Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Ezt a filmet szerintem tessék megnézni, nagyon bejött
Tényleg végig izgultam, még úgy is, hogy annyira nem volt gyors a lefolyása.[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Általában mint minden ez is túl van líhegve. Vannak £300-as vasak, £600-ok, £1000 körüliek meg a határ az ég. Használni kell oszt csókolom...ez az egész laptop bench olyan mint a alvó f@szméregetés.....
Legyen az bármilyen, több óra munka után ugyis mindegyik befosik és dobálja az órajelet. A különbségeket meg percekben lehet mérni.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #138097 üzenetére
majdnem azt olvastam hogy kaktusz termék de miért tennél kaktuszt a kijelzőre?
(#138094) MiklosSaS jóhogy jók a színek az amd annyira durva technika hogy az lcd kristályokat is felpörgeti a kijelzőbe
[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138092 üzenetére
Egyébként ilyen 5-10W között meglepően fürge marad, és nyilván viccesen hűvös is. Akkukímélős felhasználásra szvsz tökéletes úgy.
(#138094) MiklosSaS: Most vagy az angliai napsütés nem pont az, amihez én itthon vagyok szokva ( ) vagy ami valószínűbb, hogy akkor egy enyhe AG réteg mégis van rajta.
Én egyébként ezeket a kijelzőket szeretem a legjobban, az enyhe AG rétegűeket, mert csak kis mértékben tükröződnek, de élesek maradnak, ellentétben az erős AG rétegű monitorokkal.A színek... Hát igen, egy normális IPS azért ebben elég jól tud szuperálni.
(#138095) hackeeeee: Persze, ha többnyire sötétítet helyen használod ahol semmilyen jelentősebb fényforrás nincs mögötted, akkor még jobb is a fényes. Minden más esetben kb. csak magad látod benne. Persze, ez is lehet preferencia kérdése, ki mit szeret látni a notebbokja kijelzőjén.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz xatos3 #138093 üzenetére
Dehogy kell fólia rá. Egyáltalán nem zavar, napsutésben a teraszon egy kávé melett is tudtam rajta dolgozni. Persze a mat az jobb, de ez sem annyira vészes. Ha az lett volna simán vissza küldtem volna mert szeszélyes vagyok a kíjelzöre.
Visszont a színek...hát az mindenért kárpótol.
-
xatos3
senior tag
válasz MiklosSaS #138088 üzenetére
egyszer mintha valahol láttam volna laptopra való fóliát ami mattosít, mint a telefon matt fólia.....
de nem emlékszem hogy honnét van ez az infó[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138090 üzenetére
Persze, használható, sminkelni, borotválkozni pl. tökéletes, esetleg tökéletesen sötétben látod is mit próbál megjeleníteni.
Ne becsüld le a kétmagos méregzsákom, az is éppen 15W TDP, sőt, ha hagyom a gyári konfigon, simán bepuszilja a 20W-ot is pl. CBR20-ban...
Viszont az tény, hogy ha lekorlátozom durván 10W-ra akkor a legdurvább terhelés alatt is éppenhogy forog rajta a szélmalom... -
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #138085 üzenetére
Most ezt nem teljesen értem, mire gondoltál.
Én személy szerint igencsak örülök neki, hogy a 2011-es 35W-os i7 CPU-s gépem helyett (Lenovo T420) lett egy olyan, ami konkrétan egy komplett kilóval könnyebb (!!!!), miközben az állítgathatós TDP-jű alapból 15W-os CPU-ja révén feleakkora akkuval is jobb akkus üzemidőt érhetek el vele, ha arra lenne szükség. Pedig ez is már lassan 3 éves konstrukció (Lenovo T460s)...
Persze, ezek a "modern", tejfölöspohárba rakott gépek nekem se tetszenek, FHD/766P TN panel, használhatatlan beviteli eszközökkel, nokedli akkukkal meg hasonlókkal... De ez egy másik történet.
(#138086) norbert1998:
Sajnos a szóban forgó szoftverekkel kb. annyi a tapasztalatom, hogy láttam már embert dolgozni velük.[ Szerkesztve ]
-
norbert1998
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138082 üzenetére
Az a baj, a hűtő magában kitenné a kis lapos súlyának 80%-át... No, meg némileg vastagabb is. Maradok a laposnál.
Véges elem... Mennyivel jobb, hogy nem végtelen, ez legalább előbb utóbb elkészül.
(#138083) MiklosSaS: Látod, nekem csak ilyen röhejes kétmagos giccshétre tellett...
Az értelme ennek ott van, hogyha megnézed a single core eredményt... Valamint ott, hogy ebből akár egy 4,5W-os kis méregzsákot is tudsz csinálni (gyárilag lásd [link]), egy négymagos azért ennyire nem skálázódik jól ilyen pici TDP-kre.
Természetesen én is el tudtam volna képzelni egy jobb négyhengerest a notiban is, de reálisan nézve már az előd kétmagos Sandy i7-el is jól elvoltam, annál ez azért gyorsabb legalább 10-20%-al, miközben 35W helyett ez már 15W-ból hozza ezt a tempót. i3, Pentium, kösz nem, azok azért ezeknél lényegesen lassabbak, nem csak marketing az elnevezésbeli különbség. Mondom ezt annak ellenére, hogy én is úgy tartottam volna korrektnek a nevezéktant, ha meghagyják az i7-et a négymagos mobil lapkáknak, ez meg lett volna a top i5. -
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138080 üzenetére
Igen, tapasztaltam az AVX mániát. Viszont mivel a Skylake AVX-ben azért masszívan erősebb, mint a Rizsa, így ebben azért nem olyan fényes az eredmény, mint az AVX nélküli felhasználásban, ami amúgy az általános mindennapi teljesítményt szvsz jobban mutatja.
Amúgy toltam egy 15W limites benchet. Nem sokkal lett kevesebb, mint 25W-al [link]:
.
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy 25W-on nem hűti meg a hűtőm sem tartósan, inkább olyan szűk 20W a plafon neki, utána pedig 75 fokon thermal throttling van. Egy kevésbé ultramobil gépben, vagy magasabb hőfokra állított throttling küszöbbel szvsz azért lenne még pici ebben a CPU-ban is.
15W-on viszont Throttlingmentes.
Ami vicces, még alulfeszelni is lehetne, -50mV-al még teljesen jónak tűnt, de azért egy ilyen masinát nem akarnék agyig tesztelgetni emiatt. Mondjuk játéknál beleférni a hűtő képességeibe még teszteletlenül is jó opció.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138072 üzenetére
Megy ez szépen.
(#138074) norbert1998: "25%-al több pont, ~90%-al több fogyasztás"
Ezek a számok meg hogy jöttek ki?
Nálam a matek így néz ki:
- 1107 vs 1619 pont = +46%
- 15W vs. 25W = +66%
Tehát +46% teljesítmény +66% fogyasztással, ami szerintem igen jó érték, hiszen nem csak a CPU fogyaszt, tehát összességében elég jól arányban áll a sebességelőny a fogyasztástöbblettel. Plusz a tiéd TDP-je is konfigurálható 8 és 25W között, így kicsit alacsonyabb tempóval szerintem perf/watt-ban is már jobb lenne.
Nálam az i7-6600U TDP-je XTU-val konfigurálható, akár 8W-os tablet CPU-t is csinálhatok belőle, ami mondjuk ha ki akarom maxolni az akku üzemidőt nem jön rosszul.Amúgy úgy látom, ez az új CB erősen kedveli az AVX feldolgozókat, mivel a sima kétmagos i7-em is dob benne bő 700 pontot 15W-os módban, miközben ez a 2500U péppé veri a még AVX-et nem piszkáló R15-ben. Az asztali hatmagosom is erősen lehangoló pontokat dob az AVX hiánya miatt.
(#138075) MiklosSaS: Miért ne érződhetne gyorsabbnak? Az i3-akból többnyire erősen hiányzik az órajel.... Nem véletlen jóval olcsóbb, mint egy i5 vagy i7. A 7100U nálad hiába 7-es szériás i3, csak 2,4Ghz, nekem a 6600U-s i7 alapórajele is magasabb, és arra jön még rá az esetenként nem kevés Turbo is meg még +1MB L3....
-
norbert1998
nagyúr
válasz MiklosSaS #138075 üzenetére
Örülök, hogy tetszik. Elég kritikus vagy ilyen téren, jó értelemben főként, de ha tényleg bejön, akkor kifejezetten vesszenakék!
Én meg odáig jutottam, ogy megvan a 24/7-es setting azt hiszem. Épp hűthető még heavy render alatt is, a RAM-okból sem tudok kihozni többet, már mindkettőtől többet vártam, mégis elégdettnek mondanám magam.
Jobbára 4.2/3.2-t vártam tőlük, de a proci marad 4GHz-en, a RAM meg 2933-tól stabil csak, így ahhoz 14-15-15-15-32-es időzítés társul, de így most jó minden. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #138076 üzenetére
Nem próbáltam, nem tudom milyen.
Nálam a napokban fogja teljesen átvenni a laptop a media/írodai PC szerepét, ezért már nem szeretnék kis gépek épitésével foglalkozni. Ott a játékos/munka gép, ott a laptop és tablet...meg a konzol. Szerintem ez több mint amire szükségem van.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz hackeeeee #138073 üzenetére
Nekem volt anno Kabinim (Athlon 5150) netre, filmre, online radiózásra jó volt. De többre nemmigazán ajánlom...max régebbi nem CPU igényes játékokra. Igaz a Ryzen Athlon az más kategória.
@Fincsibe: ja, meglepõdtem én is milyen jól megy. Akasszanak fel, de igy pár óra nyomkodás után gyorsabbnak érzem mint a Lenovót. A kijelzõ szép, igazi Radeon színek. Hang rendben, elég hangos....igaz nem egy prémiúm kategória.
Tesztelgetem még...~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
CJ4567
nagyúr
válasz Jakuskacsa #138068 üzenetére
Én a Hitman (2016)-ot fogom elkezdeni, Fanatical-on 3300-ra le volt akciózva a GOTY változat, szóval megérte.
No Sana No Life
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz norbert1998 #138069 üzenetére
a nőknél max..
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
norbert1998
nagyúr
válasz Jakuskacsa #138068 üzenetére
A majdnem az már egy fél igen
-
Jakuskacsa
senior tag
Én nem emléxem mennyiért vettem, lehet azért, mert nem tesztelgetem, hanem játszok a gépen...
Amúgy sziasztok! Olvastam ám itt amíg nem voltam, de lelkierőm nem volt írni, pedig épp dühöngtem is, hogy volt pár érdekes téma, oszt lemaradtam. Áám... tudodjátok mit találtam és vettem meg? A settlers III-at Még mindig jó....
Majdnem elfűti a 7700k-t... De csak majdnem...[ Szerkesztve ]
A legszebb dolgok akkor születnek, mikor masoknak nem tetszik az, amit csinálsz!
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138065 üzenetére
Az én 1600Mhz CL7 6GB OCZ Platinum kitem mikor vettem 24 000 forint volt, majd utána egészen bő 70 000 forintig drágult. Ezért nem is egészen értem ezt a DDR4-es műdrámát, amikor még így is egész olcsón adták a kapacitásához képest.
-
norbert1998
nagyúr
Végre van időm játszani egy kicsit a géppel.
3101 pont CB20 4 GHz-en, egészen jónak tűnő RAM settingsel. XMP3200 4100-on volt ennyi pontom
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz norbert1998 #138063 üzenetére
Nem értem ebben mi a meglepő.. Én ~20k körül vettem a 16GB 3200-as Corsair-t, és ~35-40 közötti áron adtam el kb. 2 év után.. Ez volt..
Véleményem szubjektív...
-
norbert1998
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138060 üzenetére
Akkor volna újdonság ha egy 12 magos 24 szállas 3700U volna benne 7nm-en és 3.2 GHz alap órejelen 25 W-os TDP-vel
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138054 üzenetére
En is oszinten megmondom neked hogy utolso dolog ami engem egy laptopnal erdekel az a benchmarkok...a laptop nem a banchrol szol....hang..ergonomia...kijelzo..stb.
De, igen...neked amikor belakom es idom engedi tolni fogok par bench-et. De figyelmeztetlek..itt IBT-ben nem lesz meg a 200 GFLops
@Mahrenburg: ja, persze
[ Szerkesztve ]
-
xatos3
senior tag
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138052 üzenetére
Nekem az a tapasztalat, hogy idővel megszokod... Elsőre nekem is soknak tűnt a 900P is 14"-on.
(#138053) MiklosSaS: Nem lesz olyan lényegesen nagyobb. Külső monitor, esetleg dokkolóval nem lett volna jobb opció?
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138052 üzenetére
13.3"-ról vàltottam 14"-re. Nekem túl kicsi a 14 is, különösen pár programban. FHD-ben alig olvasható, nagyítva meg nem elég a kijelzõ. Meglátom majd milyen lesz a 15.6", meg kiváncsian várom hogy lesz-e számomra érezhetõ különbség az i3-7100U és a Ryzen 5 2500U között, meg a kicsike Vega 8-ra is kiváncsi vagyok.
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138050 üzenetére
Ki tudja... Szűk karnyújtásnyira szokott lenni, hiszen máskülönben nem érem el a billentyűzetet. "Belebújni" nem szoktam.
-
norbert1998
nagyúr
Köszönöm szépen
HSM: Nem lehet, hogy túl közel ülsz hozzá?
-
Mahrenburg
őstag
Isten éltessen, NorthBull!
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138046 üzenetére
Nekem nincs vele bajom, a T420-ast is 100%-on hajtom 900P panellel évek óta.
Nekem a 15,6 gépek tűnnek zsákutcának, hordozni nagy és bumszli, asztali gépnek meg iszonyat pici a kijelző. Én abszolút a 14-eseket preferálom, mint hordozható számítógép. -
CJ4567
nagyúr
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138040 üzenetére
A kérdés, hogyha van egy ilyen príma notid, amivel elégedett is vagy, akkor minek cserélni?
Webcamnak ott a mobilod, annak tuti nem rossz a webkamerája.
(#138041) hackeeeee: Ebben nem teljesen értem a logikát... Ha van egy full gyári konfigú cucc (csekkoltam a gyári alkatrész listát), A+ állapotban, amit igen jó eséllyel én szereltem először hűtőpasztát cserélni (karcmentes festett csavarfejek), akkor az mitől lesz felújított? A felújított gép nálam az, amikor 3 közepesen lerobbant gépből és némi tartalék alkatrészből legóznak össze neked 2 szépet meg egy nagyon csúnyát, amire így nyilván már gyártói garancia sem lesz... Az azért szvsz "kicsit" más állatfajta....
Pedig ez is céges gép volt valamikor, igaz, nem kereskedőtől vettem.[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
Ért vki itt a bt headsetekhez? Nem tudom ezek a blitzwolf csodák jók e annyire mint most a 3k s akg m
Xbox One: bandymnc
-
MiklosSaS
nagyúr
Az én Lenovóm kijelzõje kimagaslóan szép, mat és a kalibrálásanis egyben van. Több mint egy éve használom de alig halottam a hütését, billentyüzete kellemes, hang is rendben van.
De ami förtelmes, na az a webcam...olyan mintha egy 2002-es vga webcam lenne.
Meglátjuk milyen lesz az Acer.
-
HSM
félisten
válasz MiklosSaS #138036 üzenetére
Attól függ mennyire olcsójános ami neked van. A nagyon olcsóaktól pl. a FHD IPS panel, ami azonnali látványos difi, vagy ha felemeled egybe marad, nem nyeklik nyaklik, normális hűtése van, valamint ha elkezdesz rajta egy email-t írni akkor nem akarod az ablakon kivágni a billentyűzetet, hanem csak kellemes rajta gépelni....
Amúgy a T460s pont nem kosárlabdázni meg pajtába való a fém borításával, cserébe igen prémium érzet vele dolgozni pl. az irodában.
A sebesség is elég korrekt szvsz, nemrég linkeltem Cinebencheket, nem megy rosszul, szvsz, összehasonlíthatod az i3-al...[link]
A négymagosok notinál annyira nem tudnak elmenni, mert jobban megfogja őket a magasabb TDP limit is. Ja, és ez így benchben max 75 fok volt, ott van a throttling limit, szval ez megsütni sem fogja magát. -
HSM
félisten
válasz hackeeeee #138034 üzenetére
Nem felújítottra gondoltam, hanem jó állapotú használtra. Amit vettem a gyári SSD szerint 160nap üzemórát ment, akkuk kb. 80%-osak. 2-3 éves gépből ilyeneket még vígan ki lehet fogni és ezek már nem hajmeresztően drágák.
És ha 3 évesnél fiatalabb, akkor még gyártói gari is lehet rajta, ami amúgy 5 évre bővíthető. -
MiklosSaS
nagyúr
Mivel tud többet példáúl a te prémiúm kategóriás Lenovód az én olcsó János Lenovómtól? Ha csak arra használom amire használni lehet egy lapost, nem kosárladbázok vele sõt még a termelésbe sem viszem. Csak otthon és íroda környezet..net..böngészés...levelezés..online radio.
Jahhj..a te Lenovódban két magos i7 van, és az egyémben csak két magos i3.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Mások az igények... Én ezt megtanultam a munkám során. Vagyis, én hiába tudtam, hogy az jó, vagy esetleg jobb lehet, a vevőnek egyszerűen nem tetszik, nem szimpatikus, akkor nem veszi meg.
Plusz, a másik a gar, ezekre a "felújított" gépekre általában 6/12 hó gari van, akku állapota kérdéses (általában jó, de néha elég rossz, sajnos), és sokszor sokat számít a 2, illetve 3 év gar.
Nekem sem tetszenek az újak, de pl, ha néha játszanék, akkor már teljesen más kategória van abból is, ha egyáltalán találnék megfelelőt, amiben van valami külső vga.
Véleményem szubjektív...
-
HSM
félisten
válasz hackeeeee #138029 üzenetére
Én is vettem lapost nemrég. Használt Lenovo T460s, gyíhéttel. Ez nem papírból van, állítható a töltési küszöb, a billentyűzet mesés, és a FHD IPS kijelző is gyönyörű. Van még rá több, mint fél év gari, amit még megtoldhatnék két évvel némi pénzért. Játszani nem nagyon lehet rajta, cserébe minden másra jó. Alternatíva amúgy a jóval olcsóbb T450 is. Persze, ezekben is forrasztott a CPU, illetve némelyekben a ram egy része is, semmi sem tökéletes.
Az előd T420-ast is nyúzom több, mint 4 éve, az is szuperül bírja.
Nekem az a bajom az erős tejfölöspohár gépekkel, hogy megveszed és hamar széthullik a cucc, a drága alaktrészek meg mennek a levesbe.Az akkuról... Nekem a T420 akkuja 7 éves legalább, 330 ciklus felett volt használva 80%-os küszöbbel és még 80% feletti a kondíciója, nem nullás... Azért az nagyon nem mindegy szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
MiklosSaS
nagyúr
Fincsibe!!! Élj sokáig!
-
hackeeeee
Jómunkásember
Érdekesnek tűnik ez a Stadia, kíváncsian várom, hogy bejön-e nekik végül.
HSM: Én ezeknek tudatában is valszeg inkább notit fogok venni. Valszeg valami kicsit combosabbat, majd valamikor a közeljövőben. Garival alapesetben nem gond, garin kívül necces, de ez szinte mindenre igaz már. A BGA már mondhatni alap a notiknál, ezzel nem nagyon lehet mit tenni.
Amúgy a Swif 3 annyira nem gagyi, van nála sokkal gagyibb hatást keltő gép is, ebben a kategóriában..
Ez a töltési küszöb is egy érdekes téma, zöbb mint 10 évvel ezelőtt vettünk egy Satellite L300-at. Közel 5 év után hallt meg benne 0-ra az akku, úgy, hogy az utolsó bő 1 évben 24/7 töltőről ment. Akkoriban szerintem közel sem fektettek ezekbe akkora energiát, mint most.
Plusz, egyet kell értenem Sassal, vagyis, ha elkezdjük nézni, hogy most minden jó legyen, akkor alsó hangon 30-40%-ot drágulnak a gépek, vagy többet...
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #138015 üzenetére
Ez igaz. Sajnos a mezei juzer csak azt nezi hogy ott legyen a gyiiiihet, meno legyen a kasztni es olcson vegye meg. Aztan lehet menozni hogy gyiiiihet laposa van.
A gyartok meg lassan papribol fogjak a kasztnik csianlni, nem szamit hogy lassan mar levegot sem kapnak a komponensek. Ezert is itt peldaul a sima normalis felhasznalasra szant laposok csak 1 ev garanciat kapnak. Mindegy hogy DELL, HP, Lenovo vagy Acer. Csak a potensebb "jatekos" cuccok vagy a business gepekhez jar a 3 ev, de azt kemenyen meg kell fizetni ( £1300-tol kezdodik)...en meg annyit nem szeretnek elverni laposra.
-
MiklosSaS
nagyúr
Na akkor ha mar belemerultem a laptop dologba, bele is megyek egy nagyobb kijelzos gepbe. Ezt talaltam, £355-ert, bontatlanul 1 ev garanciaval...csak Ryzen 5 2500U es Vega 8-al nem mint a linkben talalhato 2700U+ Vega10 kombo. Tehat:
- Ryzen 5 2500U (2 GHz alap, 3.6 GHz turbo ), konfiguralhato 15-25 W TDP-vel.
- Vega 8
- 8 gb ddr4 (2x4, 2400 MHz ha jol emlekszem)
- 256 Samsung SATA SSD
- FHD IPS (LG) 15.6 " -os kijelzo
- ujlenyomat olvaso (ami neha meg hasznos is lehet)Az akksi ido nem annyira jo, de nekem az nem szamit, ha birja a 2-3 orat nekem az jo, ugysem hasznalom 2 oranal tobbet tolto nelkul. A kijelzo nagyon szep, csak lehetne kicsivel jobb a fenyero..dehat valamit, valamiert. Nem kaphatok egy £355-ert (boltbal £499-649 kozott talaltam) kemeny munkara szant lapost. Megrendelem, aztan 1-2 hetig tesztelem..ha OK akkor marad es eladom a Lenovot...ha meg nem akkor eladom az Acert lehet kisebb bukoval (£30-50) de legalabb kiprobaltam a valo eletben egy Ryzen 2500U-val szerelt lapost.
Van egy olyan erzesem hogy tetszeni fog, mivel nincsenek nagy elvarasaim.Na, jo ejt!
-
HSM
félisten
válasz norbert1998 #138024 üzenetére
Ne is mondd.
-
MiklosSaS
nagyúr
Lapos elengedem. Nem IPS a kijelzõ, TN meg nekem nem kell...lehet benne Ryzen 9 dual socket is. Keresek majd valamit ami 15", IPS és Ryzen £500 körül.
-
xatos3
senior tag
válasz hackeeeee #138017 üzenetére
pont ahogy hardveresen teljesen képes volt a hd7970 dx12re, most rászabadította a cry engine 5.5 a ray tracinget az amd vega 56 demóval a piacra,
és azonnal működik a régi nvidián a raytracing!!!
azt a mocskos kartelles maffiavezér eget má komolyan[ Szerkesztve ]
[Noctua NH-D15 Chromax.Black] [RYZEN 5900X] [ASUS X470 PRIME-PRO] [ASUS TUF 6700XT OC 12GB] [32GB CORSAIR VENGEANCE SL 3600] [LIAN LI O11 DYNAMIC XL ROG] [szerver: synology DS923+]
-
hackeeeee
Jómunkásember
Véleményem szubjektív...
-
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz norbert1998 #138013 üzenetére
Az már komoly cucc. Minek olyan erõs lapos, mit csinálsz vele?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz Gyuri27 #138010 üzenetére
Igazából amire nekem kell oda bõven elég volna a ryzen 3 vagy i3. Könyvelés, levelezés és böngészés kb ennyi amire használom a lapost. Most van egy Lenivo ideapad 320s-em amibe van 8 gb ddr4 meg egy két magos i3, visszont a kijelzõje nagyon szép fajta IPS FHD...csak 14" ez pedig 15.6" lenne.
-
MiklosSaS
nagyúr
Jól hangZik, alszom rá még. De több mint valószinü hogy belemegyek
-
xatos3
senior tag
válasz norbert1998 #138008 üzenetére
a tied is amd laptop?
-
MiklosSaS
nagyúr
-
xatos3
senior tag
válasz MiklosSaS #138000 üzenetére
asszonynak van egy acer nitro 5 ilyen hardverrel de abban van rx560x is, meg persze sokkal sokkal komolyabb hűtés
ha nem játékra kell akkor kiváló darab, de a vega 8 azért 720p-ben jópár játékot elindít normálisan
most hogy már van teljes körű driver támogatás 3 hete az amd honlapján, és nem kell a gyártó miatt 11 hónap lemaradással drivert firssíteniszerintem tök jó vétel, én pl mivel az asztali gépen játszanék továbbra is, simán megvenném magamnak
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest