Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- RAM topik
Aktív témák
-
rigo88
aktív tag
usb = removable device szerintem
shadow1901: azért ennél modernebbre
már töltök egyet kiváncsi leszek milyen, bár az itteni egér random ugrál jobbra-balra-le-fel... pedig logitech...phoenix64: igen. régiekre. dee azért nem olyan régire, amit woodstockba kódoltak
[ Szerkesztve ]
-
rigo88
aktív tag
nos
http://www.google.hu/search?q=ASUS+K50IN+bios
első találat:
"Restart your K50IN notebook computer. Press F2 key immediately when the ASUS logo appears. This will bring you into the BIOS."ha már próbáltad, elnézést!
tehát ha próbáltad, és nem jön be a bios, akkor amikor kiírja a "missing" akármit akkor próbáld ki a num lock v caps lock billentyűt, hogy felvillan-e bármi is a laptopon. (ha nem akkor a bill hibás, szedd szét, takarítsd meg dugd újra össze hátha.)
-
rigo88
aktív tag
-
Peetry
senior tag
-
adam_
senior tag
Lehet bugyuta kérdés, de RAM nélkül elindul a gép, úgy értve, bejön valami kép, ha a videókártyára rávan csatlakoztatva a monitor?
Azért kérdem ezt, mert lecsupaszítom a gépet, és egyesével teszem vissza az alkatrészeket, hogy rájöjjek melyik a hibás... Mert most egyelőnre az alapra rávan kötve a tápegység, az alaplapban van egy videókártya, de egyenlőre semmi képet nem ad... most akkor azért nem ad, mert nincs a gépbe RAM vagy azért mert hibás a videókártya?
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
Az, hogy csökkentett módban elindul, azt jelenti, hogy egy olyan szolgáltatás/driver betöltésénél hibázik, amit ebben a módban nem kell betöltenie (pl hálókártya, videokártya driver, meg néhány windows szolgáltatás). Én megpróbálkoznék egy rendszerhelyreállítással, ha így sem jó, akkor újrahúzni a rendszert. A lemez eredeti telepítőkészletet tartalmaz, vagy valami módosított tákolmány?
-
castiel
aktív tag
Az hogy a ház ráz nem gond! Gondolom gumi talpa van a háznak és nem ér a földhöz, ezért kering benne valamennyi áram, nekem is ilyen volt az Aerocool S9 pro házam.. szóval itt a ház a hibás..
Egyébként ha notin sem ismeri fel a monitort, akkor biztos hogy azzal van a gond..
Lehet millió oka, pl ahol bemegy a monitorba a kábel, ott belül sérült meg a csatlakozás vagy bármi egyéb.. -
adam_
senior tag
Lehúztam mindent az alaplapról, és úgy kötöttem rá a monitort az alaplapi videó kártyára. Két VGA kábelt is kipróbáltam, egyiken keresztül se ment jel a nagy CRT monitorra (csak a CRT gyári menüje jött be nincs jel üzenettel), próbáltam notebookom kijelzőjével is, azon se volt jel, hiába dugtam rá az asztali PC-m és a notim állítottam only CRT-re.
Most lehet bugyuta kérdés, de ha a gyári menüje bejön a nagy CRT-nek, akkor ergo az nem hibás nem? Vagy csak én vagyok ilyen naiv, vagy még ezeregy tényező közrejátszhat a monitorban, és attól függetlenül, hogy működik a gyári OS menüje, még lehet rossz a CRT?
Vagy itt egyértelműen arról van szó, hogy az alaplapi integrált VGA csődölt be? Kábelt mint mondottam, kettővel is próbáltam, kábelt probléma szerintem nem lehet. Miket próbálhatok még, hogy kiderítsem a hiba okát? Mert van még itthon két CRT monitor, azokat rátudom még kötni, de úgy gondolom ha két monitoron se volt jel (se a notijén, se a nagy CRT-n) akkor ergo azon a másik kettő CRT-n se lesz...) itt már csak másik VGA-val próbálkozhatok? (sajnos az meg nincs itthon másik, illetve egy van, ami öcsém gépébe már hibádzott sokszor, ilyesmiket produkált, hogy egyszer volt jel, egyszer nem... nem mennék vele sokra úgy gondolom, ha tesztelésről lenne szó)
Amúgy én már olyasmire is gondoltam, hogy érintkezési hiba lehet, vagy valamilyen földelési gond, mert olykor maga a ház is ráz, és lehet, hogy ez is közrejátszik, hogy nem ad képet a VGA... de ez is csak egy tipp...
[ Szerkesztve ]
-
madmaxxx
senior tag
Nem az alaplapira gondoltam, bár a notival ki tudnád próbálni a monitorodat, hogy ott is ugyanazt produkálja, mint az asztali gépnél. Az asztali gépbe akkor tegyél videokártyát, ott pedig az alaplapi vga-t lehetne megvizsgálni (valakitől kérj kölcsön). A színhiba általában a nem megfelelő érintkezés vagy a monitor hibája egyértelműen.
[ Szerkesztve ]