-
PROHARDVER!
A 3DMark Vantage listára kerülés feltételei
Új hozzászólás Aktív témák
-
zebra_hun
addikt
válasz
kicsipapucs #16599 üzenetére
W7 az megy, bár az ultra light azt nem teljesen vágom, kopaszítás szintén megy, van ssd-m, ezzel nem lenne probléma. A driver binnelésnek utána kell olvasnom, mert bocs, én új vagyok az oc világban, ezt nem tudom mi. Minden vacakot letiltok biosban, csak a Resizable Bart nem.
Azt tudja valaki mi az a 3dmark opció a biosban? Nem vettem észre semmit amikor kipróbáltam. A W7 light és a driver binnelésről adhatnál némi infót, de csak ha lesz rá időd. Én nem vagyok sietős, az időm is nagyon kevés. (Építkezés, 12 óra munka, asszony, 2 gyerek, kert... ) Szóval van úgy, hogy napokig a gépem sem látom ;)
Persze ha megy
KösziSzerk.: ja, macsek, macsek :D kicsit zavaró tud lenni. Nem lehet sajnos olyat, hogy semmi se legyen.
[ Szerkesztve ]
Segítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
zebra_hun
addikt
Megosztok egy nem kész eredményt, mert érdekes. Ezer köszi itt az ötletekért és a hasznos tanácsokért. Lehet reggel gyorsba beteszek egy ssd-t friss oprendszerrel, de hogy ez w7 vagy w10 lesz, azt még nemtudom. A lapomhoz csak w10 támogatás van, így nem biztos hogy sikerrel járnék. Rtx 3080-hoz van w7 driver, de az is lehet, hogy az x64 chipsetet valahogy rá lehet erőszekolni w7 alatt.
Ami hirtelen meglepett a cpu score, 97000 lett, igencsak adagolja a frameket a vga-nak. Itt jön az érdekesség, úgy túltolja, hogy az msi ab-ben beállított értékeimre kifagy. A power limit max-ra tolásával is, ha nem csinálok se core, se vram tuningot, akkor is. Nvcp-ben kellett visszaállnom az energiatakarékosra a maximum teljesítményről. 2260 mhz-en szalad nagyon sok helyen, akkor dobja el magát, amikor erre még rá akar tenni. Teszt közbe mindig fut az msi an és rt, hogy lássam is a hőfokokat és teljesítményt.
Az is lehet, ez a w10 a sok fagyástól elhalálozott, ezért lesz reggel egy gyors telepítés, és a pcie sin felszabadítása. Egy ssd, semmi több. Arra is gondoltam, hogy nem lesz msi ab és rt, hanem pcie sín blck-val megyek feljebb, ez majd kiderül.
Az is egy ötlet még, hogy nem 5400mhz-en tesztelődök, hanem mondjuk 5.2-n, hogy ne forraljam feleslegesen.
Azért írtam ezeket, mert a 85ezres cpu score-al 122 ezres gpu van. Most meg hogy a cpu megnőtt, nem tudom tartani se, nemhogy jobbat.
Bocs, hogy itt hangosan gondolkodom, de lehet valakinek szemet szúr vmi bénázásom, és szól, hogy "te, azt ne úgy" ;)Amúgy ilyen lett, nem listaképes, mert bízom benne, hogy lesz jobb is.
Köszönöm segítségeteket
54/49 MHz, 4266 MHz a Ram, nvcp energiatakarékos mód, így tudtam adni rá ab-ben +160 core, +400 vram.Segítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
-
helkis
addikt
válasz
kicsipapucs #16604 üzenetére
Hát ez mázli de remélem nem ennyi a vége, csak nem bírom hűteni, most nincs vizezve, ezért csak 5,3-al megy, de ez is felesleges jelenleg, néha egy kis dirt2 befigyel.. oda elég alapon is..
1080ti sli-m már nincs, szóval hajrá!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
addikt
Köszi srácok!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
válasz
jones965 #16608 üzenetére
Annyira procilimites benchmark lett, hogy simán legacy, mint egy 03-05. Hwbot-on pl. amikor volt a "mi kapjon pontot 2021-ben" szavazás, jumper-rel szétspameltük a topikot, hogy vegyék ki betaból (én submiteltem, azért volt beta) a Vantage Extreme presetet és legyen az, ami global pontot kap, mert a sima Performance beállítás már nem vga bench (már kérdés, hogy kiderült, hogy az Extreme sem való már semmire kb). Szerintem Alder-rel a 200k-t megcsapjuk Performance-ban.
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
P70133 | 10900K | EVGA Z490 DARK K|NGP|N | 2x16GB 4000C16 Trident Z RGB B2 B-Die | MSI Lightning GTX 780 | Alphacool Eisbaer AIO
syspic:
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
-
Szinyák
őstag
válasz
kicsipapucs #16621 üzenetére
köszönöm , prociba van még kraft , vga.-nak itt a vége léggel ..
Hétvégén ha lesz időd a másik ssd-re lehet tolok egy win7.-tSzinyák
-
zebra_hun
addikt
válasz
Szinyák #16622 üzenetére
Szép eredmény. Sok Benchet hozok, de ezt a Vantage-t nagyon nem. UE5-tel, ami most abszolut nehéz, kiakasztottam néhány embert, de ezt nem.
Azt elárulhatná vki, hogy mi a franc az a lodozás.
Grat az új cucchoz ;)Segítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #16625 üzenetére
A LOD inkább a GT2 pontokat tolja meg, sok esetben a GT1-et visszafogja, de összeségében sokat tud dobni.
-
zebra_hun
addikt
válasz
kicsipapucs #16625 üzenetére
Picit rákerestem, bár fogalmam azért van, ha nem is sok.
NVInspectorban lehet butítani a grafikát, de sok értelme ugyan nincs, mivel valid sosem lesz. Remélhetőleg, mivel így azért nem fair a dolog. Brahiból biztosan jó, hogy mégis mi az amit ki lehet hozni, bár nálam elsődleges, hogy az érvényes is legyen.Battlefield 1942-őt reszelgetem hosszú évek óta, ott a LOD az objektumok részletessége távolság arányosan. Ne legyen um. Pop Up jelenség, ezt a mai hardverekre rá lehet engedni bőven jóval messzebbről. Anno biztos ezzel oldották meg az akkori hardverekre, hogy ne legyen annyira gépigényes.
Visszatérve a LOD-ra, nem nyerő nekem így, validálni sztem szükséges, ha már összehasonlítjuk.
Persze a brahi, fun, az más, de az az is marad.
Windows Tweak-ek, oc a gpu/cpu/ram-okon, az a művészkedés nekem ;)Segítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
zebra_hun
addikt
Sziasztok!
Kérném szépen listára, ha megfelelőek.
1. Teszt:- 10400f (Gyári pici légkavaró, 4000MHz)
- 3733MHz CL18 22 22 42 2x8GBRam Aorus (XMP)
- Gigabyte Z490 UDTeszt 2:
- 10600k, 360 AIO, 5100/4800MHz (Core/Uncore Clock) Coolermaster Masterliquid ML360R RGB [link]
- 3600MHz CL16 20 20 38 2x8GBRam Aorus (OC)
- Gigabyte Z490 UDAmi nagyon fura nekem, most, ha az EVGA Precision-nal csinálom, eldobja magát a 3. tesz előtt. MSI AB-rel, semmi ilyesmi. Pedig régen, a 10400f-fel még működött.
[EVGA GTX 1080Ti SC2 Hybrid AIO] kártyával ment mindkét teszt.
Majd megnézem a hasonló kaliberű cpu/gpu-kat. Ez egy pici 6/12-es.Üdv., z
[ Szerkesztve ]
Segítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
-
zebra_hun
addikt
válasz
kicsipapucs #16630 üzenetére
Valóban, köszi az észrevételt
- 12600kf, h2o, 5.2p core, 4.0e core, 4.4 cache (GHz)
- 1080Ti EVGA AIO
- Asus Prime Z690 DDR4
- G.Skill 3200MHz CL14 OC:3800CL15[ Szerkesztve ]
-
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16633 üzenetére
8/16-ot néztem, de ugyanazt a 110e pontot dobta.
Ki kell tapasztalnom még.Semper Fi
-
-
joshua7
veterán
válasz
kicsipapucs #16643 üzenetére
Nálam ugyanazt a ~110e pontot. A CPU1 sokkal jobb volt, nagyjából mint Win11-nél, de a CPU2 nagyon gyengén ment, így a kettő átlagából ugyanaz a 110e jött ki.
Semper Fi
-
zebra_hun
addikt
Vantage nálam alapon a legjobb.
8 mag 16 szál, és a 8 e core.
A második cpu tesztnél semmi sem pörög 100%-on.
Kipróbáltam 8 mag / 8 szál, kikapcsolt e magokkal, stb. ..., semmi.
Egyedül az allcore 5700MHz segített 5100MHz Uncore-ral.- 13700k AC 5.7 GHz H2O
- 4266MHz DDR4
- 1080Ti EVGA AIO
- Win 10 x64 HomeKülön a 2 db CPU teszt grafikonon:
Azt sem mondhatom, hogy rosszul használná az e magokat és a HT-et, mert szerintem így jó.
W11 nekem nem lesz még, nem tudom mi lehet ott jobb.[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
addikt
válasz
zebra_hun #16646 üzenetére
A 7 és 8-as mag HT-t nem használja, de ha csak azt a kettőt kapcsolom ki, befagy a 4-es tesztbe.
Átlöktem allcore 5800MHz-re, így egy nagyon kicsit, de profitáltam.- 13700k AC 5.8 GHz H2O
- 4266MHz DDR4
- 1080Ti EVGA AIO
- Win 10 x64 HomeSegítségnyújtással kapcsolatba a megfelelő fórumba bitte! Ne privátba, erre nincs időm, danke.
-
Baryka007
őstag
Szeretném az előző eredményem javítása céljából az alábbi Benchet feltölteni!
Ezer hála!
- 10700k AC 5.2 GHz H2O
- 4200MHz DDR4
- 1080Ti MSI GamingX
- Win 10 x64 Home
Validate Link
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest