-
PROHARDVER!
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tyson5 #14375 üzenetére
Ha nem veszít vizet a csepptálcába (amit nem nehéz ellenőrizni, ha főzés közben kézzel tartod a csészét, a fémlemezt eltávolítva), akkor nem ez a gond, de ez a kis dugattyú a bojler melletti csoportszelep vagy vezérlőszelep oldalára van rögzítve, elfordítható, bajonettzáras, amit célszerű megfelelő óvatossággal kezelni, nehogy letörjön a rögzítőfül:
https://www.youtube.com/watch?v=PBs3lA_P_Ms
Lehet variálni az őrlési finomsággal is, azaz finomabbra állítani, mint a gyári. Az őrlő peremén a tárcsát kell odébb pattintani, megjegyezve az alapállást.
-
Tyson5
tag
válasz
Dr. Szilikát #14373 üzenetére
Ez hatalmas segítség lehet, köszönöm. Az említett szelep pontosan hol található a gépben? Ugye nem a "vízforraló" aljában?
Amúgy fülre nem engedi el a nyomást.
Ma reggel szétszedtem (még mielőtt a kommentedet olvastam volna) és alaposan kipucoltam a duggatyút, leszedtem a "vízforralót" (bocsi, nem tudom mi a neve), alaposan megmozgattam, megjárattam azt a rugós mechanizmust. Jó nagy szívás szétszedni, soha nem szedtem még szét kávégépet, szóval izgultam rendesen, hogy fog-e még működni mikor összerakomMost az 50ml kb.45ml, a 100ml kb. 90ml, szóval ez okés. Viszont kb. 60ml után továbbra is eléggé víz színe van és a kávé nem igazán "habos", hanem kissé víz állagú.
Főleg a családban lévő, ugyanilyen kágégép kávéjával összehasonlítva nagy a különbség, az szép krémes kávét ad és ugyan az is "kiszőkül", de nem "kivizesedik", mint ez a gép.
Milyen zsírral érdemes kenni a dugattyút? Ideiglenesen összeraktam zsírzás nélkül, 1-2kávé lefő így is, de valamivel bekenném. Honnan rendeljek, vagy Budapesten valahol személyesen lehet venni? pl. MediaMarkt (ott elég sok kávés cucc van) vagy valami kávés bolt? -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Tyson5 #14372 üzenetére
Azt kellene megfigyelni, hogy az előáztatási szünetben van-e vízvesztés a csepptálcába. Ez általában fülre is hallható, ahogy elengedi a nyomást, a szünetben ugyanis teljes csendnek kell lenni.
Vizuálisan, ha leveszed a csepptálca fémlemezét és megfigyeled, hogy a szünetben lemegy a víz egy része, az már gond. Bővebben:
https://prohardver.hu/tema/automata_kavegepek/hsz_13355-13355.html
Önmagában a kifolyó kávé "szőkülése" annyiban természetes jelenség, hogy a babból felszabaduló szén-dioxid kivilágosítja, ez azonban később elillan a pohárban lévő kávé már fekete lesz.
De ha az említett vízvesztési hiba áll elő, amit a felhasználó a vízmennyiség növelésével igyekszik kompenzálni, az már nem jó irány, mivel pont a kávé "eleje" tűnik el a csepptálcába.
-
Tyson5
tag
Már nem tudom szerkeszteni az előző hozzászólásomat.
80ml-re ha beállítom a gépet, akkor kb 40ml-t főz le. Tehát amit az előbb írtam, akkor már kapásból nem igaz.
kb. 20ml kávé után erősen vizes színű lesz, kb. 40ml kávénál meg már szinte teljesen víz színű a kávé. -
Tyson5
tag
Üdv!
Adott egy Krups EA kávőfőző, amely elég vizes kávét főz. Kb. 40ml után a kávé színe, amit kiad magából "kivizesedik", majd 60ml után már erősen vizes a kávé. A pogácsa egyébként szépen egyben marad.3 állásos az őrlési finomság állítója, nem igazán változtat az eredményen, ha állítgatom. Mi lehet a probléma? melyik alkatrésszel lehet a baj? lehet, hogy elkoptak volna a kések?
-
FőDudu
veterán
Ha ennyire kenyes vagy a beallithatosagra, akkor szerintem valami erre kihegyezett barista gepet kell keresned.
Lelit, Breville, Rancilio, Sage, Decent - van valasztek. Persze sokuk dragabb a kijelolt 400K arsavodnal. De ezek kozul azert akad igazan jo.
-
wwhy
veterán
válasz
werszomjas #14368 üzenetére
Osztrákiában és némötöknél több barátunk, ismerősünk Siemens (vagy AEG, ritkábban Bosch) ökoszisztémát (jujj de utálom ezt a szót) használ, és eddig nem nagyon hallottunk tőlük panaszt a Siemensekre. Igaz, sehol sem a belépőszintű termékek vannak. Kb. innen jött
Nekem pl. kifejezetten nem tetszik a Philipsre/DeLonghira felaggatható tejesköcsög, a kis vékony slag praktikusabb: beledugod a tejesdobozba, 'oszt jól van.
Fontos nekem a hőfok mellett a víz mennyiségének állítása is, kávétól függően nem mindig ugyanannyi vízzel lesz aromás egy 'presszó.
Philips/Krups/DeLonghi (és egy rakás kapszulás) vonalat "végigittam", és olyan, igazán aromás eszpresszót, mint amit az EQ 6 / EQ700 tud, az előbbiknek csak a legfelső kategóriája tudott produkálni (vagy persze akár jobbat is csinálni) (Xelsis, Prímadonna).
Legalábbis single origin kávék esetében (innen szoktam rendelni, kb. ezeket próbáltam: Guatemala, Brazilia, Etiópia, India, Costa Rica, Nicaragua stb.).
24 hónap szerviz szerintem nem több/ nem kevesebb mint a többieké, a későbbi eladás pedig nem nagyon érdekel
-
werszomjas
addikt
Kíváncsiságból, honnan jött neked a Siemens?
Én voltam most a konyhakiállításon ahol kint voltak és ittunk náluk kávét, szóval hosszú tapasztalatom nincs, ami feltűnt, hogy borzasztó lassú a gép, több perc volt egy cappuccino lefőzése. Szóvá is tettük, a kislány persze mondta viccesen, hogy igen, az igazán jó dolgokra várni kell.
A tejtartályát néztem, hogy nagyon magas, szar lehet hűtőbe tenni.
Beállításokban (hőfok, erősség, tejmennyiség) nem tud többet, mint a Philips 5000-esem.
Habár csak 1 kávét ittam és a feleségem is 1-et (espresso), de arra jutottunk, hogy semmi extra, ugyanazt hozta, mint az otthoni Philips.Nekem otthon a mikróm Siemens és kijelzője hamar tönkrement, ebből persze nem szabad semmi komoly következtetést levonni, de én ezek miatt nem vennék.
Mi a gond a Philips/Krups/DeLonghi-val amúgy?
Alkatrész, szerviz, későbbi eladás, minden szempontból ezek szerintem jobb választások. -
wwhy
veterán
Sziasztok,
használ valaki Siemens EQ6 / EQ500-at?Vagy ebben az árkategóriában (~400e Ft) mit ajánlotok, ami nem Philips/Krups/DeLonghi?
-
gabikiraly2
aktív tag
Sziasztok,
Automata kávégépet szeretnék vásárolni. Ebben kérném a segítségeteket.
Ketten használnánk napi 4-8 kávét iszunk meg összesen.
Nincsenek nagy elvárásainak, én presszót iszok, a feleségem inkább cappuccinot, lattét.
Egy dolog jó lenne, mégpedig, ha viszonylag csendesen tenné a dolgát. Nem szeretném az ikreket felébreszteni reggel.
A keret kb 150000.
Eddig ezt néztem: De'Longhi Magnifica Start ECAM 220.61.W
Előre is köszönöm a segítséget. -
Jenne
őstag
Köszönöm mindenkinek a Mövenpick kávé kérdésemre a válaszokat.
Azért kérdeztem rá, mert én is kipróbáltam, de őszintén megmondva, nem igazán érzek különbséget a Pellini N82-höz képest. Ez utóbbiból már jó néhány kilós kávét megittam és inkább csak a kíváncsiság vezérelt, hogy ez a Mövenpick Der Himmlische ez mennyire más vagy jobb?
Annak ellenére nem igazán érzek különbséget, hogy a Mövenpick az 100 % arabica, a Pellini meg arabica és robusta keverék.
Hamarosan elkezdem a legújabb rendelésem fogyasztását, a Kimbo Delonghi Espresso Classic-ot. Kíváncsi leszek, ez mennyire más vagy mennyire majdnem ugyan az mint a Pellini N82.
Nálam ez a Pellini lett az etalon. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van tapasztalat a Mövenpick kávékról? Ha a sokak által ismert Pellini N82 kávét veszem alapul, ahhoz képest milyen?
-
lalooohun
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #14359 üzenetére
Köszi, ez jó kiindulási alap. Néztem ezt a dugattyút de csak gyors szemrevételezés volt. Akkor erre fókuszálok. Köszi.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
lalooohun #14358 üzenetére
Nem volt ilyen gépem, de amit láttam róla, elég bonyolult (túlbonyolított?) hidraulikus rendszer van a felső dugattyúba építve, amivel valószínűleg pár mágnesszelepet igyekeztek megspórolni. Cserébe egy-egy tömítés hibája problémákat okozhat:
https://www.youtube.com/watch?v=3QBLoTMgTec
https://www.youtube.com/watch?v=oNK6kA0bhD4 -
lalooohun
csendes tag
Üdv!
Adott egy Delonghi Magnifica S (ecam.250.33TB) automata kávéfőző.
Elkezdte produkálni azt, hogy miután bekapcsolom egy kávé lefőzése után minden további lefőzött kávét a csepptálcába enged. Egy másik vezérlőpanellel tesztelve lett, ugyan ezt produkálja.
Szeretnék segítséget kérni a hibával kapcs. Mit kellene cserélni?
Köszönöm! -
FőDudu
veterán
Elkepzelheto. De nam vagyok benne biztos, hogy nem az en ugyetlensegem okozta, igy inkabb magam kicsereltem. 11 Euroert nem sok. 1 nap alatt megjott. A bele hullot kb fel kilo kave kipucolasa nem volt egyszeru. Dyson kis csove nem fer oda mindenhova mert nem flexi cso, a nagy porszivo meg a padlason van, mert alapbol ugye a robot porszivo csinal mar kb mindent...
Igy nagy levego, szem becsuk, belefuj, ismetel... Mukodott
Majd mehetett korbe a Conchita... -
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #14326 üzenetére
Aludtam rá egyet, beszéltem egy szervizzel is, megerősítettek abban, hogy az őrlő kések elkoptak, szóval rendeltem egy párat, jelentkezem, ha beleraktam.
(az itteni kereső szerint nem egy népszerű modell (drága volt annó), de hátha másnak jól fognak jönni ezek az információk) -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #14342 üzenetére
Alkatresz megerkezett.
A beepiteshez szet kellett szedni az orlot - a felso fogas koszorus reszt kellett levenni (bajonett zaras, ora mutato jarasaval ellentetes iranyban old ki es akkor lejon a teteje), mert csak ugy lehetett a helyere csusztatni az orlo oldalan (felulrol).Vissza szereltem, kozep allasban van a tekerentyu (azaz 6-os pozicioban).
Foztem 2 kavet, a masodiknal mar rendes pogacsa volt - az elsonel kb sar (hiszen az ures orlovel tuti kevesebbet daralt a kelletenel.Egyelore jonak tunik.
Garis lenne oktoberig, de nekem igy egyszerubb volt, mint szervizbe kuldeni.
Valoszinusotem, hogy a multkor valahogy rosszul raktam ossze es azert tort le ez a tolcser. -
atala
addikt
válasz
nagyfejü #14351 üzenetére
Nekünk is volt ilyen gépünk.
Nem kap elég vizet. Ilyenkor írja ki, hogy nyissa ki a gőz csapot.
Nálam az volt a gond, hogy el volt kopva a betöltő nyílásnál lévő kis pöckök, amik felnyomják a tartály szelepét. Ilyenkor nem kap vizet a rendszer.
Én be raktam egy 1 cm-es kis gyűrűt oda, így már felnyomta a szelepet. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Szerencsére régen jártam erre!
Adott egy Jura f50. Ledarálja a kávét és elkezdené főzni , de a kifolyon nem jön semmi! Pár másodperc mulva abbahagyja és ilyenkor szörcsögő hang hallatszik! Majd kiirja hogy nyissam meg a gőzcsapot! Kijön a forróviz meg gőz és ennyi!
Van amikor normálisan főz , van amikor ezt csinálja! Korán reggel elég gond!
A szerviz nem talált hibát! Főztek vele és mindig jó volt!
Valakinek van ötlete mi lehet?
Most megint visszaviszem és ha megint jó lessz akkor én vagyok a pancser!
üdv -
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #14349 üzenetére
Akkor nem piszkalom. Az egyeniranyitott halozati feszultseg nem jatek.
En low voltage-hez szoktam.A motor vegen levo tengelybe vaghatott volna egy vajatot a gyarto - akkor lehetne tekerni csavarhuzoval.
Kezzel ugyan tudom tekerni, de eleg maceras ugy atforgatni.
Attekertem, kipiszkaltam es kikefeltem belole a kave port. Most tiszta.Az orlo beallitasa ha valoban kozepre teszem a tekerentyujet, akkor ugye kisebb es nagyobb iranyba is mehet meg. Eltekertem legkisebbre, ugy meg mindig nem er ossze a 2 keramia tarcsa ami az orlest vegzi. Igy valoszinueg jo lesz ugy. Kezzel meg siman tudom tekerni a motor tengelyet, igy biztosan nem szorul.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
konzumpro #14348 üzenetére
Az amerikai modelleknél, de nálunk AC 230 V egyenirányítva egy Graetz-híddal. Ennek oka, hogy helytakarékosság vagy talán gazdaságossági mérlegelés miatt is permanens mágnes állórészű kefés DC-motort alkalmaznak, amihez kell még egyenirányító is.
Ilyen előfordul egyes kenyérsütő gépekben is, vagy ilyen a DeLonghi behajtómotorja is, esetleg felirat is szerepelhet a motoron: "Rectified 230 V".
A Krups automatában tekercselt állórészű kefés motor van, ez AC 230 V-os. Ennek nem kell egyenirányító, mert az állórészben változik az áramirány ld. univerzális motor.
-
FőDudu
veterán
válasz
konzumpro #14346 üzenetére
Majd megnezem. Jelenleg ki van veve az orlo - de nem tudom kiszedni a tekerot. Igy max ugy tudom tesztelni, hogy a fedlapot az orlore teve tekergetem
Megnezem, hogy nem lesz-e gond a kozepre allitasbolt meg finomabbra rakassal.
(azt lehet tudni milyen feszt kap a motor? Lehet adnek neki labor taprol es akkor ki lehet probalni a daralast. Akad valami olcso szar kave itthon amivel lehetne gyakorolni. A cel a bolti decaf szemcse merete. Aztan lehet ossze hasonlitani. (a Bartek nevu lengyel szerelo mutatta a tutit - felbe vagott kolas palackkal adagolta a kavet a kiszerelt orlobe.)
-
konzumpro
lelkes újonc
válasz
FőDudu #14345 üzenetére
Elvileg a középállást jelöli. Én a sajátomat úgy állítottam be, hogy a külső minimum egybeessen az őrlő által ütközésig tekert minimummal, ez kb. mínusz 2-3 fokozatot jelent, azaz annyival finomabbra tud őrölni és jelenleg is a minimumot azaz a legfinomabb őrlést használom. Ha ettől keserű a főzet, mert túl sok a finom szemcse, durvábbra állítom. Egyébként így a leghalkabb nálam az őrlő, legszorosabbra állítva.
-
FőDudu
veterán
válasz
Dr. Szilikát #14344 üzenetére
Az meg van, hogy gyarilag hogyan van kalibralva.
Lehet en nem ertem, de ebbol nem derul ki szamomra, hogy milyen allasban legyen az allito tekerenytu a visszarakaskor. (legkisebb, kozepes, vagy milyen allas ez. Nekem szerintem nem lehet lehuzni a tengelyrol az osztasokkal jelolt dugot)
Mindegy, kb igy vettem ki - marmint a jelzett helyen van a jeloles az orlon es ugy is all, azaz visszarakasnal a legkisebb fokozaton rakom vissza es onnantol csak nagyobbra nyitni lehet (ergo nem lehet jobban zarni mint ahogy most van ).
Most szemre kb egy papit lapny legres van a 2 orlo kozott.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
FőDudu #14343 üzenetére
Gyári valamilyen precíz résmérő műszerrel állítják be, pontosan nem tudom. A szükséges résméretet előzőleg kikísérletezik. Van egy laboratóriumi őrlőmű, amin különféle babokat tesztelnek, az őrleményt átszitálják különböző résméretű szűrőkön, az eredményt számítógépesen elemzik.
Házilag annyit lehet tenni (ha valaki nem jelölte meg pontosan szétszedés előtt), hogy összetekerjük teljesen ütközésig (nulla rés), majd egy kicsit visszatágítjuk. De ha jól tudom, a kerámia őrlőt nem is lehet úgy betekerni, hogy összeérjen, a fémet lehet.
Utána következhet a próbák során megállapítani, hogy milyen résméret tetszik az embernek, ízhatás és egyebek szempontjából.
-
FőDudu
veterán
Nejem szolt, hogy valami nem ok a kavefozvel. Megvaltozott a hangja es hig a kave is.
Megneztem - kavet meg fozott. Kinyitottam, a ledobora ra volt kemenyedve a kave maradeka kb 2 centi vastagon.
Kipucoltam, de utana sem fozott rendesen, eleg lottyos volt a taroloban a maradek.
Foztem egyet porbol, az jo lett. Szoval a gyanu az orlore terelodott. Par hete ott kinyitottam, szoval nem gondoltam, hogy ott nem lehet gond.Ezutan kinyitottam a tetejet. Vagy fel kilo kavepor volt benne. Mindenutt. Az orlo korul, a motoron, egeszen a tetejeig.
Az orlo oldalan levo muanyag resz szaja letort, ezert allt ferden amikor a multkor emlitettem, hogy szerintem ferden all az egesz orlo az osszerakas utan.
A benne levo femlemez csapoajtokent mukodik - innen at tud menni a kave orlemeny, de a kavepor betoltobol nem juthat orolt kave a motorhoz.
Rendeltem egyet gyorsan az Amazonrol - holnapra itt van.
Addig elokerul a kotyogos
Szoval ovatosan - ilyen elofordulhat massal is. Kipucoltam, a motort is kifujtam levegovel, mert minden nyilasa eltomodott.
-
rhommel
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát #14339 üzenetére
Köszönöm a választ, a képen gondolom a tejtartályon lévő kupakra gondolsz?! Ha igen az vadi új! Igen, gőz az van, viszont a tejet valahogy nem kapja fel csak nagyon minimálisat, a csöveket már átnéztem, dugulás nincs, a mágnesszelep is funkcionál, tömítéseket is cseréltem már a tejtartály csatlakozónál... nincs ötletem h miért nem veszi fel a tejet.....
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rhommel #14330 üzenetére
A gőztermeléssel nincs gond látszólag, a tejet a gőz áramlásának kellene felszívni a Venturi-elv alapján, az arra kialakított útvonalon.
A gőz azáltal keletkezik, hogy a bojler 100 °C fölé fűt (vagy lehet a készülékben külön gőzbojler), amibe a vízpumpa szaggatott "kalapálással" lökdösi be a vizet.
Van egy légbeszívó rés, amit tisztán kell tartani, mert itt megy be a tejbe a buborék:
-
atala
addikt
válasz
werszomjas #14337 üzenetére
Én nyáron a kerti slaggal csapatom le, télen meg a zuhany alatt.
Engem is érdekelne, hogy betehető-e mosogatógépbe, de szerintem nem. -
werszomjas
addikt
Nálam sem volt vészes amúgy. Valószínű segít neki, hogy ki/be kapcsolásnál is van nálam öblítés. Kikapcsolásnál látszik is, hogy öblítésnél először kicsit zaccosabb víz majd tisztább jön, így nem rakódik le a kosz a kifolyóban.
Más:
Philips főzőegységet lehet mosogatógépbe tenni?? Szigorúan persze zsírzás előtt. Újra kenném és jó lenne egy alapos takarítás neki, simán csapvízzel elég nehezen jön le a kávéolaj. -
válasz
werszomjas #14323 üzenetére
Hm, ma én is megnéztem az 5500-as LatteGot. Gyakorlatilag teljesen tiszta, lerakódásmentes, a 8. hónapját tapossa a gép.
Meg is lepődtem. -
rhommel
csendes tag
Ezt csinálja....
[link] -
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14328 üzenetére
Köszi, megcsinálom én is.
-
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14323 üzenetére
Ez nem jól néz ki.
A kávé ízre javult? -
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #14296 üzenetére
Tegnap elvégeztem egy nagyobb felújítást. Szétszedtem apró darabokra a főzőegységet. Kicseréltem minden tömítést, rugót, bekentem a szükséges pontokat, majd összeraktam.
Szétszedtem az őrlőt is, azt is kipucoltam, kopás nyomait fedeztem fel rajta.Az őrlés ideje nem változott, maradt kb 9,5 másodperc, továbbra is híg fost főz kávé helyett.
Vettem őrölt kávét is, ha én adagolom bele, akkor a kávé színe, íze olyan, amilyennek lennie kell.Szóval ~18e Ft-ért bebizonyítottam magamnak, hogy nem szorulás miatt őröl kevés kávét a gép
Már nem akarok többet rálocsolni, inkább eladom alkatrésznek. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
TheProb #14319 üzenetére
Sav nem jó, lúgos vegyszerek képesek oldani a zsírokat. (A mosó- és mosogatószerek is lúgok.)
Vízben feloldott zsíroldó tablettát szoktak esetleg javasolni (már amikor folyadékra van szükség), csak itt a koncentráció kérdéses. Ha rajta van a csomagoláson, hogy 1 tablettához mennyi vizet javasolnak, az már egy kiindulási pont legalább.
-
werszomjas
addikt
válasz
Csöves #14317 üzenetére
Nem muszáj, ha nem zavar, hogy így néz(het) ki belülről.
Inkább csak ajánlott.
-
rhommel
csendes tag
Sziasztok! Adott egy Delonghi Ecam 23.452s ami a tejadagolóból nem szívja ki a tejet. Ha a szivattyúja nem lenne jó akkor a főzéshez használt vizet se szívná fel? Rendeltem hozzá egy új tejtartót, gondoltam ki van kopva a csatlakozó rész és farsot szív de nem, nem az volt a baja. Dugulás lehet vagy mágnes kapcsoló baja lehet?
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Saeco-s tejkörtisztítóra ugye "54% kálium-karbonátot tartalmaz" van írva. Ez házilag mivel lehetne kiváltani? A sima kávéolaj tisztító vagy citromsav elég lehet, nem?M
-
Csöves
őstag
válasz
werszomjas #14305 üzenetére
Muszáj tisztítani?
A kezelési nem írja. -
Jenne
őstag
válasz
FőDudu #14311 üzenetére
Szia!
Köszi a tippet, nekem is egy hasonló van amit használok és nagyon bevált, szeretem. [link]
18 állítható fokozat. Anno akciósan plusz Tchibo kártyával volt 6795 Ft.#14310 bytesizelife
Miért akkust? Ha nem vagyok itthon 1-2 napig, asszony őröl kávét és nem szereti tekerni...
Ezért gondoltam egy átmeneti megoldásra. Akkust nem kell tekerni. -
FőDudu
veterán
Nekem egy Amazonrol rendel 10 Euros van (nem akkus) - szerintem ugyanaz mint valamelyik tobbszaz euros darab. Legalabbis kinezetre. Valaki mar egyszer linkelte, hogy melyik dragabbnak a masolata (vagy ugyanazon soron keszult masa).
Ha talalsz ilyet, vegyel egyet. Kurvajo. Keramia orlos, kb 1 adag 4 szamalyes Bialetti kotyogost daral egyszerre. Allithato orlesi fokozatok - amik meg is maradnak, nem kell allitgatni.
-
biker
nagyúr
válasz
werszomjas #14305 üzenetére
köszi!
-
Kérdés: Delonghi (320.61)
Mekkora lattés pohár fér alá, hogy a tejes cuccot is be lehessen a pohárba tenni? Valahol 14 cm-t olvastam, de már nem találom a leírást. Tudja vki? -
Jenne
őstag
Sziasztok4
Itt a topikban jellemzően automata gépeket használók vannak, de talán tud valaki tippet adni.
Karos Krups 15 baros főzőnk van, ehhez keresek jobb fajta akkus kávéőrlőt. Én kézi őrlővel darálom a kávét naponta, ritkán ugyan, de ha nem vagyok itthon, asszonynak kellene egy "nőiesebb" daráló, amihez nem kell fizikai erő.....
Hasonlót keresek, mint az alábbi képen [kép]
Ha van tipp és tapasztalat is a használatban, akkor melyiket érdemes megvenni, ami megbízható? Lehetőleg kerámia őrlőköves legyen.
Előre is köszönöm. -
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
No, kis összehasonlítás.
Philips Series 5500 LatteGo
De'Longhi Magnifica Evo Next ECAM 310.60.GBA Philips van meg régóta, ( 2024. 06, akciós volt, ezért lett, előtte nespresso kapszulás volt), de mindigis érdekelt egy DeLonghi, 1 hete van meg a 310.60, de megy vissza.
- Kávé minőségben nagy különbséget nem lehet érezni. DeLonghi feleségem szerint erősebb kávét főz, neki a Philips ízlik jobban, nekem talán egy fokkal a DeLonghi. Mindez pressoban, cappuccino, tejes italokban nem érezni különbséget a kettő között.
- A DeLonghi kijelzője és menüje a Philipshez képest fapad
- A DeLonghi tejtartály tisztítása sokkal macerásabb, illetve túl magas, a hűtőbe csak az ajtóba fér be nálunk, ellenben a Philips elfér a polcokon is és a tisztítása sokkal egyszerűbb.
- Főzőegység tisztítása egyszerűbb a DeLonghi-nak, de felmerül bennem a kérdés, hogy más elven működik a gép, mint a Philips? Mert ha ugyanúgy, akkor a Philipsnél legalább hozzáférek a főzőegység minden részéhez, míg a DeLonghi-nál nagy része rejtve van, azt a részt nem tudom takarítani
- Hangban az örlő mindkettőnél ugyanolyan halk, főzés közben a Philips kicsit hangosabb, de ez nálunk nem szempont, a gyerek zárt ajtónál a Philipsnél sem ébred fel.Igazából mindkettő jó gép, nehéz dönteni a kettő között, ha ugyanazon az áron vannak, nagy trükk azért egyikben sincs, de a fentiek miatt (kijelző, menü, tejtartály) nálunk marad a Philips.
-
Bandus99
őstag
Sziasztok
Van nekem egy Philips lattego EP4441/50 gépem.
Kérdés, ezzel lehet csak tejet gőzölni, kávéfőzés nélkül?
Esetleg létezik hozzá akár aliexpresses utólagos megoldás amit a tartály helyére lehetne feltenni és hasonlítana egy hagyományos gözölő csőre? -
atala
addikt
Én onnan tudom, hogy hatásos volt a vízkőoldó, hogy a gép vízkőtlenítése után felfogott oldatot még bele rakom a vízforralóba, és szépen leszedi onnan is a vízkövet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honda topik
- Mazda topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HP nyomtatók
- World of Tanks - MMO
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest