Aktív témák
-
atenza
senior tag
Meg tudnátok mondani h egy acer emachines e728-ba hogy lehet belépni a BIOS-ba? F2-őt ír indításnál, de jelszót kér amit nem tudok. Nem saját gép, segíteni szeretnék ismerősnek, linuxot adtak hozzá és windows-t szeretne. Be szeretném állítani a biosban h dvd-ről bootoljon.
-
Lui76
őstag
Pár hete sarkára lekoccolt Asus F3M notimra kértem itt segítséget, mert nem nagyon akart indulni.
Akkor megoldotta a régi procim visszarakása de vsz nem az volt a gond.
Most asszony hív ,hogy megint nem indul csak világít a zöld led és semmi tovább.Kezdjek a gép feladásában gondolkodni ?
-
zdanee
őstag
válasz
Fenyo12 #22794 üzenetére
két verzió van, vagy 3 pöcök tartja a billt, ezeket benyomod egy bankkártyával v csavarhúzóval (rugósak), vagy a billentyűzet feletti műanyagpanelt kell lepattintani (a zsanérfedőkkel együtt, onnan látod h ez a verzió h nincs egybeöntve a felső burkolat többi részével), és ott tudod 3 csavar oldása után kivenni.
-
kosaga
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni,hogy laptopra előre telepített Win7 Home Premium oprendszer alatt hogyan lehetne a winchestert újraparticionálni?
Gyárilag a rendszer (C)420Gb,a "D" 30Gb.
Megosztható-e a "C" meghajtó?
Kipróbáltam a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/Tárolás/Kötet zsugorítást,ahol 200Gb-ot enged zsugorítani,viszont formázásnál kiírja,hogy nem hozható létre újabb partíció.
Ötlet? -
Fenyo12
tag
Topikjába beírtam már, de hátha ide jobban illik:
Fujitsu Siemens V5555 a beteg, billentyűzet problémával. (beleömlött pia) A kérdés: ebből egyben kivehető a klaviatúra, mint a komolyabb gépekből? Az alján nincsenek billentyűzet jelölésű csavarok.
Mindenképpen ki kellene venni, mert ragadnak a gombok, helyben nem merem megmosni. -
Prof01
veterán
-
-
AusWolf
őstag
válasz
Meklod #22787 üzenetére
Én róluk hallottam, állítólag Magyarországon csak nekik van olyan felszerelésük, amivel pontosan meg tudják állapítani a hardver hiba helyét. Jövő héten én is elviszem hozzájuk a BenQ notimat.
Apropó, hátha valaki tudja, és akkor nem kell szerviz.
Adott ez a BenQ notebook (S73G). Olyat produkál, hogy használat közben váratlanul elmegy a kép és a hang, és csak újraindítás után hajlandó újra dolgozni. Néha már a Windows-t se tölti be, helyette a hibát produkálja. Akkuról viszont tökéletesen megy. Szerintetek mi lehet a gond?
-
sti10p
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy szerintetek egy Intel GMA-450MHD-s grafos notin futna e a Quake 4? Tudom kicsit furán hangzik, de valamivel csak kéne játszani és ezt talán még elbírja, vagy ne is próbálkozzak vele?
-
Sziasztok! Adott egy Acer 5720g noti! Olyan problémám volna vele,h mozgatásra kikapcsol akksival és hálozatin egyaránt. Ezután visszakapcsolom megy újra hibátlanul,amíg meg nem mozgatom újra. Elvittem szervizbe azt mondták(ránézésre),h valami kontakt hiba lehet és min 30k-t kérnének előre érte,ami elég irreális ár sztem egy ilyen jellegű hibáért. Kérdésem az volna,h nem tud valaki egy megbízható szerelőt valamivel olcsóbban Bp-n? Kb az egész noti ér 70 ezret és valahogy nem akarok 30k-t vagy többet kicsengetni javításra! Ha esetleg valaki tud segíteni valami infóval és leírná privátban,azt nagyon megköszönném!
-
xedamin
tag
Sziasztok.
Fujitsu Siemens Amilo Pro V2055 laptop rengetegszer befagy. Van, hogy egy jútúb videó megnézése után totál megfagy a kép, mozdulni rajta semmit nem lehet. Naponta van, hogy 20szor is produkálja ezt.
Mitől lehet ez a baja? HDD Regeneratorral megnéztem, elvileg nincs a vinyón hibás szektor. Mit tegyek vele?
Ja és most elkezdte nyomatni bekapcsolásnál a "Lemezolvasási hiba történt" szöveget.
-
kendeee
aktív tag
válasz
Teszla_ #22772 üzenetére
Üdv,
Táp: nálam dell inspiron 6400-essel voltak gondok, még pedig egy kondi kiszáradt a tápban, a feszültség meg volt a töltőben, viszont az akkut már nem tudta tölteni. Mire gondol elsőre az ember: akku csere. Az esetetekben is megoldódhat ez a probléma talán a töltő cseréjével.
Tehát a kellő amperszám már nincs jelen és a notebook hibákat produkál. Az újraindulást előidézheti egy betett dvd a meghajtóba is, ha nincs meg a szükséges Amper.Ez is csak egy elképzelés, nem biztos hogy ez a hiba, ki kell próbálni egy működő gép tápjával és csak utána venni egyet!
Ha nem ez a hiba megoldása, van még ötletem, de addig ezt még nem osztanám meg nehogy nagy bakot lőjek
-
kliszi
senior tag
Sziasztok ! Tud nekem valaki segiteni ? Az lenne a problémám hogy van egy a Asus K52 D notebookom és ebben egy ATI Radeon Hd5470 kártya , a gondom az ha a játékok felbontását kisebbre veszem mint a notebook felbontását akkor a képernyö mind két oldalán ven egy fekete csik , nem teszi ki teljes képernyöbe . Tudom a nativ felbontáshoz igazodik de nem lehet ezt ki kapcsolni valahol ? Nagyon zavaró mert kisebb felbontásban nem tudok játszani . Valami megoldás vaki tud ????? Ja win 7 van fent ! Köszi a válaszokat !
-
Teszla_
senior tag
válasz
_hangover_ #22778 üzenetére
Akksi nélkül nem próbáltad esetleg?
Mi egy töltő cserén gondolkodunk, csak most van más is, amire kell a pénz, így egy kicsit várat magára a dolog. -
_hangover_
csendes tag
válasz
Teszla_ #22777 üzenetére
Bámulatos...
ugyanez a HP nx6125-ös laptop, csak turion procival, és nagyon hasonló tüneteket produkál nekem is.
egyre gyakrabban kapcsol ki maától, majd amikor visszakapcsolom, csak pár másodpercig éled, a hdd kattan, majd újraindúl, pár másodperc, hdd kattan, újra etc... Aztán egyszer csak megint elindúl..Szóval, ha megvan a hiba, érdeklne engem is...
A winyót alapból cseréltem, azzal tuti nincs baj. túl nem melegszik a gép.
Én is tápra gondoltam, de akuról is csinálja a gép.... -
Teszla_
senior tag
Sajátgép, jobb egérgomb, tulajdonságoknál írja, hogy 215mhz-em meg a proci. És ezt a sebességen nagyon lehet érezni, mert több mp, mire egy ablakot megnyit. Az everest ekkor is 1800mhz-et ír, de a memóriateszteket lefuttatva látszik, hogy nem annyin megy. Kb a P2 266mhz-es gép teljesítményét hozza olyankor (késleltetés 550ms körül van, ami baromira nem jó).
Én a töltőre kezdtem gyanakodni, mert ha kiveszem az akksit és rádugom a töltőt, be se kapcsol. Csak akkuval együtt, de akkor írja is a win, hogy váltóáramról megy. Olyan, mintha töltőre dugva is úgy érzékelné, hogy akkuról megy, ezért visszaveszi a sebességet. Amúgy egy Sempron 3100+ van benne, ha ez még segíthet. -
zdanee
őstag
Hallottam mar olyat, h tulmelegedes eseten a proci beallitja a minimalis szorzot es ameddig le nem hul a gep, ottartja, de a 215MHz tenyleg nem lehet (1x-es szorzo?), inkabb 800-1200MHz kene legyen. Mindenesetre a problema forrasa sazerintem maga a tulmelegedes, es ennek a kovetkezmenye a szorzo-zar.
-
zdanee
őstag
válasz
Andras6800 #22770 üzenetére
Gyakorlatilag minden notimnal azzal kezdtem, h beleraktam memoriat. Sosem kotottek bele, nem is hiszem, hogy figyelik. Amit inkabb neznek, az a beazast jelzo indikator matrica (mar ahol van). Gyakorlatilag ha a gep aljan van egy ajto, es nincs leragasztva, akkor oda az user benyulhat garivesztes nelkul (ha betartja a kezikonyvben leirtakat). Ha a memoriaboviteshez viszont szet kell szedni a burkolatot akkor ugrott a gari.
-
Teszla_
senior tag
válasz
Teszla_ #22772 üzenetére
A BIOS-ban az AMD Power Now! van kikapcsolva, ezt elírtam. Azóta feltettem egy újabb BIOS-t, és a processzorhoz is feltettem egy frissítést, hátha ezek javítanak valamit.
Amúgy ha visszaveszi a sebességet, akkor a venti folyamatosan magas fordulaton pörög, a proci pedig 90 fokos. -
Teszla_
senior tag
Sziasztok!
Édesanyámnak van egy HP Compaq nx6125-ös notebookja. Az lenne vele a probléma, hogy egy idő után állandóan visszaveszi a proci sebességét 1800-ról 215Mhz-re. ÉS ezek után csak egy újraindítás után hajlandó megint a normál sebességgel menni. De egy idő után mindig lemegy 215Mhz-re. BIOS-ban nézelődtem, de nincs semmi beállítás, az AMD Live! (vagy mi a szösz) az ki van kapcsolva. Ezen kívül semmi sincs, amivel szabályozni lehetne a sebességet. Windowsban az energiagazdálkodásnál se találtam semmit, amivel lehetne állítani.
Tudna valaki erre megoldást?
Előre is köszönöm. -
AusWolf
őstag
válasz
Thunderzolee #22757 üzenetére
Egy SSD fogyasztása harmada, vagy akár ötöde is lehet egy hagyományos laptopos vinyónak. De ha az USB-s HDD-nek van elég kakaó, akkor a táp gondot kizárnám. Ha meg alaplapi gubanc van, akkor ahhoz már szerviz kell.
-
Andras6800
senior tag
válasz
Andras6800 #22769 üzenetére
Bocsi az kimaradt, hogy ugye ez egy laptop. És ha kitekerem a csavart a fedőelemből, hogy memóriát cseréljek, akkor az a csavaron meglátszik, mert ugye úgy van festve. A szervizes csóka meg esetleges gariztatásnál tutira ebbe fog belekötni, ahogy ismerem a rendszert.
-
Genji
őstag
válasz
daveredline #22749 üzenetére
COD sztem egész jó beállításokkal futna, viszonylag kicsi a gépigénye.
-
attrax
aktív tag
Sziasztok erre nem tud valaki megoldást?
-
Brianiac
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy FS Amilo Pa1538 a következő hibával: Bekapcsol és minden reagál, a kép csikos lessz és utánna nem történik semmi.
Szerintetek mi baja lehet vga azaz alaplap hibás?
-
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Van egy kis problémám a Toshiba L505-111 notimmal.
A Win7 64bit újratelepítését követően nem működtek rajta az FN gombok és a WiFi sem.
A value added package telepítést követően sem mennek rajta az előbb leírt funkciók.
Hogyan tudom rajta bekapcsolni a WiFit és FN gombokat,esetleg le kell-e töltenem még hozzá valami progit plusszba!
Köszönöm a segítséget előre is! -
conqver
aktív tag
Szevasztok!
Van egy kis problémám a Toshiba L505-111 notimmal.
A Win7 64bit újratelepítését követően nem működtek rajta az FN gombok és a WiFi sem.
A value added package telepítést követően sem mennek rajta az előbb leírt funkciók.
Hogyan tudom rajta bekapcsolni a WiFit és FN gombokat,esetleg le kell-e töltenem még hozzá valami progit plusszba!
Köszönöm a segítséget előre is! -
CptMisi
őstag
Helló!
Megpróbáltam játszani a Mafia II-vel egy Acer Aspire 5741es notin, de indítás után rózsaszín-narancssárga folt jelenik meg a teljes képernyőn, és nem történik semmi. Ctrl-Alt-Del, és már ki is lépett. Van erre valami megoldás, vagy ezen a notin nem fut? -
válasz
AusWolf #22756 üzenetére
USB-be dugott külső merevlemezt a PE Windos felismert, és kezelte, tudtam fájlokat elindítani a merevlemezről, tehát az USB csatikból jön a nafta.
Gondolom akkor a belső satás HDD is kap megfelelő tápot.SSD-m nincs, de az annyival kevesebb áramot venne fel a sata csatiból?
-
AusWolf
őstag
válasz
Thunderzolee #22753 üzenetére
Ha DVD van, és az USB is működik, akkor nem hiszem, hogy déli híd a gond. Szerintem lehet valami alaplapi gubanc, vagy talán a tápja amortizálódhatott le, és így nincs kakaó meghajtani egy merevlemezt. Ha van kéznél, próbáld meg SSD-vel.
-
válasz
viktor9510 #22743 üzenetére
dupla
-
válasz
Lehet valami ilyesmi állja el a levegő útját a hűtőbordáknál.
www.dj-beat.hu/phimage/content/20091230140108_2c4d19ec3d.jpg -
-
válasz
Azon a gépen a HD4350 miatt elég szegényes beállításokkal fogsz csak tudni játszani. Megy rajt minden, de 1024×600-on, vagy még kisebb felbontáson, és alacsony grafikai beállítások mellett.
Am ha a Youtubeon beírod a keresőbe, h HD4350 gameplay, akkor fog kidobni videokat, ott megnézheted mi hogy megy rajt. -
krisi047
senior tag
Sziasztok! Németországból vennék egy HP Compaq Presario notebookot, a kérdésem az lenne, hogy itthon is érvényesíthető lesz a garancia, vagy csak kint? Valakinek van ilyen jellegű tapasztalata? Köszi!
-
AusWolf
őstag
válasz
A "full" minden játéknál, és minden játékosnál mást jelent. Szerintem találgatás helyett jobban jársz, ha felraksz valamit, és kipróbálod.
-
AusWolf
őstag
válasz
daveredline #22747 üzenetére
A megfelelő beállításon (majdnem) mindegyik játéknak futnia kell rajta.
-
daveredline
tag
Van egy hp 4520s probookom a következő a konfiguráció:
ATI Mobil Radeon HD4350
core i3
3gb ddr3 1333mhz
7200as fordulatú vinyószerintetek milyen játékok futnának rajta? mivel lenne érdemes próbálkoznom?
egy kis unalom űzésre kéne mondjuk valami FPS..kössz!
-
AusWolf
őstag
válasz
Vedd le a gép aljáról a borítást, tisztítsd ki a ventilátort és a hűtőbordákat, szereld össze a gépet, és próbáld meg újra a játékot!
Anno mobil Core 2-vel nekem is voltak hőgondjaim játék közben.
-
viktor9510
csendes tag
Hellosztok!
Az lenne a gondom hogy van egy 2éves laptopom ha nem terhelem(pl játék) akkor semmi gond vele,viszont ha játszok egy 10p után magától leáll. Probáltam ugy játszani hogy a kezembe veszem és a ventilátort teljesen szabadon hagyom a játékok 90% beváltt ezért gondolom hogy a CPU hőmérsékletel van a gond . -->
Ez csak a tipp de lehet más a gond...ezért is kérdezném meg hogy mi más lehet a gond vagy esetleg valahol átlehet állitani valamit vagy ..... mert ha máshogy is meglehet oldani mint hogy veszek egy hűtőtt alá az jólenne mert fölösen nem akkarom megveni...
na remélem értitek...:S
KÖSZNÖM ELŐRE IS
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Valószínű,hogy egy Lenovo Y560A laptopot fogok venni.
A kérdésem annyi,hogy érdemes megvenni az i7-es procival szereltet vagy elég az i3-as is?
Hosszú távra tervezek a géppel(legalább 2 év) és ezalatt szeretném,ha mindig kellő teljesítményt nyújtana.Kösz a segítséget!
-
zdanee
őstag
válasz
AusWolf #22731 üzenetére
Mint mondtam, ha a modell letezik masik vidkarival, tiszta sor. Mondjuk olyanrol mar hallottam, h a vga nelkuli gepbe nincs beforrasztva a foglalat, az en 3820tg-mbol is nem csak a 3G kartya hianyzik, de a foglalat sincs beforrasztva (sima mini PCI-e a Wifi mellett, a notebookreview forumon egy srac be is forrasztotta a foglalatot a sajatjaba es mukododtt neki).
-
AusWolf
őstag
Ez az MXM kártyacsere dolog bogarat ültetett a fülembe. Az én Acer Aspire 5820T-m elvileg létezik 5820TG változatban is Radeon 5650-nel. Gondoltam, hátha ez is egy MXM kártyás megoldás, és akkor én is tudnék valamit buherálni a GMA HD helyett (már ha egyáltalán van MXM foglalatom). Előkerestem hát a jó öreg Google-t. Ez az első találat, amit kidobott: [link] Furcsa, hogy pont ugyanez a szöveg visszatér több másik oldalon is. Mit gondoltok a dologról?
-
zolna888
csendes tag
Hello! Tudna nekem valaki segíteni,h windows 7nél hogyan kell két gépet összekötni cross kábellal, mert bárkit megkérdeztem,h mit kell mindenki azt mondta,h elvileg bedugom azt késsz, de valami nem megy. Valaki tudna nekem segíteni?Le tudná valaki írni,h mit kell pontosan csinálni? Előre is köszi!
-
zdanee
őstag
válasz
sajtos123 #22724 üzenetére
Biost frissitettel, de nem volt a gepben akkumlator? Ne haragudj, de ezt hivjak tanulopenznek
. vannak olyan szervizek, akik ki tudjak cserelni a biosodat (az epromot), de nem tudom hol es menyiert.
Ha bekapcsolod, meddig jut el? Semeddig/fekete kepernyo/ujraindulgat/kiir valamit? -
sajtos123
csendes tag
Hali!
Remélem ebbe a topic-ba kell írnom.
Van egy Acer Aspire 5732zg notebookom. Win7 van rajta. Frissítettem a biost, de elment az áram frissítés közben hála az áram szolgáltatónak. Az tudom ha bios frissítés közben történik a baj akkor annak a gépnek vég csak szerviz segíthet.
Tényleg csak szerviz segíthet vagy van rá valami mód hogy meglehessen csinálni pl valami usb-s megoldással vagy valamivel kérlek segítsetek!!!!köszi előre is !
-
zdanee
őstag
válasz
kosarob8 #22719 üzenetére
tudtommal csak olyan kartyat lehet belerakni, amilyen eredetileg volt benne, vagy amilyennel kiadtak (pl letezhetett 8400gs-el meg 8600-al), de masik generaciossal nem, mert annak a kezelesere nincs felkeszitve a bios. Persze ha szabvanyos MXM, akkor elkepzelheto, de nem vennek ra merget.
-
kiralytom
aktív tag
kerestem ,de nem elég kitartóan. köszönöm a segítségetek!
-
Kbali
nagyúr
válasz
kiralytom #22714 üzenetére
Szia! Ha még nem jutottál volna el ebbe a topikba. Itt gyorsabb választ kaphatsz.
-
kiralytom
aktív tag
Sziasztok
A közelmúltban hozzájutottam egy Acer Aspire 5738ZG-424G32Mn laptophoz. Tudnátok segíteni, hogy mégis mennyit érhet megkímélt állapotában (egyedül a touchpad közepén vagy egy picike kopás) egy ilyen noti? Táskája nincs meg!
Mellékelem a paramétereit
Processzor: Intel Core 2 Duo T4200 2,00 GHz 1 MB cache 800 MHz FSB
Memória: 2x2 GB Hynix DDR3-1066 CL7-7-7-20
Chipset: Intel GM45
Videokártya: NVIDIA GeForce 105M 512 MB
Hangkártya: Realtek ALC888/1200 HD Audio
Kijelző: 15,6” (1366x768, Glare-Type, LG-Philips LP156WH2-TLE1)
Merevlemez: Hitachi HTS543232L9A300 (320 GB, 5400 RPM, SATA-II)
Optikai meghajtó: TSSTcorpTS-L633B DVD-RW
Hálózati kártya (LAN): Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet Controller
Hálózati kártya (WLAN): Atheros AR5B91 Wireless Network Adapter 802.11n
e-SATA: nincs
HDMI: van
Modem: van (Agere Systems HDA Modem)
Webkamera: van
Kártyaolvasó: van
Ujjlenyomat olvasó: nincs
Akkumulátor: 6 cellás 48,8 Wh
Tömeg: 2,8 kg -
Genji
őstag
Lenovo 3000 N200 laptopba:
-mi a legnagyobb proci amit rakhatok
-2x2gb ramot tud kezelni? (most 2x1 van)
-milyen SSD-t tudok bele rakni? (1,8' v 2,52) -
zdanee
őstag
válasz
Andras6800 #22706 üzenetére
Belerakod. Az eredeti memoriat megtartod es max visszarakod, de a Dell sem kot bele, csak ha a memoriaval van hiba, akkor az nem a Dellnel garis, hanem ahol vetted (es ha emiatt kerul szervizbe, ki kell fizetni a bevizsgalasi dijat, ha mas baja nincs). Arra azert figyelj, h ha van garimatrica, azt nem szabad letepni.
-
Andras6800
senior tag
Hali, garanciális laptopomban szeretném bővíteni a memóriát. Mi ennek a módja, hogy nem bukjam a garanciát? Egy Dell laptopról lenne szó.
-
Jani_97
csendes tag
-
kosaga
tag
Köszönöm a válaszokat.
-
AusWolf
őstag
válasz
kosaga #22697 üzenetére
Úgy tudom, minden Li-ion akkut érdemes először min 12 órán át tölteni. Nem tudom, laptopnál ez mennyire van így, de szerintem nem veszít vele az ember, ha így tesz.
Nem feltétlenül KELL kiszedni az akkut, de ha hosszabb ideig csak hálózatról használod a gépet (mondjuk több hétig), akkor érdemes.
Aktív témák
Hirdetés
- 20.000 ft tól elvihető ELITRO részletfizetés. Lenovo Legion 5 Gaming kompromisszumok nélkül!
- 11gen i5 ös HP 17-cn0800ng laptop
- Hp Zbook Studio G8 workstation, Intel Core i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/NVIDIA T1200/15,6" FHDIPS
- Lenovo ThinkPad X240 - i5-4300U/8GB/500GB
- Lenovo ThinkPad X250 - i5-5300U/8GB/500GB
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest