Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPad topik
- Video digitalizálás
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #46426 üzenetére
nem vészes még ez a hőmérséklet. De ilyenkor a ventid már maxon pörög ? Esetleg próbáld meg a pasztát kicserélni, amit már előttem is javasoltak.
(#46428) phoenix64: akkor elég ha megnézed a ventidet, hogy hőmérséklet növekedésre növeli e a fordulatszámot, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #42634 üzenetére
itt még: Na "hibakód": tá ti-ti-ti , ti-ti-ti tá
ez lehet hosszú-rövid, rövid-hosszú is
szerk.: így is ramot dob ki:
Az AWARD BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során.[ Szerkesztve ]
-
-
föccer
nagyúr
válasz
phoenix64 #42639 üzenetére
No, akkor már annyival okosabbak vagyunk, hogy a ram körül kell keresni a hibát
Milyen memóriát vettél bele? Érdemes egyesével kipróbálni, akár több slotban is. Ha van amelyikkel elindul, akkor már fél siker, mert tudjuk, hogy nem az alaplappal van a hiba, hanem valamelyik modullal.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
phoenix64 #42630 üzenetére
Ez már bőven elég
Mindjárt kigulizom neked a megoldást, csak fel kell dobnom egy readert a pdf-hez
üdv, föccer
ritkaszar manualja van enne a lapnak
Milyen fajta bios van ezen? Ezen az oldalon meg kellene keresni a hozzá tartozó hibakódot, és ez alapján elindulni.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
Ricardo128
senior tag
válasz
phoenix64 #41396 üzenetére
Igen. Nekem is így volt, csak nekem nem 1 sérült meg, hanem több. Így amikor betöltött a Windows, egyből vagy fehér, vagy fekete képpel lepett meg a gép. Csere garanciával 3nap alatt kicserélték nekem
Egyébként próbáld meg más játékkal. És örülj, hogy csak 1 (legalábbis nem sok) memória sérült meg.
-
C0d3r
addikt
válasz
phoenix64 #41378 üzenetére
Nem éri meg, közel azonos teljesítményt nyújt, néhol le is marad pár FPS-el a HD5770-től.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
válasz
phoenix64 #37045 üzenetére
450 W az a noname tápokból kell (vagyis ne, ne kelljen! Tápon nem szabad spórolni!), amik töredékét képesek leadni a rájuk írt teljesítménynek. Kérdezz rá itt is akár, 350 W-nál többet nem fog az egész cucc enni terhelve.
Megkockáztatom, hogy a CoolerMaster GX450 is vígan elvinné (legfeljebb megjönne a hangja terhelés alatt), mivel az egyben hagyott 12 V-os ágán (amiről a CPU és VGA, mint két nagy fogyasztó zabál) 420 W-ot képes leadni.[ Szerkesztve ]
-
-
atom87
aktív tag
válasz
phoenix64 #36463 üzenetére
Igen! @BIOS-szal.
(#36465) phoenix64 : az @BIOS a Gigabyte Windows alóli frissítéshez való programja. Alaplaphoz mellékelt lemezen rajt van általában. Ha nem, akkor le kell tölteni a Giga honlapjáról.
Újabb BIOS tudja a régiek "tudását", tehát mennie kell!Azért exe, mert önkitömörítő fájl, önmagában nem frissít.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #36399 üzenetére
tedd azt, viszont írtam fentebb szerkesztve, hogy 1,5V az ajánlott ...
szerk.: Akkor hagyd úgy, de inkább olvass utána !!
Valamint használd a szerkesztés gombot, ha 5 percen belül írsz, akkor szerkesztve. Így szoktuk. Csak azért, mert előbb utóbb az egyik moderátor úgy is jelezni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #36395 üzenetére
e szerint 1,65V-os a kicsike, szóval az akkor oké, főleg ha így 1600-on megy, nem pedig kevesebben.
Nem tudom, de én nem szoktam soha auton hagyni a dolgokat. Utána károk, vagy kitesztelem. Keress rá logout-ba, vagy máshol, hátha írtak már a lapról, vagy a konfigodhoz hasonlóról...pontosabban 1,5V az ajánlott, az 1,65 a tesztelt
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
phoenix64 #36392 üzenetére
ez már barátibb feszültség.
A lapot sajnos személyesen nem ismerem, de gondolom a ramjaid 1,5V-osak, így azt is levenném, ha e felett van (természetesen, csak ha tényleg 1,5V-os)szerk.: elméletileg igen. De ez lehet gazdaságos, amolyan maximum teljesítményes, stb... szóval attól függ, hogy a BIOS-t mire tanították meg optimális címszó alatti teljesítmény beállításra szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Probber
őstag
válasz
phoenix64 #30479 üzenetére
A processzor támogatás oldalon nincs feltüntetve ez a típus, tehát valószínű, hogy nem.
-
Realradical
őstag
válasz
phoenix64 #29752 üzenetére
Másik VGA-val meg kéne próbálni. Játék közben indíts el egy AIDÁ-t vagy everestet. Időnként tabolj ki és csekkolj rá a hőmérsékletekre, különösen a GPU-ra. Kb. 3 sec alatt lehűlhet úgyhogy gyorsnak kell lenni. Ha 90 fölé megy akkor gyanúsítható a hűtés.
Van mikor a tesztek nem érnek semmit. Nekem pl van egy VGA-m ami csak az én lapomban kék képet ad, máskülönben hibátlan, tesztek végigmennek.
[ Szerkesztve ]
-
Realradical
őstag
válasz
phoenix64 #29750 üzenetére
HDD sentinel megmondja, ha a vinyód a gond, bár kicsi a valószínűsége a tünetek alapján. Jól látom az előzményeket,hogy csak 3D-ben száll el a gép? Az órajel beállításaid BIOS-ban mind alapon vannak? C&Q be van kapcsolva?
Jó kis probléma, a legszenyóbb fajta mikor nincs hol elindulni.
A hibakódra keresve találtam egy topicot ahol ilyet írnak:
My system only started crashing after I installed my vid card drivers and was either playing a game or music so the issue apears to be a conflict between my vid and audio drivers.
I uninstalled my vid drivers and haven't had a crash since, but of course this sucks because I might as well not have a vid card
So I found a link from another post for updated drivers for my built in sound card <realtek HD audio> and updated the drivers then reinstalled my vid card drivers from the website (most up to date) and haven't had any problems since.Ötletet adhat esetleg.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
phoenix64 #29730 üzenetére
Sajnos ez sem mond többet...
Marad az alap kör:
- memtest
- VGA teszt: FurMark
- CPU teszt: Prime95@ch003067 (#29740): Ha a topic végét nézed, csak moderátorok és annak megfelelő emberkék írnak oda. A topic elején levő hozzászólók anno moderátorok voltak.
[ Szerkesztve ]
-
megint én
őstag
válasz
phoenix64 #29707 üzenetére
Nem tudom mi lehet, de felmerült bennem a kétség, hogy kevés a tápod.
Tedd föl a kérdést, hogy elég-e a Tápod EBBEN A TOPICBAN
Aktív témák
Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- PlayStation 5
- Autós topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP278H 27 FHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung S7 S27A700NWP 27 UHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung LU28H750U 28 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel