-
PROHARDVER!
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
at11
aktív tag
-
dethroner
veterán
válasz
sambenez #25756 üzenetére
Ja, valami nem stimmel
Ugye hibák felfedezése után kamerában megformáztam, utána a teszt nem talált hibát, de a szombati hazaút ismét nem lett rögzítve. Ma teljesen rendben ment. Lefutott a crystal teszt. Mit látni rajta? Jók az értékek?
Most kiszedem a másik autóból az sd kártyát, és felcserélem a két kamerában, akkor, tisztázódik hogy kártya vagy kamera hiba
-
BloodyEddie
őstag
Sziasztok!
Motorra milyen menetrögzítő kamera a legjobb kb. 100k alatt?
Az összefoglalót megnéztem, de ott úgy látom főleg autósok vannak, motorra meg fontos lenne az időjárásállóság, esetleg akksira kötés lehetősége. Kijelző nem kell nekem, bőven elég ha valahova fel tudom ragasztani a motorra, sőt minél kisebb annál jobb.
Előre is köszönök bármi konkrét tippet!
-
sambenez
Topikgazda
Tudomásom szerint az 1.0.10ww a legutolsó.
Van egyáltalán újabb?
Egyébként:
1. Open the 70mai APP and tap > My devices. In the device list, find 70mai Dash Cam A800S.
2. If there is available update of the firmware, a small red dot displays on the right side of the device name. Tap the name to enter the detailed device page and tap Firmware Update > Download New Firmware Version.
Note: Firmware download requires disconnecting the Wi-Fi connection to the dash cam.
3. After the download is completed, return to the homepage and reconnect the Dash Cam. After entering the preview screen, there will be a prompt Available update package detected. Push it to the Dash Cam?Tap Push and then connect the dash cam Wi-Fi to complete the push.
4. After the dash cam receives the update package, complete the update in the dash cam screen.
Note: The dash cam should be connected to an external power supply during the update.
5. After the update is completed, you can delete the local firmware package by tapping in the upper right corner of the firmware update page. -
sysrq
őstag
Sziasztok! 70mai A800S fw-t hogyan tudom frissíteni a kocsiban? Ha telefonon wifi-n kapcsolódok a kamerához, a sim-el nincs netem.
-
g@bo
nagyúr
üdv urak
a 70mai dash cam pro plust simán fel lehet ragasztani (csak a tartórésszel) a szélvédőre, vagy kell a kiegészítő fólia alá?
az áram ellátására van egyéb megoldás mint a micro usb autós töltő? (köszönöm, nem követtem a topikot)
-
zeon.hu
nagyúr
70mai dash cam pro frissítése hibát jelez.
Frissítés letöltve alkalmazásban, utána kapcsolódás a kamerához, rögtön kérdezi, hogy akarom-e frissíteni a kamerát, de hibára fut.
Mit csinálok rosszul? -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy menetrögzítőt, de elég lenne az alap.
A három közül melyiket ajánlanátok? Gondolom főként a kép minőség a lényeg. A paramétereket láttam, de valakinek esetleg van tapasztalata? A kijelző nekem nem fontos, hacsak nem tartjátok fontosnak vmiért.
70mai 1S, 70mai M300, 70mai D08
Köszi -
dethroner
veterán
válasz
sambenez #25742 üzenetére
Megkérdezem kártyás topikban, hátha van mentőötlet.
Egy teljesen más kérdés. Tolatókamerát akarok beépíteni, a kamera már megvan pár éve
csak eddig lusta voltam foglalkozni vele. Szóval a kérdésem, hogy mit használjak a tolatókamera kijelzőként? Régi autó, egy dines fej van benne, nem szeretnék ezen változtatni, a fejegység így kiesik. Korábban volt egy [ilyen] kijelző a kezemben, de nagyon fos képe van, és amúgy se szeretnék ilyen nagy bazári tárgyat a műszerfalra ragasztani.
Szóval, akkor hol, miben nézzem a képet hátramenet közben? Van esetleg izlésesen felrakható lcd kijelző, amit a napellenző hátoldalára rakhatnék? Vagy a belső tükörrel kombinált kijelzők milyenek? Bár ez utóbbi esetében tartanék az öszvér, vagyis se nem jó tükör, se nem jó kijelző dologtól. Vagy bármi más ötlete lenne valakinek? -
bul07
nagyúr
Hátha valakinek jól jön
emag újracsomagolt
Xiaomi 70mai A500S Dash Cam Pro Plus Menetrögzítő kamera, 2.7K, 1944p, IPS 2.0", 140 FOV, ADAS, GPS, Night Vision, Wi-Fi
[link]
24.900 FtForgalmazza a(z) eMAG
Garancia 12 hónapÚjracsomagolt
Használat apró jelei a terméken, csomagolás kifogástalan állapotban, finom karcolások..................
Ingyenes házhoz szállításhoz most semmi jót nem találtam
-
bul07
nagyúr
válasz
dethroner #25734 üzenetére
Szerintem is kártya hiba
Amikkor olyan pontjára ér a kártyán ahol hibás a szektor megakad a felvétel, máskor meg azért csinál hosszabb felvételt mert később jön a gyenge szektor és csak akkor akad meg a felvételDobjál bele egy akármilyen kártyát és nézd meg hogy rendben felvesz e
Én a 70Mai(D01) kamerámba pár évig egy EAGET T1 kártyát használtam aztán felszabadult egy Samsung evo+ és az van benne, gond nélkül mennek
De persze az erre tervezet memóriakártyák jobbak erre a célra
De ha ép nincs addig bármilyen jóHa már bekapcsoló hang
Amúgy én pont azt szeretem a 70Mai kamerában hogy gyújtás ráadás után bemondja hogy elkezdett felvenni így tudom hogy vesz fel -
dethroner
veterán
válasz
pakfong #25724 üzenetére
Közel másfél éve van ebben a kamerában ez a kártya, eddig nem tűnt fel hogy szarul menne. De ismétlem, esemény nincs, így nem is szoktam kiszedegetni. Lehet hogy mindig is így működött, lehet hogy csak mostanában kezdte, nem tudom. Samsung ezt írja a kártyához: Üzemi hőmérséklet -25℃ és 85℃ között, készenléti hőmérséklet -40℃-tól 85℃-ig.
Azért ennyi közel sincs az autóban. És ami a legfurább, hogy délután, az első indítás után megcsinálja a 3 perces felvételt és utána hal le. Ha melege lenne, akkor pont akkor kellene kínlódnia, akkor van a legmelegebb a kocsiban, indulás után egyből megy a klíma, a felvétel 3. percének végére már kellemes idő van odabent. Erről a fajta, piros kártyáról van szó
Ma reggel is hibátlanul rögzített végig, délután pedig meghülyült. Első indítás, 3 perc megvan, majd megszűnik a felvétel. Később autó leáll, majd egy idő múlva újra indít, ismét van felvétel, megcsinál 3db fájlt, autó leáll, szóval jó. Majd autó indít, jön a szokásos első 3 perc amit felvesz, majd utána a hazaút további 15 percéből semmi.
Beszerelés óta a biztosíték táblából kapja az áramot HW kittel. Ha azzal lenne bármi gond, akkor a reggeli felvételekkel is gond lenne. Szerintem vagy a kártya vagy a kamera nem bírja a meleget, mást nem tudok elképzelni. Mindjárt lefuttatom rajta azt a linkelt programot és megírom az eredményt. FW-t frissítettem már rajta, most az van rajta, amitől ez a hülye vízjel van a felvételen: -
yodamester10
őstag
Nálam távol áll a hátsó kamera beszerelése.legyen kicsi szinte észrevehetetlen,ne világítson az arcomba elinduláskor sem.Golf GTE-m van és itt ha csak ki állok az udvarból le kell vennem gyújtásról mert ajtónyitásra leállítja a "motort" míg becsukom a kaput visszaszállok és indítok és kezdődik előröl.És nem bontom meg az autót sehol vagy megy szivargyújtóról vagy sehogy
Most egy mai 70 lite-om van csak kezdem unni amiket leírtam és reménykedek,hogy az M500-on kikapcsolható az indítás hang.
-
Upo
addikt
válasz
yodamester10 #25704 üzenetére
Mi lenne a szempontrendszer ami miatt M500 kamerát kellene venni?
Felbontásban azt tudja mint az A500s, WDR, ADAS, park mód, timelapse van mind a kettőben.
Az M500-ban beépített tárhely van, és nincs plusz sd aljzat sem, amivel vetted az marad, nem bővíthető. Balesetnél ha esetleg tönkremegy a kamera (elég egy panel repedés), akkor hogy nyered ki a videót? Az A500s-nél esélyes hogy az sd kártya megmarad,kipiszkálod és akárhol megnézed.
Az M500-hoz nem lehet hátsó kamerát csatlakoztatni.
Nincs rajta gomb, vészhelyzeti felvételt csak hangbemondással lehet indítani. A netes tesztek szerint elég gyenge a hangfelismerője, többnyire nem érti meg a hangutasítást.
Árban pedig jóval drágább, mint egy A500s kit első-hátsó kamerával.
Ha már nem A500s, akkor a kettő között van árban a ddpai z40 dual kit, tudásban meg mindkettő felett áll. [link] -
pakfong
tag
válasz
dethroner #25723 üzenetére
Az endurance kártyák jobban bírják a hőingadozást. Sandisk és Samsung kártyákból van ilyen, a többi gyártónál más is lehet az elnevezés.
- Ellenőrizted-e már a kártyát, hogy tényleg jó-e? H2testw
- Honnét kapja az áramot a kamera? Ha hardwire kittel van bekötve, hogyan? Ha hw kittel használod, én kipróbálnám szivargyújtóról is.
- Szoftvert frissítettél-e a kamerán? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Nagyon bosszantó dolgot vettem észre. A800 kamera van elől, és néha a felvétel nem történik meg. Úgy értem hogy elindul a felvétel, megtörténik az első 3 perc rögzítése, és utána semmi. Kb 2x30 perces utat jár be az autó minden nap. A reggeli felvételek azok ahogy nézem a kártyát, rendben vannak, indítástól leállításig megvan. De a hazaút rögzítése hektikus. Néha csak az első 3 perc és annyi, vége. Máskor kimarad egy kis idő, és utána újra rögzít. Olyan is van hogy a hazaút boltba menéssel van megszakítva, akkor ott a második elindulás is megvan néha és ennyi. Sajnos ez így kiöli az emberből a biztonság érzetet, mert azért lenne a kamera ugye, hogy bizonyítson ha arra kerülne sor, de így nem lehet rá számítani. Mi a picsa baja lehet? Felmelegszik délutánra és ettől hülyül meg? De még ez se tűnik valószínűnek, mert pont az indítás után van a legmelegebb, azt rögzíti és utána a klíma már egyből hűti a levegőt és mégsincs felvétel. De most belenézve pl a hétfő délután 19:06 perckor indulás megvan és utána semmi, pedig akkor már meleg se igazán volt. És azt se tudom mióta csinálja ezt, mert esemény híján nem veszem ki a kártyát, nem nézem vissza a felvételeket. Ma is csak véletlenül jutott eszembe hogy belenézzek hogy áll, és akkor láttam ezt a helyzetet
Van erről tapasztalat? -
lohn
tag
Ha jól értem te is kínafóbiás, vagy mint én
Elismerem a 70mai ár/érték arányát, és apósnak én is az A500S-t ajánlottam, de én inkább Blackvue-t használok.
Ma is azért jöttem fel a fórumra hosszú idő után, hogy még mindig ez a típus ajánlott-e, mert ma is kérdezték tőlem, de úgy látom igen.Ugyanitt 16-os alufelni Dunlop nyárigumival eladó
#csakabridgestone
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Peter.Kalasz #25715 üzenetére
Lehet késő, de MediaMarkt-ban több helyen volt készleten, és árukereső szerint kb ott volt a legolcsóbb, én múlthéten vettem ilyen kamerát.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Peter.Kalasz #25712 üzenetére
Igen, nálam is az említett 128-as Sandiskkel megy, hiba nélkül.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Peter.Kalasz #25710 üzenetére
Sandisk vagy Samsung High Endurance jelölésű - 128 GB-osat.
-
Peter.Kalasz
tag
Sziasztok, segítséget kérek. 70mai a500s-t néztem ki, milyen memóriakártyát ajánlotok hozzá? Ha lehet konkrét tipust kérek. Köszönöm a segítségetek!
-
andrás47
senior tag
válasz
Alex0124 #25708 üzenetére
Üdv ! Milyen kamerát ajánlanátok egy barátomnak kellene 30-40 k között személykocsiba ami elfogadható képet ad nappal és éjszaka is, viszont mivel több kocsival is jár könnyű legyen átvinni egyikből a másikba csak előre kellene hogy tudja ezt .Köszönöm ha linket is adtok.
-
sambenez
Topikgazda
válasz
Alex0124 #25706 üzenetére
Mindegyik automatikusan indul, sötétben is működnek.
A drága sem biztos, hogy a képi minősége miatt drága.
Ha a 4:3-as kép is megfelel, akkor vehetsz 70mai a500s-t, ha 16:9 kell akkor 70mai a800s, vagy valamelyik viofo mondjuk az a119 v3..
A 70mai kamerái olcsóbbak.
De olvasd el az összefoglalót ott találsz több kameráról leírást, aztán keress összehasonlító videókat, amelyik jobban tetszik és belefér azt vedd meg. -
Alex0124
csendes tag
Sziasztok.
Nincsenek ismereteim a témában, ezért tanácsot kérek. Melyik típus az, amelyik már kellően megbízható, automatikusan indít sötétben is működik, de az ára még nem a csillagos ég.
A válaszokat köszönöm.
Alex -
yodamester10
őstag
Vett már valaki esetleg Xiaomi M500-at?
-
BBéci
legenda
válasz
racskobalazs #25699 üzenetére
Be? Ez valami új dolog? Eddig csak megrendelési lehetőségekkel találkoztam.
Többen írták és az összefoglalóban is szerepel, hogy (High) Endurance kártyát érdemes venni! Azokat kifejezetten menetrögzítő és biztonsági kamerákhoz tervezték. Spóroltál pár ezer forintot, ha majd szívni fogsz vele, ne gyere panaszkodni!
-
racskobalazs
senior tag
Ő lett végül, bár nem Endurance, de elvileg a hőmérsékleti tűrése gyártói adatlap alapján -25 és +85 fok között van, csak jó lesz... (A sandisk endurance változat kb 50%-al volt több, és ugyanezen értékeket írták az adatlapján.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Superconsole X2PRO retro játékkonzol 70000 játékkal + android box egyben
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest