Aktív témák
-
monkyx
tag
Sziasztok adott egy tosi satellite l500as lapi. Telepitve win7 el wifi ment frankon egy darabig aztán semmi reakcio fn+f8 gombokra driverek fent meg minden van e valami ötletetek köszi elöre is
-
Mr President
senior tag
Hy
Az lenne a problémám, hogy a notim nem kapcsol be! Elmentem itthonról bekapcsolva hagytam a gépet, mire hazaértem kikapcsolt! Próbáltam bekapcsolni de nem tudtam. Az adapterén pislákol a led, eddig folyamatosan világított! Akksi is benne volt, szal még az sincs hogy aksival kipróbálnám.
Ötletek?? Szerintetek is "csak" az adapter ment szét? Gari nincs már rá -
Toxy
aktív tag
Hali!
Van egy Acer Aspire 6920G notebookom.
Amihez van DVB-T Tuner is.
S ezt szeretném működésre bírni. De nem sikerül?
Hogyan lehet? Milyen program kellene hozzá?
Köszi
Toxy
-
menalcas
őstag
Hi all!
Kollegám vett egy Samszng R538 lapost, win7 lett rátelepítve, telepitő végigment utolsó ujrainditás után már mikor a végleges kész win indulna az idító képernyő áll nem tölt a gép, valamilyen driver akad mert csökkentett módban, drivereknél akad meg a betöltés
disk.sys betölti utánna a CALSSPNP.sys-t is és ott megáll és kész, mit lehet csinálni ?
Elég sűrgős lenne a dolog -
szilva01
őstag
Hali!
A nagyszüleimnek van egy netbookjuk, de kicsi nekik a monitor, úgyhogy gondoltam meglepem őket egy kábellel aminek a segítségével a tv-t használhatják monitornak. De nem találtam sehol hogy mi a csatlakozó neve, ami a netbookon van, mindenhol annyit írtak, hogy 'bővítőport'. Valaki meg tudná mondani, hogy az alábbi képen milyen csati vanEzen a képen az alsó szgépen a jack mellett van.
Előre is köszi. -
laszlo168
senior tag
válasz
dellfanboy #23292 üzenetére
Csökkentett módban futtas le egy terminátor programot.
-
psg5
veterán
Üdv!
Asus A6U-5050 típusúlaptopot, lehet-e érdemes-e fejleszteni?
Már nagyon nyögvenelősen lassú rajt a grafikai alkalmazások. -
dellfanboy
őstag
jó reggelt
Van egy HP ProBook 4320s- noti nálam és a következő problémával állok szembe. Ha bekapcsolom a gépet akkor a win7 üdvözlő képernyője után egyszerűen bejön egy fekete háttér és nem csinál semmit a masina, nem hallom hogy a winchester kattogna vagy akármi is dolgozna ( de az egér-nél homokóra- kör van mindig win7). tegnap vártam vele 5 órát de semmi eredménye.
Viszont ha csökkentett módba indítom el a gépet akkor tökéletesen mukodik, akár hálozattal, akár parancssorral. mi lehet a baj? lefuttattam már viruskeresőt, chkdsk, de semmi eredménye. az az igazság hogy ezt nem először csinálja multkor egy win reinstall segített.. -
D@niel
addikt
Hi,
Nem tud wifin netezni egy laptop, pedig a jelszó beírása után csatlakozott. Egy acer notival csatlakozunk hozzá, és nem megy a net. Beírjuk a jelszót, rá is állt a hállózatra, de a net nem jön be. A hálózati megosztási központban látszódik is, hogy mint ha valamitől nem tudná elérni a netet.
Vista van a gépen. Más wifit tudja használni, ill. itthon mobillal ha rá állunk, egyből működik. -
lacoszka
tag
sziasztok szeretném a segitségeteket kérni minap vettem egy msi gx700 tipusu laptopot tökéletesen müködik csak a ventillátor magas fordulaton pörög ki lett takaritva idegesitöne süvit tudtok vmi segitséget adni hogy mit csináljak bios update vagy hasonlo köszönöm a segitséget!!! van vmi megoldás szerintetek hogy tudjak játszani a proci hütő fordulatszámával?
szerintetek mi lehet a gond? -
laszlo168
senior tag
Sziasztok, végig olvastam egy pár topikot, de a kérdésemre nem kaptam választ.
A kérdés, ha veszek egy új laptopot, akkor az aksival mi az első teendő? Előaször meritsem le, mert ugye gyárilag van benne valamennyi áram, vagy egyből tölteni kell? -
funkygee
aktív tag
Sziasztok!
Notimba szeretnék egy nagyobb hdd-t. Kérdésem, hogy mi különbség lesz, ha 7200 RPM-est veszek, másrészt, jobb lenne -e ha 16 mb. cache lenne benne? Fogyasztás nem számít, akksiról alig használom.
Köszi a válaszokat előre is!
FG. -
lacoszka
tag
köszönöm a segitséget
-
lacoszka
tag
nem sajnos
-
NTonee
veterán
válasz
lacoszka #23279 üzenetére
Amit korábban javasoltam az nem működött?
-
lacoszka
tag
sziasztok szeretném a segitségeteket kérni minap vettem egy msi gx700 tipusu laptopot tökéletesen müködik csak a ventillátor magas fordulaton pörög ki lett takaritva idegesitöne süvit tudtok vmi segitséget adni hogy mit csináljak bios update vagy hasonlo köszönöm a segitséget!!! van vmi megoldás szerintetek hogy tudjak játszani a proci hütő fordulatszámával?
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Eszelősen nagy gondom lenne. Lenovo r61i típusú gépem egyszercsak leállt. Nagyon forró volt az alja. Azóta se kép se hang, még a ledek sem világítanak. Első kérdésem, hogy menthető-e szerintetek a gép?
Második, hogy véleményetek szerint mi baja lehet? Ilyet még nem tapasztaltam, főleg nem lenovo-tól nem vártam... Biztosan megsült benne valami, gondolom lap. Ez cserélhető alkatrész?
Előre is köszönöm a segítséget
-
huskydog17
addikt
válasz
Thunderzolee #23275 üzenetére
A probléma pont az, hogy semmi nem okoz CPU terhelést! Csak és kizárólag akkor csinálja ezt, amikor felpörgeti a ventilátort!
-
válasz
huskydog17 #23274 üzenetére
Feladatkezelőben kéne megnézni, h mi okozza a prociterhelést.
Tálcán jobb egér --> feladatkezelő indítása -->folyamatok --> CPU-ra kattintva sorbarendezi %-os teljesítmény alapján.
Aztán vagy leírod ide, h mi okozta, vagy Googleba beírod.
-
huskydog17
addikt
Hali!
Adott egy Acer Aspire 5742G típusú noti és van vele egy hatalmas probléma, aminek nem tudom az okát és emiatt elhárítani sem tudom, tehát:
Vadonatúj (pár napos) gép minden szükséges driver telepítve van. Az op. rendszer 64 bites Win7 Enterprise. A gond az, hogy időnként amikor elkezd felpörögni a ventilátor, akkor a gép egyszerűen nem válaszol semmire, gyakorlatilag lefagy arra az 1 vagy 2 másodpercre, de a legrosszabb benne az az, hogy ezt játék közben is csinálja. Mitől van ez? Hogy lehet ezt megszüntetni? Vagyis meg lehet azt oldani, hogy a felpörgetésnél ne foglalja le a gépet? Valahogy biztosan, mert az egyik osztálytársamnak ugyanilyen típusú gépe van és az övé nem csinál ilyet.
-
Nova91
tag
Sziasztok!
3 notebook között kéne döntenem. Érdekelne a véleményetek/tapasztalatotok a felsoroltak közül vagy csak egyszerűen mire tennétek le a voksotokat.
Előre is köszönöm!
Gábor
-
hegeanabol
aktív tag
válasz
hegeanabol #23225 üzenetére
még mindig várok valami válaszra/ tapasztalatra
-
NTonee
veterán
válasz
gergobaby #23267 üzenetére
Ez engem is érdekelne. Különösen az, hogy ExpressCard 54 foglalattal is működne e a dolog. Mindkettőnél 34-es kártyát láttam. Elvileg a csatlakozó ugyanaz, max lötyögne az 54-es foglalatban.
A ViDock nekem is tetszik, bár drágább az MSI bejelentett árához képest. Ha az MSI az üres dobozt tényleg 100dollár körül kiadná, akkor megérné foglalkozni a témával. -
rybank
senior tag
heló
engem az érdekelne, hogy miért van a laposomon a 10 gigás oem partícíó?
nem tudom megnyitni, mi van benne?, miért van?
a géphez linuxot kaptam egyébként -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Valaki használt már valamilyen Notebookhoz csatlakoztatható VGA adaptert? Most néztem a ViDock-ot, aminek a DIY változata egész olcsón beszerezhető
Az MSI GUS-t pedig 6 hónapja bejelentették azóta semmi... Valakinek van tapasztalata bármelyikkel?
-
laszlo168
senior tag
Ha vesz az ember, egy új laptopot, akkor annak az aksijával mi a tendő, egyből tölteni kell? meddig kell tölteni? Vagy előbb le kell meriteni, aztán tölteni?
-
donjohnson
addikt
válasz
donjohnson #23242 üzenetére
bár nem nem igazán kaptam választ, de végül sikerült megoldani magamtól a problémát. véletlenül rábukkantam egy ugyanilyen videokártyát tartalmazó fujitsu-simenes modellre a neten, és ennek a driverét szedtem le hozzá. azóta tökéletesen működik. kicsit sajnálatos azért, hogy a compaq (vagy hp) nem volt képes kiadni egy normális videodrivert ezen notebook-jához akkoriban.
-
lacoszka
tag
sziasztok szeretném a segitségeteket kérni minap vettem egy msi gx700 tipusu laptopot tökéletesen müködik csak a ventillátor sztem maxon pörög ki lett takaritva idegesitöne süvit tudtok vmi segitséget adni hogy mit csináljak bios update vagy hasonlo köszönöm a segitséget
-
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm megkért,hogy kicsit tegyem rendbe a netbook-ját.
Első lépésben én az XP-t cserélném le neki 7-esre,illetve a csomó általa használt progik listáját rövidíteném meg.
A win7 külső dvd olvasóról gond nélkül felmenne a gépre?Kösz a segítséget!
-
NTonee
veterán
válasz
oregcsóka #23252 üzenetére
Bekapcsoláskor az F8-at próbáld még meg (CTRL nélkül).
Advanced Boot Options képernyőnek kellene megjelennie. Itt elvileg lesz valahol egy Repair Your Computer menüpont.szerk: mindenképp HDD legyen a elsődleges boot eszköz, mert ezen van elkülönítve egy rész a visszaállításhoz.
-
Viven30
csendes tag
Sziasztok!
2 napja vettem egy Acer e640G notebookot. Win 7 telepítése után az elvileg benne lévő ATI Mobility Radeon videokártyát nem látja...
Ez lehetséges hiba, vagy tényleg nincsen benne? Hogy deríthetném ezt ki?
Előre is köszönöm... -
oregcsóka
őstag
Sziasztok, van egy DELL inspiron mini 1012es netbookom. Elvileg a ctrl+F11-el lehetne újratelepíteni a WIN7-et. De nem csinál semmit erre a billentyűkombinációra, hanem simán betöltődik a WIN7.
Nincs valakinek ötlete, hogy mit kellene még csinálnom? Köszönöm. -
dzso22
senior tag
Üdv mindenkinek! Egy kis segítséget kérnék
Lenne egy Albacomp Activa-Eco Mobile Traveller V4/Clevo M660S laptopom és ha komolyabban mozgatom lefagy vagy újraindul. ha bekapcsolom 10% ban el sem indul csak miután megmozgattam komolyabban a gépet. mi lehet a baj?
És Néha menet közben ha megnyomogatom enyhe piros vonalak jelennek meg a kijelzőn és le is fagy.
A touchpad körül a notebook alján 3-4 csavarrögzítés rossz de néztem, az alaplap nem mozog a házban
és lenne még egy kérdés ugyanezzel a géppel kapcsolatban.
Vajon lekezelne egy celeron M 520-as procit?
köszönöm előre is a segítséget -
stratova
veterán
válasz
stratova #23100 üzenetére
Üdv!
Korábban érdeklődtem notebookom CPU fejlesztését illetően, amire zdanee-tól válasz is érkezett. Viszont a hivatalos honlapot elnézve nem lenne kizárt ha nem is 2 magos, de 533-as FSB-s processzor (M770), ami lényegesen gyakoribb, mint a most benne lakozó 400-as (M745).
Processor & Cache Memory
Intel® Pentium® M processor 730-770: 1.60GHz-2.13GHz, 2MB On-Die L2 Cache, 533 MHzEnnek fényében érdekes, hogy az enyémet M745-tel vettem. Akkor most hol van a kutya elásva?
-
donjohnson
addikt
sziasztok,
ati rage mobility m1-hez melyik a legutolsó driver?
ati oldalán sajnos nem találom ezeket a régieket, illetve a netbook gyártó oldalára irányít ott pedig egy van.
nincs valami archívum ahonnan lehetne válogatni? mert játék közben állandóan azt a hibaüzenet kapom, hogy a driver működése leállt és visszavált 4 bites színmélységre meg 640*480-as felbontásba. -
spyduck
nagyúr
Segítsetek, mert megőrülök
Telepítenék egy Sony VAIO VPCEB2M1E -t de a VGA-t nem bírom feltelepíteni. Win7 Home Premiumot telepítettem rá a VGA pedig HD5470-es. Az ATI oldaláról letöltött driverrel nem jó neki a Sony oldalán pedig csak 64 bit van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy adott egy HP 530 KD080AA#AKC gép.
És, eléggé beteges benne a billentyűzet, és kellene bele új. Meg is van, csak most rájöttem, hogy 2 féle csavar elosztás van a bill alján.
A baj az, hogy a gépet nincs lehetőség megnézni, csak max szerdán, addigra viszont, kellene a bill. Szóval, az ajánlott bill-en így van a csavar elosztás. Erről tud-e valaki valamit, hogy minden magyar kiosztású bill allján így van-e, vagy előfordulhatnak különbségek. Mert néztem, az angol kiosztású billen ígyvan.
Remélem valaki tud segíteni. Remélem érthetően fogalmaztam.
De összességében annyi lenne a kérdés maga, hogy az összes 530-as HP-n, amiben magyar nyelvű a bill, vajon
egyforma-e a csavarok elhelyezése?Előre is köszönöm.
-
martin13
csendes tag
Srácok notebook adatoknál mit kell nézni, amikor azt akarom, hogy minnél tovább birja az üzemidő?!
Meg itt hogy van? melyik milyen?
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Remélem jó helyen járok. Ha ágyban szeretném használni a 15,6"-os notimat, akkor mit vegyek alá? Néztem Logitech Portable padet, ugyan nincs hűtve, de szerintem megtenné. A gép egy ASUS K52JB.
-
Chaser
legenda
Dell n5010-nél ramon kívül nincs máshoz szerviz ablak. A nagy kérdés az, ha eltávolítjuk a hátlapi csavarokat hozzá lehet-e férni legalább a hdd-hez? Vagy pedig szét kell hozzá bontani a gépet.
-
Hali! Adott egy Fujitsu Lifebook A530-as noti, amiben i5-430M processzor van. Minden driver feltelepíve és a CPU-Z ennek ellenére egymagosként ismeri fel! Mi lehet a gubanc? BIOS-ban keresgéltem, de nincs semmilyen ilyesmi opció tiltva...
-
Crystalheart
őstag
Sziasztok, beírom a kérdésem ide is. Kaptam egy notebookot, hogy telepítsem újra. Nomármost, ez egy Toshiba L30-10N típusú gép, Intel Celeron M 1,86 GHz, 1 GB RAM, a Vista élményindex-mérője 2,3-at tesz rá. (Igen... Vista van rajta jelenleg.)
Szóval nem tudom, szerintetek erre mit telepítsek, XP-t vagy Windows 7-et? Tudom, hogy az XP kora lassan (?) lejár, de nem tudom, a W7 tudna-e olyan gyorsan futni (és futtatni) ezen mondjuk egy erősen visszavett látvánnyal, mint az kikapcsolt látványelemekkel? (A különféle úsztatásokat és áttűnéseket ki szoktam kapcsolni, úgy gyorsabbnak hat a legtöbb rendszer.) Én a saját 2,8-as P4-emen, 1 GB RAM-mal még XP-t használok.
Szerintem semmi extrára nem használták a gépet, Sims2-t meg AoE3-at látok rajta, meg Office.
-
hegeanabol
aktív tag
f.s amilo 1538 laptoppal gyült meg a bajom ...
integrált vgás. és nem ad képet ? valaki esetleg?
-
NTonee
veterán
válasz
csabi011 #23223 üzenetére
Feltételezem, hogy a win7 telepítőt másik gépben kipróbáltad és működik, bootol.
Linpusban ha beraksz egy DVD-t , látod a tartalmát? Úgy értem, próbáld kizárni az optikai meghajtó hibáját. Esetleg próbálj más op.rendszer telepítőt, mondjuk xp-t, vagy egy akármilyen linuxot. Szűkítsd a hiba lehetőségeket. -
válasz
Boci_83 #23219 üzenetére
és mind a két módon próbáltad illeszteni?
kommunism; attól függ, hogy miként van kalibrálva, hány %-nál kezdjen el tölteni, például lehet, hogy csak 92%-nál kezdi el a töltést! azért van így, hogy amikor töltőn van folyamatosan a noti, akkor ne menjen állandóan a töltés! nyugi, merül kicsit, és idővel bekapcsol majd a töltés!
-
kommunism
aktív tag
Most vettem egy msi gx 600-as notebookot.95%-on van most az akku, és ha bedugom a tápot akkor érzi hogy tápon van de az akku nem tölt. Ez miért lehet?
-
-
tomzi1
tag
Sziasztok
Adott egy lg 37LE5300-as tv ami elvileg tud usb-n HD divx filmeket lejátszani. Van egy lenovo netbookom ami nem alkalmas hd filmek lejátszására, így valami más megoldáson töröm a fejem. Lehet olyat csinálni, hogy veszek egy olyan kábelt aminek mindkét vége USB apa, felteszek egy szoftvert a netbookra és a tv a netbookban lévő merevlemezt külső merevlemezként ismeri fel?
Előre is köszi a válaszokat. -
Boci_83
őstag
Üdv!
szükségem lenne egy Amilo 2727 lan driverre...
Amit találok neten, azt egyiket sem fogadja el.. Xp Sp3. Nincs valakinek véletlenül ilyen?? -
Lez
csendes tag
Uraim,
öreg, de jól bevált notebookom (FS Amilo A1645, XP SP3) a bios frissítése közben kikapcsolt, azóta se kép, se hang. Bekapcsolni sem tudom. Hogyan tovább?
Bármilyen segítségnek örülnék.
Előre is köszönöm.
L. -
csabi011
tag
Helló!
Egy új acer aspire 5736z-re akarnám feltenni a windows7-et de egyszerűen nem bírom be bootoltatni vele a dvd-t. Mindig azt a Linpus Lite Moblin-t hozza elő.
Légyszi valaki írja meg, hogy hogy tudom telepíteni a win7-et -
Krozoo
csendes tag
Sziasztok,
Egy Emachines E727 touchpadjával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A probéla nem nagy dolog, csak annyi, hogy a görgetősávval nem boldogulok, ugyanúgy müködik mint a touchpad többi része, görgetni nem akar:S
A gépen gyári lemez tapipad progija van fent.
Előre is kösz a segítséget.
-
tibz03
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm megvette ezt a laptopot. Érdekes, hogy a dobozon más a típusjel, mint ami itt fel van tüntetve (a dobozon PEW96 áll), de se így, se úgy nem találok hozzá drivereket. Sőt, a Packard Bell honlapján egyáltalán nem találok semmilyen drivert semmilyen PB laptophoz. Hogy lehet ez?! Most telepítettem rá neki a Windows 7-et, és nem jutok egyről a kettőre, mert egyszerűen nem találok drivereket a laptophoz. Valaki tudna segíteni, hogy hol keressem?
-
laszlo168
senior tag
Szevasztok
Mindkét oldali shift billentyűm nem reagál. Nem tudok kérdőjelet vagy épp felkiáltó jelet írni, meg nagybetűt is csak Caps Lock-kal lehet. Mi lehet a probléma? Minden más billentyű jó, csak épp a két shift nem. Előre is kösz a segítséget. -
@matthew@
őstag
válasz
Thunderzolee #23203 üzenetére
Hát igen de azt mondta h nemmondja el mert akor máskor nincs rá szükségünk.... Nemértem de ha ez így neki jó, akkor egésségére
-
-
AXisBOLD
addikt
üdv.
egy Asus K51AE-SX044D feltöltve állt kb 4 és fél hónapot.
akksija még menthető?
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
Nemrég írogattam ide h nem megy a notim meghajtója, nem ismeri föl, de ez valahogy megoldódott, nemtudom h hogyan, ismerős csinálta meg, de nem mondta el h mi volt a baja
Amúgy köszönöm mindenkinek a segítséget!
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Autós topik
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- Robotporszívók
- iPhone topik
- EA Sports WRC '23
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gyúrósok ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 20.000 ft tól elvihető ELITRO részletfizetés. Lenovo Legion 5 Gaming kompromisszumok nélkül!
- 11gen i5 ös HP 17-cn0800ng laptop
- Hp Zbook Studio G8 workstation, Intel Core i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/NVIDIA T1200/15,6" FHDIPS
- Lenovo ThinkPad X240 - i5-4300U/8GB/500GB
- Lenovo ThinkPad X250 - i5-5300U/8GB/500GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest