- Apple asztali gépek
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Raspberry Pi
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18793 üzenetére
Nem, ez nem igaz. Nagyjából annyit lát, amennyit a 4096 MB-ből levona a VGA fedáélzeti memóriája. Nálam például 3,25 GB-t lát, pedig Asus lapom van (és 896 MB-s VGA-m).
Szacsee: na, ez jogos és logikus kérdés! Ha már bootkor sem látja, akkor bizony bios-turkálás...
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18771 üzenetére
És azt honnan tudhatom meg, hogy a bios-szal van gond?
-
válasz
TESCO-Zsömle #18769 üzenetére
Értem. Hát most prime95öt nyomok, az eddig jó. De egyszerűen érthetetlen. Nagyon idegesít
Bios reset is megvolt, minden. És csak ez a két alaplap. És pont 26 sec múlva fagy le, amikor a 8088080 vagy valami ilyesmit nyom neki.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségedet -
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18763 üzenetére
Nem, nem tudom más cuccokkal kipróbálni, de ramokat, a VGA-t és a procit megpróbálom majd egy ismerősömnél. Ha ott azok jók, akkor alaplap lesz a ludas.
Hogy lehet a biost újra telepíteni, ha még a nyitó képernyő sem jön be, nem hogy a bios, vagy DOS-os felület. Vagyis bekapcsolom és csak sípolás, semmi kép, feketeség. -
válasz
TESCO-Zsömle #18765 üzenetére
Nem próbálkoztam, de szerintem nem is kell, akkor nem ismerné fel a winfos se. Nincs valami program amivel windows alól tudom tesztelni a ramokat. Pl ha lefutattok egy prime95-öt? Másik kérdés hogy el merjem-e adni ezeket hibátlan gépeknek, mert oké hogy felismeri a winfos, de memtest befagy? Milyen már ez
-
válasz
TESCO-Zsömle #18760 üzenetére
512MB DDR 333mhz, 512MB DDR 400mhz, 1GB 400mhz szintén DDR. Próbáltam azt is hogy a biosban visszaveszem a ramokat 266mhzre de úgy sem jó. Amúgy 2 oldalas ramok
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18757 üzenetére
S mit lehet tenni a biosszal?
-
válasz
TESCO-Zsömle #18758 üzenetére
Nem tudom, de érthetetlen mert a windows felismeri a ramot és mondom most lett telepítve az xp. QVL nekem új, kifejtenéd bővebben?
-
válasz
TESCO-Zsömle #18754 üzenetére
Tehát
Mindkét gép ugyanakkor fagy, bármelyik rammal. De a ramok egy harmadik gépben mennek
Tehát az első kettő gép fagy mindennel, ugyanakkor. Ezeknek azonos az alaplapja.
De ha berakom a ramokat egy hardmadik gépbe ami már tök más gép akkor ott megy. Azaz a ramok elvileg jók. Kérdés miért fagy? -
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18752 üzenetére
Felpörögnek a vinyók, a VGA ventilátora is, a ventik is, megy minden. Szerintem a táppal nem lehet gond. Azért az csúnya is lenne, hogy még nem is egyéves 620-as Corsair egy bekapcsolásnál elszálljon...
Amúgy mi a helyzet a Cellekkel? -
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18750 üzenetére
Most már mindenféle hibaüzenetek produkál az alaplapom. Nekem egyre gyanúsabb, hogy ő lesz a hunyó (annak elég kicsi az esélye szerintem, hogy két rammodul egyszerre szálljon el...)
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18746 üzenetére
Igen, természetesen. Elem ki, Jumper átrak... Vagy nem erre gondolsz?
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18743 üzenetére
Szóval akkor ez ramhiba??? Mert számomra nem egyértelmű.
(Amúgy próbáltam a modulokat cserélgetni, ide-oda rakni, csak egy modullal. De mindig ugyanaz).
Viszont most már csak a normális egy rövid sípolás van, amit a boot elején szokott csinálni, ellenben továbbra sincs kép.
-
AirBooms
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #18741 üzenetére
Basszus...
Mi a franctól lehet ez?Mármint, ramhiba?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #17804 üzenetére
Olybá tűnik, mégse a BIOS-al volt baj, ugyanis 1 óra állás után most elindult a gép.
Előző indítás elött ripityára kaptam az egészet, és semmi se változott... Az egy óra alatt senki se nyúlt hozzá, az aksi is végig benne volt.
Ki érti ezt??
-
Dudu67
tag
válasz
TESCO-Zsömle #13707 üzenetére
Szia!
Szerk: Benéztem
-
Isti18
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #13707 üzenetére
A karit más gépben próbáltad? Továbbá a biosban a pci portokhoz tartozó IRQ hozzárendelések nincsenek elállítgatva? Más bővítőkártya van a gépben és működik?
Csak mert ez nagyon fura. -
Dryman
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #6662 üzenetére
Inkább privátban, de azért ide is ACPI funkciót nem tud a alapod, vagy le van tiltva.
A windows telepítése után ezt a rendszerezközt már nem tudod pótlólagosan telepíteni, ezért le kell gyalulni az XP-t, aztán biosban ha tud ilyet a lapod engedélyezni az ACPI-t, aztán XP telepítés és kikapcsol a gép magától....
Win98-ra létezett egy kis javító programocska, amivel utólag is lehetett garázdálkodni, XP-re viszont már nem, mivel az XP alapkövetelményei az ACPI kompatibilis hardver, ellenben jön a Te eseted! -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #6662 üzenetére
Re...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5817 üzenetére
Hello!
Ha külső VGA-t raksz bele, akkor az integrált letilt automatikusan. Ez – tudomásom szerint – majdnem mindegyik IGP-vel ellátott lapnál így van. Tehát ha a külső VGA-n nincs HDMI, akkor nem tudod direktben rákötni.
HGyu
-
válasz
TESCO-Zsömle #3912 üzenetére
huh, akkor azt hiszem, hanyagolom is
Köszi a választ -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #997 üzenetére
Ez a lap egy isten
A D930 fog benne menni. csak pont a manual error404 -
Telefunen
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #997 üzenetére
Drágább mint forintban..
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #990 üzenetére
Nyugodtan beledobhatsz akármilyen C2D procit, Sőt, akár négymagost is. A 965-ös chipset támogatja. A 965-ös széria eléggé rugalmas.
Az, hogy 4 pines az nem baj.
Mégis milyen lapról lenne szó, és milyen CPU-ról? -
válasz
TESCO-Zsömle #990 üzenetére
ilyesmi nem volt még ott valahol alul apró betűkkel;
"...refer to www.*****.com for intel cpu support list..."mert hát vannak furcsaságok; egy két msi lap esetében már támogatnak olyan amd procit is, ami az amd honlapján még nincs is... kinek lehet igaza? lehet, hogy már van olyan proci, csak még nem tették ki? vagy az msi bizonyos lapja már azt a procit is támogatja, ami még nincs is? vagy csak trehány az amd, és ritkán frissít?
esetedben picit más a szituáció, de nem lehetetlen... lehetséges, hogy van egy bizonyos lap, ami mondjuk egy új bios frissítéssel már támogat egy addig még hanyagolt - vagy azóta kiadott - procit, de az a frissítés az alaplap gyártójának még nem minden honlapján van kitéve...stb. több b@romságot már nem akarok írni, pedig lenne még...
-
válasz
TESCO-Zsömle #988 üzenetére
ha már egyszer nem támogatja a lap azt a hatalmas procit, akkor fog benne menni egyáltalán
Aktív témák
Hirdetés
- Fűnyíró topik
- Apple asztali gépek
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 1x16GB 6000MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest