- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #46193 üzenetére
Közben megjavult a laptop, megcsinálták, jól működik. Öröm, bódottá.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz csabyka666 #46185 üzenetére
Én most adtam be tesóm gépét a laptopszaki-ba töltésvezérlő problémával, ott 35ezer az alaplapozás.
A végeredményről majd itt beszámolok, egyelőre én is kíváncsian várom, h mi lesz.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz csabyka666 #46180 üzenetére
Szerintem ez töltésvezérlő hiba lehet, ami gondolom az alaplapra van forrasztva.
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Adott egy dell e6440 (nővérem laptopja), nem volt vele semmi probléma, viszont egyszer csak nem vette a töltést, akksiról ment és nem töltött többé, majd lemerült az akku is. Ilyenkor mit lehet csinálni? Kuka az alaplap/laptop?
Próbáltam másik töltőkkel is, és dokkolón keresztül is. A töltők (fehér/kék led karika) kikapcsoltak miután rádugtam a laptopot.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Fel tudsz engem világosítani, hogy mi az m.2, mi az nvme?
Az m.2 a csatlakozó típusa, az nvme/sata pedig a protokoll, amin keresztül kommunikál?
Az nvme és a pci express ugyanaz?
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Új dell laptop, előtelepített os, több partíció:
1. efi (190mb)
2. os bitlocker-rel, (474gb)
3. helyreállítási (990mb) (gondolom a windows-é)
4. helyreállítási 1,35gb) (gondolom a dell-es recovery)
5. nem lefoglalt (13mb)Kérdés: Hova mentette el automatikusan a bitlocker kódot (előtelepített, nem én kapcsoltam be)? Mivel rendszergazda vagyok (egyetlen egy fiók van) ki tudom nyerni a kulcsot, csak kíváncsi vagyok, hol tárolódik még pluszban (mert elvileg kötelező máshol is, tartományos gépeknél az AD-ban szokás, de ez nincs tartományban).
Más: Dell-es előtelepített programokkal (dell optimizer, dell power manager, dell free fall data protection, dell digital delivery, dell command|update) van tapasztalatotok (törlendő bloatware-e az összes)?
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pyttawrx #45454 üzenetére
Újraindul, nem kikapcsol.
Igen, az akksi is rossz. Rühellem a gépet, pénzt feccölni már nem nagyon szeretnék bele. Töltőm ilyen (toshiba) nincs másik, majd megmérem multiméterrel.
Azért is lett rá windows7 téve, mert hdd-t tettem bele, sajnos ez a core2 duo széria már felejtős. Bár érdekes volt látni, hogy így frissen win7-tel még döcög valahogy.
Igazából szakmailag érdekel a dolog, a kíváncsiság hajt, meg hogy tudjam mondani mit adok másnak, hogy becsülettel tudjak kijönni belőle. A laptopot magát szívesen a földhöz vágnám egyébként.
A fura az, hogy ez most jott elő, előtte ilyen gond nem volt. (Oks, 2 évet állt a gép)
-
ArthurShelby
addikt
Adott egy régi laptop (toshiba l300: 3gb ddr2 ram, t7700) (anyám régi, nemhasznált laptopja). Ssd volt benne, azt kivettem, és hdd-vel akartam volna eladni.
A probléma az, hogy a gép random kikapcsol. Nem is tudtam telepíteni rá a windowst (fájlok kicsomagolásnál szállt el, kb 20% fele). Végül strelec-en keresztül sikerült (memteszt, hdd teszt, cpu teszt nem mutatott hibát). Driverezés után minden jól működött, megszűnt a hiba. Windows update napokig ment rajta (win7) gond nélkül.
Aztán végül egyszer megint előjött. Szerintem akkor mikor idle-be van, épp nem csinál semmit és hirtelen beindul fölmelegszik, a hűtés késik.Ilyen hibát a kiszáradt paszta tud eredményezni?
Bios frissítést amit találtam neten hozzá az 1.5, ezen meg 2.2 van...
Esetleg a töltő (táp) lehet rossz?[ Szerkesztve ]
-
-
ArthurShelby
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, végül sikerült.
Dell 9020: elég volt egy másik pendrive-ra kiírni. Itt is előjött a vga-ra utaló képhiba, de ha vártam most tovább ment később (az előző pen-nél nem). A biosban mindent uefi-re kellett állítani (nem szereti, ha meghagyom a legacy opciót is)
Hp 8460p: Ez kemény dió volt. Azt vettem észre, hogy nem tudok a pendrive-ról uefi módban bootolni. Itt nem lehet kikapcsolni a legacy opciót, és mindig legacy-ban próbálkozott bootolni a pen-ről: ezt onnan tudtam, hogy ugyan azt csinálta bekapcsolt uefi-vel, mint kikapcsolttal (sokáig fekete képernyő, majd tipik vga hibára emlékeztető kép, ha itt nyomtam egy billentyűt, akkor újra indult a gép). Próbálkoztam usb2.0 pennel, usb3.0-val, nem számított. Próbálkoztam, hogy usb 3.0-ba dugom, vagy usb2.0-be (esata-usb kombo csatlakozó).
Végül próbálkoztam .efi fájl betöltéséve/megnyitásával. A gyökérben lévővel nem működött, az \efi\microsoft mappában lévőkkel sem, viszont az \efi\boot\bootx64.efi-t megnyitva bebootolt a telepítő.A telepítést még nem csináltam meg, így nem tudom, hogy az sdd-ről fog e menni az uefi boot telepítés után, de valószínű igen (mert bios-ban volt bootolás onnan, és odatette az uefi-t mögé)
szerk:
csak most jutott eszembe érdekességképp a kérdés: ha csinálok egy gpt-s telepítést egy gépen, és átteszem egy másikba, akkor az uefi/gpt boot onnan is fog menni?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Adott 3 gép:
HP 8460p (2620m)
Lenovo thinkpad x1 yoga (6300u)
Dell 9020 usff (ez nem laptop, 4.gen i3)Kiírtam egy win10 iso-t GPT módban rufusszal (illetve előtte media creation tool-lal is próbálkoztam). UEFI boot-ot bekapcsoltam a bios-okba.
Ezek közül csak a legújabb (thinkpad) tudott bebootolni erről pendrive-ról. A másik kettőnél a kijelzőn fura kép (ennek inkább nem nevezném) jelent meg.
Mit rontok el, túl régiek a gépek? Azért a 4.gen-es i processzortól elvárnám.
Lehet, hogy pendrive-ról nem tudnak uefi/gpt boot-ot, csak merevlemezről?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pyttawrx #43366 üzenetére
Köszi szépen mindenkinek!
Megvettem, megjött minden, talán a teljesítmény is javult. A ventit nem tudtam szétszedni, de a wd40 szívószálas részével befújtam, és azóta halk (igaz, utána takarítgattam azt az olajos vackot van 10percig, de utólag megérte)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz tserrof77 #43361 üzenetére
Ki hol szokott hűtőpasztát venni: hol olcsó, milyen minőségűt, melyiket... pl themal grizzly conductonaut, vagy artic mx4? Illetve szoktatok thermal pad-et is venni (abból is milyet)?
Tényleg lehet a ventit olajozni? Nekem nem sikerült levenni, de olvastam valami tolni húznit: "nem húztam hanem toltam s végén lejött, beolajoztam rendesen"
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
A laptopom napon volt fekete asztalon, és gondolom emiatt (vagy csak simán a korából adódóan) megnyúlt a gumi az alján és elengedett.
Van bármi jó ötletetek/javaslatotok, a nyúlás miatt vissza se tudom ragasztani?
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pyttawrx #40775 üzenetére
Tényleg nem forog visszafele , valahogy azon a sebességen valami rezonálhat (csak furcsa, hogy akkor ír fals/mínusz adatot a program.
(#40779) Hosssszu
Nálam a lenovo z500-nál volt anno ilyen funkció (a lenovo energy management programban)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Pyttawrx #40770 üzenetére
Ezzel jelen esetben csak nézem, de ha olyan kedvem van, akkor szabályozhatom is vele a ventiket (2db), pl felnyomhatom mind2-t 100%-ra.
Illetve mikor visszafele forog, és ilynekor ha átveszem az irányítást, akkor leáll 0-ra (vagy én fölpörgetem), akkor megszűnik a fura búgó hang.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz SeniorTilla #40754 üzenetére
Tudom, csak utóbbi időben vettem észre, hogy néha fura hangot ad ki a laptop, és olyankor visszafele forog (ha megnézed a program read only-n van, szóval csak kiolvassa az adatokat, nem vezérli).
Igazából a fő kérdés, hogy látott e már valaki olyat, hogy a venti visszafele forog, és hogy ez mennyire normális, meg kell-e ijedjek?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz SeniorTilla #40745 üzenetére
És ez valami HP feature?
Az a baj, hogy ezt nem néztem bios (uefi) frissítés előtt, lehet akkor még más volt. Btw ezt te biztos meg tudnád kérdezni a hp-tól, van tőlük pár cuccodA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #40719 üzenetére
Valaki?
-
ArthurShelby
addikt
válasz A_ScHuLcZ #40710 üzenetére
Win8.1-et tettem föl szüleimnek kicserélt startmenüvel. Stabilabb, mint a win10 (főleg az elején), de rengeteg újdonság benne van már (és mai napig támogatott).
A startmenün kívül szerintem nincs hibája. Ellenben win10-ben már szétbombázták a vezérlőpultot.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Nyilván nem.
Egyébként nem az enyém a laptop, egy barátomé (utálom is, mert egy consumer vacak, már a csavar foglalatok is törnek...)
Csak mivel olvastam, hogy a gyári ventik nem a legjobb minőségűek (3 hét után megadta magát), így gondoltam, hogy utángyártott, vagy bármilyen más esetleg még jobb is.
Valószínűleg alul van méretezve a gép (egy venti, egy cpu, és egy dedikált gpu)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok!
Adott egy notebook, ami rohadt hangos, kiderült csapágyas lett a ventilátor. (BTW ez mitől lehet, és mi romlott el? Mert ugye úgy néz ki, hogy egy tekercs fel van ragasztva, illetve a kerékben van egy mágnese rész, az ottani gyűrű is elkophatott)
Mindenhol csak hűtővel együtt árulják itthon, ventit külön nem. A venti ebayen kínából 1800ft, itthon meg 10ezer ft hűtővel együtt (de ugye az egyből itt van).
Az jutott eszembe, hogy egy random ventit nem lehet e föltenni? Ezek mennyire speckók?
Ahogy láttam pl a venti csatlakozók egységesekA rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz pellesmartin #37421 üzenetére
Nekem is volt hasonló esetem, ott nem eredeti akksi volt, és azért volt ilyen. Az akku eletronika is számít sajnos.
-
ArthurShelby
addikt
Üldöz a balszerencse.
Egy asus eee pc nem akart bootolni hdd-ről, de mivel már pont ssd csere előtt voltam, nem foglalkoztam vele. Kiderült, hogy egyáltalán nem érzékel semmit sata-n keresztül, bios-ban sem találom.
Mit tudok tenni, hol a hiba?Usb-ről bootolva nem látja a win telepítő sem.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Peterhappy #37371 üzenetére
Más programmal megnézve is ez a helyzet?
Csak a windows mutatja rosszul, esetleg másik win, vagy linux mit mutat?
A hűtőborda csavarjai jól meg vannak húzva, illetve a laptop volt pasztázva?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Armagedown #37365 üzenetére
Szerintem be van ragadva az egyik gomb a billentyűzeten.
-
ArthurShelby
addikt
válasz laca891 #37332 üzenetére
Szerintem kéne. De ezt honnan tudom meg egy laptop esetében?
Ennél a laptopnál már alapból a számozásnál elvesztem (l500 van core 2 duokkal is, és i330m-el is).
A chipset szerintem támotaja, de össze kell tennem hozzá, hogy leellenőrizzem mi is van benne.Az alaplapra NSWAA 1.6 bios matrica van téve (és én is 1.6-os bios-ra emlékszem), illetve még egy u22 8 a88 van alatta.
-
ArthurShelby
addikt
Van egy Toshiba Satellite L500-24V laptop, amiben cpu-t szeretnék frissíteni.
Jelenleg i3 330M van benne, és vettem bele egy i7 640M-et (ma jött meg ebayről), de nem indul el vele (konkrétana aképernyő már nem kapcsol be), és nem értem miért. Ha jól sejtem a bios nem támogatja. Anno frissítettem rajta bios-t (, de utána volt egy hektikus leállása. Ráadásul nem találom a driver oldalát, mert mindegyik találat régebbi core duo-s laptopra mutat (szeretnék nézni egy bios change listet). A honlapja megvan, csak a driver (support) oldala nincs meg.Innen frissítettem a bios-t, (az 1.5-öst), de pl ennek a readme-jében (kicsomagolja magát a C-re egy mappába, utána lehet választani a show instruction only-t és ott nem található a "PSLS6E" (a cikkszáma, ami a laptop alján, illetve itt is megtalálható).
Minden segítséget/tanácsot köszönök!A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Kezeim közé került egy netbook (asus eee r051bx). Win7 volt rajta, tettem rá 10-est. Nyilván belassult, de a fő probléma, az, hogy a billentyűzet jobb oldalán lévő billentyűkből pár (pl i, o, k, l) nem működik, helyette számokat (5, 6, 2, 3) gépel. Feltettem a windows8.1-et (sokkal gyorsabb lett), de ez a problémám nem szűnt meg.
Van valami tippetek?
Már arra sem mernék megesküdni, hogy win7-nél jó volt (de ott szerintem még jó volt, csak elbizonytalanodtam).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz Papooo #37181 üzenetére
Lenovo z500-hoz.
Hwaprón csak egyet találtam, az is használt.
De úgy gondoltam, hogy ilyen problémája másnak is van, nekik is be kell szerezni akksit, ők hogy/honnan csinálják?[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Laptop akkut honnan érdemes venni? (Minőségi, jó áron)
Ebay eddig nem nagyon vált be (fél év után kuka).[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Van egy akkus problémám.[link]
Azóta már annyival előrébb vagyok, hogy szétszedtem az akksikat (az új ebayes biztos, hogy nem eredeti). A réginél a 4 cellából 1 volt rossz, az újnál meg az összes jó volt. Megpróbáltam, hogy kicserlém a töltésvezérlőt, de semmi 8még rosszabb.
Valószínű, hogy az eredeti töltésvezérlő elérte a maximális ciklusok számát és nem eged tovább. Vagy tévedek?
(az ebayes akku töltésvezérlője meg gondolom szimplán beszart fél év után).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #35192 üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Processzort szeretnék frissíteni 2 laptopban (egyik enyém, másik barátomé).
Saját:
Lenovo z500 whitelist nélküli [link] (Broadcom Azurewave AW-CE123H AC 867mb/s wifikártya)
Jelenleg: i5 3230m 16gb ram, gf740m
Szerintetek menne egy 3840qm a gépben? Mennyire próba szerencse (hátha)
i5 3230m 35W van benne
i7 3840qm 45w (utolsó ismert támogatott 3632QM 35w)Barát:
Lenovo z510 (tervezői munkára használná, renderelés, ezért fontos lenne a jó cpu) (tudom, oda asztali gép kéne inkább)
Jelenleg: i5 4200m 8gb ram gf740m
Szerintetek menne egy i7-4910mq a gépben? Mennyire próba szerencse (hátha)
i5 4200m 37w van benne
i7 4910m 47w (utolsó ismert a támogatott 4702MQ 37w, de lehetne talán még 4712mq 37w is)A whitelist miatt moddolt bios valamit befolyásol? Mennyire lesz észrevehető a változás frissítés után? (renderelésben)
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Másnál is volt már ilyen?
Újra kellett flash-elnem a biost a hp 6910p-s laptopomon.
Wifi és videó problémáim voltak, és most így megoldódott (uaz a bios újra)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Van egy régi hp nc6400-s laptopom (intel 520ssd, intel ac7260, intel t7600, 4GB RAM).
A laptop kijelzője elkezdett villózni, meg cirpielni. Akkor jobban előjött, mikor a kijelzőt mozgattam (mint mikor lecsukja valaki fedelét).
Most ez odáig fajult, hogy 2-3szor kikapcsolt. Bekapcsolás után újra jó volt. Aztán megjelent a kijelző jobb alsó sarkában egy folt. Aztán kikapcsolt.
Jelenleg ha bekapcsolom ezerrel ciripel, és a jelzőnek nincs háttérvilágítása (magyarán nem lehet látni semmit).
A kijelző ment tönkre vagy az alaplap?
Érdemes vele foglalkozni (hozzá nőtt a szívemhez), vagy bontsam és az értékes alkatrészeit áruljam?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #32601 üzenetére
Valaki erre?
-
ArthurShelby
addikt
Hali!
Van egy régi hp notebook-om (hp nc6400), amin 3 op-rendszer van (win8.1, xp, ubuntu). Van egy nem használt wifi kártyám (intel ac7260), amit beletettem (és a moddolt bios miatt már a whitelist-tel sincs baj). Viszont xp-n nincs driver az ac7260-nak.
Hogyan tudnék valahogy drivert buherálni rá (pl win7-ről xp-re, vagy inf-fel...)?A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
ArthurShelby
addikt
Sziasztok,
a laptopomba (lenovo z500) új wifi kártyát készülök venni. Nyilván tartok attól, hogy whitelist-es a bios, de elvileg van valami moddolt bios is, ami ezt kikapcsolja. Ilyennel kapcsolatban mik a tapasztalatok?Ezzel moddolnám [link] (a legelső fájllal, amire rámondták, hogy jó, ott a z400, p400 fele már hagyom a dolgot, bár gondolom egy és ugyanaz a bios kell a gépekre).
Így [link]
Egy intel ac7260-as wifi kártyát tennék be, ami korban hasonló a laptophoz.A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Gumi és felni topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- HP EliteBook / ZBook topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook AMD Ryzen 6-magos fémházas laptop 16/512
- Lenovo IdeaPad 1 15AMN7 - 15,6"FHD - Ryzen 5 7520U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - 1+ év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest