- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
egon111
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a T2400 és a T5500 -as procik között mi a különbség. A laptopnál ez mennyit számít a használatnál. -
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, adott egy acer aspire 5310-es notebook a következő hibával: néha van háttérvilágítás néha nincs, amikor van akkor halvány Piros a háttér utána 5-6 perc múlva teljesen megjön a szine és hibamentes!
Azt szeretném tudni hogy ezt a hibát mi okozhatja a kijelző fénycső vagy esetleg az inverter?
-
hecktor
aktív tag
Udv
A netbookom toltojen mire jo az a "bumszli"? Ami hpndolom minden tolton van...
Lecsuszott rola es nem tudom visszafuzni.
-
Z86
őstag
válasz
scream #24683 üzenetére
Olvasd el ezt a beszélgetést, van benne néhány ötlet.
-
scream
veterán
-
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan problemam volna,hogy tegnap este elkezdtem a notimon (lenivo y560) egy bios frissitest,es egesz eljel ment,kifagyott,majd egyszercsak ujraindult,es azota ha bekapcsolom a gepet,nincs kep es nem megy a hdd,csak a ventillator es a ledek egnek... Valahogy meg vissza lehet hozni az eletbe ??
-
APONE
tag
Szép napot!! Valaki megtudná mondani hogy ez mitől lehet: Most lett a laptopba új samsung 320 winyó véve.. és időnként halk sípolás hallatszik ki a gépből. olyan 5 másodpercig sípol és utána kis pattanás és elhallgat .. de nem minden nap csinálja csak mikor olyan kedve van.. ez a winyó lehet vagy a belső aksija? de az aksi nem valószínű mert mindig hálózatról használom.. csak a belső aksi is benne van ... ezt előtte nem csinálta sosem.. 80GB winyó volt benne.. mitől lehet?
A HDD seintel azt írja 100/100-as már azt is néztem!!!
Mikor filmet néztem a winyoról akkor is rákezdte és be is akadt a film...
-
Z86
őstag
válasz
IkszIpszilon #24676 üzenetére
-
Sziasztok.
Volna egy MSI MegaBook CX700 (MS-1731)-as notim. Tegnap felraktam töltöre és ment rendesen, ma reggel viszont az akku már nem töltött vissza és a töltés jelzö led sem világit, de hálózatról tökéletesen működik. Elötte egy WIN7 ultimate 32bit-volt rarjta. Most egy WIN7 Enterprise 64bit-van. Lehet ez driveres probléma ?
Üdv. Balázs
-
KillBorn
senior tag
Sziasztok!
Van egy 3,5 éves M673X-em. Tegnap úgy 1 óra működés után elment a kép. Kikapcsoltam a power gomb nyomvatartásával, de nem lett kép...ledek rendben, ventik rendben, winyó nem pörög fel (sztem boot folyamat megszakad, mert nem kap visszajelzést valamely alkatrésztől). Kép nincs. Utánaolvastam, VGA hibára / alaplaphibára gyankodnak többen.
Ilyenkor alaplapcsere van? Vagy csak VGA? Érdemes javítatni? Van még alkatrész hozzá egyáltalán? Eddig jól szolgált, szerettem. -
zakroland
tag
Nekem nem tud segíteni valaki?
-
KonzolKartel
őstag
Még azóta sem sikerült rájönnöm, mi lehet a hiba a notimmal.
Amik biztos nem HDD, RAM.
Tudtok ajánlani valami korrekt szervizest? -
Z86
őstag
válasz
IkszIpszilon #24673 üzenetére
Igazad van, én az adatlapon kerestem a VGA-t, a feliratot nem is figyeltem.
A Milyen notebookot vegyek? vegyek topikban is feltehetnéd ezt a kérdést.
Minden esetre minőségben az inspiron gyengébb, fényes felületek és kijelző.
Az 5650 már egészen korrekt teljesítményű.
Ennyiért esetleg már kaphatnál pl. XPS L501x-et, vagy Lenovo y560-at. Szóval tudnál válogatni.
Matt kijelzősből meg valami HP probookot Radeon 4570-nel. -
Z86
őstag
válasz
BloodyEddie #24672 üzenetére
A visszaéléses gondolatokat inkább privátban küldöm, nehogy tippeket adjak bárkinek
-
IkszIpszilon
aktív tag
MInd2ben nVidia GF 310 van.Írja is.
(DELL Vostro 3500 15.6 HD Anti-Glare. Intel i5-560 2.66GHz. 4GB. 500GB. DVD-RW. nVidia GF 310M. DOS. 6cell. Ezüst
[125226] DLL V3500125226
és
DELL Vostro 3300 13.3 HD Anti-Glare. Intel i5-560M 2.66GHz. 4GB. 500GB. DVD-RW. nVidia GF 310M. DOS. 8cell. Ezüst
[123928] DLL V3300123928)
Vagy kénytelen leszek a videokari miatt ezt venni:Dell Inspiron N5010
Az ebben lévő Ati 5650(1gigás) már jónak számít?
Összességében az Inspiron széria mennyire mondható "gagyinak" a fenn említett Vostrokhoz képest? -
Z86
őstag
válasz
IkszIpszilon #24670 üzenetére
Nem igazán.
A 3500-ban nem írnak külön VGA-t, ezért abban integrált intel van. Az i.. CPU-kban ilyen VGA van
A 3300-ban már kicsit erősebb, az ezt tudja
Ezen az oldalon találsz infókat a többi notebook VGA-ról is. -
IkszIpszilon
aktív tag
válasz
Plazmacucci #24620 üzenetére
-
Z86
őstag
válasz
BloodyEddie #24668 üzenetére
Gondolom olyan mint pl. a Dellnél vagy a HP-nál. Beírod az azonosítót a géped aljáról, ez meg kiadja hozzá a drivereket, meg hogy meddig él a garancia. Vagy valami ilyesmi. Próbáld ki
-
BloodyEddie
őstag
Mire jó ez az Acer serial infós oldal?
-
Z86
őstag
válasz
CaptainChaos #24650 üzenetére
Lejárt az idő
Ha biztosra akarsz menni, érdeklődd meg itt.
Úgy néz ki az is számít, hogy milyen típusú laptopban van, mert itt meg MXM-II-nek írják. -
Z86
őstag
válasz
Ez egy felső kategóriás gép, ezekben cserélhető a VGA.
Szerintem MXM III-as, olyan mint ez [link], de ez nem biztos. -
Halfer
tag
Üdv! Mire gyanakodjak ha az Acer Aspire 5536G notimon a kijelzőn a mélyfekete színek pirosak, melyek a gép 2-3 órás használata után a kijelző bizonyos fokú mozgatásával elmúlnak? Ha valakinek van tippje, hogy mi vár benne cserére, írja meg nekem. Köszönöm előre is.
-
zakroland
tag
üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem, mégpedig:
Van egy fujitsu siemens amilo a1640 laptopom, amin sajnos sehogysem tudok hangot "csiholni".
A jelenség a következő: Van egy frissen telepített XP SP3-am, amire az összes driver sikeresen felment, kivéve a hangét. Hankártya típusa: Sis 7012
A hibajelensés pedig abban nyilvánul meg, hogyha feltelepítem a drivert akkor az eszközkezelőben egy kis felkijáltójel is lesz az eszköz mellett, illetve ha rámegyek akkor ezt írja: "Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)" több drivert is próbáltam már, illetve próbáltam sp2-t is, de azzal sem tudtam életrekelteni. A gépen az újratelepítés előtt volt hang, tehát kétlem hogy hardveres hibája lenne! Előre is köszi a segítséget! -
oncsi
őstag
Érdekesség képen: a 24612-hőz. Visszavittem gariba az aksit. Azt mondták, hogy felhasználói hiba. Szerintük az aksi még csak 2 ciklust ment (szerintem meg 7 hónapja hetente 3x teljesen lemerül, és utána 100%-ra töltöm) és egyébként is rosszul van beállítva az energia profil (szerintem meg pont ők állították be tavaly, mikor az új aksit vettem). Azt mondták, hogy úja kell kalibrálni az aksit, de az nem garanciális probléma. Majd meglátjuk. Ötlete valakinek?
-
n0_gAboR
őstag
válasz
davidsone #24655 üzenetére
Ha az akksit kerdezed az gep/akkumlator allapot es terheles fuggo?
Ha meg azt kerdezed hogy hany orat lehet folyamatosan jatszani, akkor a valasz: korlatlan. Amelyik laptop ennek nem felel meg, az tervezesi/egyeb hibas, es garanciaban ki kell hogy csereljek, meg kell hogy javitsak.
-
bedohazi
aktív tag
ups
-
davidsone
addikt
hány órát lehet zúgatni maximálisan (game) 1 normál laptopot, és 1 gamert??
azt hallottam hamar melegszenek nagy terhelés alatt -
randras
veterán
Üdv!
Rövid leszek, és tömör: melyik a jobb?
Intel GMA 4500M
ATI Mobility Radeon HD4250Teljesítmény, melegedés és fogyasztás szempontjából érdekelne!
Köszönöm,
András!
-
Oxy.kiraly
tag
-
Újoncka
aktív tag
válasz
a válasz a kérdésedben van alaplapra integrált dedikált ramos
-
CaptainChaos
tag
HAli!
lenne egy fontos kérdésem, és nem találtam erre vonatkozóan infókat sehol sem
van 1 HP Compaq nc8430 laptop, aminek a specifikációja a következő:
Intel T7200,2GHz C2D
3GB DDR2
500 GB WD HDD
ATI X1600 VGA 256MB dedikált memóriával
1680x1050-es 15,4 colos, 16:10 arányú kijelző
Aksi 1,5 órás
Angol bill ( van hozzá matricám)
DVD író
újlenyomat olvasó
54Mbps WiFi
Bluetooth
modem
10/100/1000 LAN adapter
gyárilag XP prof oprendszer ( jelenleg Win7 van rajta)
SD kártyaolvasó
S-Video és D-Sub kimenet
3 db USB 2.0a kérdés a köv.:
Milyen foglalatú lehet ez a vga, ha cserélhető egyáltalán...
Vagy alaplapra van intergrálva? PLS help... -
Girmin
csendes tag
Sziasztok!
valahogy a vezeték nélküli hálózathoz oda rakott nekem 1olyat,hogy "hybh". Számitógépek közötti nem biztonságos hálózat.
ez mi?
nemtudom használni,fel se megy rá és mindig ott van,nem akar eltűnni,hogy tudom onnan kitörölni? semmi szükségem nincs rá. -
Újoncka
aktív tag
sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy szétszedés nélkül szeretném megtudni hogy a a lpatopom tud e 2 vinyót fogadni!
Toshiba A200 RC1
A biosban azt írja hogy
HDD1: Toshiba XYZZS 160GB
HDD2: NONE -
Z86
őstag
válasz
Oxy.kiraly #24641 üzenetére
Lehet, hogy szoftveres hiba, és egy restart megoldja.
-
Oxy.kiraly
tag
Hogyan lehet az, hogy a Duál procin (T3400) valamiért csak 1 magot lát a feladatkezelő, és majdnem dupla idő alatt áll fel a rendszer? Everest kijelzi mindkét mag hőmérsékletet. Ezt valahogy szoftveresen nem hinném hogy lehet ki-be kapcsolni (win7), vagy valami hiba lépett fel a laptopomnál?
Pár perce tuti működött mindkét mag. -
g4besz
tag
Szia!
Sokan mostanában összekeverik: az integráltat úgy értik, hogy az alaplap déli hídjába épített minimális teljesítményű vezérlő, holott ma már a dedikált (tehát különálló és mondhatni teljes értékű) vezérlőket is ráépítik az alaplapra (és nem egy slotba csatlakoztatják), amit így már sem leszerelni, sem pedig cserélni nem lehet.
Nekem is úgy rémlik, hogy a HD3470 egy alapra épített vezérlő. -
xmad
őstag
van valakinek tapasztalata erről a notiról?
szerintetek megéri az árát?[link] -
Girmin
csendes tag
Sziasztok!
valahogy a vezeték nélküli hálózathoz oda rakott nekem 1olyat,hogy "hybh". Számitógépek közötti nem biztonságos hálózat.
ez mi?
nemtudom használni,fel se megy rá és mindig ott van,nem akar eltűnni,hogy tudom onnan kitörölni? semmi szükségem nincs rá. -
hackeeeee
Jómunkásember
Megoldottam Supervisor Password Utility-vel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Toshibánál tényleg olyan komplikált kitörölni a supervisior password-öt, mint ahogy láttam?
-
Danndi
tag
Hali! Most csomagoltam ki egy HP Probook 7020s-t, és hiába indítom el nem kapcsolja be a kijelzőt, próbáltam belépni BIOS-ba (nyomva tartva az esc) gombot, de semmi, gép elindul winchi dolgozgat, de a kijelzőt a világért se kapcsolja be!!! Valakinek valami ötlet, vagy most gyorsan küldjem is vissza!?
-
tonyi
tag
válasz
kovsol #24629 üzenetére
Helló!
Már kérdeztem a saját topicjában is, de ott sem tudtak válaszolni. Az ASUS M51TR laptopban integrált a videókártya vagy nem?
Kaptam egy választ amiben azt írták, hogy nem, de volt egy régebbi hozzászólás, amiben pedig azt mondták, hogy igen, csak a VGA-nak van dedikált memóriája.
Kérdeztem több szervízben is, de az egyik fele nem válaszolt, a másik fele pedig nem tudott segíteni. Néztem külföldi fórumokat is, de nem találtam választ.
A gép még garanciális ezért, nem lehet megbontani. A hivatalos ASUS szervíz (HRP) sem válaszolt. -
kovsol
titán
asus X59 (olyan elvileg mint az F5) -ös laptopokban hogy kell a dvd meghajtót kiszedni? az összes csavart kiszedtem és nem jött ki, azt meg hogy a műanyag borítást hogy kell leszedni azt ami a dvd -t is borítja nem tudom hogy kell
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Oxy.kiraly #24626 üzenetére
Hmmm..
1 kérdés, ez rontani ronthat? Ha nem, akkor egy próbát megérhet...Bár ez inkább ilyen OS optimalizálónak tűnik Nekem.
Rémlik nekem valami kimondottan akksival kapcsolatos program, csak sajna nem emlékszem a nevére.
-
válasz
kosian24 #24609 üzenetére
Próbáld meg a Win7 topicban, itt úgy látom másnak se jut eszébe semmi jó.
-
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Chaser #24617 üzenetére
Tudom, ha hosszú távon nincs használva, úgymond áll, de itt nem arról van szó, hogy állt hónapokat. De pl. a szóban forgó gép legalább heti egyszer volt használva akksiról. Tehát merítés, majd töltés. Szal nincs arról szó, hogy állt volna. De mindegy végülis, ez van. :\
-
-
Z86
őstag
válasz
IkszIpszilon #24618 üzenetére
Egy ilyen van benne.
HD video nézésre alkalmas, játékra nem igazán, de azért a régebbi címek alacsony beállításokkal elmennek rajta. -
IkszIpszilon
aktív tag
Dell Vostro 3300
Mit kell tudni az ebben lévő VGAról? -
Ceree
senior tag
Üdv!
Egy kis segítségre lenne szükségem, vagyis inkább megerősítésre. A notebookba bedugva az erősítőt (full lehalkítva, noti némítva) az tűnt fel, hogy a notebook hangszórón is szólt a zene a lejátszó elindításakor, viszont normál hangerőn az erősítőn nem jelent meg hang. Azóta kiderült, hogy a baj, hogy fejhallgatót bedugva csak nagyobb hangerőnél szól a kimenet, de ekkor sem hallgat el a notebook, a zaj a kimeneten tetemes, recseg, ropog, és a régi hangerő töredéke. Ez a notebook hangszóróin persze nem vehető észre, csak a fülesnél.
HP NX6325 a gép, Win7 X64-gyel.
Újraindítást próbáltam. Driver eltávolítását, majd újra felrakását próbáltam. A gépen van egy XP is, azon is próbáltam, ahogy live linuxon is, a hiba mindenhol fennáll, szóval nagyon valószínű, hogy hardverhiba.
Mit lehet ezzel kezdeni? (Alaplapcserén és külső hangkártyán kívül persze.)
Köszi előre is a válaszokat!
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
oncsi
őstag
Üdv mindenki.
Egy Acer TravelMate 2350-el van egy kis problémám. A gép már nem fiatal, de fél éve teljesen fel lett újítva. Akkor lett bele egy új (még garanciális) nagy aksi is. Tegnap előttig simán tudott 4 órát. Az Everest 1% -os elhasználódást mutatott. Tegnap már csak 56% ig töltött, ma meg már csak 43%-ig. Annál leáll a töltés. Energia gazdálkodás jól van beállitva.Valami őtlet esetleg? Köszi előre is.
-
kosian24
tag
Sziasztok!
Furcsa jelenség állt elő... Van egy hp 550 notebookom windows 7 oprendszerrel. Eddig minden rendben volt de egy pár napja lehalkult a hangja a filmeknél. Már mindent próbáltam. Régi codec le, új fel, mindenféle beállítások, minden hangerő maxon van már a létező összes beállítást teszteltem és átnéztem, de semmi. Ha zenét hallgatok winamppal, az hangos, de ha elindítok valami filmet, sorozatot windows media playerrel akkor az halk. Már nincs több ötletem. Ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném. -
hackeeeee
Jómunkásember
Fura mert, valahol olvastam újra kalibrálást, és ez volt a tipp hozzá. Hogy ténylegesen le kell meríteni. Ezért kérdeztem.
Tény, hogy sok, csak nem tudni, hogy mitől lett ennyi, mert a gép nem melegedő típus, sőt otthoni használatkor szinte állandóan ki van véve ismerős gépéből az akksi.
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy ASUS K50IJ notebook, win 7 fut rajta. A problémám az lenne, hogy a beépített webkamera képe mindenhol fejjel lefelé jelenik meg. 4-5 éve már hallottam / találkoztam ilyen problémával, de nem emlékszem, hogy miként oldódótt meg. ott viszont a monitor képe jelent meg fejjel lefelé (és az nem laptop volt).
Előre is Köszi!
-
Z86
őstag
válasz
dJ Peer #24603 üzenetére
Ha nagyon érdekel, akkor nézd meg az ezen az oldalon található manualt, szerintem abban biztos benne van.
Aktív témák
- HP Zbook Studio G7 i7 10850H / 32GB / 512GB / 3840x2160 felbontás!!!
- 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD ezüst magyar bill.
- Makulátlan Állapotú Acer Predator Helios Neo 16 Gamer Laptop 34hó garanciával
- Eladó egy kifogástalan állapotú MacBook Pro (Retina, 13 hüvelykes, 2015 eleje)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Vadiúj SSD-k!
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest