- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Aktív témák
-
bferenc73
csendes tag
Sziasztok találkoztatok ilyen problémával, van egy Asus m4a785dm-pro alaplap+egy phenom 2 550-es proci összeraktam őket memoriát nem raktam bele ,420wtápal ősszedugva bekapcs és se kép se csipogás mi lehet a baj?A proci elvileg garis az alaplap oem.SEGITSETEK.
-
Pattuska
csendes tag
egyszer menet közbe kihúztam a gépet a helyéről akkor jött ez a problém.. :S
gondolom ezt a boltba ne mondjam el -
Giot
addikt
válasz
Pattuska #32484 üzenetére
Azt figyeld meg hogy növekszik e a badsector-ok száma. Ha nem akkor egyszeri hiba pld lehet belerúgtál vagy megütötted használat közben. Jártam úgy hogy bekapcsolt állapotba szervizelgettem a gépet közben elforgattam hogy jobban hozzáférjek. Ezt többször is eljátszottam vele, majd jöttek a hibás szektorok. Bele telt egy kis időbe mire rájöttem mi a hiba okozója. Azóta már eladtam azt a vinyóm, uncsimnak de a hibás szektorok száma nem gyarapodott, és évek óta gond nélkül használja.
Igaz az a 476 hibás szektor nem kevés és ha folyamatosan hibázik akkor "kampó". -
oviktor
tag
válasz
oviktor #32396 üzenetére
Megoldódott a gondom. HDMI-n volt összekötve a vga és a monitor és így nem adott képet addig amíg a windows nem töltött be
. Most a vga kari dvi kimenetére van rákötve a hdmi kábel egy dvi-hdmi átalakítóval és így műkszik szépen, így már ad képet bekapcsolástól kezdve.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #32483 üzenetére
Megvan a hiba konkrét forrása, a memóriák alatti, vidkari végénél lévő floppy csatlakozó alatti csavarhelybe nem szabad csavart tenni, mert kinyírja. Nem hiszem el, hogy emiatt sz*p*k lassan 2 hete, emiatt vettem még1 alaplapot, emiatt cseréltem már minden dolgot ki a gépemben...
De végre működik!
-
Pattuska
csendes tag
Csak az a baj , hogy ha most ezt még két hétig tesztelgetik ahogy lenni szokott sok helyen..Addig nincs másik merevlemezem..Meg nincs is kedvem kétszer újra pakolgatni a gépet.. Majd hathatós rásegítéssel remélem kicserélik azonnal..
Ez a hiba akkor nem javítható gondolom , sehogy..?
Mennyi időt bírhat amúgy még ez a gép? -
Pattuska
csendes tag
Kicseréltem a kábelt , most is fent áll a hiba.
Most visszaviszem akkor kicserélik szépen garanciába? 1,5éve vettem.
Nem kell megvárnom míg meghal ugye? -
Pattuska
csendes tag
na Szuper... többet nem veszek WesternDigital-t nem tudja , hogy erre mennyi garancia van?
Teljesítményre viszont 100% ír.
Atish ezt írja a programi amit ajánlottál, ha cserélek kábelt lehet, hogy jobb lesz vagy tuti kampó akkor?Meghibásodás várható - Attribútum: 5 Reallocated Sectors Count, Tartalék területre áthelyezett szektorok száma. Lemezfelület vagy fejek hibájára utalhat.
A lemez felületén található 476 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 11754 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Azonnali merevlemez csere szükséges.Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #32382 üzenetére
Jelentem kiderült, hogy nem a lap a hibás! Vettem egy másikat, és ugyanazt játszotta, pont ugyanazt! Cseréltünk procit, tápot, memót, vidkarit, mindenen végigmentünk és ugyanaz maradt. Utána kiszereltem a házból, összeraktam az asztalon és azóta jó! Szerintem van egy rossz kábelem a házban, vagy valamelyik felfogatásnál rövidre zár az egyik csavar, már csak ott kell megkeresni a hibát.
-
Flayer
senior tag
válasz
atti_2010 #32478 üzenetére
Szia!
Mindent kipróbáltam már amit lehet:kicserétem a videókarit igaz ez sem egy mai darab már
7650 GS karira azzal is csíkozodik a monitor.Több 64-bites driver is kipróbáltam már de semmi változás!Viszont XP 32-bit alatt tökéletesen megy minden.Ami még esetleg lehetséges egy Ati kártya és egy 32-bites Win 7 próba. -
Pattuska
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni?
Hardver ellenőrzés után ez az üzenet fogad alul:
Pri Slave Hard Disk S.M.A.R.T Status:bad , backup and replace . Press F1 Resume.Ez mit takar? F1 megnyomása után minden úgy történik , ahogy eddig is.
Hogy tudnám ezt azt a hiba üzentet kivenni? A géppel semmi sem történt egyik-napról a másikra jött ez ki. Két hete már ezzel az F1-es dologgal használom.Köszönöm előre a segítséget.
-
Flayer
senior tag
Sziasztok!
Config:Asus M2R-FVM alaplapom és benne egy DualCore AMD Athlon 64 X2 4200+ proci,PCIe nvidia 6800 GS v.kari,2*2 GB OCZ Gold XTC OCZ2G8002G DDR2 ram!
Az lenne a kérdésem,hogy akinek ilyen Ati chipszettel szerelt alaplapja van Északi híd: ATI RS485,Déli híd: ATI/AMD SB600 telepített-e már Win 7 64-bit-es rendszert rá és ha igen milyen videókarija van?Tapasztalt-e csíkozódást a monitoron? -
vati
senior tag
-
vati
senior tag
Sziasztok!
Volt egy pár másodperc áramszünet, amitől a jelek szerint meghalt a gépem (a konfig leírásom látható)Alaplap meg se nyikkan, semelyik venti nem pörög fel, nem sípol, semmi.
Egyenként lehúztam minden HDD-t, majd kiszedtem minden kártyát, végére hagyva a VGA-t. Semmi. Lehúztam minden csatlakozót, utoljára a speakert. Semmi. Csak a power gomb csatlakozóját + tápot hagytam. Ugyanúgy semmi, a táp venti sem pörög fel.
Próba másik táppal. Ezt ellenőriztem egy másik, ősrégi gép csonkban (2003-as alaplap+vga) ott felpörgött és megsípoltatta azt a régi alaplapot ahogy kell.
A gépemben semmi
Meg se nyikkan.
Ellenpróba, a gépem tápját az a említett régi géppel: semmi.
_Mintha_ a táp elhalálozott volna, és magával rántotta az alaplapot és még ki tudja mit
Ismerős szerint lehet proci halál is, a kérdésem hogy ezt hogy lehet eldönteni?
(úgy tudom, a procit az alaplap N-edik lépésben ellenőrzi, táp ventit felpörgetni, sípolnia mindenképp kellene, ha nem teljesen halott. Így van?) -
Heffi
őstag
Ha gagyi a táp, lehet hogy egy ilyen árammegszakadás indukál egy impulzust és valami elszáll. Én a mult héten jártam rosszul. Az biztató jel, hogy a billentyűzet ledjei jeleznek, tehát valami élet van még a lapban. Próbálkozni kell, szedj ki ramot, vga-t majd vissza. Próbáld bekapcsolni ram nélkül, akkor ugyanúgy csipog, vagy másképp?
-
Poo
senior tag
válasz
sziada5925 #32465 üzenetére
speakert hiába kötök rá nem fog csipogni ha nem indul el a lap.sajna a lap nincs most nálam h megnézzem a pontos típust.
-
Poo
senior tag
hali
van valakinek valami ötlete h van 1 intel(S478) lapom és sehogy sem akar bekapcsolni.tápot kap visszajelző led világit de nem lehet bekapcsolni,bios resetet már próbáltam.valakinek valami ötlete?procit ramot cseréltem már benne,kondik épek látszólag legalább is.
-
Heffi
őstag
Itt válogathatsz a pittyenésekből. A 2 rövidre van 2 megoldás is, memória hiba, illetve határozatlan hardverhiba. Ha több memória modulod van, vegyél ki egyet, majd cseréld, hátha kiszúrod melyik a hibás.
Egyébként be volt kapcsolva a gép, amikor a porszívó leverte a biztit? -
papa1
tag
Hali.
Lehet,hogy nem jó topicba írok,de a gondom elég nagy.Délután folyamán a porszívómat bekapcsolva leverődött a biztosíték.Azóta nem volt a gép használva.Most az asszony kapcsolná be,és nem műxik.Pittyen egyet,majd még egyet (röviden),azt mondta,hogy kigyullad a 3 lámpa a billentyűzeten,majd elalszik(num,caps és scroll lock),de a monitor nem kapcsol be,csak világít a készenléti lámpája.Asus p5g-mx lap,dual core 2180 proci,2giga memória,8600gt kártya.
A válaszokat előre is köszönöm. -
nanus
senior tag
válasz
ASUSSACAHD #32455 üzenetére
-
Heffi
őstag
válasz
ooVAPoo #32457 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy nyugodtan rádughatod. Nekem korábban volt olyan tápom, amin megvolt a 8pines tápcsati, mint alplap hozzá. Asuséknál gyárilag az egyik felét vakdugóval le szokták zárni, hogyha csak 4pines táp lenne, tudja a user hova dugja amije van
De az a 70fok, az nem igen ok. Most raktam össze én is egy gépet, igaz kisebb (q8200)procival, amire ment egy nagyobbacska hűtő, alapon a hardvermonitor szerint csak 17 fokos.
-
ooVAPoo
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam egygépet össze a következő konfiggal: MSI P55-GD65 lap I5 760 proci és most a többi lényegtelen. A fontos az, hogy az alaplapon a processzor mellet két tápcsatlakozo van amivel még nem találjkoztam eszerint mindkettöt bekell dugni? És elsö inditás után megnéztem a biosban, hogy a cpu höfoka lassan felvándorol 70+ fokra ezután leállitottam és a fázis mutato folyamatosan maxon áll. Légyszives segitsetek milehet ennek az oka és, hogy mindkettöt bekelle-e dugni. köszi szépen -
fater69
csendes tag
Üdv.
Erre az alaplapi Audio csatlakozásra szeretnék rákötni. LINK.
A ház(új) kábelkötegén csak 8 vezeték van:
MIC-IN zöld,MIC-BIAS narancs,R-OUT citromsárga,R-IN fehér,L-IN kék,L-OUT piros, és két GND. Az egyik fekete a másik lila.
Segítene valaki? -
ASUSSACAHD
tag
Sziasztok !
Valaki meg tudná mondani hogy egy IBM rev1.5 alaplaphoz honnan lehet drivert leszedni. link kellene. please én kerestem de nem leletem -
HunD18
csendes tag
Hello!
Szóval lenne egy konfigom ami a következő:
Asus m2n4-sli lap
3600+ X2
2X512mB kingmax 800-as ram
Msi 6600gt
és valami "minőségi" 450-s tápA probléma az lenne hogy amikor először áram alá helyezem a gépet akkor bekapcsolás után odáig jut hogy felpörgeti a vga ventijét és néha még a procihűtőt is. Ha nem áramtalanítom akkor kikapcsolás utána ujra bekapcsolásra nem csinál semmit. Áramtalanítás utána ujra pörgeti a ventiket és megint a hasonlo modon viselkedik. Ramok, táp, vga tesztelve. Gondlom alaplapi baja lesz igazábol az érdekelne hogy vajon mi az ami elromolhatott illetve valahogy meg lehet-e oldani a problémát anélkül hogy újat vennék.
Előre is köszi a segítséget
-
Benhill
senior tag
Ha hatlapi takarolemez nincs meg es ugy hasznalom, abbol lehet valami hatranyom?( legorveny\por?)
Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest