- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
Aktív témák
-
Petzval
senior tag
válasz
sziada5925 #39796 üzenetére
Ilyenkor előfordul hogy a 400MHz-es RAM lassabb lesz mint a 266-os lenne.Tapasztaltam.Úgy soha nem tudsz turbózni hogy nagyobb frekvenciájú RAM-ot teszel bele.
-
30z.Samu
félisten
válasz
sziada5925 #39796 üzenetére
Értem. Egy ismerősömnek lenne a ram, ilyen alaplapja van, de csak 256MB memóriával. Gondoltam picit felturbózom neki, de nem akarok potyára venni ramot, így utánajárok a dolgoknak.
-
Petzval
senior tag
válasz
kocsiszsiga #39790 üzenetére
A push-os hűtők sokszor úgy meghajlítják az alaplapot hogy elpattanhat egy fólia, ez a gyanú ha nem húzod rá akkor nem válik szét, de nyilván akkor meg a proci túlmelegedik.Én nemrég szereltem ilyen lapot amin meghajolt a panel eldobtam a push-os hűtőt és betettem olyat aminek a panel túlsó oldalán van egy átfogató lemeze.
-
sziada5925
aktív tag
válasz
kocsiszsiga #39790 üzenetére
Szerintem valami kontakthiba lehet az alaplapodnál, ha rászorítod a hűtőt, akkor megfeszül az alaplapban és ilyenkor okozhat valami hibát. Próbáld meg tesztelni olyan hűtővel, ami nem a lefogató keret segítségével csatlakozik az lapodhoz, bár nem tudom, hogy létezik-e ilyen s478-hoz.
-
kocsiszsiga
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nos kezdem az elején. Van egy Asus P4C800-as alaplapom és egy Intel Pentium 4 3Ghz-s CPU-m.
//Jelen esetbe a többi alkatrész mellékes.//
Eddig a gép tökéletesen ment, míg pár nappal ezelőtt levettem a hűtőbordát a CPU-ról hogy megzsírozzam a ventilátort, mert elég hangosan zakatolt. Ezzel még nem is volt gond.
A problémám akkor kezdődött amikor visszatettem a CPU-t a helyére. Táp ventilátor pörög, CPU ventilátor pörög, vinyó pörög, kép semmi, csippanás/csipogás semmi, mint ha nem lenne bent processzor. Többszöri szétszedés-összerakás után észrevettem, hogy csak úgy indul el a gép, ha a hűtőborda nincs rászorítva a CPU-ra, mert ha ráhúzatom a hűtőnek a pántjával kezdődik a behalás, ha nem húzom rá akkor 15-20 perc után fagyás van a melegedéstől.
Ezenkívül csak úgy indul el ha a bordát tartó műanyagot óvatosan helyezem fel, mert kis koccanástól is meghal minden. Természetesen hűtőpaszta rendbe van.
Tipp, ötlet hogy alaplapnak vagy CPU-nak van-e baja és mi lenne az ?! -
Tigi
őstag
Sziasztok
Asus P8H61-M R3.0 alaplapról szeretnék véleményt kérni.
Fontos lenne.Előre is köszi.
-
Heffi
őstag
válasz
andree04 #39787 üzenetére
Ok, látom én is mi van rajta. Mivel szeretnéd teletömködni a lyukakat?
Azzal számolhatsz, hogy egy normálisabb vga kártya eltakarja az egyik PCI slot-ot, szóval csak egy használható marad.
-
Heffi
őstag
válasz
kjani18 #39785 üzenetére
Azért nem árt megnézni a lendő alaplap paramétereit, mert az lga 1155-s lapok chipsete már nem tartalmaz PCI csatornát, csak az pcie-s változatot. Az alaplapgyártók szíve joga, hogy külön vezérlővel tesznek-e rá ilyen csatlakozót. Bosszantó tud lenni a hiánya, ha korábban beruháztál egy drágább PCI-os hangkártyára, Wlan-ra vagy TV-tunerre.
RootRulez #39784: Jó a több memória, de én úgy tudom, hogy dual csatornás, 4 slotos lapokban 1 db, 2 db vagy 4 db modul használható egyszerre, tehát vagy vesz még hozzá 1 db-t, hogy 4 egyforma legyen a gépben, vagy csak 2-t tesz bele. Az alaplap manualjában általában benne van, milyen variációkban használhatók a memó modulok.
Persze ha kapunk egy konkrét alaplaptípust, könnyebben kiderthető
az igazság.
-
kjani18
őstag
válasz
andree04 #39780 üzenetére
Szia
A PCIe 2.0 x16 a modernebb vga-khoz szükségeltetik, a második amit írsz ugyanaz, csak ki van írva, hogy több sebességet támogat.
A PCIe 2.0 x1 -et újabb hangkártyák, hálókártyák használhatják, arégebbiek a sima PCI-t.
Ha veszel alaplapot valszeg mindhármat ( négyet ) megtalálod rajta, mindegyikre szükséged lehet, attól függően milyen kártyákat dugsz bele. -
_Ata_
tag
Sziasztok!
Vettem egy gigabyte alaplapot, és hozzá Tri kit ben memóriát, mert így tudtam nagyon olcsón szerezni. A lap viszont nem támogatja a tri kitet, érdemesebb 4 gigát belerakni dualba és a maradék kettőt eladni? vagy jó lesz az 6 gigával is? Köszi
-
DjDanee87
addikt
Lenne két kérdésem a hozzáértőkhöz:
Mire elég az ASROCK 760GM-GS3 alaplapi integrált HD3000 VGAja? (nem játékról van szó)
netezés, xvid, 720p, 1080p HD filmek?Illetve milyen párosítás egy BENQ G2222HDL monitorral. Kell-e hozzá valami extra átalakító vagy össze lehet rakni simán?
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Melyik csatlakozó a legnépszerűbb,úgy értem melyik,melyikek legyen,legyenek mindenképp egy alaplapon?1 db PCIe 2.0 x16 [Blue] (at x16 mode)
1 x PCIe 2.0 x16 [Black] (at x4 mode, compatible with PCIe x1, x2 and x4 devices)
1 db PCIe 2.0 x1
1 db PCI
És még nem is tudom mennyi fajta van belőle.Köszönöm
-
válasz
csucsbicep #39776 üzenetére
Azért olcsó, mert már van Z68 ami most olyan áron van ami ez volt.
-
Agostino
addikt
Üdv.
Adott egy MSI G31TM-P35-ös alaplap amely egyik napról a másikra nem akarja felismerni a rácsatlakoztatott USB-s motyókat. Sem pendrive, sem egér, sem billentyűzet, semmi. Pénteken még jó volt, most viszont nem akarja az igazságot. Amikor rádugok egy pendriveot, a kis ledecske nem gyullad fel rajta, mintha nem kapna áramot. Driver már lett cserélve, nem jutottunk eredményre. Valakinek tippje, hogy mi lehet a helyzet?
-
csucsbicep
nagyúr
Ez a lap miért ilyen "olcsó"? ASrock P67 Pro
Gondolkozok rajta, hogy H61 helyett hosszabb távra megérné, már a tuning lehetősége miatt is.... -
DJ WOKKY
addikt
válasz
sz0tyi #39770 üzenetére
Őt nézd meg vagy pedig őt is megkeresheted
-
Heffi
őstag
válasz
gerzsol #39773 üzenetére
Az igazi az lenne, ha visszadnák az árát, de sajnos nem mindegyik bolt hajlandó erre
, és akkor itt az apróban biztosan lehetne találni valami jót.
A kombo alaplap felejtős, én is a P45-t javasolnám, ddr2-vel, de elég szegényes a bolt listája, így ez nem kivitelezhető.
-
gerzsol
aktív tag
Azért szabtam meg magamnak egy határt (max 20eFt), mert én "amatőr" vagyok és nem tudok tuningolni. Most teljesen új gépet nem akarok építeni egy alaplapcsere miatt, így nem cserélném le a Intel Core 2 Duo E8400-es procimat, ebből kifolyólag akkor ahogy írtad a DDR2 Ramot sem éri meg lecserélni. Felesleges alaplapra 30e-t vagy a felett költeni ha a procim meg a ram-om a régi marad és nem is tuningolok, így én max 20e-t szánok rá. csak jól működjön.
Az a kérdés milyet éri meg ami jó és használható. Nyilván azért vannak különbségek.
Pl melyik chipset a jó azaz mit lehet érdemes venni?? Nekem P45-öt ajánlottak, de azt ebben a boltban nem lehet kapni. G31, G41, P41, P43, P965 vagy esetleg más?
Nem nagyon értek hozzá megmondom őszintén.. -
zso73
veterán
válasz
gerzsol #39771 üzenetére
Nekem volt kombó lapom. (P5KC) NE!!!
DDR 3 akkor éri meg, ha I3,5,7 procival kerül lapba, vagy 1600MHz-en hajtod minimum.
4 slotos DDR 2-es lap minek a 2x2GB mellé ? 4GB felett csak a spéci alkalmazásoknak kell. A 4 slot-os ram használat csökkenti a tuning lehetőségét.Sokaktól hallotam, hogy az Asus, giga is szar, csak az Asrock egy tizessel olcsóbban szar.
Amúgy nekem jó tapasztalataim vannak vele. Csak no tuning.
Az EP 45T lapommal meg folyamatosan szívtam...............
Szóval, ha pénzileg be vagy határolva, akkor gondolkodj el rajta. -
gerzsol
aktív tag
Sziasztok. Mi a véleményetek az ASRock P43DE alaplapról?
Normális alaplapot keresek mert az enyém meghalt és garanciális cserés lesz. 17e Ft volt a régi ára szal ettől olcsóbbt választhatok.
Célirány: LGA775 proci foglalat, DDR2 800Mhz, minimum 5db SATA2 csatlakozóra lenne szükségem és legalább 6db USB-re. JA és legyen rajta PCIe 2.0 16x foglalat.Nekem korábban a fórumon azt tanácsolták hogy felesleges a 2x2Gb DDR2 800Mhz-et lecserélni DDR3-ra.. Ezért vagy szimplán 4 slot-os DDR2-es alaplapot keresek vagy "hybrid" DDR2 + DDR3-asat.
Vélemény a hibrid alaplapokról? Érdemes ezeket venni vagy maradjak szimpla DDR2-ben?
Az asrock alaplapoktól is félek kicsit. Ezért is kérdezem hogy mi a vélemény a ASRock P43DE-ről..Szívesen venném a tanácsaitokat.
Innen választhatok alaplapot..[link]
Előre is köszi a segítséget.
-
sz0tyi
tag
Sziasztok! Bocsánat, ha rossz topikba de megint bga forrasztás felől érdeklődnék. Mi lehet reális ár, és ki tudhatja megcsinálni az ilyesmit?
-
pcguru1
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segitség van egy Asrock 870 extreme 3 alaplapom,4GB kingston hyperx ram van benne 1600MHz-es.A gondom az hogy nem ismeri fel a ramokat csak 667Mhz-n,és nem találom sehol a biosban hogy hol tudnám beállitani hogy 1600Mhz menjenek a ramok.Ha esetleg valaki tudna segiteni,megköszöném
-
andree04
aktív tag
Sziasztok.
Asus P8H61M Pro
Asrock H61M U3S3
Alaplapokra lehet csatlakoztatni pci hálózati kártyát?
Köszönöm.
Ui: wifi lenne a gép összekötve a nettel. -
tottiiii
tag
Hello.Azt szeretném kérdezni hogy van-e olyan alaplap,amibe AM3as proci megy, és AGP-s videókari való bele?
-
Heffi
őstag
Pirossal jelöltem a házventicsatlakozó valószínű helyét, illetve ha jól gondolom, a front panel bekötési rajzára volt szükséged. Ha más is kell, itt van egy nagyon hasonló lap manualja, vagy googliz ügyesebben mint én.
Hú de mellé olvastam
, a ház vezetékeit házventinek néztem, ezért a jelölés, de remélem így is tudod használni.
-
ooloo
őstag
Elajándékoztam a régi számítógép házat egy ismerősömnek CM cavalier , de elakadtunk a ház vezetékeinek az alaplapra való csatlakoztatásánál . Kerestem a neten kapcsolási útmutatót , de nem találtam . Tehát a System panel connector kiosztása kell... a többi nem jelentett problémát . Az alaplapon kiolvashatatlanok a jelzések ...
-
EneMy84
tag
Sziasztok ehhez a lap hozz kellene egy spec. acer sf2 661fx elöreis köszi
-
Irvkhf
aktív tag
Sziasztok Nec N4 - IBFGL V 1.3 tipusu alaplapon lehetne e biost frissíteni hogy fel ismerje a Pentium 4 processzort 3 Ghz 533 Fsb ig.
-
BURN28
tag
Sziasztok!
Akadt egy kis gondom,amiben a segítségeteket szeretném kérni.Idáig csak gigabyte alaplapjaim voltak,nem volt a biosukkal semmi gond,meg a lapokkal sem.Most történt egy kis gépfrissítés és gondoltam ha már nagyon dicsérik az Asrock alaplapjait akkor kipróbálom,hogy tényleg változott-e.A lapom egy 880G extreme 3 tipusú lap a memóriák benne pedig Kingston 1600Mhz cl7 (KHX1600C7D3X1K2/4GX ),a gond az,hogy ha bármit is állítok a memóriákkal kapcsolatban legyen az feszültség,vagy időzítés,órajel,akkor a gép újraindulása után,a monitor nem kapcsol be,viszont a gép megy,a ventilátorok pörögnek.Semmit nem tudtam változtatni már csak a szimpla auto-ról 1600Mhz-re váltásnál is ezt csinálja.Külföldi fórumokon erről a problémáról nem találtam semmit,amit a lapról írnak az meg nálam nem jött elő.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Gumi és felni topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest