Aktív témák
-
válasz
Frankeinstei #22188 üzenetére
Vegyél USB.röl müködö fejhallgatót mikrofonnal,ez biztos megoldás.
Lehet hibás a mikrofon a gépedben,esetleg a vezérlöpulton csökkenteni kellene a vezérlöjelet -
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Haveromnak van egy notija (még nem tudom milyen típus, nincs nálam), azt mondta meghalt benne a vinyó és kicserélték egy újra.
A gép működött rendesen, olyan 2 hónapig, miután elmondása szerint elkezdett pityegni mint mikor a win alatt beragad az egyik gomb.
Esetleg ebből az információból tudtok nekem valamit mondani, mi lehet a baj? -
fugo1
csendes tag
Hellosztok van egy Acer TravelMate 2490 es laptopom de nem tudok leszedni hozzá Lan drivert segítsetek csak ilyen 99 kilobájtost találtam
-
effkuge
csendes tag
Sziasztok!
Acer 4222wlmipcmcia-s (mas gepben hibatlan) firewire kartya bedug es billentyuzet teljesen meghal.
IRQ I/O stb semmimutkozes. Miert nincs megsem billentyum?XP SP3 van a gepen.
Koszi -
Benyaking
aktív tag
Ez csak egy elgondolas volt volt. A cpu vga csere nem fontos csak gondoltam hogy ezeket megkerdezem. A rambol sose art ha sok van szerintem 3 g gondoltam bele! Az ssd t meg azer hogy gyors legyen a rendszet es ha kesobiekben veszek masik laptopot akkor az tudom tovabb vinni! Es szerinted ezen a vgan elfut a cod4? Cod5 is megkerdeznem de arra nem latok sok eselyt hogy mennifog! Ja meg a masik a jo ar. Szerintem olcso 1oras aksival 50-55k
-
NEMO1968
őstag
válasz
Frankeinstei #22188 üzenetére
Kétlem hogy ezt a BIOS frissítés +oldaná.
Ez hangkari gerjedésnek tűnik nekem.Annál is inkább,mert külső mikrofonnal jó.
Először is nézelődj a hangoknál,nincs-e valami túl nagy hangerőre állítva.(mikrofon hangereje,stb)
Lehet hogy valami létrehoz 1akusztikus visszacsatolást,amikor a hangszóron kiadott hang a mikrofonon keresztül visszajut az erősítőbe,még tovább erősödik,és még hangosabb lesz,és azt hallod.
h aminden rendben van,lehet hogy nincs letestelve rendesen a hangkarid.
Legrosszabb esetben karihiba. -
-
Benyaking
aktív tag
Hello! Olyan kerdesem lenbe hogy szerintetek ez a notebook jo? Acer travelmate 4270
ebbe lehet cserelni vgat? Most egy x1600 as van benne ennel van jobb amit bele lehet rakni? Illetve erosebb procit? T2300 van benne. 64bit lehetseges? Rambol barmilyet beletehetek vagy csak acert? Ssd t lehet bele tenni? Hat nagyabol ennyi lenne! Koszi a valaszokat eloreis! -
AnTomySm
tag
válasz
Norb3rto #22187 üzenetére
Szia!
Mivel nekem is ilyen gépem van immár 1 éve, tudok véleményt írni róla. (Előtte elmondanám, hogy én olcsóbban adom mint amit belinkeltél, de cserélni nem tudom. Csak ha érdekel.)
Szóval ílyen gépem van. Eddig teljesen korrekt, megbízható volt ahogy én tapasztaltam. A procija is egész tűrhető. A 2 giga rammal és 250-es winyóval szerelt esprimo v5555-ös gépeket egész jó áron lehet kapni, ha a teljesítményt nézzük (ezért vettem én is). Nem lötyögős a kijelző, jó helyen van a töltő dugaj, így ölben is kényelmesen tartható. Az akksija egész jó(volt már ACER notim az nem bírta ennyire és az akksija is hamar elkezdett gyöngülni). A Windows 7 3.0-ás élményindexet produkál ami valljuk be nem túl sok, de ez a sis mirrage 3+ vga chipnek köszönhető. Igazából ez a gép legnagyobb gyengéje. A proci és a ram 4.9-es.
Nem melegeszik, nem hangos, nem zizeg.Hogy írjak pár hátrányt is: Mivel ez nem a csúcskategóriás gépek közé tartozik, a Fujitsu-S. a szokásos 0 design, és nem túl jó anyagminőséget hozta. Ez alatt értem, ha nyomkodod, néhány helyen "ropog". Semmi extra, biztos láttál már ilyen olcsóbb gépeket, ez is csak a szokásos. A billentyűzet nem túl jól kitalált, bár lehet csak én nem boldogulok vele úgy ahogy szeretnék (10 újjal gépelve), de szerintem alkottak már ennél jobb billenytűzet kiosztást is. Ami nekem még szúrja a szemem az a 3db USB ami elég lenne, de egy vonalban van egymás mellett a gép jobb oldalán. A touchpad 2 gombjának kattanását én kicsit hangosnak találom ,de nemtudom téged zavar-e az ilyesmi.
Kb ennyi. Amúgy szerintem elég jó kis gép, ha valaki nem játszani akar vele. A régebbi játékok amik még nem igényeltek nagy vga teljesítményt szépen eflutnak rajta. Gondolok itt a Starcraft, AGE, stb korebli játékokra. Mostanában épp falloutozok rajta
Ha van még kérdésed írj nyugodtan akár privátot is.
Remélem segítettem. -
Frankeinstei
csendes tag
Segítségre lenne szükségem. Nemrég vettem egy ASUS K42F laptopot, Core i3as procival, realtek HD hangkártyával. A gép szuper, 1 komoly hibája a már itt is emlegetett high pitch sound: a belső mikrofonban faxgéphez hasonló hangok vannak, így lehetetlenné teszik a beszélgetést a skypeon. Külső mikrofonnal tökéletesen, tisztán működik, de a gépen csak 1 jack van, vagy fejhallgatót, vagy mikrofont csatlakoztatok rá, úgyhogy nagyon meg szeretném oldani ezt a problémát, már ha lehetséges. Az audio drivert már frissítettem, a BIOS frissítésre gondoltam még, az az utolsó reményem. Valamilyen megoldással tud valaki szolgálni?
-
válasz
Norb3rto #22185 üzenetére
Az attól függ. Ezt a modelt szerelték Celeronnal, Pentiummal, CD-val, és C2D procikkal. Az aksi, és maga a készülék állapota (karcok, LCD pixelhiba, fényerő,...) is befolyásolja az árat. Szóval n+1 paramétertől függ. Ja és persze garis/nem garis?
Egyébként eladni akarod, vagy +venni? -
Norb3rto
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Fujitsu-Siemens v5555 lapos mennyit érhet jó nem jó tapasztalatok vannak e egyenlőre ennyi
-
válasz
whited #22178 üzenetére
Egy távolkeleti oem gyártó,remek kis gépeket csinált,5 évig mi voltunk a disztributora a cégnek,és még most is a szervíze vagyunk.Szakítottunk mert drága lett és a minösége bizony romlott rengeteget.A másik disztri az Albacomp is kiszált a Clevoból,gondolom hasonló problémák miatt.
A linket gép müszakilag a toppon van,de a minöségéröl már nem vagyok meggyözve.Az ára annyira nem jó,ha nincs gyári gar akkor nem érdemes foglalkozni vele -
tserrof77
őstag
válasz
whited #22178 üzenetére
whited: Clevo jó minőség, nálunk kevéssé ismert. Bár brutál cucc, én ennyit egy lapiért nem adnék ki
Norbi.Sz: DDR2/800-as elméletileg jó 533-as és 667-es mellé. Azért elméletileg, mert rendszeresen összeakadnak, illetve nem kezelik a gépek. Próba, cseresznye... HP, Acer általában eszi. FS, Asus, egyéb ritkábban. Ezek saját tapasztalatok.
-
tserrof77
őstag
válasz
gessztenye #22173 üzenetére
Elem kiszed, akku, töltő lehúz akciót javaslom 1-2 órára, ez (talán) segít a BIOS-t resetelni. Master jelszó nincs tudtommal. Esetlen Hiren's Boot Cd-n nézz körbe, hátha van rajta valami pass recovery/eraser.
-
Norbi.Sz
senior tag
Egy gyors kérdés:
Van egy DDR2 800MHz RAM-om (Kingamax). Ez jó bármely DDR2 RAM-ot használó notebook-ba? Úgy értem, hogy pl. abba is, amelyikbe 533-677 MHz-es DDR2 kell, abba is?
Elméletileg visszafelé kompatibilisek, csak nem 800-on megy, hanem 667 vagy 533-al, ugye?
THX
-
whited
addikt
sziasztok a Clevo notebook-okról mit lehet tudni??mert én még életemben nem hallottam róla, valaki felvilágosítana?
Találtam 1 ilyet[link]
Én leragadtam a hp,asus ezeknél -
-
-
Boxi88
őstag
válasz
netudky #22174 üzenetére
Egy frissen indított géppel, amikor bejelentkezel, egyből próbáld meg átkapcsolni "Green Funkcióba" ha ilyenkor sikerül, akkor valami általad használt későbbi program szokott beragadni... ha már itt sem sikerül, akkor vírusra tippelnék... Esetleg egy vírusírtás vagy oprendszer reinstall segíthet!
-
netudky
csendes tag
sziasztok!
ma vettem egy acer 3820tg laptopot, és minden szép-jó, csak nem tudom kikapcsolni az ati videókártyát. mikor rákattintok, hogy energiatakarékos GPU-t (intel) szeretnék használni, kiírja, hogy egy vagy több program futása miatt nem lehetséges. mi van ilyenkor? a feladatkezelőben nem láttam futó programot.
köszi -
gessztenye
csendes tag
toshiba satelite sa30-103 régi-régi p4-es noti került az asztalomra. egy smarthibás vinyó van benne. Ezzel nem is lenne gond. csakhogy ki kéne kapcsolnom a smart ellenőrzését a biosban. Ja.. ide meg jelszót kér.
Mi volt toshinál a mesterjelszó akkoriban, amikor ezt a notit gyártották?
-
putyu61
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segiteni COMPAQ PRESAIRO 1200 leptokoz keresek letöltetö telepitö programot ugyanis az öreg masinám kéri nekem meg eltünt elöre is köszönöm üdv...
-
válasz
tserrof77 #22168 üzenetére
Rosszul tudod. Igaz gyártónként vannak kissebb nagyobb eltérések,de alapvetően mind1ik a szabványba foglalt értékekhez tartja magát.
Pl. a Samsung notik esetében az első 72 óra alatt 1 subpixelhiba esetén is cserélik, de utánna csak a szabványban előírt értékek felett.
Van olyan cég akinél "pixelhiba biztosítást" lehet kötni, vagyis nem a gyártó, hanem az eladó (némi felárért) beválalják a cserét.
stb, stb,stb.... -
rizso
addikt
Helló Kedves Mindenki!
Remélem jó helyre írok (ha nem, akkor nyugodtan irányítsatok át
)!
Vettem egy új laptopot magamnak (HP DV6), és azt vettem észre, hogy a kijelzőn egy helyen 1 (vagy több) pixel túl erősen világít. Tehát "minden színben megy", csak éppen túl erősen! Fehérnél nagyon látszik, feketénél kevésbé.
Mit lehetne vele csinálni? Ez valamiféle pixel hiba lenne?
Remélem látszik valamennyire, hogy mire gondolok! Mondom olyasmi, mintha a kijelző mögül egy tűhegynyi kis leddel világítanám át a kijelzőt - ez elég hülyén hangzik
Várom a véleményeket!Üdv: rizso
-
-
dJ Peer
aktív tag
Üdv!
Van egy Samsung R528-as notebookom, SCB-0350M webcam van beépítve!
De nincs fent driver, sehol nem találok a neten hozzá valamit, felrobbanok!
Esetleg valakinek valami ötlete?
Előre is köszi! -
-
-
ariel21
csendes tag
Vettem fél éve egy Toshiba laptopot, és azt vettem észre, hogy egy pár hete olyan mint ha akadozna a gép, mert bekapcsolás után kb10-20 perc múlva, netezés, vagy pl film nézés közbe lefagy egy pár másodpercre, aztán megy tovább. Ha eközben mozgatom az egér kurzorját, azon is látni, hogy olyan 5 másodpercenként akadozik, és ha közelebbről meghallgatom a gépnél hallani is lehet valamilyen lüktető, morze jel szerű zúgást.A cpu meg 0,5-0,8 % között ugrál. Ezt kb 5 percig csinálja, utána egy darabig semmi, majd időnként ismétlődik a jelenség.
A winyó csinálhat ilyet?
Mi a véleményetek, mi lehet vele a gond? Vigyem el szakszervízbe? -
-
AnTomySm
tag
Amivel kapcsolatban a múltkor kérdeztem, hogy milyen gépet érdemes venni és abban segítettetek Thunderzolee-val "karöltve".
Most odáig jutottam, hogy leszűkítettem 2 gépre a választást
Az egyik az új HP DV6, a másikat még te ajánlottad asszem az Asus K42JV VX050D -
válasz
AnTomySm #22147 üzenetére
Ajjaj, én nem emléxem.
Mindenesetre csekkold le hűtőpad nélkül, mennyire fújja a meleget. Minden szellőzőrács szabadon van?Találkoztam már olyannal, hogy ment a hűtő de nem eléggé. Pl. Normál hűtéshez 4000-et kellett volna pörögnie, de csak 2300-ig pörgött fel a venti, így aztán volt is hűtés, meg nem is. Vmi tesztprogival meg kellene nézni tényleg felpörög-e rendesen, akár keresni hasonló géptulajokat, és megbeszélni velük, hogy meddig pörög fel, mennyire melegszik egy konkrét programot futtatva. pl. aida64 stabilitás teszt fél óra alatt meddig húzza fel a hömérsékletet.
-
kendeee
aktív tag
válasz
AnTomySm #22147 üzenetére
Én inkább a paszta hővezető képességére tippelnék. Szóval már nem valami 100-as és inkább szigetel, mint leadná a hőt. Ajánlanám a szervizelést, garanciális javítást, cserét. Nem gyári értékek, amiket a notid mutat. Mihamarabb ki kell küszöbölni a hibát, mert tönkre fog menni a laptop. Az 50 fok normális, de a 100fok nagyon nem, és ugye alkalmazások alatt ez van. Normál gyári értékek szerintem max 90 fok, és akkor sem a gép kikapcsolása a megoldás a noti felől, hanem az alkalmazás bezárása. Nem ijesztgetlek, ezek már előjelek.
Üdv: Laci -
AnTomySm
tag
Hát mint írtam ez vélemény, mert nem tudtam pontosan, de amúgy mi köze a szervíznek ahhoz, hogy ha belegányolsz a BIOS-ba és aztán nem lesz jó a gép? Az én logikám szerint ez nem gyári hiba ergo nincs garancia.
De ha nem jár vesztéssel akkor ok. Gondolom abban egyetértünk, hogy ez a melegedés akkor se normális. Mind1, hogy játékra vagy mire használjuk, de ha 100%on megy a proci akkor se melegedhetne.
Amúgy tudsz esetleg segíteni abban a kérdésben amit feltettem?
Múltkor jó tanácsokkal láttál már el
-
-
-
Ice!?
őstag
Sziasztok.
Fujitsu Siemens E4010-be IDE-s winchester átalakító nélkül rakható?
-
válasz
AnTomySm #22138 üzenetére
Naaaa.... Egy BIOS frissités hogyan lenne már garanciavesztés?!
Az, hogy rossz image-t tolsz rá az egy másik történt, ami az ACER ellinkeléseinél könnyen +történhet.
A 40-50 fok meg teljesen normális. a 90 foknál a proc kapcsol le, nem a BIOS-ból állítható érték.
Sose értettem miért akarnak notival játszani. Egyszerüen nem erre találták ki. -
AnTomySm
tag
válasz
stone55 #22137 üzenetére
Pontosan nem tudom, de szerintem a te "házi megoldásaid" közül amiket felsoroltál a legtöbb automatikus garanciavesztéssel jár, úgyhogy én nem próbálkoznék.
Vagyis: Ha biost frissítesz szerintem az gari vesztés. Ha valami programmal megmuherálod, hogy más értéken kapcsoljon ki a gép, akkor megsütöd a procit ami már talán nem garanciavesztés, de legalább lesz egy biztos okod, hogy vidd a szervízbeHa a ventiket szabályozni tudnád, hogy jobban hűtsenek (feltéve, hogy nem teszik) az esetleg használhatna, de szvsz az már alapból gáz, ha ezt automatikusan biosból nem teszi meg, vagyis megint oda lyukadunk ki, hogy mehet a szervízbe.
Volt ACER notim egy sima kis celeron m procival mégis úgy tudott melegedni, hogy az félelmetes. Ölben eléggé kényelmetlen volt mert szabályosan égetett már akkor is ha csak sok ablakban böngésztem. Az, hogy ez most általános ACER hiba vagy csak véletlen azt nem tudom, remélem majd jön egy okosabb akinek van erről tapasztalata, de én a helyedben vinném inkább szervízbe. (Az a bizonyos "okosabb" remélem az én kérdésem is megválaszolja
)
-
stone55
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, amely lehetséges, hogy már felmerült itt, de nem volt kedvem/időm elolvasni mind a 22e. hozzászólást.
Szóval adott egy Acer Aspire 5542g típusú laptop, amely véleményem szerint elég magas hőmérsékleten üzemel, még alapjáraton is. A gép fél éves, tiszta környezetben használom, nem poros. Az Everest, és még pár ehhez hasonló program alapjáraton 45-55°-ot mutat úgy, hogy alatta még laptophűtő is van. Ha pedig esetlegesen másra is szeretném használni a gépet, mint a háttérkép bámulása, mondjuk egy kis játékra, akkor felkúszik egészen 90-95°-ra, és kikapcsol, ami teszem hozzá nem gond, mivel ha rántottát szeretnék készíteni, azt máshol tenném.
Speedfannal elvileg lehetne szabályozni a ventillátor fordulatszámát, de nem ismeri fel, 0-t jelez mind3 "fan".
Olvastam, hogy egy másik opció a bios frissítése lehet, de nincs frissebb ehhez a típushoz, mint ami nekem van. A garancia ellövése mellett elrontani sem szeretném a gépet. Elvileg a biosban lehet szabályozni, hogy mi legyen az a határ, aminél ki kell kapcsoljon a gép, nálam ezt sem lehet állítani, sőt még az aktuális hőfokot sem látom. Phoenix Securecore 1.09-es a bios egyébként, de ez mellékes info.
(mivel van rajta még garancia, tudom hogy elvihetem, csak megpróbálnám házilag megoldani a problémát)Ha valakinek van valami ötlete, az bátran írja meg.
Előre is kössz.
-
kiskaktusz
addikt
Sziasztok,
A következő problémával kapcsolatban kérnék kis segítséget
Adott egy Dell M5010 típusú vadonatúj laptop.
Átállítottam biosban a Sata Operation menüt AHCI-ről ATA-ra. A Win 7 prof. x64 telepítő elször boldogan feltolta magát, feltelepítettem a drivereket, kulcsrakész volt a gép. (csak win7 x64 és Vista x64 drivereket találtam a Dell honlapon)2-3 nap után, mikor bekapcsoltam a notit, az oprendszer betöltése a logó előtti fekete képnél megállt. Kb fél óráig nem történt semmi, bár a HDD ledje villogott, mintha dolgozna, de fél óra után meguntam a várakozást.
Ezután néhány alkalommal megpróbáltam feltelepíteni újra, de a telepítő minden alkalommal kiírta, éppen melyik fájlt nem találja (ugyanazt a DVDt használtam, mint amikor rendesen feltelepült).
Hagytam pihenni pár napot, utána megpróbáltam újra, ekkor megint sikerült, fel is települt, megint feltettem a drivereket, és most, 1 nappal ezután ismét áll a bootolás, csak most az üdvözlőképernyőnél.
20-25 perc után indítási hibára hagyatkozva elindít egy javítást, de ez sem csinál semmit lassan 30 perce.
Van vlami ötletetek, mi lehet a baj?
Köszi
-
kendeee
aktív tag
válasz
fixedgear #22108 üzenetére
Sok dolog lehet, amiért nem akarja az igazságot: rosszul vannak kiírva a cd-k, vagy csak nem a megfelelő verzió van kiírva...stb...stb. Először is próbálj meg egy usb-s billentyűzetet rádugni a gépre, és azon nyomd a boot-hoz a megfelelő kombinációt. Sajnos nagyon rég volt már hogy én is küszködtem, Ibook g4 ill. powerbook g4-el. Valamint próbálkozhatsz még egy usb-s cd/dvd meghajtóval is. Illetve már a gong előtt nyomd a bill. kombinációkat. Próbáld meg csak a D billentyűt lenyomva tartani, illetve csak az alt bill-t külső usb bill-ről. Van egy ipodom, nem tudom melyik verzió, de 30gb-os (2003, winchesteres)én mindíg minden gépem-mel arról boot-oltam és az op. rendszert simán áthúztam a belső vinyóra. Ha a közeledben van valakinek mac gépe (ibookg3/g4, powerbook G4 működő op. rendszerrel) target disk mode-ban meg tudod ezt te is tenni, a két gépet firewire kábellel összekötve, boot közben a T bill-t lenyomva tartani a te gépeden, a másikon bebootolva a rendszerben beállítani ezt a funkciót és újraindítani. Valamint tudsz kiírni egy Ubuntu 9.02Cd-t ami támogatja a mac gépeket....Dióhéjban ennyit tudok segíteni. Próbálkozz, sok szerencsét.
-
kiskaktusz
addikt
hali! mi a teendő?!
új dell inspiron M5010 noti, felment rá a win7, ment 3 napig és utána nem bootolt... újra lett rakva a win7, ment fél napig és most ugyan ott állunk...
mit lehetne tenni?
-
AnTomySm
tag
Sziasztok! Néhány hete már töröm a fejem, hogy milyen gépet vegyek, és sok kedves kolléga a segítségemre sietett itt. Azóta amióta írtam, eltelt majdnem egy hónap, és egyre közeledik az idő amikor döntenem kell.
Alapvetően 2 gépre szűkítettem le a lehetőségeket.
Az egyik: Asus 14" K42jv-vx051d
[link]
A másik: HP Pavilion DV6-3050EH
[link]
A kettő közül a 14-es képátló számomra előny!
Árban nagyon hasonlóak. A szempontok: Legalább 2 évre tervezek, nem a játék az első, de szeretném, ha 2 év múlva is ha úgy tartja kedvem elmenne rajta sok minden. Valamiért az Asus felé húzok, de Pécsett eddig két nagy és ismert üzlet eladói is, amint az Asus-t említettem helyette a HP DV-6ost ajánlották. Nem túl szimpatikus a számomra a HPnál az, hogy a notebookchecken összehasonlítottam a procikat és a vga-kat és az Asusnál mind2 elég jó helyen szerepel, a HPnál viszont kicsit keveslem az a N330-as Athlon procit 1 mega cache-el.
Írnátok esetleg néhány infót a két gépről, előnyökről, hátrányokról stb?
Melyiket ajánlanátok?Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
-
szzoli59
csendes tag
Sziasztok!
Nekem USB-s problémám van. Az utóbbi időben, ha az USB-re csatlakoztatok egy új eszközt, mindig elindul az Új hardver varázsló. Akkor is, ha a Windows-nak (XP) csont nélkül fel kellene az eszközt ismerni. Mint ahogy másik géphez történő csatlakoztatáskor ez így is történik.
Üdv:
SzZ -
kalzsa
csendes tag
hali
tud vki olyan progit laptopra ami a túl melegedést figyeli de nem kell állandóan elinditani ha kapcsolom a gépet. kvázi induljon magától.
köszi -
greyslay
aktív tag
válasz
gessztenye #22126 üzenetére
igen próbálkoztam vele, de nem jött be
azért köszi
-
Lastemperor
tag
válasz
LaptopSystem #22121 üzenetére
Valószínűleg az USB portal lesz valami,vagy a vezérléssel. Próbáltad másik egérrel? Vagy másik USB csatin?
-
nesa
veterán
Adott egy Dell inspirion 1545 XP home felvan rakva+mindent letoltottem a DELL oldalarol de a hang az istener se akar felmenni mindig hibat ir, talakozott mar valaki ilyen problemaval, persze gyari driver lemezt nem adtak hozza.
-
greyslay
aktív tag
Hali. Nem tudom jó helyre írok-e mert annyi topicvan de behatárolni h ez hova is lenne jó nem tudom pontosan eldönteni. A probléma az, hogy már jóideje faszán bevolt állítva a rendszer a 1 adsl modem ahoz router. A routerhez 3 asztali gép, 1 wifin. És tökéletesen működött.. majd nem régen elkezdett szakadozni. A problémát feltehetően a wifi okozza, a wifi miatt a modem Lan link lámpája kialszik ekkor a router lámpái "resetelődnek" a többi gépen is "egy hálózati kábel nincs bedugva" majd ujra csatlakozik és mikor mekkora inter vallum után a net újra él..Ezt csak akkor csinalja ha a wifin elindítok egy youtubes videot, vagy elkezdek letölteni (5 megás a net tehát nem olyan gyenge h ne bírná, meg amugy is eddig tökéletesen bírta). olykor (de nem mindig) egy ilyen hiba üzenetet is kapok:
http://kepfeltoltes.hu/101023/wtferror_www.kepfeltoltes.hu_.png
Szerintem a probléma, a modemmel van, vagy a router... de nem tudom eldönteni h mi lehet a gáz.. várom a válaszokat -_D -
Sziasztok!
Most vettem egy HP 6730S laptopot, és amikor rádugom az egeret Win7-nél működik, de amikor bekapcsolom a gépet, bootolás előtt ezt írja ki: mouse interface error
Mi lehet a gond?
-
hfrankee
senior tag
Hali!
Ha szeretnék a régi laptopomhoz egy akksit venni,azt hogyan tudom le ellenőrizni,hogy milyen állapotban van?
Kösz -
Bencexp
tag
válasz
NEMO1968 #22116 üzenetére
Sziasztok. Felteszem itt is a kérdést, hátha itt előbb kapok rá választ.
Tehát a probléma az, hogy Bluetooth PAN hálózat kéne nekem.
PC-ről net megosztása bluetoothon keresztül a netbookra. (Amilo Mini beépített bluetooth vevő)
Milyen programok kellenek hozzá, és hogyan lehet ezt összehozni? -
Tv
senior tag
Sziasztok! Egy régebbi típusú notebook-hoz volna szükségem videókártya driver-re. Fujitsu-siemens lifebook e7010 a gép, ati mobility radeon 7500 videokártya van benne. Erre kellene nekem egy gyors stabil driver, de nem nagyon találok megfelelőt, illetve a gyártó által mellékelt megvan ,de gondolom vannak optimalizáltabbak is rá. Légyszi segítsetek.
-
ticzi01
aktív tag
Amikor leszedem a műanyag borítást a kijelzőről, ott alúl a középső résztől balra van egy nyák amin van tekercsféleség is(ez a kikapcsolója tán???), lehet ezzel van a gond, mivel pont ebbe a részbe megy bele az a kábel ami a fényerőt adja a kijelző háttérvilágításának.
Vagyis ha kihúzom akkor nem látni semmit sem a kijelzőn csak igen halványan,vagyis az adat megejlenik a kijelzőn,csak nincs háttérvilágítás.
Az a nagyon furcsa ma még tesztelgettem kicsit, Ahhoz hogy visszajöjjön a fényerő be kell a kijelzőt hajtanom,de nem kell azt a pontot elérni ami az oprendszert leteszi hibernálásba.
Remélem érthető.
Várom az ötleteket. -
ticzi01
aktív tag
válasz
tserrof77 #22090 üzenetére
Nemtudom nekem nagyon gyanús,hogy nem a kábellel van a gond, de ha netán azzal van akkor azzal van a probléma ami az inverterbe megy bele.
Vagy maga az inverter rész is lehet gebaszos.
Ha sikerült megnézned és van ötleted netán várom válaszod.
Mennyi leeht egy ilyen kábel?
CSak az a furcsa lecsuk visszanyit és tökéletes a képe, mintha a kapcsoló tekercsekkel nem lenne valami jó. Gyanus.
Ötlet szinten belőni, hogy világos legyen szétszed mágnes kivesz,bár én nem láttam a mágnest vagy vasmagot a burkolatnál első körbengessztenye
Köszi na látod erre nem godnoltam pedig eléggé kézenfekvő megoldás.
-
vorik
tag
Üdv mindenki!
Lehet, hogy rossz helyre írok, de azért megpróbálom: van egy ThinkPad T410 2537-3S2 típusú laptopom, és ebben szeretnék VGA-t bővíteni.
Sajnos belső megoldással nem lehet, de bármilyen külső csatlakozós megoldásra vevő vagyok.
Van rajta ExpressCard csati, meg egy csomó minden csatlakozás, illetve a DIY megoldásoktól zárkózom el (talán ez lenne a legjobb, ha valaki tud ilyet, szóljon!)
Minden megoldás érdekel
-
zserrbo
aktív tag
Hali van egy asus k70ab-ty006 ha jól emlékszem laptopom. A lényeg az, hogy időnként vibrál a képe. Mintha változna a fényereje. Eddig filmnézésnél vettem észre leginkább, de sztem scak a fekete részek miatt. Szerintetek ezt okozhatja valami szoftver? Mert én vagy tápellátásra vagy vga karira gondolok :/
-
fixedgear
tag
Remélem itt tud valaki segíteni, mac topicba kb chatelnek és leszarják ki kér segítséget...
Van egy iBook G3 500/64mb/10gb/cd gép
9.2 os x-szel, 2napja lett véve találtam a vinyón 10.2 telepítőt
fel is rakta minden oké volt, ez volt tegnap este, ma reggelre
visszaállt magától a 9.2,és az első tulaj(aki valószínüleg több mint 10éve túladott a gépen) felhasználónevével,illetve kódot kérve indul újra...
nemtudok belépni a boot menübe ujraindításkor,se ctrl+command+delete,se a c nyomogatására nem reagál.
kiiírtunk egy 4cd-s os x tiger 10.4-et (.dmg fájlok),
de mivel nemtudom beállítani a cd-ről bootolást nem megyek vele semmire...
VALAKI AKIÉRT HOZZÁ KÉREM SEGÍTSEN!előre is köszönöm!!
-
-
ozzyka91
csendes tag
Sziasztok
Van egy FS Amilo pa 3553-as notebook-om. Megy rajta a crossfire mód, de a játékok mégis nagyon szaggatnak. Tudom nem egy erős gép, és nem is várom el tőle hogy max grafikán menjen rajta a Crysis, de azt igen hogy pl egy régi játék (pl. Call of Duty 4) igen, mivel ehhez megvannak a minimum követelmények. Feladatkezelőben néztem, hogy 35% fizikai memóriát használ alapból. Ez nem sok egy kicsit? Nem ettől szaggatnak be a játékok?
Köszi előre is a segítséget
-
tserrof77
őstag
válasz
Roderic #22104 üzenetére
Szerintem ezt nem fogod észlelni. Amúgy is egy külön keretben van, az Acer még ezt ki is szokta szivacs szerű cuccal bélelni a keretnél, szóval ne félj tőle. Max a melegedés lehet esetleg gond, HD Sentinel-lel majd figyeld a vinyót.
Den Hadnagy: Szerintem az 512RAM és esetleg a proci hűtésének porossága okozza a problémát. Érdemes megkukkantani, Everest-tel nézd a hőfokokat, lehet, meg fogsz lepődni...
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Adott egy fujitsu siemens amilo pro v3515 noti, 512 memóriával, dualcore pentium T2080-as cpu-val.
Szűz XP home van rajta, amiből kis registry moddal tűrhető boot-időt, stb-t kaptam, de nekem nagyon nem tetszik, ahogyan az alkalmazásokat indítja normál használat közben, atomlassú, eléggé össze is akad minden, néha fél percekre fagy, aztán megy tovább. Nemrégiben néztem egy 1,6-os atommal szerelt netbookot, az is használhatóbb volt...
Azon gondolkodom, hogy az lehet az ok, hogy az xp nem használja ki eléggé a 2 mag előnyeit. Húznék rá egy win7-et. Csak az 512 ram ejtett gondolkodóba (természetesen a win7 ennek megfelelően minimalista lenne).
Használat: net, zene, xvid-avi filmek, öregemnek kellene külföldre.
Amúgy nincs semmi ami beránthatná a rendszert, mert szűz, van rajta egy vlc, firefox, jetaudio, töredezettségmentesítő (ami már le is futott
), avast, ilyesmik, van némi szoftveres tapasztalatom az asztali gépeimről.
Mi a véleményetek? Mit érdemesebb rátenni? Várható gyorsulás a 7-től , vagy épp ellenkezőleg?
(A memóriabővítés egyelőre nem opció anyagi okokból, ebből kell főzni valamit.)
Köszi,
DH
-
Roderic
tag
Sziasztok! Lenne egy fontos kérdésem! Van egy Aspire 5740G-m és wincsit akarok benne cserélni! NA most ugye az a kérdés hogy ebbe 5400rpm-es SATA-2 es Winyoo van, és azon töprengek hogy bele- lehet -e tenni 7200rpm-es 2,5"-set??
Előre is köszi..
Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Legion 5 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050Ti 16GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Vásárolj okosan, fizess kényelmesen!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged