern motorkból 2.0 tdi, és abból is nem a legerősebb, inkább a kisebb lóerősek.
Egy 2012-es passatot hajtok, lassan megvan a 300e km. Köszöni szépen jól van, meghálálja a 30 helyett 10e km utáni olajcserét, beindít és megy.
Hűséges igásló[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MrM94 #152328 üzenetére
11k euro mindjárt reálisabb és kompetitivebb...
Kishazánkban most cégeknek van támogatás.Amire nagyon kiváncsi lennék az az, ami még nincs.
BYD Seagull.
Yaris / Honda Jazz méret, tehát igazi kisautó, hozhatnák végre európába.
Az felbolygatná a piacot nem is kicsit.@norbert1998
Nem voltam még, de idén jól megnézem őket magamnak[ Szerkesztve ]
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Shokkolo #152324 üzenetére
Közben ránéztem egy picit az árakra, a spring sajnos még nagyon új, ergó szinte csak újonnan jöhet szóba, 9-10M.
A feléért 5M körül már kapok szemtelenül fiatal, alig futott Kia-t.
Ettől függetlenül egyre többet látok belőlük, nem rosz alapvetően a spring.
@MiklosSaS
Nem szeretnék ütközni (még régi volvoval se, pedig azért azzal... ).
Városba 40-50-el szerencsére azért "nem akkora" a veszély."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152319 üzenetére
Szerencsére ez a veszély nem fenyeget.
Tényleg nem hisztis az autóra.
Kezdte egy 2-es clioval, szerette, csak a motorja volt zsákbamacska (hol ment hol nem), gyorsan elengedtük a kezét (1 hónapot se töltött nálunk).
Azóta egy régi ignist hajt, igazából ezen tanult meg vezetni.
Imádja...
Hozzá tartozik a történethez, hogy finoman fogalmazva is "necces" körülmények között nőtt fel, és nem királylánynak lett nevelve. (ennek sok esetben látom az előnyeit)
Egy 15+ éves ignisbe is alig akart beülni, mert jajj mi lesz ha ?!
Mutattam neki a Soult, csúnyácska, de tetszik neki hogy magas mint az ignis, és kicsit nagyobb, tehát gyerekkel majd belefér.
Anyataxi
@MiklosSaS
Jó lenne a toyota és tudom, hogy örök mint a nyomorúság. Az egyik legjobb opció lenne... csak az ára.
Még nem hevertük ki a házvásárlás...
Illetve közben halálra itta magát az apja, és amit örökölt házrész gatyába kellett szedni, hogy eladható lehessen. (ez annyit jelent hogy tégláig verni és szinte újjáépíteni ).
Jelenleg abban van az én megtakarításom is.
Félre ne érts, nem panaszkodom, mert magyar szinten kényelmes életet élek, van egy olyan házunk amiről álmodtunk, tűrhető munkánk, 2 autónk... nyugodtan és kényelmesen élünk.
Csak a nagy kiadásokat kell most kicsit előrelátóbban tervezni.
De hogy legyen jó hír is, tegnap sikerült lefoglalni az idei nyaralást.
Megyünk revansot veszünk Jumurdzsákon
Sose voltam még, most megnézzük mit tartogat nekünk a török riviéra (Alanya). Örülünk csoki"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
A nagy hatótávú, gyorsan feltölthető villanyautó egyelőre maximum science fiction (legalábbis az én szememben).
Én is autó csereberére készülök idén nejemnek is meg magamnak is.
A koncepció az lenne, hogy valami városi "nagyonzöld" eletromos csoda neki, amivel heti 1x bemegy a céghez, eljárkál ide-oda, bevásolni, meg akár én is reggelente edzeni.
Mellé meg egy agyonüldözött diesel passat hoszabb utakra, kirándulni stb.
Ennek látom értelmét jelenleg kishazánkban.
Az eletromosra én a Kia-t nézegettem, egy olyan csúnyát ami már ettől lesz (majdnem) szép.
Kia Soul
Normális méretekkel rendelkezik, városi használatra elég a hatótávja, relatív olcsó, és befér majd a babakocsi hátra. Nagyon hajlok rá.
Annyi a szerencsém, hogy szó szerint idézve ezek a nejem elvárásai:
"legyen 4 kereke, 5 ajtaja, meg teteje... és nem baj ha hűt/fűt"
Ennek kell megfeleljek"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152276 üzenetére
a megfelelő tudás birtokában ez a legjobb.
Én sajna nem vagyok túlzottan ügyeskezű, elméleti síkon értek sok mindenhez, de a gyakorlat sajnos más kategória
De legalább önkritikát gyakorlok, és amihez jobb ha nem nyúlok, azért fizetek"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152274 üzenetére
ez az én bajom is...
ismerősnél cisnáltatok mindent. Ő legalább beleteszi ami kell.
Elég elkeserítő, hogy ez így megy"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152271 üzenetére
a Duster iszonyatosan keresett auto lett... kolléám is vett, szereti.
Magyarországon viszont vigyázz.
Ha újat veszel és ha használtat akkor is. Sajnos ott van youtube-on a totalcar új szériája.
Szerencsétlen nő vett egy vadi új, szalon dustert. 80e km-nél megállt a technika alatta.
Szervízben megkélrdezték, hogy:
"csókolom, az elmúlt 50-80e km alatt nem kellett volna olajat cserélni?!"
A gond ezzel, hogy a hölgynek megvan az összes számla. Napra pontosan évente vitte a szalon-márkaszervizébe.
Hm...
Anyukám megvette az új ignist mikor kijött. 1. kötelező szervíz nyílván szalonban a garancia miatt. A második már a saját szerelőnknél.
Olaj leenged... érdekesen sötét.
Szűrő kivesz... és hosszas ékes anyázás.
Fater anno belekarcolta sunyiban az aljára az évszámot mikor megvette az autót (régi szokása).
A szalon volt olyan kedves és a szervíz alatt sem az olajat sem a szűrőt nem cserélte, természetesen a számlűn szerepel.
Nesze nekem új autó (nyílván használtan is ezeket vesszük).
Ebben az országban még mindig le akar húzni mindenki mindenkit"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152261 üzenetére
Az összes felsorolt bakancslistás hely
Horvátország kivételével eddig 2 éve sikerült eljutni Egyiptomba 2 hétre, nekem az nagyon tetszett.
Pláne az ára...
2 fő, all inclusive, repülővel cakk pakk 2 hétre 516.000 volt.
És nem / fő, hanem kettőnkre a 2 hét. Pofátlanul olcsó.
Hurghada (szerintem) szép hely
Most nézegetek pont idénre valamit, a terv, hogy megnézzük milyen Antalya.
Annyian ajánlották már a törököket, hogy megnézem ha minden jól megy.
Ráadásul ledobtam a hajam mikor elkezdtem tervezgetni.
Valami "low budget" nyaralás a terv, a házvásárlás azért elég tisztességesen kiürítette a bankszámlám.
Elkezdtem gondolkozni, Horvátország, simán le tudok menni autóval >>> mocskosul megdrágult
hmm... régen ott volt ilyenekre Bulgária. Állítólag tűrhető legalábbis a tengerparti rész és nem drága. Jah... nem volt, nem kicsit szaladtak el az árak.
És akkor jött Antalya képbe.
Jelenleg olcsóbb mint bulgária, ami azért vicces[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152258 üzenetére
Minden beimportálható / átemelhető.
[Könyvjelzők direktben a böngészőből / HTML-ből]
Egyébként minden is (igen a jelszavak is) importálhatóak, [Bővebben itt (angolul)]"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Ha már telefon akkor csak trollkodok egyet, én még mindig a HTC-t sírom vissza.
Nekem eddig az volt a legjobb rendszer.
Bömgésző:
Ha valaki le tudja vetkőzni a ruszofóbiát, egyszer adjatok egy esélyt a Yandex böngészőjének, elég jó cucc. A cégesen nem szeretik, de a privátomon egyre többet használom."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152147 üzenetére
A DMC-t ott blekkfádéjj környékén leakciózta a sony, valami 2e ft volt?!
Még feleségem is DMC fan, megvettem a HD collectiont, a 4-et meg az 5-öt, valami 5-6e ft volt összesen.
Lehet tolni az agyhalott hentet"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152138 üzenetére
Igen a gólya projekt nagyon érik, ez is szempont volt
És igen, azt a pár óra agykikapcsot most a konzol hozza.
A Diablo és mellé 2 "agyhalott játék", a Devil May Cry 5 és az utolsó Need for Speed.
Ezekhez nem sokat kll gondolkozni
Hiányzik a PC b@sztatás, egy kis tuning, az adok-veszek zsibi, azt nagyon szerettem.
Azért egy Athlon 6400 x2 -ről eljutottam gyakorlatilag csereberével a 9700k -ig
És mai napig őrzöm a screenshotot, amikor sikerült összehozni a Sabertooth lapban a 3700k -t atomstabilan 4,8 -ra, de teszt idejére 5 GHz- is.
Azon nagyot pislogotak még a te sokat látott szemeid is
4,6 alapfeszen, 4,8 minimális fesszel... Azzal Crysisoztunk multiba.
És hogy ez a reklám helye legyen (na meg mostmár sajnos csak múltidézés),
Sabertooth powa'
Te annyira nem szeretted, nekem meg nagyon bevállt, ha jól rémlik meg is szabadítottalak tőle
Ahhh régi szép idők, felültem így reggel a nosztalgiavonatra"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152128 üzenetére
Megadom a pontot, akkor 4-450 és nem 500.
Viszont a konzol (PS5) még mindig 170k volt, a külömbözetből irdatlan mennyiségű címet lehet rá behúzni.
Pedig tényleg PC párti vagyok, hazudnék ha azt mondanám, hogy nem hiányzik
Még anno Sass "tanított" tuningolni (az idézőjel miattam van, nem vagyok a legjobb diák ).
De győzött nálam is a józan ész / pénztárca faktor."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
Belevauzok én is
Jómagam is PC párti vagyok / voltam és leszek is.
Ugyanakkor igenis van ráció a konzolban.
Évekkel ezelőtt eladtam a "gamer gépem" (akkoriban azért még az volt ), egy 9700k + 1070 TI FTW.
Megvolt, de 1 évig kb netezni kapcsoltam csak be, annyira nem volt sem idő, játszani, sem pedig olyan cím ami érdekelt volna.
Teltek az évek, és kijött a Diablo 4.
Anno a 3 beszippantott, és nagyon szerettem volna kipróbálni, jött a műtétem is...
Megérett a gondolat, hogy nah moooost fogok kicsit gamelni
Elkezdődött a matek, és arra jutottam, hogy bármennyire is szeretnék PC-t építeni, nagyon óvatosan 500k a minimum amit rá kéne fordítani ha szeretném, hogy 1 éven belül ne az ablakon akarjam kidobni kb (nyílván ebbe benne van a ház / táp és hasonló ritkábban cserélt perifériák is)...
... és ezzel szemben a 0 perces PS5 170k -ért boltból.
Sosem leszek vérbeli konzol warrior, és igazán megszokni valahogy sose fogom tudni (nem áll a kezemre gyerekkorom óta igazán 1 kontroller se), mégis azt kell mondjam, hogy az olyanoknak akik keveset / ritkán gamelnek, de mégis szeretnének valamit, ami hébe-hóba / alkalomszerűen egy kicsit kikapcsol...?
Ár / érték arányban jelenleg verhetetlen egy konzol"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152088 üzenetére
az a jó, hogy nem.
Ez az állomás hátsó szekciója, és ezek nem klasszikus forgalmi vágányok, hanem csak a tárolók. Van hogy napokig nincs mozgás rajta
Ráadásul ugye az látszik, hogy méterekkel vagyunk alacsonyabban, mint a vasút, így a hang java része "elmegy fölöttem", és 5-6 házzal arrébb csapódik.
Tehát összességében elmondhatom, hogy baszolut nem zavaró, idebent konkrétan 0 észrevehető zajt jelent.
Illetve pár éve késik ugyan, de lesz teljes állomás/pálya -rekonstrukció, aminek a keretében az uniós előírások szerint még hangszigetelő falat is fognak felhúzni.
Tehát összességében elmondhatom, hogy ha nem lenne ettől nagyobb bajom, akkor igencsak zen életem lehetne
A hang a tortán, hogy vasutas családbó jövök, apukám mozdonyvezető volt, így nekem annyira nem is lenne megrázó.
Illetve a mapsos fotó óta, ott a növényzet sokkal "terebélyesebb". Tavasztól őszig szinte nem is látni semmit belőle"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152086 üzenetére
Ezt a nézetet nagyon adom
Ebbe a környékbe is ez tetszik, hogy csendes, nyugodt kertvárosi rész...
Mégse kell lemondanom az urbános környezet adta előnyökről mert pár percen belül elérhető."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152077 üzenetére
Wow, őszintén gratulálok, gyönyörű.
Sok boldog évet kívánok benneA papirtologatast ne is mond, októberben raztunk kezet a mienkre, és márciusra lett meg a kulcs. Volt az eladonal egy kis bonyodalom, de már az infarktus kerulgetett.
Szerencsére vége, és most már bő 1 éve boldogságSajnos ilyen hirdetést nem tudok már linkelni, de ha érdekel, [ezt sikerült megvenni].
Nem úsztam meg, nyilván kellett hitel, de szép lassan visszafizetemCsalóka a maps, nem... Nem a világvegen van, konkrétan légvonalban kb 1km az abszolút varoskozpontja Debrecennek, mégis egy nagyon nyugodt kis "béke szigete".
De annyira hogy a ház előtt szoktak legeni az őzek
Ezt a dolgozószobam ablakából lőttem:[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152070 üzenetére
A férfi olyan, mint a jó bor, korral nemesedik
Viccet félre téve, az életkor csak egy szám. Nyilván vannak korlátok, de azért 37 meg nem az, ami akadályoz.
Mint mindenkinek, nekem is hozni kellett néhány áldozatot, de cserébe megvan az "álom otthon"
Itt az ideje az új kalandnak, jöhet végre a baba project"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152063 üzenetére
Semmi komoly, csak egy bal oldali lágyéksérv
Anno 20 évesen már a jobboldalit megcsinálták, most lett bal (3 év építőipar, munka mellett ), mostmár mindenhol be vagyok hálózva, örök élet + 1 nap...
IDDQDViccet félre téve, felújítottuk a régi kecót, eladtuk...
Megvettük az "álomházat" azt is megcsináltuk saját szájíz szerint,
és közben apósom (végre) halálra itta magát, és ami maradt utána azt is rendberaktuk
Mindezt munka mellett, ketten faterral amit csak tudtunk.
Tudtam hogy valahol engedni fog a testem, a végtelenségig nem lehet terhelni.
Szerencsére megúsztam ennyivel, és mire műtöttek be tudtam fejezni mindent.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152061 üzenetére
Mindenhol megy az olcsósítás, egy 10. genes i3 -at vettem anyukámnak munkára,
érezhető már azon is az olcsosítás, bár... míg így is köröket ver a kalsszikus fröccsöntött társaira.
Illetve amin azért még érzem a minőséget azok például a zsanérok, illetve a műanyag alatt még ott van a magnézium ötvözet váz.
De sajnos tényleg igaz a notebookoknál:
"régebben minden jobb vót' ""A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152059 üzenetére
Nálunk a cégnél alapvetően Lenovo / Dell / HP trió van használatban.
A HP tapasztalatok szerint ipari hulladék...
viszont a Lenovo és a Dell egész használható.
Nekem a latitude bevált. Tény, a céges "iamge" -el vannak gondjaim, de az a túlszabályozottság és sablonosítás miatt van.
A privátom is lerúgott céges, egy rendes telepítéssel teljesen jó.
De tény, ahhoz hogy élhető, tartós, és minőségi gépet vegyél, az összes "műanyag" felejtős, és elég keményen zsebbe kell nyúlni."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #152055 üzenetére
A surface jó választás, kicsit olyan mint a mac cuccok win vonalon.
A képlet (szerintem) egyszerű, és az alapvető "win (/android) <> osx" eltérésből ered.
Míg az apple os-ének egy maroknyi hardvert kell csupán a legtökéletesebben támogatni, addig ugye az "általános" OS-eknek kb végtelen +1 -et.
Itt jön be kakukktojásnak surface.
Mivel ms saját termék, így azért ha mást nem, azt legalább rendesen támogatni kell, és ha valamin, akkor azon kell legalább rendesen működnie.
Van nekem is az asztalomon egy Surface Pro (1982). Amire kell, dolgozni arra tökéletes.Mellé meg ott van amik nekem beváltak, 2 Latitude (1 privát, 1 céges)...
na meg novemberben vettem a műtétem előtt egy PS5 -öt én is játszani.
Sok-sok év után újra játszok"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #152051 üzenetére
Kár érte azért, ez volt a kedvenc topikom
Bar "késtem a kosárból""A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz hackeeeee #151439 üzenetére
Hosszú évek óta élek egy Himedia Q5 Pro -val.
Hasonló indíttatásból
Vannak hibái, de mint célhardver nekem tökéletesen megfelel.
(piros pont a Netflix / Spotify / YouTube stb. miatt)"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Gyuri27 #151436 üzenetére
Azt adom Sasnak, hogy a MAC szoftveresen gyors és jó (az ízlés és megszokás itt nem szempont).
Ennek baromi egyszerű (az egyik) magyarázata:
Amíg az MS-nek a Win-t, illetve a Googlene az Androidot úgy kell rendelkezésre bocsájtani, hogy kb a világ összes (és jövőben érkező) hardverét támogassa, addig a MAC-os csak és kizárólag azt a maroknyi hardverconfigot. igen ott a hackintosh kisérletezgetés, de se stabilnak nem nevezném, sem pedig egyenlőnekl a performance -ot az eredetivel
Ezt megdönteni esélytelen vállalkozás.
Nyílván ettől sokkal komplexebb az összkép, de ez szerintem egy igencsak nyomós ok.Ráadásul a W10 óta még csavart rajta az MS. Ők már nem oprendszerben gondolkodnak.
Számokra a Win (mint felhasználói OS, a Server más) már szolgáltatás, bevezették a WaaS -t szép csendben (windows as a service), azóta tényleg az a cél hogy bármin is fusson, mindenhol is ott legyenek, és az orrunk alá tolt kapcsolt szolgáltatásokat megvegyük.
Egyszerű példa:
Office? > O365... vegyük csak a licenset, de akkár már cska vezsel egy kis plusz drive tárhelyet.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz xatos3 #151429 üzenetére
az "i" betű lemaradt az alján
ha már "áj" akkor jelölni kell az árcímke duplázása érdekében___________________________
__
____________ i ____________Erről mindig ez jut eszembe:
(még kicsit hasonlít is Sasra )[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz xatos3 #151417 üzenetére
Egy Qnap 2 lemezes NAS, "otthoni" felhasználási kör:
- n+1 -dik biztonsági backup (fotók, fontos adatok [pl könyvelőprogram mentése])
- linux iso torrentezés
- smb share
- minidlna szerver
- privát felhőIgazából semmi extra.
2 lemezes révén raid1 -ben gondolkozok, hogy legyen minimális redundanciám.
3-4 TB / darab kellene.Jelenleg 2*1 TB van raid0-ban ami karcosan még éppen elég, de így nincs semmiféle redundancia
-
Shokkolo
addikt
válasz snecy20 #151387 üzenetére
Vannak, de alapvetően nem szeretem.
Elkerülhetetlen, a céltalanul lézengő tömeg, amikor keresztül kell mennem, megállok egy pirosnál és mintha a walking dead statisztáival teli forgatáson lennék.
Olyankor degradálom butaPestnek...
Egyszerűen nem szeretem...Tudom, van aki pedig el se tudja képzelni máshol az életét. Ez ilyen, egyéni preferencia
El tudnám "viselni" de nem havi 50e -ért[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #151384 üzenetére
hasonlóan gondolkozunk...
én is zsigerből undorodom Pesttől... havi +1-200e -ért nem költöznék, de van az az összeg, amiért felvenném a fapofát és mennék. Nem vágyok rá, de pénzből élünk, és abból mehetek nyaralni, vehetek kütyüt, egyszerűen élhetek "jobb" életet.Nehéz kérdés, volt már megkeresés, de elutasítottam. Nagyon győzködött a fejvadász de nem beszéltünk közös nyelvet.
Itt Debrecenben ugye megvan a saját kecóm, tehát nincs albérlet... Adni akartak nettóban 250-et pluszban, ami jól hangzik, csak éppenséggel 150 abból albi, 50 az ingázás néha haza családhoz, barátokhoz, tehát havi 50 maradt volna pluszban. Annyiért nem éri meg...
És ezt nem akarták megérteni, pedig nem egy bonyolult matek.
Sas számait használva, havi 130 font ?! Köszönöm de a stabilitás többet ér."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Malibutomi #151357 üzenetére
Én kifejezettem "budget" HDD-t vettem utóljára, Toshiba P300 3TB.
Eddig bevált... de messzemenő következtetéseket nem vonnék le.NASba keresek én is valamit 3-4 TB méretben kellene párban 2db, de horror ára van a NAS-ba ajánlott HDD-knek.
Jelenleg 2, millió éves WD Enterprise van benne, méltán rászolgáltak a nevükre.
~2200 nap környéki üzemidő (6 év) és még mindig 100%-osak. (pedig kapják rendesen a terhelést)
Csak sajnos kicsik, 1TB, és Raid0-ban is kevés már manapság.[ Szerkesztve ]
-
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #151327 üzenetére
Furcsa...
Nehéz okosnak lenni. Nálunk céges szinte ezrével vannak a latitude-ok,
elenyésző hibarátával.
Van Lenovo és HP is (természetesen az üzleti szériák), azokkal nem is feltétlenül fizikai hibák vannak, sokkal inkább szoftveres. Illetve a Lenovo valamiért irdatlanul hangos. Idle alatt is képes olyan hangot produkálni rendszeresen, mintha a jumbo jet akarna felszállni.
Feleségemnek az van (kemény 2,5 hete házas emberré avanzsáltam ), és baromira idegesít.Nekem most egy régebbi 5570-es van pár éve már, hibátanul csendben teszi a dolgát.
Lassan meg is lesz a kihordása a cégnél, biztos, hogy meg is veszem. (ha lejér a 4 évük, relatv fillérekért megveheti a dolgozó).
Faternak tökéletes lesz"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz DraXoN #151316 üzenetére
Sosem próbálkoztam még vele...
Régen gondolkoztam egy Hackintosh OS telepítésen, de sosem valósult meg.ami nekem bevállt a Dell Latitude sorozata.
Szept. 5-én lesz 10 éve, hogy munkára valamelyik szériát nyúzom, és sosem volt vele problémám (gyorsan le is kopogom).
A "kihordottakat" megvettem, elosztogattam a családban, mai napig működik még mindegyik, még a Core2Duo is, pedig nem mai csirke
Ezért is gondolom, hogy veszek egyet privátnak.
Még az is overkill, lassan privát felhasználásra visszaestem a "netezetős" szintre
Egyedül ami miatt jó lenne egy üzleti, az a hurcolászás, mert használnám autodiagra is,
azt meg nem igazán szeretik az asztali műanyagok[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #151313 üzenetére
Ez volt nekem is... diákként mindig őskövület gépeim voltak, tanulni elég volt, minden másra kevés (avagy amikor mások már Red Alert -eztek, nekem maximum a Dynablaster futott )
Aztán ahogy elkezdtem dolgozni összeraktam az első valamirevalót... játszottam egy darabig, és most évek óta megint nem, ezért is adtam el. Feleslegesen állt a hardverben rengeteg pénzem, pedig alsó hangon 2 éve nem indítottam el semmit rajta.MiklosSaS:
öööööö, egyszer meg kellene ismerkednem az ellenséggel
Sosem volt Mac-em, csak ipod/iphone, lennék bajban az első pár hétben
Viccet félretéve egy üzleti Dell-en gondolkozok, csak még nem vettem rá magam, hogy megvegyem."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #151306 üzenetére
Most irigy vagyok, előző év novemberben eladtam a gépem, hogy vezsek magamnak valami notebookot...
... azóta se vettem"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150830 üzenetére
Még mostanság próbálgatom majd mélyebben a képességeit, de egyelőre nagyon pozitív benyomásom van róla.
Az alany egy Pi4 Model B 8 GB. Nekem "kicsit" overkill, de nagyon olcsón jutottam hozzá.
Sosem foglalkoztam még vele, így kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemes csalódás.
Igaz, én nem a "standard" OS-t tettem rá, hanem egy kifejezetten audio lejátszásra kifejlesztettet (Volumio).Az altalános tapasztalatom az, hogy a Pi4 már rengeteg eddigi gyerekbetegségett leküzdött, és az erőforrásai is már meglepően jók.
Az a véleményem, hogy mint "célhardver" nagyon sok feladatra bevethető. Legyen az streamer (mint nálam), külső HDD-vel akár NAS, vagy okosotthon-központ.
Tervezek belőle egy retro konzolt is összehozni, a gyerekkorom emlékéreHa van egy kis szabad kapacitásod és érdekel a téma, pl. te elég hamar össze tudnál vele barátkozni, mert ugye Linux alapokon mozog.
Ubtuntu Pi -re
A fent említettek margójára tervezek nyáron kicsit jobban belemenni, mert épp házvásárláson munkálkodok, és ha jól működik, Pi-re alapoznék okosotthont.
Egy kis fantáziával, olvasgatással százezreket spórolhatok rajta.
(Pl azért ez lett az audio streamerem, mert USB3-n a minősége meglepően jó, a rendszer mobil app-al tökéletesen vezérelhető. Így ~30e-ből meglett egy 150k -s streamerem)Grafikonon a teljesítmény alakulása:
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150827 üzenetére
Csak mert emlegetted a Ryzen-MacOS kombót
Out-of-box ugyebár nem létezik, gondoltam feldobom a labdátNyílván, egy hazsnált i5 Mini már 80k körül hozzáférhető itthon is (gondolkodtam is rajta audio streamernek, de végül Raspberry Pi lett [érdekes tapasztalás]), és az a legjobb / legegyszerűbb, de téged ismerve szereted a kalandot és kihívást
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150799 üzenetére
Én már anno sokat gondolkoztam, hogy próbálok csinálni egy Hackintosh gépet.
Nem gondoltál még egy ilyen miniprojektre?Részemről egyelőre sok értelme nem lenne, de a kiváncsiság nagy úr.
(csak most "érdekes" a helyzet, mióta eladtam a komplett gépem, azóta csak céges laposom van )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz CJ4567 #150795 üzenetére
Tudjátok minek volt meglepően jól eltalált hűtése?
Anno a Ref. Titan -omnak... na azon meglepődtem.Előtte annyira kerültem a Ref. kártyákat, amennyire csak tudtam.
(7970 Vapor-X, vagy DC2 hűtőtt NV-k), aztán jött egy Titan cserebere okán (nagyon jó biznisz volt, nem hagyhattam ki )
De ott megemeltem a kalapom az NV előtt"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
A 290x Lightningom nem főtt
De adom Gyuri véleményét,
kifizetek irdatlan mennyiségű pénzt, cserébe kapok egy rohadt erős, de használhatatlan kártyát, mert Throttlingol.
Mintha vennék egy Ferrarit, ami mivel sokat fogyaszt lekorlátozza magát egy 120 LE-re.
Oldják meg a hűtést és kész, amíg nem tudják, gyakorlatilag konkrétan átverés..."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #150550 üzenetére
szerepet cseréltünk?
Régebben én cseréltem szinte havonta a hardvereimet, ősz óta meg konkrétan gépen sincs.
Még egy nyomorult notebook se, csak a céges"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150449 üzenetére
néha van hátránya, amikor nem születtél szellemileg egy papucsállatka szintjére
Pedig már dörzsltem a tenyerem, hogy visszamondhatom a mobilnet szerződésem, és úgy fogom látni a világot ezentúl, mint Neo[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150447 üzenetére
Nagyon remélem, hogy nem
Nem vagyok egy Rocco, de eddig nem volt panasz... de azért a babyrépa lehet örök magányra kárhoztatnaÉn az 5G chipben bíztam, de azt nem kaphattam meg... mondta a dokinéni, hogy az tényleg csak azoknak mehet, akik összeesküvéshívők. Csak őket akarják megfigyelni
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150442 üzenetére
Szintén zenész, bár ez a hétfő most jó...
Megkaptam az első kínai oltástKérni akartam az 5G-s verziót, de azt mondták, hogy csak a konteo-hívőknek jár
Bár... ha elkezdem kívánni a kutya/patkány húst, majd kezdek aggódni"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #150402 üzenetére
Nincsenek ezek olyan rosz áron...
Hsználtan! vettem itt aprón sok sok éve 35ért 850-es Seasonic beles corsairt.
És örültem mint majom a fa.....nak.Ahhoz és az azóta eltelt időhöz mérve ez teljesen reális
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150363 üzenetére
Igen, az astra.
Mostmár kutatások is kimutatták, hogy akinek véralvadásbeli problémái vannak,
ott okozhat kemény problémákat az astra.Az említett jóbarátomnak van ilyen problémája. Az mentette meg az életét, hogy előzetesen emiatt vérhígítót kellett tolnia, ez mentette meg az életét.
A második oltásánál már tudatosan rákészült, így "csak" a szemében vérzett be pár ér, így "megúszta" annyival h kb 10-15 percig egyik szemére sem látott semmit.
Valahogy egyre kevésbé szimpatikus az AstraSzüleim kínait kaptak, anyukám már a 2. -at is. Le is kopogom gyorsan, abszolut semmi probléma.
Regisztráltam én is egyébként, nagyon remélem, hogy hamarosan leoltanak veszettség ellen Pfizer / Moderna / Sputnik / Sinopharm... minden jöhet, csak astra neRemélem a kínaiban tényleg ott az 5G chip, free internet powa
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #150361 üzenetére
Irigyellek is meg nem is...
Kb bármelyiket bevállalnám ha felkínálnák végre, kivétel az Astra.
Eddig ismerettségi körben akárkit oltottak nagyon megszenvedte, egyikőjük a szerencsés véletlennek köszönheti, hogy nem halt meg ott és azonnal"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #150228 üzenetére
Brothereket szoktak ajánlani...
Én személy szerint szeretem a HP-t, de a driveren kívül más appját sose használtam, így a tapasztalatom nem releváns.A nagy homeofficeozásban több ismerősöm vett Brother-t, eddig mindenki szereti. (W10)
-
Shokkolo
addikt
válasz Stepo #149266 üzenetére
+#149267 CJ4567
Erről beszélek...
Tényleg imádtam a hardvereket csereberélni, Sasnak (nem kis) hála, tuningolgattam is,
de mostmár olyan extrém felárral lehetne hangyaf*sznyival előrelépni, ami nem éri meg nekemInkább átcsoportosítottam az árát más, talán időtállóbb hobbiba.
Plusz jövőre ha minden jól megy kinézne egy lakás / házvásárlás...
Ami maradt azt bele tudom abba tolni. (nem mintha sokat jelentene az a pár 10k de ez megint egy másik történet ).Sebaj, szépen kitaláltam mindent...
Jön egy 14" -os Latitude, ami
- bírja a hurcolászást,
- kicsi, kompakt, időtálló és egész jól tartja az árát
- dokkolóm már van, 1 mozdulattal instant workstation
- adattárolónak ott a NAS
- ha mégis kell 3,5-es HDD mondjuk adatot menteni, arra vettem egy ilyetEgyelőre teljesül minden "vágyam".
Aztán egyszer hátha (majdnem) bezárul a kereslet-kínálat ollója, és tudok újra építeni egy kis PC-t.
Pedig mennyire akartam egy nagyon kompakt kis szörnyet egy Bitfenix Prodigy -ba"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz DraXoN #149235 üzenetére
Én Latitude párti vagyok, ~10 éve van vele mélyebb ismeretségem
Eleinte a céges notebookom volt az, megszerettem és teleszórtam vele a családot / barátnőt / ismerősöket.
Azóta kevesebb a fejfájásom is miattukÉn voltam az utolsó mohikán, aki küzdött a desktop vonalon, de be kellett lássam, feleslegesen drága hobbi.
Sas anno követte én is imádtam mindent csereberélni, de olyan drága lett, hogy ez jelenleg nagyon nem éri meg nekem.
Sas, emlékszel még arra a bizonyos Corsair H100-ra, amit gariztattam? Mai napig megy, most adtam el a géppel együttSzép lassan átalakítottam az itthoni környezetem, hogy már nem kell a desktop csak max játékra, az meg nincs 1 éve. Még ha lett is volna időm, nem kötöttek le
Beadom a derekam és veszek én is egy Latitude-ot.
500-as SSD, 7/8 gen i5 16 GB ram, mindenre is bőven sok ami nekem kell.
- Tárhelynek ott a nas
- ha esetleg kell 1-1 VM elbírja a noti
- ha 0/24 kellene mégis VM, akkor a NAS is bírj 3-4 -et...A macmini is csak azért kellene, mert olcsóbban lehet jó minőségű audio streamert csinálni belőle, mint célhardvert venni. Egyelőre elleszek mobil kütyükkel,
aztán 1x ha picit rendeződik a világ rendje, a "feeling" kedvéért akarok megint egy desktopot összerakni, de nem most. Irreális az árfekvés...Már csak valami jó akciót kellene kifogjak egy 1 terrás tárhelyre one // google drive -ra,
hogy a legkritikusabb dolgaim ott is meglegyenek."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz MiklosSaS #149226 üzenetére
+ DraXoN:
Azok nekem overkillek
Konkrétan streamernek gondolkoztam el rajta, mert alapvetően stabil, megbízható gépek szinte 0 fogyasztással.
Az össz. feladata NAS-ról zenelejátszás lenne + Tidal / Spotify.
Azért is keresek öreg gépet, mert egy 120 / 240-es SSD-vel több mint elég lenne.Létezne erre a céra streamerek, de drágábbak és nem jobbak, főleg, hogy igazából még a DAC-ját is megkerülné, mert USB-n kötném a láncba.
Erre még az is lehet, hogy az "őskövület" C2D-k is elegek lennének
Ízlelgetem a dolgot...
Fel-fel bukkan egy 2012 mid 90-100 között. Erősen filózok...[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz DraXoN #149223 üzenetére
Nevetségesek a használt árak...
Leépítettem a teljes PC-m pár hete, egy EVGA 170 Ti volt benne, konkrétan jelentősen többért adtam el, mint amennyiért vettem (1,5-2 éve? )
Kabaré
Egy időre elengedem a PC vonalat, átköltözök notebookra, úgyse volt időm az elmúlt 1 évben játszani, plusz ezt az árrobbanást nem akarom megfizetni feleslegesen.Más:
Ha már i -cuccok, ha valaki tud pofátlanul olcsó régebbi mac-mini -t, érdekelne
(pl 2012-es... )"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz DraXoN #148984 üzenetére
Annyiban kötnék bele a leírtakba, hogy sokan nem is akarnak ott ingatlant venni, az sem aki "megtehetné". Ennek a hátterében az áll, hogy teljesen más a felfogásuk, mint pl nekünk nagyaroknak (és nem feltétlenül negatív kontextusban).
A magyarokra általánosságban jellemzőbb a röghözkötöttség, nem szivesen költözünk akár országon belül sem. A fiatal generációnál ez kezd változni, de továbbra sem ez a jellemző.
Valahol ebből is következik, hogy sok-sok évszázadon keresztül beleivódott a társadalomba, hogy a saját tulajdonú ingatlan megadja a biztonságérzetet (nyílván jogosan, onnan már nem dob ki a főbérlő ).Ezzel szembe tőlünk nyugatabbra nem ritka az, hogy egy állás kedvéért többszáz kilóméterre költöznek. Egy bérleményt sokkal könnyebben hagy maga mögött az ember.
A legtöbb esetben konkrétan csak a ruháikat viszik, minden más marad...Rengeteg német kollégám van, néha van idő hasonló témákról is beszélgetni. Mi erre jutottunk.
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148952 üzenetére
Ha gondolod este megpróbálhatjuk megnézni mondjuk 6-7 között.
Nem igérem, hogy meg tudom oldani, de megpróbálhatjuk.
Ennyit tudok ajánlaniA Norbi repeatere egyébként a legegyszerűbb megoldás
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148950 üzenetére
Az a baj h nem látjuk a TPLink menüjét. Így nehéz.
Ami még rosszabb, amit PM-ben is írtam neked, hogy a TP fórumán azt láttam, hogy mások is akarták ezt a funkciót, de nem tudták megoldani.
Gyanúsan mégse tudja"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148948 üzenetére
Elvileg simán a TP-Link lanportjába kell dugnod
Egyetlen dolgora kell figyelned:
Gondolom mind2 router csinál DHCP kiosztást.
Arra figyellj, hogy a DHCP range NE legyen ugyan az.
Például:
T-s router: 192.168.100.1 - .100 -ig
TP-Link: 192.168.101.1 - .100[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148928 üzenetére
Szerintem nem lesz neked jó a PPoE. Azt a fő (T-s rotuernek kell csak állítani), mert az fogja életben tartani a netkapcsolatot.
a 2. router ami gyakorlatilag AP lesz, már nem kell ilyen feladatot elláson. Mi van még ott alatta a legördülő menüben?"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz biker #148721 üzenetére
Melyik motors DCi volt?
Nekem is van 1, én belenyúltam "sajnos" egy delphi-be.
Lekopogom nincs baja, de gyanúsan még addig tűntetem majd el.Állítólag a későbbi non-delphi már fényévekkel jobb.
-
Shokkolo
addikt
Vírushelyzet:
Nem tudom mit hoznak ki belőle és mi a tényleges cél, a szlovákoknál kivétel nélkül mindenkit letezstelnek. (2x > 2 hetes eltéréssel).
Aki nem megy el, annak automatikus 2 hét karantén.
Szigorú, de még jól is kijöhetnek belőle"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #148415 üzenetére
Nem kellett kutatnom, ugyebár saját szellem itermékről írtam.
A szakirodalmi hivatkozás meg pár könyv volt csak a wbfejlesztésről, sql, php, css és hasonlók. Mondom, nagyon hendikeppes voltam ezzel. Minden tiszteletem azoké akik brutál melót beletesznek 1-1 SUCK-dogába...
Szóval kitartást, remélem lassan a finishbe vagy[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #148413 üzenetére
Nem kellett tudnia, hogy 1 éjszaka készült
Plusz az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy sjaát webportálról készült, ami ugye addigra megvolt, szóval az 1 éjszaka csak féligazság. Maga a dolgozat született annyi idő alatt, de amiről az szólt, abba volt pár munkaóra
"A webfejlesztés jelentőssége a vidékfejlesztésben""A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #148403 üzenetére
A-m-a-t-ő-r
nekiültem anno a szakdogámnak hajnal 1 körül, reggel 7-re kész volt.
Még aznap elfogadta a konzulensem, és 5-össel meg is védtem"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #148400 üzenetére
ez most fájt
-
Shokkolo
addikt
Benzi vs Diesel fenntartás margójára:
- Mindkettőben illik olajat cserélni, árban ugyan az. (ergó nincs eltérés)
(2.0 CRTDI Passat [B7 2012] költsége ~25-27e ft > olaj, olajszűrő, levegőszűrő, gázolajszűrő, pollenszűrő. Ez nem egy ökör ára. Új Ignis benzinszűrő > 17e kedvességgel. )
- Kettőstömegű: sajnos jópár éve megjelent a benzinesekbe is, előbb utóbb a régiek eltűnnek, tehát itt sincs már eltérés
- Diesel befecskendező hjah... valóban zsebbenyúlós, DE! ott van a benzinesen hengerenkénti injektora. Tapasztalatból mondom, az is drága (és ez valahogy mindig elfelejtődik)
- Turbo: ésszel használva 3-400e km -t megy egy gyári turbo a dieselen. Ha javítani kell akkor költős, ez tény. Viszont mint mondtam, a benzineseken is ott van már. Egyre ritkább a szívó benzin > jópár éve már a "downsizeing" trend, el kell fogadni
- Benzinesen a gyertyasor? Az se épp olcsó ha minőségit vesz az ember, és minnél modernebb a motor, annál inkább kell. (volt egy e46 2.2 benzin bmw-m, gyertyasor 90e ft volt rá )
- ha már gyertya, akkor gyújtástrafó? egyre ritkább a központi, viccesen drága a hengerenkénti trafót cserélgetni. (ez is tapasztalat... alig 45e volt 1 db cseréje kedvességgel)
- ami főként diesel betegség, az az egr és a dpf lerakódás, odafigyeléssel nem kell cserélni, csak néha "takarítani". EGR-t magamnak csinálom, anyagköltsége 500 ft ,a DPF-et pedig átlag 25-40e -ért takarítják garanciával. Szóval odafigyelés mellett itt sem kell ám a százezreket számolni.Summa:
Mindkettőnek megvannak a maga gyenge pontjai, viszont arányaiban a szervízköltség kb forma-forma. Én ezt tapasztaltam legalábbis. Normális üzemanyagot tankolni illik, aki ezen spórol megérdemli. Mind1, hogy milyen üzemanyag, a szírvízben kifizeti a "spórolás" árát.@#148393 MiklosSaS:
5év ?! aztabüódösQrvaf@szba. Néha eszembe jut, hogy akkor min mentünk ennyire félre... Ha agyonlőnének érte se tudnám megmondani.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz jokeph #148390 üzenetére
Ugye hogy ugye?
- Pár évvel ezelőttig ott volt a nagy hátrány, a kettőstömegű lendkerék.
Nem kerestek alternatívát, manapság szerelik a benzinesbe is
- megy a downsizeing, minnél kissebb cm3, változatlan erővel > megoldás: turbót a benzinesbe is (a kis városi rohangálósokba)
- AC pumpa a benzinesekbe is időzített bomba. (pont mint a magasnyomású a dieselekbe).Szervíz / fenntartás forma forma. Megfelelően kell megválasztani a FŐ felhasználás szerint kinek mire van szüksége.
[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Gyuri27 #148387 üzenetére
- A csúcsot javítani igencsak ritkán kell, beletekertem dieselekbe az elmúlt években irdatlan km -t, egyetlen 1x sem kellett hozzányúlni. Családon belül is 1x összesen, akkoris a PD elemen tömítéscsere volt, 8k... ennyi összesen.
- Turbo: manapság a legtöbb benzinesre is kerül, ergó gyakorlatilag eltűnni látszikl ez a fajta anyagi "hátrány"
- olaj: ha már után kell tölteni régen rossz, és semmivel sem kell gyakrabban, mint a benzinesben. (nálam 10e km az olajcsere > olaj, olajszűrő, levegőszűrő, illet
Tapasztalatból mondom, hogy nem sokkal drágább a diesel fenntartása.
1 szervíz drágább, de ritkábban kell mint a benzinesben."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148383 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy húzd meg magad, csak mérlegeld, hogy nem bántani akar, maximum csipkelődik.
Mondom, saját tapasztalat, engem is betalált egyszer hasonlóval a legrosszabb pillanatomban. És tényleg nem lett szép vége (gyanúsan egyikőnk sem élte akkor épp a legjobb napjait).Az meg, hogy kicsit nyers a stílusa, nem hiszem h újdonság. Őt speciel ilyennek kell elfogadni.
@#148384 Gyuri27:
Azért ne hagyd ki a képletből, hogy a benzinest is szerelni kell, és ott is bele lehet szaladni szép költségekbe. Kicsit azt érzem, hogy nagyon üldözöd a dieselt. Igenis megvan az az élethelyzet amikor jobb választás, mint a benzines.[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148377 üzenetére
Ezzel óvatosan, ne tedd azt amit én
Mindenkinek van sz*rabb napja és félreért dolgokat.
Sas stílusa néha nyers, de jellemzően nem b*szogatni akar vele.
Anno beleszaladtam én is, elkapott egy rosszabb időszakomban, nem lett szép vége"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Shokkolo #148375 üzenetére
Szerkesztési időm lejárt:
Ez a kis diesel lenne az, amit ha sikerül jövőre a költözés, akkor következő lépésként cserélődni tisztán elektromosra.
De kezdő autónak nem mertem "drágábbat" venni. Ha ezzel baj történik, nem fogok idegbajt kapni."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Gyuri27 #148374 üzenetére
Tudom, hogy az drága, szerencsére a csúcsok jók (az előző tulaj diesel szervízben dolgozik, bemérte saját magának). A turbo is jó egyelőre...
De tudom, nem fiatal 2003-as. Viszont nem is 10 évre terveztem, csak 1 max 2 évre.
Friss jogsival megtanul vezetni rajta barátnőm.
Tudom kis távra nem a legjobb választás a diesel, viszont tanulni talán jobb.
Könnyebb vele elindulni lámpánál, illetve szerencsére klímás, azt is jobban bírja a diesel,
és nem lesz belőle 25 LE-s trabant350e volt az egész autó, ha 1-2 év múlva dobom a bontóba, akkoris megérte (bár annyit ha elbontom is kiárulok belőle )
-
Shokkolo
addikt
válasz norbert1998 #148372 üzenetére
Nem bátjuk a dCi .t
Tanulóautónak vettem a nyáron barátnőmnek friss jogsi mellé egy Clio 2 1.5 dCi -t.
Nevetséges a fogyasztása, a térképről lemegy egy tankkal, és egész szépen megy 130-140 pályatempóval."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Whysperer #148298 üzenetére
Ismerős, mármint az alkatrészár.
Van egy 2012-es crtdi passatom.
Köztudott, hogy a kettőstömegű lendkerék a rákfenéje, átlag 150-180e km után...
Én szerencsés vagyok, mert lassan 280e van benne a gyárival, de lassan engem is utólér.
elkezdtem érdeklődni, hogy mibe is fog nekem ez kerülni. (az előző PDTDI-mbe is cseréltettem, ott ~80 volt a komplett kuplungszett), most max kedvezménnyel 230.
Alapvetően szeretem a VW konstrukcióit, de ilyenkor elmorzsolok egy-egy könnycseppet.
Nagyon baráti alapon lesz ~300e a móka úgy, hogy 50e lesz "csak" a munkadíj. (100-150 alatt a legtöbb szerelő kiröhög).
Plusz ha lent lesz a váltó, akkor ugyebár illene egy váltóolajcsere is, az már csak egy elenyésző SzentistvánJövőre tervezek költözés, ha minden jól megy egy újabbacska kertes a terv.
Az első dolgom lesz azonnal felméretni és szereltetni is a napkollektort.
2. autónak pedig egy rohangálós tisztán elektromos autó.@Elvtársuram:
Gondold át, inkább az autó, mint a csaj, mert azzal percenként szedhetsz fel hasonlót,
viszont fordítva sajnos ritkán megy"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz DiszNóÓl #148282 üzenetére
Köszi a tippet, este szerintem ráírok, 1 év távlatából gyanúsan van már gyakorlati tapasztalata.
Minden szempotból tökéletes választás lenne nekem is, mert a D5 pályán zseniális, a villanymotor meg a városban az araszolásra. Kombi is, picit ugyan kissebb, mint a passat, de még élhető méretű maradt a csomagtere ahogy láttam.És ugye a diesel híbrid ritka, mint a fehér holló
(pedig szvsz ötvözi a 2 technológia legnagyobb előnyét, ami pont a másik legnagyobb hátrány: hatótáv <> városozás)Dacia:
Nézegettem énis, mióta megvette a Renault azóta igenis csinál élhető autókat, a duster anno kifejezetten tetszett. Kár, hogy ennyire gyorsan kifogytak a készletek.
A technika a burkolat alatt gondolom a Zoé már kiforrottabb technikája lehet. Arról pl azt hallottam, hogy egész tűrhetőre sikeredett.
Ráadásul mind2 márkának jót tett a Nissan felvárásrlása, szert tettek egy kis japán technológiára.
már csak azt nem tudom, hogy az Infinity, mint premium Nissan is francia kezekbe került-e?![ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz biker #148279 üzenetére
Ha már ennyire belementetek a témába, kikérhetem a véleményed a Volvo V60 PHEV -ről?
A diesel része tetszene amikor pályázok, az elektromos amikor városozok, plusz nyílván a zöld rendszám összes előnye.
A klímakompresszor problémáját tudom, de a PHEV rendszeréről eddig túl sok infóm nincs.
Ezen töröm az agyam egy ideje a passat helyett"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
Shokkolo
addikt
Szép-jó reggelt urak,
Egy szakmai kérdéssel rajtolnék...
Melyik SSD az, ami "olcsó" de megbízható.
Nem számít a benchmark eredmény, nem számít ha lassabb is kicsit, az éelttartama és a megbízhatósága a legfontosabb."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #90350 üzenetére
annyi a hátránya, hogy zenén "csak" sztereo megy át... néhány esetben lehet csalni, ha az erősítő támogatja az "5ch stereo" módot
báááár... jó lenne tudni mi a DAC, és mit hajt...arról nem beszélve egyébbként, hogy az optika szinte "veszteségmentes"
Tudod, nekem úgy van össze kötve... a gép is, a lapos is, és a tv is optikán van kötve a HM erősítőbe
-
Shokkolo
addikt
válasz Lacielvtárs #89903 üzenetére
Szép-jó reggelt mindenkinek
@Katrárs
-nő-úr
Isten éltessen"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz hackeeeee #89643 üzenetére
Uhh basszus, ott nem kicsi a baj
itt egy pár éve volt hasonló, a DHL raktár gyulladt ki éjszakai műszakban, és sajnos magával vitte az egyik legjobb autószerelő műhelyt is
(2 nappal előtte lett kész, és hoztam el onnan a kocsimat )[ Szerkesztve ]
-
Shokkolo
addikt
válasz hszilard666 #89637 üzenetére
eladod az ömlesztett legódat?!
Van esetleg hozzájuk leírásod?!"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
Shokkolo
addikt
válasz hszilard666 #89626 üzenetére
A legjobb játék, amit valaha kitaláltak
Nekem is van, elég sok... bár azok "régiek", de ha lesz egyszer gyerekem azt hiszem el lesz vele.
Mindennek meg van még a füzete is ami alapján összerakható"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest