- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #44036 üzenetére
Az a TE tapasztalatod, amit én írtam, az meg SOK más emberé.
s1ru2: Ezt lehetőleg azokkal is próbáld meg elhitetni, akik szűz windowsra felteszik az ATI drivert, és a játékot, és máris hibázgat nekik a megjelenítés. Mint már említettem, erősen szoftver- konfigfüggő a dolog; egyik gépen lehet, hogy semmi gond, másikon meg hibák tömkelege, pl. Sapphire VGA-nak volt gondja ASUS lapban az egyik meghajtóval, ugyanolyan VGA-val másik srácnak meg nem egy GB-ban.
Az is megesik, hogy ua. a játék uolyan konfigon nagy felbontásban jól fut, kisebben (!) meg rosszul, mert arra elfelejtették optimalizálni.
Az is gyakran előfordul, hogy ASUS, MSI, stb. VGA-t ref. driverekkel hibázik, gyárival meg nem. Persze sokan felteszik az előbbit, mert az a frissebb, és azt hiszik, hogy jó, és máris produkálja a bugokat. Anno 1950XT topicban szidták sokan a meghajtókat, míg én mindig ASUS-t használtam a kártyámhoz (még ha régebbi volt is), amellyel semmi nem bugzott.
Mindegyik fenti hibával találkoztam már személyesen, és másoknál is, többféle ATI VGA-val.
De attól, hogy nálad minden rendben van, még nem kéne azt hinned, hogy másoknál azért lépnek fel hibák, mert hülyék a számítógéphez, és mellesleg a pucoló programok sem szednek le mindent a gépről, v. ki a registry-ből.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
s1ru2
aktív tag
válasz ADAM1337 #44036 üzenetére
Nekem sem volt soha semmi bajom, egyik driverrel sem. Ha kijött egy játék, legfeljebb vártam amíg megjön hozzá a CF support. (EZ VAN) Sztem 2-3 hetet mindenki kibír, utána meg ment, mint a kisangyal. 3870x2-re meg 9.10 alá nem érdemes menni, mert brutális CF gyorsulás van benne játékok alatt. A legtöbb ilyen hiba a userek miatt van, akik bugyuta módon telepítenek mindent mindenhova, gondolkodás nélkül. Minden egyes drivert alaposan le kell pucolni. ATI uninstall, utána DriverSweeper. Ja és nem kell minden lósz*rságot felteelepíteni a gépre, meg agyonmoddolgatni a Windowst. Megfordult pár driver a gépemen röpke 2 év alatt, de nekem ez a módszer mindig ment és sohasem volt semmi gondom se Vistával, se Win7-el. (XP-ről nem nyilatkozom)
3870x2 tulajok: Érdemes átfújni, a ventit WD40-el Csodákat művel vele. Most olyan selymesen jár mint eddig soha. És persze 2-3 havonta szétszedni és kipucolni.
Úgynézki hétvégén elhagyon a 3000-es széria táborát. ADAM te váltottál már ?
[ Szerkesztve ]
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #44031 üzenetére
Mint már többször írtam, nekem többen ilyen hibáról számoltak be (pü. és itt a topicban is régebben), nem feltétlenül az amúgy alapból gázos 9.11-gyel, és régebbi meghajtók segítettek a problémán. ATI-nál sajna lutri, hogy melyik driver-rel melyik program hibázik, úgyhogy a "jó" meghajtón akár addig lehet vitázni, amíg az AMD létezik, csak nem érdemes. Én azért szoktam a régi játékokhoz - hiba esetén - a 8.7-es meghajtót javasolni 3-as karikra, mert az jó a legnagyobb valószínűséggel.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
job-
tag
válasz ADAM1337 #44004 üzenetére
Se csökkentett mód, se boot cd, se 640x480, nem akart indulni, ugyanúgy befagyott.
Hameg persze betettem egy másik karit, akkor nem láttam az ati drivert, így nem tudtam gyalúlni. A driver sweeper-el gyalúltam az összes ati cuccot, a jelenség akkor is ugyanez volt.
Nem értem mi van? Lehet a sweeper, nem vette le a sérült drivert és még a winfos mindíg azon indította. -
sitzoookaaa
csendes tag
válasz ADAM1337 #43922 üzenetére
és reméljük én leszek az uj tulaja a 3870x2-d nek
"Alku van ha 100éves vagy és a szüleid is elkisérnekl!" || gyors válasz oka: PH függő vagyok! || ha valakinek írok privátot vegye a fáradságot hogy visszaír! || telefonon is elérsz:06308413121 (hétköznap 12:10 töl-21 ig kedden 15-21 ig hétvégén 8-21 ig)
-
s1ru2
aktív tag
válasz ADAM1337 #43917 üzenetére
Cserélhető lesz rajta az alap "lapka" ezért mondtam, hogy talán... De úgynézki már csak mi ketten használunk 3000-es szériát, szóval nem hiszem, hogy fogsz kölcsönbe kapni. De remélem igen. Nem tudom hova lettek innen az emberek... oké, hogy vizsgaidőszak van...
Z87 Extreme4 / i5-4670k / Xigmatek S1283 / GTX1080 / 16 GB DDR3 / LG32UD89 / Panasonic 50DX710m / D5100 / 18-105 / Nikkor-Q.C Auto 1:2,8 f=135 / Nikkor H Auto 1:3,5 f=28 / Nikkor S Auto 1:1,4 f=50 / Galaxy S8
-
s1ru2
aktív tag
válasz ADAM1337 #43915 üzenetére
Igen elolvasgattam a lap topikját azért bátorkodtam kérdezni. Igen én is ilyen 2-3 tervezek P45 is már 2,5 ha jól számolom mióta nekem megvan. ( az elsők között jutottam hozzá X38 gariztatás miatt) Igen én is elégedett vagy az X2-vel, de azért ugye van 1-2 dolog amiben szívás. GTA4 Tweak guide.Próbáld ki és máris nemcsak 512MB memót tud terhelni.
Egy újabb reménysugár arra, hogy meg tudjuk hűteni a forrófejű X2-őnket. Egyelőre kompatibiltási lista nincs sajnos, de érdemes lesz rá odafigyelni. Hátha végre valaki... Még 1 link.
[ Szerkesztve ]
-
s1ru2
aktív tag
válasz ADAM1337 #43913 üzenetére
Igen igazatok van, kicsit elírtam. Legyen 80-100 körül.
Adam1337: mennyivel szuperál jobban a 3870x2, i7 es közegben? Mert folyamtosan azon örlődöm, hogy a 3870x2-őt cseréljem inkább vagy a p45ös platformon adjak túl. Pont ilyen alaplapot néztem ki én is ami neked van.(ár+ teljesítmény talán még Asrock jön szóba, de azzal fenntartásaim vannak...) Esetleg pár szóval tudnál nekem összegezni ?
[ Szerkesztve ]
-
monosz
őstag
válasz ADAM1337 #42801 üzenetére
Én szétszedtem az X2-es ventillátorát,teljesen lecsontoztam,levettem a takaró matricát,és a gumidugót,ez után a hasított műanyag gyűrűt,és kijött a ventilapát a tengellyel.
Telenyomtam olyan zsírral,amivel a finom mechanikai alkatrészeket szokták megkenni,és azóta teljesen csendes van.(egyébként nekem is morgott a venti)A fontolgatással gyakran elmúlik az alkalom..
-
Hurkaleves
őstag
válasz ADAM1337 #42010 üzenetére
ez így nem igaz!
tökéletesen kihasználja az X2-es karit a gta4!
a ramokat pedig azért látja csak 512-nek mert csak a master gpu-nak a ramjait látja!
a slave mag ramjait valamiért nem veszi figyelembe....
de használja mind a 2 gpu-t! ez fix! nálam tökéletesen fut full grafon! (már amennyit enged ugye az 512 ram..) -
Molnárka007
tag
válasz ADAM1337 #42010 üzenetére
Am most azon gondolkozok h veszek egy s775-ös rampaget és bele veszek egy,majd később mégeggy Asus 4870x2-t....
Ez már szerintem elég erős önmagába is a GTA4 full graf full textúrához....
Főleg majd ha veszek mellé mégegy 4870x2-t....
Am ma megkérték a Gigabyte X48T-DQ6-os deszkám 30k-ba,de nemadtam...-.-"(ÚJ ÁRA 75-85K)Szerintetek jóltettem vagy elba**tam...[ Szerkesztve ]
Keresek megvételre Asus Strike 2 Extreme 790i Utra alapot és ThermalTake BigWater 780, 4x2gb 2Ghz cl8 OCZ3FXE20004GK-FLEX EX, 2db Asus GTX 260/275 55NM 216/240SP és 850-1000W-os minőségi tápot azonnali megvételre!!
-
- = Zk = -
félisten
válasz ADAM1337 #41333 üzenetére
holnap 11kor a megbeszélt helyen
jó8." Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz ADAM1337 #41331 üzenetére
hosszútávra én mindig is CF-X-et szerettem volna
lehet ez is megvalósul. PC-s álmom utolsó stádiuma lenne"Többre nem lenne időnk sok hw lesz egy rakáson" nem sértődöm meg, ha összecserélitek a VGA-mat, egy 4870X2-vel. közös titkunk lesz igérem
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz ADAM1337 #41328 üzenetére
csak mert érdekelne, hogy mit hogyan mennyire lehetne picit felpiszkálni a VGA-mat.
(#41329) WesTM: juj, de boldog leszek ha ez sikerül a karimmal
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz ADAM1337 #41326 üzenetére
tudom
subaruval múlthéten konzultáltam drukkolok
ps. vga-t húzzátok?" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz ADAM1337 #41322 üzenetére
áhh. szia kártya vivő cimbora.szombat tali
igen, jólenne még egykis gyorsulás, mert sztem ebbe na kariban még van kráft. jólenne ha élőre tudnák varázsolni a második VGA-t. (X2-es karira értem)
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #40066 üzenetére
Azt nem tudtam, én csak a saját VGA-imhoz szoktam megnézni őket. Mindenesetre egy újabb rossz pont a TPU-nak.
Hyper Z600 teszt, ha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz ADAM1337 #40037 üzenetére
de nem a gamer OSD nem indul el, hanem a Smart doctor!
vagy mivel érdemes próbálkozni? inkább tegyem fel a gyári cdn lévő összes drivert majd?
mert lesz format c: úgy is és akkor lehet csak a cdn lévő drivereket rakom fel..régi ati driver stb stb.. kíváncsi vagyok úgy mennyit ad a 3dmark! majd linkelem a képet hétvégén
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #40013 üzenetére
Le kell szedned minden ATI szoftot, aztán újratelepíteni, akkor rendben lesz.
wid22: Igen, az ATI-k amúgy sem a nagy tuningpotenciáljukról közismertek (nV-val szemben). Azért dobál ki, mert a VPU-recover megóvja a karit a fagyásnak hitt szénné égéstől.
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #40010 üzenetére
Tudtommal csak a CCC, de ott is mindkét magnak meg kell adni külön a tuningot. Amikor CF-öm volt, ATT és RT is csak 1-1magot szabályozott. Azóta állítólag javítottak előbbiben a CF-támogatáson, érdemes lehet egy próbát tenni vele. Viszont monitorozni megint csak a kiválasztott magot tudta/tudja. Talán úgy nézheted meg, hogy RivaTuner monitorozását az 1. VGA-ra teszed, de nem állítasz semmit, ATT-ban meg a 2. magot húzod (ill. egymás után mind2t, ha úgy műxik, mint CCC-ben), és akkor elválik.
-
Gaboman
nagyúr
válasz ADAM1337 #39031 üzenetére
Köszi!
Chieftec 550W-os van nekem az akkor bőven elég neki.
És a 2db 6pines csatlakozó mindegyik végén 2db 4 tápcsati van,azoknál is mind a 4-et hozzá kell kötnöm a tápéhoz?[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
s1ru2
aktív tag
válasz ADAM1337 #38778 üzenetére
Whited: Azt elfelejtettem mondani hogy MSI 3870x2 OC kell több embernek is volt baja. MSN-en itt privátban nem 1 emberrel beszéltem akinek, eldobta magát a kari pár naposan. Szóval szerintem inkább Sapphire, vagy HIS.
ADAM1337: igen számomra érdekes volt megfigyelni, hogy a kezdetektől milyen folyamatosan javult a cucc a driverekkel, illetve játékok patchelésével. Viszont neked a 8.11 el felment az AVIVO pack ? Mert nekem nem hajlandó.
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #37943 üzenetére
Hát, nálam is esélyes, csak addig nem, amíg nem tudják a DX10.1-es grafikát, ami már nem kevés progiban elég húzós tud lenni. Értsd: szép ÉS gyors.
Most éppen egy 7900GT-m van, mert a HD4870 is meghalt. Semmi túlmelegedés, vagy szemetelés, esetleg más hiba, egyszerűen eltűnik a VGA a gépből, és csak a sípjelek maradnak utána. Baszki, ahány ATI kártyám volt, egy sem krepált be, de volt 2 Sapphire, az mind2. És nem ám tesztelés, ne adj isten túlhajtás alatt, francokat, sima munka meg netezés.
Mellesleg a Sap. 4870 most 24k-val kerül többe, mint amikor vettem (szóval pénzvisszafizetés nem játszik), ami nem semmi, a GTX260-asok meg 30-cal. Éljen a FORINT![ Szerkesztve ]
-
Tristis
őstag
válasz ADAM1337 #37945 üzenetére
Magamnak vettem, mert szarráment a Galaxy 8600gt/oc-men a hűtő és csak zalman volt rá méretben 6.000Ft-ért. Na gondoltam, mindönki békaphassa a f....mat.
Ha azt nézzük, hogy a 4670 ára olyan 23.000Ft körül van vidéken, szerintem nagyon korrekt volt ez a kis MSI kártya 3 év garival 17-ért. Ismert márka, jó minőség, halk hűtés (pl. sapphire-hoz képest)
Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.
-
katt777
félisten
válasz ADAM1337 #37915 üzenetére
ATI-nál ha mindent pucolsz, akkor is lehet gebasz, hiába driver-sweeper, meg reg pucolás/fájl tisztítás akár kézzel. Sőt, méh ha az újabb driver fel is megy rendesen, akkor is előfordulhat teljesítmény-vesztés. Ezért ajánlott egy VGA drivertől mentes, full partíciómentést tartalékolni, és ezt visszatenni driver-frissítés előtt. Alig 5-10p, és garantáltan rendben lesz a gép.
Mondjuk 38xx szériára max 8.7-et tennék fel (az utolsó erre gyúrt driver), újabbat nem.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Májsztró
addikt
válasz ADAM1337 #37913 üzenetére
sztem a legtisztább :
programok telepítése/törlése--->ATI szoftver eltávolító, ezt leokézod , leszedi a cullangokat.--->újraindítod a gépet---> Driver Cleaner Pro-ba az összes ATI-hoz kapcsolódó cuccot beteszed a listába és lefuttatod--->újraindítod a gépet--->feltelepíted a catalystot vagy amit akarsz a vga-hoz... Nekem ez tökéletesen bevált -
gtasystem
őstag
válasz ADAM1337 #37829 üzenetére
próbáld meg.
vezérlőpult >programok hozzáadása törlése>
ATI Software Uninstall Utility megkeres>eltávolítás.>újraindít>8,11 feltesz>újraindít.xp-n mondom.
Elvileg ez a menete.Lehet hogy ezért nincs overdrive-od.
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
04ahgy
nagyúr
válasz ADAM1337 #37663 üzenetére
RBE-t köszi...
Én nem fogok Win alatt frissíteni, ott a jó öreg DOS, és az atiflash.exe, egyébként is otthon vagyok a parancssorban.
Valahogy nyugodtabb vagyok, ha nem win alatt frissül...HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
hakos1987
őstag
válasz ADAM1337 #36908 üzenetére
most amíg katt-nak tesztelgettem, amikor gyorsan egymás után indítottam 2 gpu-z-t akkor a 2. ablaknál néha nekem is ez volt... aztán alul átváltottam másik magra, meg vissza, aztán jó is lett....
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- PlayStation 5
- Hardcore café
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest