- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Philips LCD és LED TV-k
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
válasz
AtiGef #37672 üzenetére
Hát én a helyedben itt néznék körül. TV-out kezdöknek
Nem egy ember nyírta ki a vga-t a helytelen bekötéssel -
Kris87
aktív tag
válasz
AtiGef #34445 üzenetére
Uhh nem hiszem el, hogy ez megy napok óta, az ember feljön meglesni, hogy van-e valami érdekes hsz, erre csak ez megy; deeee kihajtja, neeem nem hajtja ki. Amúgy megsúgom, a 3850-et sokan a 3870-hez közeli órajeleken használják, akkor nyilván oda is elég a 2.5 ghz ugye? Jó persze persze most visszaírnád te, hogy de most alap órajelről volt szó, csak, hogy igazad legyen. Egy gyengébb konfiggal is jobban megy a 3850 az 1950xt-nél, furcsa is lenne ha nem menne, de ettől még mehetne sokkal jobban is. Ja a végére még egy kérdés: ha játék közben a 3520-ra tépett 6750-em magjai 80-90 % -on dolgoznak, akkor mit csinál ott egy 2.5-s X2? Vegetál?
szerk: Jah, azt elfelejtettem, hogy nekem is 3850-em van, esetleg én mondhatom, hogy ki van hajtva...
-
válasz
AtiGef #34439 üzenetére
"Proci dologról meg annyit hogy egy HD 3850 bőven elég a te kis 4200+-od. (max egy pici tuning)"
Nem elég, ne adj már ilyen tanácsokat. Azt még megérteném, ha komolyabb tuningot ajánlanál neki, de egy picivel semmit sem ér.
katt777: neméppen, csak elég macerás állandóan szerkeszteni
-
DigitXT
félisten
válasz
AtiGef #31106 üzenetére
Nem csak az, hanem még az is kérdéses ilyenkor, hogy milyen játékról* beszélünk. Ha ugyanis egy mai ("tegnapi") játékhoz pont jó a VGA, akkor könnyen lehet, hogy a jövőben megjelenő ("holnapi") játékhoz nem lesz elég, míg ha mondjuk most nincs teljesen kihasználva, akkor igen. Szóval ha egy árban vannak, akkor egyértelműen az erősebbet kell venni. (Btw. én tipikusan 1024-ben játszom, és még ott is érezhető volt a VGA tuning TDU-ban, pedig nem egy "mai" játék már.
Jó, hogy hasznos alatta a 3GHz-es Quad is, de ami tény, hogy vegyeslimitált ebben a kicsi felbontásban is. Ha meg vmi nagyon nem igényli a VGA-t, akkor mehet az 1600x1200.
)
* attól most tekintsünk el, hogy a konstanstanak tekinthető markokban hogy megy.
-
edipqe
senior tag
válasz
AtiGef #31023 üzenetére
ez lite-> ez mit tesz? miben van butítva?
azért karok amdéjt mert okosak a milyen gépet vegyek forumban azt mondták h az AMD-s alaplapokból a jobbak sokkal időtállóbbak mint az intelez megoldások alaplapjai.
AMD occsóbb is ráadásul, ahogy nézegettem az árakat. AMD-be akkor Phenom most kihajtja vagy nem?
lsc-> miért kell rajta biost cserélni? Ez nem jár garivesztéssel?
-
katt777
félisten
válasz
AtiGef #31023 üzenetére
A Phenom még mindig felejtős. LASSÚ! Csak 4 magot támogató alkalmazásokban van értelme. Tudom, van már olyan játék, de a többség nem az, és akkor nem fogja kihajtani a 3850-et sem. Márpedig ha VGA-t keres, vsz. játékra kell neki a konfig.
E8200-zal meg rendesen ki lenne hajtva 1440-ben is. Sőt, azzal még 1280-ban is ki van hajtva egy 3870 3GHz-en. Ezért jó az a proci. -
MarioAna
senior tag
válasz
AtiGef #29857 üzenetére
Jaja, csak még ahhoz monitort is kell venni, mert a mostani 14" valahogy nem az igazi
. Monitorra meg abszurd nincs pénz, használtakat nézgetem 17"-os CRT 8k+HD3850 24k, akkor együtt kijövök 32k-ból, viszont itt csak 1280 max felbontás. Ha meg HD4850+minimum egy 19"-os monitor (ami már nem férne el az asztalon, tehát muszáj lenne TFT-t venni az meg 35k áááá) akkor sztem marad a HD3850+17" CRT. (de sok gondom van
)
mod: lehet mégiscsak elférne, de akkor az legyen 12k+HD4850, az csak 20k-val több mint a HD3850, ami passzolna. Na már én sem tom mi van
katt77: kösz, nagy sietség -
nebulo5
senior tag
válasz
AtiGef #29704 üzenetére
Forradalmi változásokat nem tapasztaltam, (8.5 vs. 8.6) kivétel a cod4-ben +7-10 fps. Viszont a kárytám idle-ben ismét visszakapta azt a 2-3 °C + hőt. A 8.4 ről 8.5-re váltáskor ennyit csökkent. De az is lehet, hogy csak a nyár tombolása miatt nőtt.
Szobában: 26,2 °C, a vga: 44°C (idle) -
- = Zk = -
félisten
válasz
AtiGef #29650 üzenetére
ahogy mondja kérem
EZEK még szolgálnak egykis időt sztem...aztán részemről meg hogy a 3D markban mit művel a konfigom,le ejtem...játékban jobb mint a régi X800GTO2-m volt 3800+-al...ennyi!
az ATi-nál sajnos a driverekkel vannak gondba.hardveresen érzésem szerint jók..nameg a valós tesztet nem az adja amit pár gurus ürge letesztelt,hanem az amit majd az emberek(Júzerek) a saját masinájukon tapasztalnak,odahaza...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
AtiGef #29647 üzenetére
én tökéletesen megvok elégedve a zafír X2-mel(kivéved a hűtést,és a drivereket)...1280ban minden fullon megy..egyelőre elég nekem ennyi!...hameg nagyobb szelet kell a tortábol,cserélek...
FeRRaR1: lehet ezt a floppym is kezdi így gondolni.jobb nyugdíjba vonultatni
szegény BMW-sek
-
katt777
félisten
válasz
AtiGef #26994 üzenetére
Tudom ezt.
Attól 3870-en még nem megy. Ráadásul nem is ez volt a kérdés, hanem az, hogy 2D módban visszaveszi-e. 3870-ben fesz emeléssel sem jobb (tehát nem emel), 2D-módban meg 52°C körül van a kari, tehát le sem viszi. E szempontból a 3850-esek tulajai jártak jól. Nekünk marad a CCC.
athomi: Számomra meg jó multival nincs eladás, mert akkor már tuti, elhanyagolták a SP módot. Egyetlen játék volt SP és MP módban is király, ez a Quake 3. Azóta semmi. CoD4 tényleg nagyon gáz (már SP játékmenet miatt is), a további kiadásoktól részemről megkímélem magam, ahogy MoH-októl is.
Nézzük csak: 9600GT (határeset) és 8800GT (ezek lényegében középkategóriások, én legalábbis az IGP szintű VGA-kat nem számolom
), 8800 GTS, 8800 GTX, 8800 Ultra, 9800GTX. Ezek mind gyorsabbak a 3870-nél, hiába fejlettebb az utóbbi. Vsz. 9800GT és 9900GTS is gyorsabb lesz, mi meg reménykedhetünk a 48xx karik megjelenéséig, hogy ezúttal nem csak IQ-ra, hanem izomra is gyúrnak ATI-éknál.
-
athomi
veterán
válasz
AtiGef #27001 üzenetére
Nem szívesen fikázom, hosszú évek óta játszom a multiját, de szerencsétlen rettentően bug-os és nincsennek már benne lehetőségek. Sztem ciki lesz 2008/2009 fordulóján ugyanezzel az engine-el előrukkolni. Mondjuk nyilván multihoz jól bevállt, jó multi nélkül meg nincs eladás.
-
Diniboy
aktív tag
válasz
AtiGef #26793 üzenetére
pedig jó a gigabyite, ha nem tuningban gondolkodsz
engem ez a pasziv hütésű x1600 nagyon is jól kiszolgált... csak már kezdett idegesiteni hogy max 800x600 minden min az uj játékoknál a megjelenités szintje
és mivel pasziv teljesen hangtalan, és nem is sütnek a bordák több óra játék után sem
mondjuk ezt a gddr2es változatot eléggé lesajnálták... nem baj jó lesz mikor jön öcsi aztán cod4eznénk picit a második gépen ami alakulgat már
ugynéz ki lesz alaplap, vga meg táp is hozzá ha ezeket lecseréltem
eladni tuti nem fogom 5ezerért mint az x600am annoez a gyönyörüség volt vagy 2 évig
meg közbe befigyelt pár hónapra egy x1950pro amit aztán sikeresen szét is tuningoltam... valami szoftveres cpu huzásnál elfelejtettem a pci express orajelét fixálnigariba kicserélték de 2 hónapig egy s3triot használtam
-
athomi
veterán
válasz
AtiGef #26652 üzenetére
Milyen beállítások mellett kaptál Cod4-ben +4-5FPS-t 8.5-ös Catalyst-al? Kártya alapórajeleken járt?
Remélem képhibák sincsennek és a drivert le is lehet rendesen takarítani (8.3-assal volt egy kis problémám).Thrawn: Itt minden héten ez megy, most már példát kéne statuálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Steam Deck
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- PlayStation 5
- Autós topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged